X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ja moje tsh mam 0.28 a mój ginekolog powiedział, że normy dla ciężarnej zaczynają się od 0 także lepiej niskie niż gdyby bylo za wysoko
    Ja moje mam nizsze ciut niz Ty i juz jest bardzo zle dla lekarzy i zmieniaja mi juz dawke bo ogolnie od 10 lat sie lecze na niedoczynnosc a nagle bach w nadczynnosc .
    Nie pamietam jakie sa normy dla ciezarnych , w kazdym razie 0 to smiertelny pogranicznik . ( tu nikogo nie strasze bo rzadko kiedy akurat na zero tsh wskakuje albo troche wiecej albo wyzej malo kiedy na rowne zero ) .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Glukoza dla kobiet w ciąży jest inna.. Bodajże do 92.
    Byc moz3 . Ja nie twierdze , ze jest jak mowie bo 4 lata temu bylam w ciazy ponad i cukier robilam w wtedy byla do 99 bodajze . Najwidoczniej sie zmienilo , Teraz nie wiem dokladnie ale wlasnie glukoza kolezanki za wysoka mi sie wydaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 18:45

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Byc moz3 . Ja nie twierdze , ze jest jak mowie bo 4 lata temu bylam w ciazy ponad i cukier robilam w wtedy byla do 99 bodajze . Najwidoczniej sie zmienilo , Teraz nie wiem dokladnie ale wlasnie glukoza kolezanki za wysoka mi sie wydaje
    Spokojnie;)
    Ja nikogo tutaj nee oskarżam ;)
    Po prostu normy się zmieniły..

4018d16ae9.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Spokojnie;)
    Ja nikogo tutaj nee oskarżam ;)
    Po prostu normy się zmieniły..
    W porzadku . :) to tylko internet czasem mozna miec inne odczucie niz miala na mysli druga osoba ale spokojnie . Nie poczulam sie oskarzona hehe

Wlasnie w necie przeczytalam ze do 90 jest norma dla ciezarnych ale dopytalam kolezanki co miala cukrzyce ciazowa teraz w ciazy i ona mowi ze u niej norma jest fo 92 wlasnie tak jak napisalas .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na wyniku normy 70-99 Ale to pewnie dla normalnych pacjentów. Zapewne w ciąży to już kiepski wynik. Nie mniej na razie się nie martwię, bo 3 miesiące temu, zanim zaszłam w ciążę też miałam badania i glukoza ma czczo wyszła mi 99.

TSH dla kobiet w ciąży jak przeglądam neta, to na ten trymestr mieszczą się w normie. Zobaczymy co wyjdzie ma usg, jeżeli z maluchem jest wszystko ok, to ja też będę spokojna.

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży byłam pod opieką diabetologa, norma dla kobiety w ciąży to 90. Aż wyjęłam stary dziennik pomiarów żeby się upewnić. Ale co lekarz to i opinia.

• Darrika Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki wynik w sumie nie musi jeszcze oznaczać cukrzycy ciążowej, a mogłam się takiego w sumie spodziewać, bo jestem amatorem słodyczy :p No noc, trzeba słodkie odstawić i zamiast ciastka, zjeść coś innego, może będę sobie chrupać marchewki :D

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja moje mam nizsze ciut niz Ty i juz jest bardzo zle dla lekarzy i zmieniaja mi juz dawke bo ogolnie od 10 lat sie lecze na niedoczynnosc a nagle bach w nadczynnosc .
    Nie pamietam jakie sa normy dla ciezarnych , w kazdym razie 0 to smiertelny pogranicznik . ( tu nikogo nie strasze bo rzadko kiedy akurat na zero tsh wskakuje albo troche wiecej albo wyzej malo kiedy na rowne zero ) .
    Wiesz, może tu jest różnica bo ty się zmagasz już z tsh, ja jeszcze nigdy nie miałam z tym problemu dlatego tak mi lekarz powiedział.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 20:52

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia byc moze . ;) nie neguje tego.
    Darika no to nie tylko odstawienie slodyczy hehe . Dziwi mnie tylko ze lekarz nic z tym nie zrobil jak mialas 99 bez ciazy ni bo to juz pogranicze takie . Teraz masz za wysoko i ok narazie ok ale pozniej nie mozna tego zaniedbac . No nic przede wszystkim krzywa i wszystko sie wyjasni . Byc moze da ci glukometr do mierzenia cukru narazie i pozniej wlasnie krzywa . Bedzie dobrze :)

Darrika lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Darika no to nie tylko odstawienie slodyczy hehe . Dziwi mnie tylko ze lekarz nic z tym nie zrobil jak mialas 99 bez ciazy ni bo to juz pogranicze takie . Teraz masz za wysoko i ok narazie ok ale pozniej nie mozna tego zaniedbac . No nic przede wszystkim krzywa i wszystko sie wyjasni . Byc moze da ci glukometr do mierzenia cukru narazie i pozniej wlasnie krzywa . Bedzie dobrze :)
    Spokojnie.. Mi jeszcze kazał powtórzyć badanie bo podobno w ciąży w 1 trymestrze tsh też bardzo lubi sobie skakać..

Darrika lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem spokojna Gusia ;)
    Nad wyraz spokojna hehe
    No nic . Oby bylo ok wszystko hehe

gusiaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:

To było badanie do medycyny pracy, lekarz mi powiedział, że 99 to się mieści w normie nie ma co się martwić.

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy w zadnym badaniu okresowym nie przekroczylam 90, a w ciazy sytuacja ulegla zmianie. Mimo zdrowego trybu życia, regularnemu uprawianiu sportu nie uniknelam cukrzycy ciężarnych. Czysta loteria. Zaraz północ, napilam się melisy ale jakoś nic nie pomaga. Mąż i synek dawno śpią, o 7 mam być w laboratorium pobrać krew na test pappa a o 16 usg. Stres mnie wykończy.

• Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ty chyba w uk? Każdy kraj ma inne normy glukozy i testu obciążenia, tak samo jak różne produkty różnie (osobniczo) wpływają na wynik. Raczej dąży się do stabilnych wyników, no ale :)

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Ty chyba w uk? Każdy kraj ma inne normy glukozy i testu obciążenia, tak samo jak różne produkty różnie (osobniczo) wpływają na wynik. Raczej dąży się do stabilnych wyników, no ale :)
    Z uk ale pierwsza ciaze prowadzilam i zakonczylam w Polsce . Tez jestem zdania , ze dazy sie do stabilnych wynikow wiec nie rozumiem tego " no ale " ... :) nie chce odbierac tego zle wiec dlatego mowie , ze go nie rozumiem .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Czytam czytam ale nke miałam czasu pisać - teraz wracamy z wakacji wiec mam czas w aucie ;)
    Nie odniosę się od postów ale bardziej do tematów ;)

Spanie
    - supet ze nie jestem jedyna co spi na brzuchu bo nawet ostatnio się zatanqialam czy tak można ale ja po prostu nie umiem spać inaczej. I muszę tez sobie kupić te poduszkę C do spania bo się przyda l;)
    - bezsenność..ehhh ja to jak zasnę to śpię jak dziecko (zazwyczaj) ale zaznać...o Marko! Ile ja się nakręcę, kładę się la dieta o łóżka i zasną ie mogę...a potem budzie się o 6....

Wyniki
    - wiem ze tsh w ciąży powinno być zbliżone do 1 (ja mam nieodczynnosc wiec wynik 0.1 jest mi obcy) ;)
    Ale najbardziej to mnie śmieszy to ze normy w PL normy w UK! To jakieś górę jesst albo są normy zdrowotne albo nie ma..dla mnie to jakaś paraboja i robienie z ludzie debili...ale to moje zdanie ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w sklepie internetowym Lidla jest jakaś obniżka min letnich ciuchów do 70%taniej. Jeszcze nie korzystałam tam z zakupów - po ilu dniach miałyscie dostawę? Pytam po planujemy po 8smym urlop i zastanawiam się czy jest szansa, że w tydzień to dojdzie 🤔?

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :)

Wczoraj stuknął mi 14tc, 4 miesiąc i drugi trymestr! :) <3

Póki co, samopoczucie w drugim trymestrze jest wciąż słabe (MDŁOŚCI!), ale podobno to ma być "złoty czas ciąży" więc czekam :D

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania w tym tygodniu, większość z nas wówczas chyba będzie już po prenatalnych.
    Widziałam, że założono już wątek "Kwiecień 2020" :O
    Jak ten czas leci!

ZakręconaOna, Bożenka, zulka, Scintilla, Edith, Shas91, Wachciowa lubią tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj taaaak . Ja mam ogolnie od zawsze problem z szybkim zasnieciem . Moj maz i syn przyloza twarz do poduszki i z reka na sercu . Trzy oddechy i spia ! A Ja to kupe czasu nakrece sie , na mysle przy okazji , na wierce , na wstaje i poporawiam . Koszmar .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Witajcie Kochane :)

Wczoraj stuknął mi 14tc, 4 miesiąc i drugi trymestr! :) <3

Póki co, samopoczucie w drugim trymestrze jest wciąż słabe (MDŁOŚCI!), ale podobno to ma być "złoty czas ciąży" więc czekam :D

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania w tym tygodniu, większość z nas wówczas chyba będzie już po prenatalnych.
    Widziałam, że założono już wątek "Kwiecień 2020" :O
    Jak ten czas leci!
    Oj leci leci niesamowicie ten czas . Przeciez dopiero co My dowiedzialysmy sie o ciazy a tu juz 3-4 miesiace w niej jestesmy .

Foto_Anna lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ