X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutowe mamy 2024
Odpowiedz

Lutowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson zazdroszczę siedzenia przy wiatraku i czytania książek. W pierwszej ciąży też tak spędzałam czas podczas upałów 😜

• Laura89 Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiril wrote:
    Laura witaj! Gratuluję ciąży bliźniaczej 🥰 ten wysoki puls może tylko taki chwilowy? Nie znam się, ale trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego ✊✊ a jak się ogólnie czujesz w tym trojpaku?

Dziękuje 😊 Chociaż muszę przyznać, że przez tydzień od potwierdzenia był szok i płacz…potem sam szok, który nadal trwa, tylko spada jego natężenie. Nie zrozumcie mnie źle, staraliśmy się o dziecko już jakiś czas, już najgorsze myśli miałam w głowie i na wieść o pozytywnym teście chcieliśmy skakać z radości, ale jednak ciąża bliźniacza to większy stres, zagrożenie No i mentalnie nie byliśmy gotowi na dwójkę, nigdy nie dopuszczałam nawet takiej myśli🙈

Moje samopoczucie ok, brzuch jeszcze nie jest bardzo widoczny, mdłości przeszły, a trzymały mnie mocno praktycznie cały 1 trymestr. O dziwo wtedy kiedy już myślałam, że się z nimi żegnam drugi raz zdarzyły się 🤮 Mam mieć badania, kontrole co 2 tyg. także dość często.

Podobnie jak Wam doskwiera mi ostatnio upał, siedzę najczęściej w tym pomieszczeniu gdzie jest klima, a na balkonie wieczorem, kiedy da się żyć.

ona 33, on 32

AMH ok
    drożność ok
    endomedrioza III stopnia

09/2021 rozpoczęcie starań
    07/2022 histeroskopia i laparoskopia
    04/2023 punkcja torbieli
    06/2023 pierwsza IUI

czekamy na cud...
  • Saya Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Miło Cię poznać Laura! I gratulacje bliźniaków ☺️ będzie wyzwanie, ale dasz radę mamuśka ❤️❤️

Laura89 lubi tę wiadomość

age.png
  • Werson Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura witam i gratulacje 🥰
    Rozumiem Twoja reakcje na wynik testu. Ja pamietam, ze najpierw wysłałam zdj mężowi, a on uradowany biegał w pracy i chwalił się ze zostanie tata, a ja siedziałam godzinę na łóżku i nie mogłam w to uwierzyć. Cieszyłam się, ale jednocześnie byłam trochę przerażona. Zrobiłam ponad 10 testów i Betę … wpatrywałam się w te testy i szok… A gdy byłam na wizycie i usłyszałam bicie serduszka to sie rozpłakałam i chyba w końcu do mnie dotarło, ze zostałam mama.

Słyszałam właśnie, ze w ciąży bliźniaczej robi sie usg co 2tyg. A co do samopoczucia to upały w tym nie pomagają… Wróżyli ci już lekarze płeć czy czekasz na połówkowe?

Saya, a Ty jak sie czujesz? Nadal w szpitalu?

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05. 324g chłopiec 🩵
    12.06. Prenatalne II trymestru
    23.06. Kolejna wizyta
    17.10. Termin porodu z OM
    22.10. Termin porodu z USG🤱🏻

preg.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu, wypuścili mnie ❤️ czuje się u siebie o niebo lepiej, stęskniłam się za mężem i moimi kocimi dziećmi 🤣

Werson, Tiril lubią tę wiadomość

age.png
  • Johana Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura89 wrote:
    Dziękuje 😊 Chociaż muszę przyznać, że przez tydzień od potwierdzenia był szok i płacz…potem sam szok, który nadal trwa, tylko spada jego natężenie. Nie zrozumcie mnie źle, staraliśmy się o dziecko już jakiś czas, już najgorsze myśli miałam w głowie i na wieść o pozytywnym teście chcieliśmy skakać z radości, ale jednak ciąża bliźniacza to większy stres, zagrożenie No i mentalnie nie byliśmy gotowi na dwójkę, nigdy nie dopuszczałam nawet takiej myśli🙈

Moje samopoczucie ok, brzuch jeszcze nie jest bardzo widoczny, mdłości przeszły, a trzymały mnie mocno praktycznie cały 1 trymestr. O dziwo wtedy kiedy już myślałam, że się z nimi żegnam drugi raz zdarzyły się 🤮 Mam mieć badania, kontrole co 2 tyg. także dość często.

Cześć :)
    Rozumiem Cię… Twój strach o maluszków i czy sobie poradzisz… jaka to dokładnie ciąża bliźniacza?
    Przy 2k1o czy 1k1o niestety jest dużo ryzyka o czym się niewiele mówi :( ale na pewno będziesz pod dobra opieka i musisz być czujna :) wizyty co 2 tyg pomogą Ci sie choć troszkę uspokoić :)
    U mnie w rodzinie jest sporo bliźniąt a po ostatnich przejściach bardzo bałam się iść na usg 😔

👦 potwierdzona azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
    👧 PCOS ✅ IO ❌ hipoglikiemia reaktywna ⁉️ Mutacja CFTR ❌

07/2023: I transfer
    7dpt: 78
    9dpt: 254,3
    11dpt: 675

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya Ty kociara jesteś 😜 jakie masz kociaki? Dobrze, że już Cię puścili, wiadomo w domku najlepiej 🥰 a jak mdłości?

Dziewczyny mi się zawsze marzyły bliźnięta, ale ciąża z bliźniętami to już niekoniecznie 😂
    Laura trzymam kciuki, żeby Twoja ciąża przebiegała bezproblemowo ♥️

• Saya Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości już prawie nie ma, nie mogę dopuszczać do uczucia głodu po prostu... Najważniejsze, że co połknę to zostaje w żołądku, łącznie z tabletkami 😅

Jeśli chodzi o kociaki, to dwa dachowce z fundacji i jednego egipskiego Mau z hodowli. Moje kochane dzieci 😂

age.png
  • Johana Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was robiła badanie Nifty Pro? Mam pytanie o jeden punkt w ankiecie :) 🙏🏻

👦 potwierdzona azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
    👧 PCOS ✅ IO ❌ hipoglikiemia reaktywna ⁉️ Mutacja CFTR ❌

07/2023: I transfer
    7dpt: 78
    9dpt: 254,3
    11dpt: 675

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johana ja nie robiłam, niestety nie pomogę 🙈

Dziewczyny, jest chyba światełko w tunelu! Dzisiaj wstałam bez mdłości 💃 juuupi! 😂

Patti_MG lubi tę wiadomość

• Saya Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie robiłam, tylko PAPPa.

Tiril, wspaniale!

Tiril lubi tę wiadomość

age.png
  • Werson Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johana, Ja tez robiłam tylko Pappa.

Trill, to dobre wieści! Oby jutro było tak samo 💪

Tiril lubi tę wiadomość

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05. 324g chłopiec 🩵
    23.06. Kolejna wizyta

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co odpukać mdłości już nie ma, czasami tylko leciutkie ale to już pikuś 😁

Saya a Ty jak tam, lepiej? Już nie wymiotujesz?

Edit. Za wcześnie się pochwaliłam 🙈 przed chwilą zaliczyłam największego rzyga w tej ciąży 🤮

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 21:41

• Werson Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie… a możesz poprosić o jakieś lekarstwo? 😞
    Doradziłbym coś, ale mnie wymioty ominęły… miałam tylko mdłości.

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05. 324g chłopiec 🩵
    23.06. Kolejna wizyta

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson u mnie nie jest aż tak źle żeby brać coś na wymioty 😜 Ja też mam głównie mdłości. Wymioty tylko kilka razy (z samego rana albo wieczorem). Nie jest najgorzej. Tak sobie tylko narzekam 🙈🤣

• Saya Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiril, ja dostałam leki też mając tylko mdłości ale takie całodzienne. No dobra, jeden rzyg poszedł, bo leki z rana na języku wystarczyły, by je wywołać. 😅 U mnie już ok, mdłości, wymioty się uspokoiły, bo jestem w stanie utrzymać leki w sobie, które je blokują.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya a kiedy masz odstawić te leki? Bo to już 14 tydzień więc teoretycznie powinny mdłości powoli mijać. No chyba że u Ciebie będą utrzymywać się dłużej, czego Ci oczywiście nie życzę 😉

• Saya Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze o tym nie rozmawiałam z lekarzem prowadzącym, pewnie przy kolejnej wizycie.

age.png
  • Werson Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, ze u was lepiej. Oby z kolejnym tygodniem tych mdłości bylo coraz mniej 💪

Ja mam kiepskie wyniki cytologii i mam wizytę kontrolna we wtorek, potem kolejna za tydzień… we wrześniu trochę pochodzę do mojej doktor 🫣

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05. 324g chłopiec 🩵
    23.06. Kolejna wizyta

preg.png
  • Katka91 Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson wrote:
    Super, ze u was lepiej. Oby z kolejnym tygodniem tych mdłości bylo coraz mniej 💪

Ja mam kiepskie wyniki cytologii i mam wizytę kontrolna we wtorek, potem kolejna za tydzień… we wrześniu trochę pochodzę do mojej doktor 🫣
    Hej Werson , co Ci wyszło z cytologii ?
    Ja 2 miesiące przed ciąża miałam konizacje bo z cyt wychodzil Lsil mimo ujemnego Hpv.
    2 tyg temu odebrałam wyniki cyt i znowu to samo…we wtorek tez mam lekarza , chociaż wydaje mi się ze nic nie można z tym zrobić na etapie ciąży.

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ