Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Ania:) Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Dziewczyny :(

Wyszło mi ryzyko trisomii 21 : 1:943 ..

Jestem zalamana! Wiem ze to nie jest jakieś skrajnie duże ryzyko, ale jest.
    Jeszcze moj ginekolog mnie nastraszyl...
    Jestem juz po konsultacji u innego specjalisty i jutro jadę na sanco:(

Nie sadzilam ze spotka mnie to... :(

To tylko statystyka. Zrobisz sanco i będzie wiadomo a do tego czasu spokojnie. Wiem, że łatwo mi się pisze ale była tu na sierpniowkach dziewczyna z ryzykiem 1:66 i po sanco okazało się, że urodzi zdrowa córeczkę. Trzymaj się, musisz wierzyć, że będzie dobrze.

. Raga ., Dafka, Scintilla, Edith, ZakręconaOna, Darrika, annkaa lubią tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, hashimoto.

Maj 2018 - Aniołek (13 tydz)
    Czerwiec 2016 - Jaś (26 cykli starań)

f2w3skjogh4goc3o.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki by było ok. A czy myślałaś o tym co zrobisz, gdyby się jednak okazało że dziecko jest chore (czego absolutnie ci nie życzę, po prostu sama kiedyś się znalazłam w takiej syt, i to było coś okropnego (ogromny stres, szukanie info jak wspierać takie dzieci, by były możliwie wysoko funkcjonujące itp. Na szczęście to był fałszywy alarm i ogromna ulga że jednak wszystko ok.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Trzymam kciuki by było ok. A czy myślałaś o tym co zrobisz, gdyby się jednak okazało że dziecko jest chore (czego absolutnie ci nie życzę, po prostu sama kiedyś się znalazłam w takiej syt, i to było coś okropnego (ogromny stres, szukanie info jak wspierać takie dzieci, by były możliwie wysoko funkcjonujące itp. Na szczęście to był fałszywy alarm i ogromna ulga że jednak wszystko ok.
    Tak, myślelismy o tym chociaZ raczej nie dopuszczamy do siebie tej myśli....

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Bożenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trzymam kciuki żeby maleństwo było zdrowe. Tak jak sama napisałaś nie jest to skrajnie duże ryzyko więc trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Czekamy na wieści o wynikach z sanco.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ppieguskaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam kciuki.

Aa usg jak wyszło?

4018d16ae9.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Dziewczyny :(

Wyszło mi ryzyko trisomii 21 : 1:943 ..

Jestem zalamana! Wiem ze to nie jest jakieś skrajnie duże ryzyko, ale jest.
    Jeszcze moj ginekolog mnie nastraszyl...
    Jestem juz po konsultacji u innego specjalisty i jutro jadę na sanco:(

Nie sadzilam ze spotka mnie to... :(
    Kochana a jak pozostałe parametry? Serduszko? Przyziernosc karkowa?
    Przytulam mocno i głęboko wierzę, że wszystko będzie dobrze.🍀

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Kochana a jak pozostałe parametry? Serduszko? Przyziernosc karkowa?
    Przytulam mocno i głęboko wierzę, że wszystko będzie dobrze.🍀
    Poza tym wszystkie parametry są w normie...

. Raga . lubi tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:

Dlatego myślę i bardzo wierzę, że będzie wszystko dobrze.
    Przepraszam, że zapytam ale tak z ciekawości ile u Ciebie sanco kosztuje?

f2w3skjogh4goc3o.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jakimś wątku też czytałam.. Że usg ok. Pappa wyszło ryzyko.. Po kolejnych badaniach zdrowe dziecko.
    3mamy kciuki.

4018d16ae9.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:) wrote:
    Dlatego myślę i bardzo wierzę, że będzie wszystko dobrze.
    Przepraszam, że zapytam ale tak z ciekawości ile u Ciebie sanco kosztuje?
    2200 zl :) to będzie najgorszy tydzień w moim życiu. .. jeszcze jestem na urlopie, w weekend wesele... i nie mogę zająć głowy praca :(

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:

Musi być dobrze!
    Pracowalam kiedyś z dziewczyną gdzie prawdopodobieństwo wynosiło 1:112
    Przeszla anniopunkcje, tygodnie stresu a dzisiaj jej córcia Zosia to okaz zdrowia.

Możecie mnie zlinczować ale dla mnie test Pappa nie licząc wskazań jak wiek, choroby w rodzinie itp poiwnien być wykonowany dopiero kiedy usg pokaże nieprawidłowości.
    A wszyscy lekarze wciskając to często jako "przydatny gratis który czasami przysparza wielu zmartwień.😔

Zaciskam kciuki za dobre wieści. 🙏

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Mam apo przejściach
    Ah ro widzisz h nas właśnie było całkiem odwrotnie
    Z córka mogłabym tylko jeść jogurty, płatki na mleku, kakao itd - mega miałam chcice na mleko i jego produktu
    A córka miała potem straszna nietolerancję białka mleka krowiego
    Ale to pewnie co przypadek to inaczej ;)
    U mnie było tak, że bmk lubiłam, ale kilka chwil po zjedzeniu robiło mi się słabo jakbym miała zaraz zemdleć i długo nie wiązałam z jedzeniem. Za to najsilniejsza nietolerancję miała po selerze i od początku (najpierw ja, a po porodzie córka przez tydzień od zjedzenia non stop wymiotowała. Dla porównania po bmk wymioty przechodziły juz po kilku godz.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo się słyszy że w papa wychodzi ryzyko A w późniejszych badaniach jest wszystko ok. Ważne że usg wyszło dobrze. Wierzymy i trzymamy kciuki że będzie dobrze. Musi być dobrze.

ZakręconaOna, annkaa lubią tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    2200 zl :) to będzie najgorszy tydzień w moim życiu. .. jeszcze jestem na urlopie, w weekend wesele... i nie mogę zająć głowy praca :(

Rozumiem Cię. Sama mam za tydzień prenatalne i pewnie zareaguje podobnie gdy będzie duże ryzyko.

f2w3skjogh4goc3o.png

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:

Możecie mnie zlinczować ale dla mnie test Pappa nie licząc wskazań jak wiek, choroby w rodzinie itp poiwnien być wykonowany dopiero kiedy usg pokaże nieprawidłowości.
    A wszyscy lekarze wciskając to często jako "przydatny gratis który czasami przysparza wielu zmartwień.😔

Ja się z tobą zgadzam w 100. Pappa to tylko statystyka.... Dobrze że te testy tak potaniały bo jeszcze nie tak dawno kosztowały koszmarnie duzo i próbki wysyłali do USA wiec na wynik trzeba było sobie poczekać. Na szybkob alternatywa była w sumie wyłącznie amniopunkcja.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .

Qastera na bank bedzie dobrze . Wiem to ! I cholernie wierze w to :).
    Jezeli usg wyszlo dobrze to bankowo jest ok ale nie zaszkodza dodatkowe badania wiadomo . Drogie sa ale zrobicie , bedziecie mieli pewnosc zdrowego dziecka a i plec poznacie . Bd na bank dobrze .

Uwazam tak samo jak Scintilla ze to badanie powinno byc wykonywane jak cos nie tak na usg jest . Takto to tylko jest tabelka ile kobiet z takimi wynikami urodzilo chore dziecko .

Bedzie dobrze napewno . !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Musi być dobrze!
    Pracowalam kiedyś z dziewczyną gdzie prawdopodobieństwo wynosiło 1:112
    Przeszla anniopunkcje, tygodnie stresu a dzisiaj jej córcia Zosia to okaz zdrowia.

Tez się zgadzam! Poszlam na to bo mialam za darmo i stwierdziłam ze czemu nie skoro mam w pakiecie. .. i teraz mam gratis!

Nie spalam całą noc. .. przeszły mi już wymioty a tyle ile zwymiotowalam wczoraj w nocy to przez całą ciążę nawet łącznie nie zwymiotowalam! Dostałam gorączki (na szczęście przeszło ) i to są te gratisy:(

Osobiscie powiem wam ze mało mam znajomych które decydowały się na pappe... duzo osób które pytam nawet nie wiedzą co to jest :)

wniddf9h3z94xhvt.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Moja droga,życzę Ci żeby się szybko okazało że wszystko jest w porządku a na pewno tak jest.

Aż mam stresa przed piątkiem. Też dostałam to badanie na NFZ przez innego lekarza. Mój powiedział, że najpierw zrobimy USG a jak coś będzie nie tak to dopiero dalsze badania. Może źle, że się zgodziłam na tą pappę no ale już krew oddałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 11:37

• Dariah Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quastera
    Trzhmam kciuki aby to była tylko statystyka i fałszywy alarm !!
    Na pewno będzie dobrze !!!!

A co do Pappa to faktycznie jest to czysta statystka która lubi dawać fałszywe wyniki (w obie strony!)
    Kolegi z pracy żona miała tez bardzo duże ryzyko W Pappa wiec robili amniopunkcję itd oczywiście synek zdrowy!
    Ale z kolei inna koleżanka w Pappa idealnie, wyniki Ok a po urodzeniu okazało się ze synek ma zespół Downa... szok i tragedia straszna bo nawet nie mieli czasu na przygotowanie się do tej sytuacji.
    Tak wiec te Pappa to tak z przymróżeniem oka

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Tez się zgadzam! Poszlam na to bo mialam za darmo i stwierdziłam ze czemu nie skoro mam w pakiecie. .. i teraz mam gratis!

Nie spalam całą noc. .. przeszły mi już wymioty a tyle ile zwymiotowalam wczoraj w nocy to przez całą ciążę nawet łącznie nie zwymiotowalam! Dostałam gorączki (na szczęście przeszło ) i to są te gratisy:(

Osobiscie powiem wam ze mało mam znajomych które decydowały się na pappe... duzo osób które pytam nawet nie wiedzą co to jest :)
    Ja tez poszlam na to bo za darmo , robia to tu praktycznie zawsze przy usg wiec ok . Jest to jest czemu nie ale takto nie poszlabym i nie chodzi o kase bo stac mnie na to zwyczajnie dla mnie to badanie jest bez sensowane bo nawali wiecej stresu niz to potrzebne .

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ