LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
gusiaa wrote:Ja moje tsh mam 0.28 a mój ginekolog powiedział, że normy dla ciężarnej zaczynają się od 0 także lepiej niskie niż gdyby bylo za wysoko
Nie pamietam jakie sa normy dla ciezarnych , w kazdym razie 0 to smiertelny pogranicznik . ( tu nikogo nie strasze bo rzadko kiedy akurat na zero tsh wskakuje albo troche wiecej albo wyzej malo kiedy na rowne zero ) .
-
ppieguskaa wrote:Glukoza dla kobiet w ciąży jest inna.. Bodajże do 92.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 18:45
-
ZakręconaOna wrote:Byc moz3 . Ja nie twierdze , ze jest jak mowie bo 4 lata temu bylam w ciazy ponad i cukier robilam w wtedy byla do 99 bodajze . Najwidoczniej sie zmienilo , Teraz nie wiem dokladnie ale wlasnie glukoza kolezanki za wysoka mi sie wydaje
Ja nikogo tutaj nee oskarżam
Po prostu normy się zmieniły..
-
ppieguskaa wrote:Spokojnie;)
Ja nikogo tutaj nee oskarżam
Po prostu normy się zmieniły..
Wlasnie w necie przeczytalam ze do 90 jest norma dla ciezarnych ale dopytalam kolezanki co miala cukrzyce ciazowa teraz w ciazy i ona mowi ze u niej norma jest fo 92 wlasnie tak jak napisalas . -
No na wyniku normy 70-99 Ale to pewnie dla normalnych pacjentów. Zapewne w ciąży to już kiepski wynik. Nie mniej na razie się nie martwię, bo 3 miesiące temu, zanim zaszłam w ciążę też miałam badania i glukoza ma czczo wyszła mi 99.
TSH dla kobiet w ciąży jak przeglądam neta, to na ten trymestr mieszczą się w normie. Zobaczymy co wyjdzie ma usg, jeżeli z maluchem jest wszystko ok, to ja też będę spokojna.33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
nick nieaktualny
-
Taki wynik w sumie nie musi jeszcze oznaczać cukrzycy ciążowej, a mogłam się takiego w sumie spodziewać, bo jestem amatorem słodyczy :p No noc, trzeba słodkie odstawić i zamiast ciastka, zjeść coś innego, może będę sobie chrupać marchewki33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
ZakręconaOna wrote:Ja moje mam nizsze ciut niz Ty i juz jest bardzo zle dla lekarzy i zmieniaja mi juz dawke bo ogolnie od 10 lat sie lecze na niedoczynnosc a nagle bach w nadczynnosc .
Nie pamietam jakie sa normy dla ciezarnych , w kazdym razie 0 to smiertelny pogranicznik . ( tu nikogo nie strasze bo rzadko kiedy akurat na zero tsh wskakuje albo troche wiecej albo wyzej malo kiedy na rowne zero ) .Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 20:52
-
Gusia byc moze . nie neguje tego.
Darika no to nie tylko odstawienie slodyczy hehe . Dziwi mnie tylko ze lekarz nic z tym nie zrobil jak mialas 99 bez ciazy ni bo to juz pogranicze takie . Teraz masz za wysoko i ok narazie ok ale pozniej nie mozna tego zaniedbac . No nic przede wszystkim krzywa i wszystko sie wyjasni . Byc moze da ci glukometr do mierzenia cukru narazie i pozniej wlasnie krzywa . Bedzie dobrzeDarrika lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Gusia byc moze . nie neguje tego.
Darika no to nie tylko odstawienie slodyczy hehe . Dziwi mnie tylko ze lekarz nic z tym nie zrobil jak mialas 99 bez ciazy ni bo to juz pogranicze takie . Teraz masz za wysoko i ok narazie ok ale pozniej nie mozna tego zaniedbac . No nic przede wszystkim krzywa i wszystko sie wyjasni . Byc moze da ci glukometr do mierzenia cukru narazie i pozniej wlasnie krzywa . Bedzie dobrzeDarrika lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Gusia byc moze . nie neguje tego.
Darika no to nie tylko odstawienie slodyczy hehe . Dziwi mnie tylko ze lekarz nic z tym nie zrobil jak mialas 99 bez ciazy ni bo to juz pogranicze takie . Teraz masz za wysoko i ok narazie ok ale pozniej nie mozna tego zaniedbac . No nic przede wszystkim krzywa i wszystko sie wyjasni . Byc moze da ci glukometr do mierzenia cukru narazie i pozniej wlasnie krzywa . Bedzie dobrze
To było badanie do medycyny pracy, lekarz mi powiedział, że 99 to się mieści w normie nie ma co się martwić.33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
nick nieaktualnyJa nigdy w zadnym badaniu okresowym nie przekroczylam 90, a w ciazy sytuacja ulegla zmianie. Mimo zdrowego trybu życia, regularnemu uprawianiu sportu nie uniknelam cukrzycy ciężarnych. Czysta loteria. Zaraz północ, napilam się melisy ale jakoś nic nie pomaga. Mąż i synek dawno śpią, o 7 mam być w laboratorium pobrać krew na test pappa a o 16 usg. Stres mnie wykończy.
-
ZakręconaOna wrote:Byc moz3 . Ja nie twierdze , ze jest jak mowie bo 4 lata temu bylam w ciazy ponad i cukier robilam w wtedy byla do 99 bodajze . Najwidoczniej sie zmienilo , Teraz nie wiem dokladnie ale wlasnie glukoza kolezanki za wysoka mi sie wydaje
-
Mama_po_przejściach wrote:Ty chyba w uk? Każdy kraj ma inne normy glukozy i testu obciążenia, tak samo jak różne produkty różnie (osobniczo) wpływają na wynik. Raczej dąży się do stabilnych wyników, no ale
-
Hej Dziewczyny
Czytam czytam ale nke miałam czasu pisać - teraz wracamy z wakacji wiec mam czas w aucie
Nie odniosę się od postów ale bardziej do tematów
Spanie
- supet ze nie jestem jedyna co spi na brzuchu bo nawet ostatnio się zatanqialam czy tak można ale ja po prostu nie umiem spać inaczej. I muszę tez sobie kupić te poduszkę C do spania bo się przyda l;)
- bezsenność..ehhh ja to jak zasnę to śpię jak dziecko (zazwyczaj) ale zaznać...o Marko! Ile ja się nakręcę, kładę się la dieta o łóżka i zasną ie mogę...a potem budzie się o 6....
Wyniki
- wiem ze tsh w ciąży powinno być zbliżone do 1 (ja mam nieodczynnosc wiec wynik 0.1 jest mi obcy)
Ale najbardziej to mnie śmieszy to ze normy w PL normy w UK! To jakieś górę jesst albo są normy zdrowotne albo nie ma..dla mnie to jakaś paraboja i robienie z ludzie debili...ale to moje zdanie
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Hej, w sklepie internetowym Lidla jest jakaś obniżka min letnich ciuchów do 70%taniej. Jeszcze nie korzystałam tam z zakupów - po ilu dniach miałyscie dostawę? Pytam po planujemy po 8smym urlop i zastanawiam się czy jest szansa, że w tydzień to dojdzie 🤔?
-
Witajcie Kochane
Wczoraj stuknął mi 14tc, 4 miesiąc i drugi trymestr!
Póki co, samopoczucie w drugim trymestrze jest wciąż słabe (MDŁOŚCI!), ale podobno to ma być "złoty czas ciąży" więc czekam
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania w tym tygodniu, większość z nas wówczas chyba będzie już po prenatalnych.
Widziałam, że założono już wątek "Kwiecień 2020"
Jak ten czas leci!ZakręconaOna, Bożenka, zulka, Scintilla, Edith, Shas91, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
Oj taaaak . Ja mam ogolnie od zawsze problem z szybkim zasnieciem . Moj maz i syn przyloza twarz do poduszki i z reka na sercu . Trzy oddechy i spia ! A Ja to kupe czasu nakrece sie , na mysle przy okazji , na wierce , na wstaje i poporawiam . Koszmar .
-
Foto_Anna wrote:Witajcie Kochane
Wczoraj stuknął mi 14tc, 4 miesiąc i drugi trymestr!
Póki co, samopoczucie w drugim trymestrze jest wciąż słabe (MDŁOŚCI!), ale podobno to ma być "złoty czas ciąży" więc czekam
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania w tym tygodniu, większość z nas wówczas chyba będzie już po prenatalnych.
Widziałam, że założono już wątek "Kwiecień 2020"
Jak ten czas leci!Foto_Anna lubi tę wiadomość