X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Ania:) Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Dziewczyny :(

Wyszło mi ryzyko trisomii 21 : 1:943 ..

Jestem zalamana! Wiem ze to nie jest jakieś skrajnie duże ryzyko, ale jest.
    Jeszcze moj ginekolog mnie nastraszyl...
    Jestem juz po konsultacji u innego specjalisty i jutro jadę na sanco:(

Nie sadzilam ze spotka mnie to... :(

To tylko statystyka. Zrobisz sanco i będzie wiadomo a do tego czasu spokojnie. Wiem, że łatwo mi się pisze ale była tu na sierpniowkach dziewczyna z ryzykiem 1:66 i po sanco okazało się, że urodzi zdrowa córeczkę. Trzymaj się, musisz wierzyć, że będzie dobrze.

. Raga ., Dafka, Scintilla, Edith, ZakręconaOna, Darrika, annkaa lubią tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, hashimoto.

Maj 2018 - Aniołek (13 tydz)
    Czerwiec 2016 - Jaś (26 cykli starań)

f2w3skjogh4goc3o.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki by było ok. A czy myślałaś o tym co zrobisz, gdyby się jednak okazało że dziecko jest chore (czego absolutnie ci nie życzę, po prostu sama kiedyś się znalazłam w takiej syt, i to było coś okropnego (ogromny stres, szukanie info jak wspierać takie dzieci, by były możliwie wysoko funkcjonujące itp. Na szczęście to był fałszywy alarm i ogromna ulga że jednak wszystko ok.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Trzymam kciuki by było ok. A czy myślałaś o tym co zrobisz, gdyby się jednak okazało że dziecko jest chore (czego absolutnie ci nie życzę, po prostu sama kiedyś się znalazłam w takiej syt, i to było coś okropnego (ogromny stres, szukanie info jak wspierać takie dzieci, by były możliwie wysoko funkcjonujące itp. Na szczęście to był fałszywy alarm i ogromna ulga że jednak wszystko ok.
    Tak, myślelismy o tym chociaZ raczej nie dopuszczamy do siebie tej myśli....

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Bożenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trzymam kciuki żeby maleństwo było zdrowe. Tak jak sama napisałaś nie jest to skrajnie duże ryzyko więc trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Czekamy na wieści o wynikach z sanco.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ppieguskaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam kciuki.

Aa usg jak wyszło?

4018d16ae9.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Dziewczyny :(

Wyszło mi ryzyko trisomii 21 : 1:943 ..

Jestem zalamana! Wiem ze to nie jest jakieś skrajnie duże ryzyko, ale jest.
    Jeszcze moj ginekolog mnie nastraszyl...
    Jestem juz po konsultacji u innego specjalisty i jutro jadę na sanco:(

Nie sadzilam ze spotka mnie to... :(
    Kochana a jak pozostałe parametry? Serduszko? Przyziernosc karkowa?
    Przytulam mocno i głęboko wierzę, że wszystko będzie dobrze.🍀

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Kochana a jak pozostałe parametry? Serduszko? Przyziernosc karkowa?
    Przytulam mocno i głęboko wierzę, że wszystko będzie dobrze.🍀
    Poza tym wszystkie parametry są w normie...

. Raga . lubi tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:

Dlatego myślę i bardzo wierzę, że będzie wszystko dobrze.
    Przepraszam, że zapytam ale tak z ciekawości ile u Ciebie sanco kosztuje?

f2w3skjogh4goc3o.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jakimś wątku też czytałam.. Że usg ok. Pappa wyszło ryzyko.. Po kolejnych badaniach zdrowe dziecko.
    3mamy kciuki.

4018d16ae9.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:) wrote:
    Dlatego myślę i bardzo wierzę, że będzie wszystko dobrze.
    Przepraszam, że zapytam ale tak z ciekawości ile u Ciebie sanco kosztuje?
    2200 zl :) to będzie najgorszy tydzień w moim życiu. .. jeszcze jestem na urlopie, w weekend wesele... i nie mogę zająć głowy praca :(

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:

Musi być dobrze!
    Pracowalam kiedyś z dziewczyną gdzie prawdopodobieństwo wynosiło 1:112
    Przeszla anniopunkcje, tygodnie stresu a dzisiaj jej córcia Zosia to okaz zdrowia.

Możecie mnie zlinczować ale dla mnie test Pappa nie licząc wskazań jak wiek, choroby w rodzinie itp poiwnien być wykonowany dopiero kiedy usg pokaże nieprawidłowości.
    A wszyscy lekarze wciskając to często jako "przydatny gratis który czasami przysparza wielu zmartwień.😔

Zaciskam kciuki za dobre wieści. 🙏

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Mam apo przejściach
    Ah ro widzisz h nas właśnie było całkiem odwrotnie
    Z córka mogłabym tylko jeść jogurty, płatki na mleku, kakao itd - mega miałam chcice na mleko i jego produktu
    A córka miała potem straszna nietolerancję białka mleka krowiego
    Ale to pewnie co przypadek to inaczej ;)
    U mnie było tak, że bmk lubiłam, ale kilka chwil po zjedzeniu robiło mi się słabo jakbym miała zaraz zemdleć i długo nie wiązałam z jedzeniem. Za to najsilniejsza nietolerancję miała po selerze i od początku (najpierw ja, a po porodzie córka przez tydzień od zjedzenia non stop wymiotowała. Dla porównania po bmk wymioty przechodziły juz po kilku godz.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo się słyszy że w papa wychodzi ryzyko A w późniejszych badaniach jest wszystko ok. Ważne że usg wyszło dobrze. Wierzymy i trzymamy kciuki że będzie dobrze. Musi być dobrze.

ZakręconaOna, annkaa lubią tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    2200 zl :) to będzie najgorszy tydzień w moim życiu. .. jeszcze jestem na urlopie, w weekend wesele... i nie mogę zająć głowy praca :(

Rozumiem Cię. Sama mam za tydzień prenatalne i pewnie zareaguje podobnie gdy będzie duże ryzyko.

f2w3skjogh4goc3o.png

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:

Możecie mnie zlinczować ale dla mnie test Pappa nie licząc wskazań jak wiek, choroby w rodzinie itp poiwnien być wykonowany dopiero kiedy usg pokaże nieprawidłowości.
    A wszyscy lekarze wciskając to często jako "przydatny gratis który czasami przysparza wielu zmartwień.😔

Ja się z tobą zgadzam w 100. Pappa to tylko statystyka.... Dobrze że te testy tak potaniały bo jeszcze nie tak dawno kosztowały koszmarnie duzo i próbki wysyłali do USA wiec na wynik trzeba było sobie poczekać. Na szybkob alternatywa była w sumie wyłącznie amniopunkcja.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .

Qastera na bank bedzie dobrze . Wiem to ! I cholernie wierze w to :).
    Jezeli usg wyszlo dobrze to bankowo jest ok ale nie zaszkodza dodatkowe badania wiadomo . Drogie sa ale zrobicie , bedziecie mieli pewnosc zdrowego dziecka a i plec poznacie . Bd na bank dobrze .

Uwazam tak samo jak Scintilla ze to badanie powinno byc wykonywane jak cos nie tak na usg jest . Takto to tylko jest tabelka ile kobiet z takimi wynikami urodzilo chore dziecko .

Bedzie dobrze napewno . !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Musi być dobrze!
    Pracowalam kiedyś z dziewczyną gdzie prawdopodobieństwo wynosiło 1:112
    Przeszla anniopunkcje, tygodnie stresu a dzisiaj jej córcia Zosia to okaz zdrowia.

Tez się zgadzam! Poszlam na to bo mialam za darmo i stwierdziłam ze czemu nie skoro mam w pakiecie. .. i teraz mam gratis!

Nie spalam całą noc. .. przeszły mi już wymioty a tyle ile zwymiotowalam wczoraj w nocy to przez całą ciążę nawet łącznie nie zwymiotowalam! Dostałam gorączki (na szczęście przeszło ) i to są te gratisy:(

Osobiscie powiem wam ze mało mam znajomych które decydowały się na pappe... duzo osób które pytam nawet nie wiedzą co to jest :)

wniddf9h3z94xhvt.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Moja droga,życzę Ci żeby się szybko okazało że wszystko jest w porządku a na pewno tak jest.

Aż mam stresa przed piątkiem. Też dostałam to badanie na NFZ przez innego lekarza. Mój powiedział, że najpierw zrobimy USG a jak coś będzie nie tak to dopiero dalsze badania. Może źle, że się zgodziłam na tą pappę no ale już krew oddałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 11:37

• Dariah Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quastera
    Trzhmam kciuki aby to była tylko statystyka i fałszywy alarm !!
    Na pewno będzie dobrze !!!!

A co do Pappa to faktycznie jest to czysta statystka która lubi dawać fałszywe wyniki (w obie strony!)
    Kolegi z pracy żona miała tez bardzo duże ryzyko W Pappa wiec robili amniopunkcję itd oczywiście synek zdrowy!
    Ale z kolei inna koleżanka w Pappa idealnie, wyniki Ok a po urodzeniu okazało się ze synek ma zespół Downa... szok i tragedia straszna bo nawet nie mieli czasu na przygotowanie się do tej sytuacji.
    Tak wiec te Pappa to tak z przymróżeniem oka

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Tez się zgadzam! Poszlam na to bo mialam za darmo i stwierdziłam ze czemu nie skoro mam w pakiecie. .. i teraz mam gratis!

Nie spalam całą noc. .. przeszły mi już wymioty a tyle ile zwymiotowalam wczoraj w nocy to przez całą ciążę nawet łącznie nie zwymiotowalam! Dostałam gorączki (na szczęście przeszło ) i to są te gratisy:(

Osobiscie powiem wam ze mało mam znajomych które decydowały się na pappe... duzo osób które pytam nawet nie wiedzą co to jest :)
    Ja tez poszlam na to bo za darmo , robia to tu praktycznie zawsze przy usg wiec ok . Jest to jest czemu nie ale takto nie poszlabym i nie chodzi o kase bo stac mnie na to zwyczajnie dla mnie to badanie jest bez sensowane bo nawali wiecej stresu niz to potrzebne .

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ