Lutowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej hej ☺️ my też już po szczepieniu. Mały się uplakal i nie smakowała mu szczepionka na rotawirusa 🙈 ale po szczepieniu ok. Tak że pod tym względem super.
Ale zeby nie było za fajnie... nadal męczą go jakieś kolki i trzeba nosić bo płacze i wierzga nogami 🤷 na szczęście w nocy jest spokój i ładnie śpi. W dzień też coś pośpi, chociaz najchętniej to spalby u mnie na rękach 🙈 no ale nie ma tak dobrze, muszę go odkładać do łóżeczka bądź wózka bo chata do ogarnięcia i starsze dziecko też potrzebuje mojej uwagi.
A i wyszła nam wysypka na policzkach, położna twierdziła że trądzik. Ale po kilku dniach wysypało go na klatce i pediatra na szczepieniu skłoniła się w kierunku alergii 😭 więc muszę go poobserwować pod tym kątem, bo obawiam się że to faktycznie alergia 😬
A co do noszenia czapeczek, u nas nie ma z tym żadnego problemu 😂 oczywiście dopóki mu nie zjedzie na oczy 🤣 -
Dziewczyny, podczytuję was czasami, może doradzicie. Mój maluch ma 12 dni i ostatnio po jedzeniu nie może zasnąć - zwykle dostaje czkawkę która go wybudza, a później jest marudy (ale tylko co jakiś czas zapłacze) i godzinę się usypiamy. Jest tak i po piersi i po mm. Szkoda mi go strasznie. Czy to mogą być jakieś kolki? Zastanawiam się czy nie powinnam podać jakiegoś espumisanu...Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Hej, ja co prawda mam bobasa z samego początku lutego, ale bardziej udzielałam się na grupie styczniowej.
Mój też miał kłopot z brzuszkiem, z tym, że po nim widać było, że jedzenie mu się cofa - nie ulewał, tylko się krzywił, mlaskał. Pojawiało się to kilka minut po odłożeniu do łóżeczka. Podniesienie główki wyżej niż nóżki nie pomagało za wiele. Na twarzy + dekolcie miał dodatkowo lekką wysypkę, trochę jak trądzik niemowlęcy.
Niestety była to alergia na BMK😐 Po odstawieniu przeze mnie nabiału i jajek sytuacja się zdecydowanie poprawiła.
Nie jest powiedziane, że u Ciebie to podobny problem. Póki co bym chyba spróbowała karmić częściej, a mniejszymi porcjami. I za każdym razem odbijać.
U nas dochodzi problem z silnym wypływem mleka, przez co mały się często krztusi i łapie powietrze przez co jak odbije to porządnieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2024, 19:46
-
nick nieaktualny
-
Tiril wrote:No u mnie córka miała alergię na BMK, więc podejrzewam że u synka będzie to samo 😔 już po objawach widzę, że zaczyna się podobnie.
A u mnie całkiem na odwrót - córka nie miała w ogóle, nawet jej nie odbijałam po karmieniach. Zaś z synem i jedno i drugie🥴 Na Wielkanoc stawałam na głowie, żeby wymyślić sobie świąteczne menu 🙈😅
Powiedz mi, czy z córką robiłaś prowokacje po 3msc życia? Tak nam zalecił pediatra. Czy później tą alergia się jakoś wycofała? -
nick nieaktualnyAgaX my z córką od samego początku byliśmy i nadal jesteśmy pod opieką alergologa. U nas była to silna alergia objawiająca się zmianami skórnymi (AZS). Robiliśmy prowokacje co kilka miesięcy (według drabiny mlecznej wprowadzałam do swojej diety najpierw mleko w proszku). U nas niestety ta alergia utrzymywała się dość długo. Karmiłam piersią do 22 miesiąca i do tego czasu nie jadłam nic z mlekiem, jajka sporadycznie. Teraz córka ma 2 lata i 3 miesiące i alergia się chyba wycofuje, od kilku tygodni je wszystko co mleczne i póki co nic niepokojącego się nie dzieje. No ale długo to u nas trwało 😔
-
Mira000 wrote:Dziewczyny, podczytuję was czasami, może doradzicie. Mój maluch ma 12 dni i ostatnio po jedzeniu nie może zasnąć - zwykle dostaje czkawkę która go wybudza, a później jest marudy (ale tylko co jakiś czas zapłacze) i godzinę się usypiamy. Jest tak i po piersi i po mm. Szkoda mi go strasznie. Czy to mogą być jakieś kolki? Zastanawiam się czy nie powinnam podać jakiegoś espumisanu...
Mira a z jakiej butelki piję mm? Może łapie dużo powietrza i dlatego ma czkawkę. Nam kiedyś położna powiedziała że mała miewa czkawkę bo łyka powietrze i zmieniliśmy butelkę . Aktualnie pijemy z Philips Avent smoczek nr 4 i polecam też butelkę z Lovi.
Kiedyś koleżanka mi powiedziała że dzieci dostają czkawkę bo im zimno i u nas faktycznie mała raz przy przewijaniu i ćwiczeniach od fizjo miała czkawkę -
Ja od 2tyg jestem całkowicie sama z malutką. Mąż w delegacji, rodzina daleko… jest mi bardzo ciężko 😪 mała niedawno przechodziła skok rozwojowy i to był dla mnie najgorszy okres… wiem, że nie można ale płakałam razem z małą … chyba już ze zmęczenia i bezsilności… jeszcze dwa tygodnie i tata wraca. Będzie ciężko, ale muszę dać radę.
A jak u Was?
Jak Wasze maluszki zachowują się na brzuszku? Moja w ogóle nie chce leżeć, jest ryk, trochę pomaga gdy kładę ją na kolanach lub na swojej klatce piersiowej. Licze że niedługo polubi i będzie lepiej. -
Co tam słychać? Jak Wasze szkraby?
Mają już ząbki?
U nas pierwsze się wybijają 🙈 przewroty z pleców na brzuch oraz Bruno bierze wszystko do buzi łącznie ze stopami.
Pod koniec miesiąca zaczynamy rozszerzanie diety bo mamy zielone światło od pediatry. Mały ma już 7.5 kg, nosimy 68 - 74 rozmiar.Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami