LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
ZakręconaOna wrote:Oj taaaak . Ja mam ogolnie od zawsze problem z szybkim zasnieciem . Moj maz i syn przyloza twarz do poduszki i z reka na sercu . Trzy oddechy i spia ! A Ja to kupe czasu nakrece sie , na mysle przy okazji , na wierce , na wstaje i poporawiam . Koszmar .
Ale w ciąży nieeee oj mecze się mecze
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Uff, nie jestem sama źle ostatnio sypiająca
Dawniej spałam jak dziecko. Teraz mam wrażenie jakiś lekki sen, śnią się głupoty, odkrywam, przykrywam się, wkładam skarpety, ściągam skarpety, każdy bok niedobry, na brzuchu już niewygodnie, na wznak nie idzie.
Uhuhu, coś czuję, że będzie wesoło do porodu!
PS. Czy myślicie nad zakupem z czasem poduszki dla kobiet w ciąży? / długi rogal?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 12:11
-
Czesc dziewczyny, sny w ciazy hehe pamietam z pierwszej to mialam albo erotyczne albo jakies takie z kosmosu ze masakra, w tej ciazy jeszcze nie bylo ciekawego😁😁
Co do poduszki - rogala dla mnie szalu nie ma w pierwszej ciazy kupilam I budzilam sie czesciej z poduszka no a to noge przytrzaslam I mi zdretwiala jakos wole bez poduszki a czasami zwykle jasiek pomagal bardziej, no ale to moje zdanie. Raga . lubi tę wiadomość
-
Foto_Anna wrote:PS. Czy myślicie nad zakupem z czasem poduszki dla kobiet w ciąży? / długi rogal?
Ja stosowałam po 20tyg motherhood standardowa w kształcie C - byłam b. zadowolona - i moje biodra też 🙂
Gorzej tylko z małżonkiem bo czuł się "odgrodzony" 😉Foto_Anna, annkaa lubią tę wiadomość
-
Co do snów to ja już od miesiąca mam bardzo ciekawe 😂 dzisiaj śniło mi się, że to moja siostra urodziła dziecko, z którym to ja byłam w ciąży i razem z mamą przyniosły mi to dziecko do domu... Sen nr 2 to sen gdzie okazało się, że jestem w 30tc z jakimś innym dzieckiem -chlopcem, który po urodzeniu będzie miał 30 lat..😂 no bzdury totalne
Foto_Anna, Ewciaa83, Dariah, annkaa lubią tę wiadomość
-
Bożenka wrote:Co do snów to ja już od miesiąca mam bardzo ciekawe 😂 dzisiaj śniło mi się, że to moja siostra urodziła dziecko, z którym to ja byłam w ciąży i razem z mamą przyniosły mi to dziecko do domu... Sen nr 2 to sen gdzie okazało się, że jestem w 30tc z jakimś innym dzieckiem -chlopcem, który po urodzeniu będzie miał 30 lat..😂 no bzdury totalne
Moje nie lepsze. Czyli nie jestem wariatką! -
Bożenka wrote:Hehehe, jest nas ,,wariatek" więcej 😂
Zakręcona ja teraz za tosta to bym zabiła, ciągle mi się ich chce. Aż mi teraz slinka cieknie jak o nich pomyśle i co Ty najlepszego zrobiłaś 😂
Bożenka lubi tę wiadomość
-
Foto_Anna wrote:Uff, nie jestem sama źle ostatnio sypiająca
Dawniej spałam jak dziecko. Teraz mam wrażenie jakiś lekki sen, śnią się głupoty, odkrywam, przykrywam się, wkładam skarpety, ściągam skarpety, każdy bok niedobry, na brzuchu już niewygodnie, na wznak nie idzie.
PS. Czy myślicie nad zakupem z czasem poduszki dla kobiet w ciąży? / długi rogal?
Czy któraś z was miała rozejście spojenia. Od dłuższego czasu (patrz od ostatniego porodu) boli mnie kość ogonowa a co gorsze ból się chyba nasila w tej ciąży...macie pomysł co to może być, zwłaszcza ze następna wizyta będzie na zastępstwie i pewnie będzie na odczepnego... -
Ewciaa83 wrote:Czesc dziewczyny, sny w ciazy hehe pamietam z pierwszej to mialam albo erotyczne albo jakies takie z kosmosu ze masakra, w tej ciazy jeszcze nie bylo ciekawego😁😁
Co do poduszki - rogala dla mnie szalu nie ma w pierwszej ciazy kupilam I budzilam sie czesciej z poduszka no a to noge przytrzaslam I mi zdretwiala jakos wole bez poduszki a czasami zwykle jasiek pomagal bardziej, no ale to moje zdanie
U mnie rogal też nie zdał egzaminu 😉 zdecydowanie wolę zarzucić nogę na kołdrę ☺😉 ale co kto lubi - warto próbować...rogal podobno sprawdza się lepiej przy dużych brzuszkach ciążowych...a mój był mały stąd może bardziej mnie ten rogal draznil niż pomagał 😉☺Ewciaa83 lubi tę wiadomość
-
Ja w drugiej ciąży miałam ogromny brzuch, ale wszystko bolało mnie w pierwszej (tak jakby kości się rozchodziły tylko raz) i jakby wielkość brzucha nie miała znaczenia (za pierwszym razem byłam dość szczupła, a za drugim wyglądałam jak waleń mimo że nie wiem czy byłam cięższa o 2 kg, ale wizualna różnica była taka, że w 2 trym położna od razu skierowała mnie na porodówkę, bo myślała że rodzę , a jak akcja się faktycznie rozkręciła, to miałam tyle wody, że wyglądałam jak ten piankowy ludzik z reklamy...
-
Foto_Anna wrote:Witajcie Kochane
Wczoraj stuknął mi 14tc, 4 miesiąc i drugi trymestr!
Póki co, samopoczucie w drugim trymestrze jest wciąż słabe (MDŁOŚCI!), ale podobno to ma być "złoty czas ciąży" więc czekam
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania w tym tygodniu, większość z nas wówczas chyba będzie już po prenatalnych.
Widziałam, że założono już wątek "Kwiecień 2020"
Jak ten czas leci!
Nie chcę Cię dołować, ale jeśli suwaczek dobrze Ci działa (ppkazuje pokazuje mi się 13 tydzień 1 dzień), to do 2 trymestru masz jeszcze tydzień, bo powinien być 14 tydzień 0 dzień o ile się nie mylęZakręconaOna, . Raga . lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Ewciaa83 wrote:Wedlug suwaczka 13 tydzien skonczony czyli 14 zaczety😊😊
Ale oczywiście nikomu nie bronię liczyć inaczej 😊Dariah, . Raga . lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
martakam wrote:Z tego co liczą lekarze to liczy się skończony tydzień.
Ale oczywiście nikomu nie bronię liczyć inaczej 😊
Jak byłam w 8+4 i powiedziałam położnej ze jesgem w 9 tygodniu to mnie poprawiła ze mówimy tylko w skończonych tygodniach wiec jest Pani w 8.
Dobra dobra nie dyskutuje heheh
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Co do poduszki to właśnie chhba sobie sprawie bo z poprzedniej ciąży mam taka inna : w sensie poduszka jak rolka i długa na 150 cm
Całkiem Ok to było
Zobaczymh jak podrośnie brzuch
W porzedniei ciąży miałam malutki brzuch09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Foto_Anna wrote:Uff, nie jestem sama źle ostatnio sypiająca
PS. Czy myślicie nad zakupem z czasem poduszki dla kobiet w ciąży? / długi rogal? -
Dziewczynki właśnie wróciłam od proktologa i jak się spodziewałam dostałam opierdziel za pice wody 😔
Wam się udaje wypijac 3litry dziennie?
Ja ledwo wlewam w siebie 2 - nigdy dużo nie piłam - wiem, że to nie powód do dumy ale nawet podczas upałów ciężko mi się zmusić 😔