X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutowe mamy 2024
Odpowiedz

Lutowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson zazdroszczę siedzenia przy wiatraku i czytania książek. W pierwszej ciąży też tak spędzałam czas podczas upałów 😜

• Laura89 Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiril wrote:
    Laura witaj! Gratuluję ciąży bliźniaczej 🥰 ten wysoki puls może tylko taki chwilowy? Nie znam się, ale trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego ✊✊ a jak się ogólnie czujesz w tym trojpaku?

Dziękuje 😊 Chociaż muszę przyznać, że przez tydzień od potwierdzenia był szok i płacz…potem sam szok, który nadal trwa, tylko spada jego natężenie. Nie zrozumcie mnie źle, staraliśmy się o dziecko już jakiś czas, już najgorsze myśli miałam w głowie i na wieść o pozytywnym teście chcieliśmy skakać z radości, ale jednak ciąża bliźniacza to większy stres, zagrożenie No i mentalnie nie byliśmy gotowi na dwójkę, nigdy nie dopuszczałam nawet takiej myśli🙈

Moje samopoczucie ok, brzuch jeszcze nie jest bardzo widoczny, mdłości przeszły, a trzymały mnie mocno praktycznie cały 1 trymestr. O dziwo wtedy kiedy już myślałam, że się z nimi żegnam drugi raz zdarzyły się 🤮 Mam mieć badania, kontrole co 2 tyg. także dość często.

Podobnie jak Wam doskwiera mi ostatnio upał, siedzę najczęściej w tym pomieszczeniu gdzie jest klima, a na balkonie wieczorem, kiedy da się żyć.

ona 33, on 32

AMH ok
    drożność ok
    endomedrioza III stopnia

09/2021 rozpoczęcie starań
    07/2022 histeroskopia i laparoskopia
    04/2023 punkcja torbieli
    06/2023 pierwsza IUI

czekamy na cud...
  • Saya Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Miło Cię poznać Laura! I gratulacje bliźniaków ☺️ będzie wyzwanie, ale dasz radę mamuśka ❤️❤️

Laura89 lubi tę wiadomość

age.png
  • Werson Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura witam i gratulacje 🥰
    Rozumiem Twoja reakcje na wynik testu. Ja pamietam, ze najpierw wysłałam zdj mężowi, a on uradowany biegał w pracy i chwalił się ze zostanie tata, a ja siedziałam godzinę na łóżku i nie mogłam w to uwierzyć. Cieszyłam się, ale jednocześnie byłam trochę przerażona. Zrobiłam ponad 10 testów i Betę … wpatrywałam się w te testy i szok… A gdy byłam na wizycie i usłyszałam bicie serduszka to sie rozpłakałam i chyba w końcu do mnie dotarło, ze zostałam mama.

Słyszałam właśnie, ze w ciąży bliźniaczej robi sie usg co 2tyg. A co do samopoczucia to upały w tym nie pomagają… Wróżyli ci już lekarze płeć czy czekasz na połówkowe?

Saya, a Ty jak sie czujesz? Nadal w szpitalu?

age.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu, wypuścili mnie ❤️ czuje się u siebie o niebo lepiej, stęskniłam się za mężem i moimi kocimi dziećmi 🤣

Werson, Tiril lubią tę wiadomość

age.png
  • Johana Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura89 wrote:
    Dziękuje 😊 Chociaż muszę przyznać, że przez tydzień od potwierdzenia był szok i płacz…potem sam szok, który nadal trwa, tylko spada jego natężenie. Nie zrozumcie mnie źle, staraliśmy się o dziecko już jakiś czas, już najgorsze myśli miałam w głowie i na wieść o pozytywnym teście chcieliśmy skakać z radości, ale jednak ciąża bliźniacza to większy stres, zagrożenie No i mentalnie nie byliśmy gotowi na dwójkę, nigdy nie dopuszczałam nawet takiej myśli🙈

Moje samopoczucie ok, brzuch jeszcze nie jest bardzo widoczny, mdłości przeszły, a trzymały mnie mocno praktycznie cały 1 trymestr. O dziwo wtedy kiedy już myślałam, że się z nimi żegnam drugi raz zdarzyły się 🤮 Mam mieć badania, kontrole co 2 tyg. także dość często.

Cześć :)
    Rozumiem Cię… Twój strach o maluszków i czy sobie poradzisz… jaka to dokładnie ciąża bliźniacza?
    Przy 2k1o czy 1k1o niestety jest dużo ryzyka o czym się niewiele mówi :( ale na pewno będziesz pod dobra opieka i musisz być czujna :) wizyty co 2 tyg pomogą Ci sie choć troszkę uspokoić :)
    U mnie w rodzinie jest sporo bliźniąt a po ostatnich przejściach bardzo bałam się iść na usg 😔

👦 potwierdzona azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
    👧 PCOS ✅ IO ❌ hipoglikiemia reaktywna ⁉️ Mutacja CFTR ❌

07/2023: I transfer
    7dpt: 78
    9dpt: 254,3
    11dpt: 675

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya Ty kociara jesteś 😜 jakie masz kociaki? Dobrze, że już Cię puścili, wiadomo w domku najlepiej 🥰 a jak mdłości?

Dziewczyny mi się zawsze marzyły bliźnięta, ale ciąża z bliźniętami to już niekoniecznie 😂
    Laura trzymam kciuki, żeby Twoja ciąża przebiegała bezproblemowo ♥️

• Saya Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości już prawie nie ma, nie mogę dopuszczać do uczucia głodu po prostu... Najważniejsze, że co połknę to zostaje w żołądku, łącznie z tabletkami 😅

Jeśli chodzi o kociaki, to dwa dachowce z fundacji i jednego egipskiego Mau z hodowli. Moje kochane dzieci 😂

age.png
  • Johana Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was robiła badanie Nifty Pro? Mam pytanie o jeden punkt w ankiecie :) 🙏🏻

👦 potwierdzona azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
    👧 PCOS ✅ IO ❌ hipoglikiemia reaktywna ⁉️ Mutacja CFTR ❌

07/2023: I transfer
    7dpt: 78
    9dpt: 254,3
    11dpt: 675

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johana ja nie robiłam, niestety nie pomogę 🙈

Dziewczyny, jest chyba światełko w tunelu! Dzisiaj wstałam bez mdłości 💃 juuupi! 😂

Patti_MG lubi tę wiadomość

• Saya Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie robiłam, tylko PAPPa.

Tiril, wspaniale!

Tiril lubi tę wiadomość

age.png
  • Werson Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johana, Ja tez robiłam tylko Pappa.

Trill, to dobre wieści! Oby jutro było tak samo 💪

Tiril lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co odpukać mdłości już nie ma, czasami tylko leciutkie ale to już pikuś 😁

Saya a Ty jak tam, lepiej? Już nie wymiotujesz?

Edit. Za wcześnie się pochwaliłam 🙈 przed chwilą zaliczyłam największego rzyga w tej ciąży 🤮

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 21:41

• Werson Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie… a możesz poprosić o jakieś lekarstwo? 😞
    Doradziłbym coś, ale mnie wymioty ominęły… miałam tylko mdłości.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson u mnie nie jest aż tak źle żeby brać coś na wymioty 😜 Ja też mam głównie mdłości. Wymioty tylko kilka razy (z samego rana albo wieczorem). Nie jest najgorzej. Tak sobie tylko narzekam 🙈🤣

• Saya Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiril, ja dostałam leki też mając tylko mdłości ale takie całodzienne. No dobra, jeden rzyg poszedł, bo leki z rana na języku wystarczyły, by je wywołać. 😅 U mnie już ok, mdłości, wymioty się uspokoiły, bo jestem w stanie utrzymać leki w sobie, które je blokują.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya a kiedy masz odstawić te leki? Bo to już 14 tydzień więc teoretycznie powinny mdłości powoli mijać. No chyba że u Ciebie będą utrzymywać się dłużej, czego Ci oczywiście nie życzę 😉

• Saya Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze o tym nie rozmawiałam z lekarzem prowadzącym, pewnie przy kolejnej wizycie.

age.png
  • Werson Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, ze u was lepiej. Oby z kolejnym tygodniem tych mdłości bylo coraz mniej 💪

Ja mam kiepskie wyniki cytologii i mam wizytę kontrolna we wtorek, potem kolejna za tydzień… we wrześniu trochę pochodzę do mojej doktor 🫣

age.png
  • Katka91 Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson wrote:
    Super, ze u was lepiej. Oby z kolejnym tygodniem tych mdłości bylo coraz mniej 💪

Ja mam kiepskie wyniki cytologii i mam wizytę kontrolna we wtorek, potem kolejna za tydzień… we wrześniu trochę pochodzę do mojej doktor 🫣
    Hej Werson , co Ci wyszło z cytologii ?
    Ja 2 miesiące przed ciąża miałam konizacje bo z cyt wychodzil Lsil mimo ujemnego Hpv.
    2 tyg temu odebrałam wyniki cyt i znowu to samo…we wtorek tez mam lekarza , chociaż wydaje mi się ze nic nie można z tym zrobić na etapie ciąży.

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ