Lutowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Tiril wrote:Laura witaj! Gratuluję ciąży bliźniaczej 🥰 ten wysoki puls może tylko taki chwilowy? Nie znam się, ale trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego ✊✊ a jak się ogólnie czujesz w tym trojpaku?
Dziękuje 😊 Chociaż muszę przyznać, że przez tydzień od potwierdzenia był szok i płacz…potem sam szok, który nadal trwa, tylko spada jego natężenie. Nie zrozumcie mnie źle, staraliśmy się o dziecko już jakiś czas, już najgorsze myśli miałam w głowie i na wieść o pozytywnym teście chcieliśmy skakać z radości, ale jednak ciąża bliźniacza to większy stres, zagrożenie No i mentalnie nie byliśmy gotowi na dwójkę, nigdy nie dopuszczałam nawet takiej myśli🙈
Moje samopoczucie ok, brzuch jeszcze nie jest bardzo widoczny, mdłości przeszły, a trzymały mnie mocno praktycznie cały 1 trymestr. O dziwo wtedy kiedy już myślałam, że się z nimi żegnam drugi raz zdarzyły się 🤮 Mam mieć badania, kontrole co 2 tyg. także dość często.
Podobnie jak Wam doskwiera mi ostatnio upał, siedzę najczęściej w tym pomieszczeniu gdzie jest klima, a na balkonie wieczorem, kiedy da się żyć.ona 33, on 32
AMH ok
drożność ok
endomedrioza III stopnia
09/2021 rozpoczęcie starań
07/2022 histeroskopia i laparoskopia
04/2023 punkcja torbieli
06/2023 pierwsza IUI
czekamy na cud... -
Laura witam i gratulacje 🥰
Rozumiem Twoja reakcje na wynik testu. Ja pamietam, ze najpierw wysłałam zdj mężowi, a on uradowany biegał w pracy i chwalił się ze zostanie tata, a ja siedziałam godzinę na łóżku i nie mogłam w to uwierzyć. Cieszyłam się, ale jednocześnie byłam trochę przerażona. Zrobiłam ponad 10 testów i Betę … wpatrywałam się w te testy i szok… A gdy byłam na wizycie i usłyszałam bicie serduszka to sie rozpłakałam i chyba w końcu do mnie dotarło, ze zostałam mama.
Słyszałam właśnie, ze w ciąży bliźniaczej robi sie usg co 2tyg. A co do samopoczucia to upały w tym nie pomagają… Wróżyli ci już lekarze płeć czy czekasz na połówkowe?
Saya, a Ty jak sie czujesz? Nadal w szpitalu?Laura89 lubi tę wiadomość
-
Laura89 wrote:Dziękuje 😊 Chociaż muszę przyznać, że przez tydzień od potwierdzenia był szok i płacz…potem sam szok, który nadal trwa, tylko spada jego natężenie. Nie zrozumcie mnie źle, staraliśmy się o dziecko już jakiś czas, już najgorsze myśli miałam w głowie i na wieść o pozytywnym teście chcieliśmy skakać z radości, ale jednak ciąża bliźniacza to większy stres, zagrożenie No i mentalnie nie byliśmy gotowi na dwójkę, nigdy nie dopuszczałam nawet takiej myśli🙈
Moje samopoczucie ok, brzuch jeszcze nie jest bardzo widoczny, mdłości przeszły, a trzymały mnie mocno praktycznie cały 1 trymestr. O dziwo wtedy kiedy już myślałam, że się z nimi żegnam drugi raz zdarzyły się 🤮 Mam mieć badania, kontrole co 2 tyg. także dość często.
Cześć
Rozumiem Cię… Twój strach o maluszków i czy sobie poradzisz… jaka to dokładnie ciąża bliźniacza?
Przy 2k1o czy 1k1o niestety jest dużo ryzyka o czym się niewiele mówi ale na pewno będziesz pod dobra opieka i musisz być czujna wizyty co 2 tyg pomogą Ci sie choć troszkę uspokoić
U mnie w rodzinie jest sporo bliźniąt a po ostatnich przejściach bardzo bałam się iść na usg 😔 -
nick nieaktualnySaya Ty kociara jesteś 😜 jakie masz kociaki? Dobrze, że już Cię puścili, wiadomo w domku najlepiej 🥰 a jak mdłości?
Dziewczyny mi się zawsze marzyły bliźnięta, ale ciąża z bliźniętami to już niekoniecznie 😂
Laura trzymam kciuki, żeby Twoja ciąża przebiegała bezproblemowo ♥️
Laura89 lubi tę wiadomość
-
Mdłości już prawie nie ma, nie mogę dopuszczać do uczucia głodu po prostu... Najważniejsze, że co połknę to zostaje w żołądku, łącznie z tabletkami 😅
Jeśli chodzi o kociaki, to dwa dachowce z fundacji i jednego egipskiego Mau z hodowli. Moje kochane dzieci 😂 -
Dziewczyny, czy któraś z Was robiła badanie Nifty Pro? Mam pytanie o jeden punkt w ankiecie 🙏🏻
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPóki co odpukać mdłości już nie ma, czasami tylko leciutkie ale to już pikuś 😁
Saya a Ty jak tam, lepiej? Już nie wymiotujesz?
Edit. Za wcześnie się pochwaliłam 🙈 przed chwilą zaliczyłam największego rzyga w tej ciąży 🤮Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 21:41
-
nick nieaktualny
-
Tiril, ja dostałam leki też mając tylko mdłości ale takie całodzienne. No dobra, jeden rzyg poszedł, bo leki z rana na języku wystarczyły, by je wywołać. 😅 U mnie już ok, mdłości, wymioty się uspokoiły, bo jestem w stanie utrzymać leki w sobie, które je blokują.
-
nick nieaktualny
-
Werson wrote:Super, ze u was lepiej. Oby z kolejnym tygodniem tych mdłości bylo coraz mniej 💪
Ja mam kiepskie wyniki cytologii i mam wizytę kontrolna we wtorek, potem kolejna za tydzień… we wrześniu trochę pochodzę do mojej doktor 🫣
Ja 2 miesiące przed ciąża miałam konizacje bo z cyt wychodzil Lsil mimo ujemnego Hpv.
2 tyg temu odebrałam wyniki cyt i znowu to samo…we wtorek tez mam lekarza , chociaż wydaje mi się ze nic nie można z tym zrobić na etapie ciąży.