X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Oj taaaak . Ja mam ogolnie od zawsze problem z szybkim zasnieciem . Moj maz i syn przyloza twarz do poduszki i z reka na sercu . Trzy oddechy i spia ! A Ja to kupe czasu nakrece sie , na mysle przy okazji , na wierce , na wstaje i poporawiam . Koszmar .
    No to ja tak miałam przed ciąża - kładę die i śpię.
    Ale w ciąży nieeee oj mecze się mecze ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, nie jestem sama źle ostatnio sypiająca :O

Dawniej spałam jak dziecko. Teraz mam wrażenie jakiś lekki sen, śnią się głupoty, odkrywam, przykrywam się, wkładam skarpety, ściągam skarpety, każdy bok niedobry, na brzuchu już niewygodnie, na wznak nie idzie.
    Uhuhu, coś czuję, że będzie wesoło do porodu! :D

PS. Czy myślicie nad zakupem z czasem poduszki dla kobiet w ciąży? / długi rogal?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 12:11

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, sny w ciazy hehe pamietam z pierwszej to mialam albo erotyczne albo jakies takie z kosmosu ze masakra, w tej ciazy jeszcze nie bylo ciekawego😁😁
    Co do poduszki - rogala dla mnie szalu nie ma w pierwszej ciazy kupilam I budzilam sie czesciej z poduszka no a to noge przytrzaslam I mi zdretwiala jakos wole bez poduszki a czasami zwykle jasiek pomagal bardziej, no ale to moje zdanie

. Raga . lubi tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    PS. Czy myślicie nad zakupem z czasem poduszki dla kobiet w ciąży? / długi rogal?

Ja stosowałam po 20tyg motherhood standardowa w kształcie C - byłam b. zadowolona - i moje biodra też 🙂
    Gorzej tylko z małżonkiem bo czuł się "odgrodzony" 😉

Foto_Anna, annkaa lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do snów to ja już od miesiąca mam bardzo ciekawe 😂 dzisiaj śniło mi się, że to moja siostra urodziła dziecko, z którym to ja byłam w ciąży i razem z mamą przyniosły mi to dziecko do domu... Sen nr 2 to sen gdzie okazało się, że jestem w 30tc z jakimś innym dzieckiem -chlopcem, który po urodzeniu będzie miał 30 lat..😂 no bzdury totalne

Foto_Anna, Ewciaa83, Dariah, annkaa lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Co do snów to ja już od miesiąca mam bardzo ciekawe 😂 dzisiaj śniło mi się, że to moja siostra urodziła dziecko, z którym to ja byłam w ciąży i razem z mamą przyniosły mi to dziecko do domu... Sen nr 2 to sen gdzie okazało się, że jestem w 30tc z jakimś innym dzieckiem -chlopcem, który po urodzeniu będzie miał 30 lat..😂 no bzdury totalne

Moje nie lepsze. Czyli nie jestem wariatką! :D :D :D

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahahah i Ja tez nia nie jestem . :D
    Ja mam sny nawet ze duch zjada tosta mojemu dziecku itp 😂 komedia .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, jest nas ,,wariatek" więcej 😂

Zakręcona ja teraz za tosta to bym zabiła, ciągle mi się ich chce. Aż mi teraz slinka cieknie jak o nich pomyśle i co Ty najlepszego zrobiłaś 😂

ZakręconaOna, annkaa lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Hehehe, jest nas ,,wariatek" więcej 😂

Zakręcona ja teraz za tosta to bym zabiła, ciągle mi się ich chce. Aż mi teraz slinka cieknie jak o nich pomyśle i co Ty najlepszego zrobiłaś 😂
    Hahahahahahahahaha wybacz ! :D

Bożenka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:

Dawniej spałam jak dziecko. Teraz mam wrażenie jakiś lekki sen, śnią się głupoty, odkrywam, przykrywam się, wkładam skarpety, ściągam skarpety, każdy bok niedobry, na brzuchu już niewygodnie, na wznak nie idzie.

Poduszki używałam tylko w 1 ciąży (ma coś jak kokon niemowlęcy tylko bez środka). W drugiej ciąży ta sama poduszka mnie wkurzała i w tej poki co, nie ma między nami miłości

Czy któraś z was miała rozejście spojenia. Od dłuższego czasu (patrz od ostatniego porodu) boli mnie kość ogonowa a co gorsze ból się chyba nasila w tej ciąży...macie pomysł co to może być, zwłaszcza ze następna wizyta będzie na zastępstwie i pewnie będzie na odczepnego...

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciaa83 wrote:
    Czesc dziewczyny, sny w ciazy hehe pamietam z pierwszej to mialam albo erotyczne albo jakies takie z kosmosu ze masakra, w tej ciazy jeszcze nie bylo ciekawego😁😁
    Co do poduszki - rogala dla mnie szalu nie ma w pierwszej ciazy kupilam I budzilam sie czesciej z poduszka no a to noge przytrzaslam I mi zdretwiala jakos wole bez poduszki a czasami zwykle jasiek pomagal bardziej, no ale to moje zdanie

U mnie rogal też nie zdał egzaminu 😉 zdecydowanie wolę zarzucić nogę na kołdrę ☺😉 ale co kto lubi - warto próbować...rogal podobno sprawdza się lepiej przy dużych brzuszkach ciążowych...a mój był mały stąd może bardziej mnie ten rogal draznil niż pomagał 😉☺

Ewciaa83 lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w drugiej ciąży miałam ogromny brzuch, ale wszystko bolało mnie w pierwszej (tak jakby kości się rozchodziły tylko raz) i jakby wielkość brzucha nie miała znaczenia (za pierwszym razem byłam dość szczupła, a za drugim wyglądałam jak waleń mimo że nie wiem czy byłam cięższa o 2 kg, ale wizualna różnica była taka, że w 2 trym położna od razu skierowała mnie na porodówkę, bo myślała że rodzę ;), a jak akcja się faktycznie rozkręciła, to miałam tyle wody, że wyglądałam jak ten piankowy ludzik z reklamy...

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Witajcie Kochane :)

Wczoraj stuknął mi 14tc, 4 miesiąc i drugi trymestr! :) <3

Póki co, samopoczucie w drugim trymestrze jest wciąż słabe (MDŁOŚCI!), ale podobno to ma być "złoty czas ciąży" więc czekam :D

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania w tym tygodniu, większość z nas wówczas chyba będzie już po prenatalnych.
    Widziałam, że założono już wątek "Kwiecień 2020" :O
    Jak ten czas leci!
    Czas leci turbo szybko :D
    Nie chcę Cię dołować, ale jeśli suwaczek dobrze Ci działa (ppkazuje pokazuje mi się 13 tydzień 1 dzień), to do 2 trymestru masz jeszcze tydzień, bo powinien być 14 tydzień 0 dzień o ile się nie mylę :)

ZakręconaOna, . Raga . lubią tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedlug suwaczka 13 tydzien skonczony czyli 14 zaczety😊😊

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciaa83 wrote:
    Wedlug suwaczka 13 tydzien skonczony czyli 14 zaczety😊😊
    Z tego co liczą lekarze to liczy się skończony tydzień.
    Ale oczywiście nikomu nie bronię liczyć inaczej 😊

Dariah, . Raga . lubią tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Z tego co liczą lekarze to liczy się skończony tydzień.
    Ale oczywiście nikomu nie bronię liczyć inaczej 😊
    Tak dokładnie się tego tez dowiedziałam.
    Jak byłam w 8+4 i powiedziałam położnej ze jesgem w 9 tygodniu to mnie poprawiła ze mówimy tylko w skończonych tygodniach wiec jest Pani w 8.
    Dobra dobra nie dyskutuje heheh

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do poduszki to właśnie chhba sobie sprawie bo z poprzedniej ciąży mam taka inna : w sensie poduszka jak rolka i długa na 150 cm
    Całkiem Ok to było
    Zobaczymh jak podrośnie brzuch ;)
    W porzedniei ciąży miałam malutki brzuch

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sobie detektor tetna. I nawet szybko udało mi się wykryć serduszko. Ale maleństwo leży po lewej stronie nisko jeszcze..

Camilla13 lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:

Ja się nie mogę doczekać aż ja kupię tylko mam upatrzona taka specjalna z jednej strony jest twardsza zeby mizna bylo nogi wyzej dac . Teraz śpiej z jedną poduszka między nogami z drugą przykładam do piersi bo tak mnie bolą i nie mogę przez to spać na boku

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki właśnie wróciłam od proktologa i jak się spodziewałam dostałam opierdziel za pice wody 😔
    Wam się udaje wypijac 3litry dziennie?
    Ja ledwo wlewam w siebie 2 - nigdy dużo nie piłam - wiem, że to nie powód do dumy ale nawet podczas upałów ciężko mi się zmusić 😔

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ