X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest wśród was jakaś alergiczka? Bo kurka ja mam alergię na sierść, a w domu mam yorka. Przed ciążą raczej mnie nie uczulał. Jedynie gdy go kąpałam. A teraz kicham w domu pierdyliard razy dziennie i ciągle mam katar. Oszaleję chyba. Jutro pójdę zarejestrować się do alergologa, ale zanim wizyta to może można coś z tym fantem zrobić? Jakieś naturalne i bezpieczne sposoby na katar?

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany ... ale mam dzis dziewczyny dzien . Dwie drzemki zaliczylam w dzien i to po nie robieniu nic praktycznie . Okropny dzien dzis mam :(

Ja palmersa w ciazy z synem uzywalam od poczatku ciazy wiec juz mozesz :) teraz olej kokosowy badz balsam z lusha .

Ja nastepne usg mam dopiero.18 wrzesnia i bd to polowkowe . Patrzcie laski jak czaa zapieprza . Jedno badanie prenatalne bylo i lada chwila nastepne beda .:o plec pare osob poznalo , reszta zaraz pozna , ruchy wszystko.
    Lada chwila to do swiat bedziemy sie szykowac , konczyc wyprawki i czekac na malenstwa juz .

. Raga ., annkaa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Dziewczyny czy jest wśród was jakaś alergiczka? Bo kurka ja mam alergię na sierść, a w domu mam yorka. Przed ciążą raczej mnie nie uczulał. Jedynie gdy go kąpałam. A teraz kicham w domu pierdyliard razy dziennie i ciągle mam katar. Oszaleję chyba. Jutro pójdę zarejestrować się do alergologa, ale zanim wizyta to może można coś z tym fantem zrobić? Jakieś naturalne i bezpieczne sposoby na katar?
    Mnie napewno też coś zaczęlo uczulac, ale nie wiem co. Już 3 raz od początku ciąży mam katar zadkany nos, wiecznie psikam.. Można oszalec..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi35 wrote:
    Dziewczyny kupiłam palmers ale nie ma info od kiedy używać. Mam skonczony 13tc można już używać ?

Śmiało możesz używać bez obaw 😊

Ja smaruje się olejkiem z Alterry. ☺

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Rany ... ale mam dzis dziewczyny dzien . Dwie drzemki zaliczylam w dzien i to po nie robieniu nic praktycznie . Okropny dzien dzis mam :(

Ja palmersa w ciazy z synem uzywalam od poczatku ciazy wiec juz mozesz :) teraz olej kokosowy badz balsam z lusha .

Ja nastepne usg mam dopiero.18 wrzesnia i bd to polowkowe . Patrzcie laski jak czaa zapieprza . Jedno badanie prenatalne bylo i lada chwila nastepne beda .:o plec pare osob poznalo , reszta zaraz pozna , ruchy wszystko.
    Lada chwila to do swiat bedziemy sie szykowac , konczyc wyprawki i czekac na malenstwa juz .

To prawda, że czas płynie bardzo szybko...może też dlatego, że to lato i dni wyglądają zupełnie inaczej.
    Może być gorzej zimą i jesienią....dni coraz krótsze się będą robić i ogolnie tak szaro, buro i ponuro 😉

Ciąża z córką mi się ciągnęła - zwłaszcza końcówka....jeszcze urodziłam w 42 tygodniu więc te przeciagniete 2 tygodnie to była dla mnie wieczność 😉

l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i miałam już Wam pisać wcześniej, że u mnie się to wcale nie sprawdziło - seks w owulkę, a będzie córka 😊😉

Bożenka, annkaa, ZakręconaOna, Dariah, Dafka, Shas91, Fruzia85, gusiaa, Wachciowa, zuzi_c lubią tę wiadomość

l22nqps6d3q4as05.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Mnie napewno też coś zaczęlo uczulac, ale nie wiem co. Już 3 raz od początku ciąży mam katar zadkany nos, wiecznie psikam.. Można oszalec..

Znalazłam jakieś krople do nosa prenalen katar. Podpytam farmaceutki co to za twór i jak przetestuje to dam znać 😉

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o alergie- ja w domu zwierza żadnego nie mam, ale u rodziny całej są. Lekarz powiedział że najbezpieczniejszy jest zyrtec, ale to tak dorywczo biorę, tak na codzien to lepiej do alergologa.

Mnie też odrzuciło od ukochanej jajecznicy, która wcześniej mogłam jeść codziennie 😥. Mięsa też za bardzo nie ruszam, po sokach owocowych strasznie mnie mdli. Ale ogólnie jest już coraz lepiej.

Wczoraj jak sobie leżałam i odpoczywałam to poczułam takie jakby drapanie delikatne od środka. Nie byłam pewna, czy to ruchy dzidzi, czy moje wnętrzności, moja mama mi powiedziała, że stawia na ruchy, jej też tak w 14 tyg powoli się zaczynały. Ale czekam na powtórkę, bo jak nie będzie, to znaczy że to tylko jelita były 😁

Bożenka, annkaa, Wachciowa lubią tę wiadomość

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga Ja to samo ... urodzilam w 42 tc i ciagnelo mi sie cholernie :/ juz tak od 34 jakos mialam takie meeeeega dlugie dni . :/
    Aguu Ja tak samo poczulam cos 2 dni temu ... i powtorzylo sie wczoraj . Taka rybka plywajaca i pamietam to do dzis jak z synem mialam identyko w 14 tc . Nie typowe ruchy a wlasnie to jak sie rozpoczyna " plywajaca rybka" :D az sie zdziwilam hehe .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje mdłości słabną, ale nadal mam bardzo ograniczone rzeczy które mogę zjeść. Do tego często przy wejściu na 1 p dostaję zadyszki, jakbym conajmniej maraton przebiegła (tak mam w każdej ciąży, więc chyba powinnam przywyknąć ;)

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Dziewczyny to nie jest kwestia alergii. Tylko co raz mocniej rozszerzonych naczyń krwionośnych, przejdzie po ciąży. Ja miałam tak przez prawie całą poprzednią ciążę. Później sytuację utrudniały jeszcze krwawienia z nosa.

• zulka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Dziewczyny to nie jest kwestia alergii. Tylko co raz mocniej rozszerzonych naczyń krwionośnych, przejdzie po ciąży. Ja miałam tak przez prawie całą poprzednią ciążę. Później sytuację utrudniały jeszcze krwawienia z nosa.
    Dokładnie zgadzam się z Tobą, Mnie też przytyka chociaż na razie nie jest najgorzej bo przed ciążą stosowałam steryd i odstawiłam. Niestety śluzówka w nosie robi się obrzmiała i to powoduje przytykanie nosa, kichanie , katar.

Camilla13 lubi tę wiadomość

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat wiem, że jest to alergia, bo mam astmę i alergię od 2 roku życia i akurat przyczynę tego kataru potrafię rozpoznać. Jak dochodzi do tego wszystkiego swędzenie i ropa w oczach to zupełnie nie mam wątpliwość. Inny jest katar przy przeziębieniu inny jest katar alergiczny i pewnie inaczej odczuwa się zatkany nos, który często jest jednym z objawów ciąży.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka zgadzam sie z Toba
    Ja od ciazy z synem mam okrutna alergie na kilka rzeczy co potwierdzone jest przez lekarza i niestety po ciazy mi nie przeszlo ;( dodatkowo w ciazy z synem zrobil mi sie niezyt zatokowy i do dzis walcze z nim a w ciazach najgorzej jest . Momentami mam okropne dusznosci przez zatkane zatoki i migreny :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Bozenka zgadzam sie z Toba
    Ja od ciazy z synem mam okrutna alergie na kilka rzeczy co potwierdzone jest przez lekarza i niestety po ciazy mi nie przeszlo ;( dodatkowo w ciazy z synem zrobil mi sie niezyt zatokowy i do dzis walcze z nim a w ciazach najgorzej jest . Momentami mam okropne dusznosci przez zatkane zatoki i migreny :(
    To bardzo Ci współczuję, a do tego jeszcze ta migrena... Nieciekawie. A pracujesz nadal? Bo chyba kiedyś coś wspominałaś, że pracujesz fizycznie. Ja mam tylko nadzieję, że ta alergia nie zaostrzy mi astmy oskrzelowej...

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Ja akurat wiem, że jest to alergia, bo mam astmę i alergię od 2 roku życia i akurat przyczynę tego kataru potrafię rozpoznać. Jak dochodzi do tego wszystkiego swędzenie i ropa w oczach to zupełnie nie mam wątpliwość. Inny jest katar przy przeziębieniu inny jest katar alergiczny i pewnie inaczej odczuwa się zatkany nos, który często jest jednym z objawów ciąży.
    Ja już sama nie wiem może rzeczywiście to ta śluzowka, ale i mnie bardzo często biła oczy swedza i lzawia. Także
    🤷‍♀️🤷‍♀️

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja nadal odczuwam nie pokój??? Chyba do tego 9 sierpnia to osiwieje.. Mężu uspokaja, że z maluchem wszystko napewno dobrze ze mam się nie martwić ale te czarne myśli same przychodzą

tb73krhmu0f7yc26.png
  • kaniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro prenatalne i siedzę jak na szpilkach i czekam.
    A jeśli chodzi o yorka to nie jest tak że one mają włosy i raczej nie uczulaja.

lat 36,
    27 dpt jest 💗
    nqgrx2i.png
  • kaniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tak pod koniec sierpnia kończą się prenatalne ( chyba ostatnie co widziałam 26 sierpnia) no i następny etap to połówkowe czy którą pierwsza poczuje ruchy, bo jak na innym forum to z tymi ruchami różnie bywa czasowo

lat 36,
    27 dpt jest 💗
    nqgrx2i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy dzidzi w pierwszej ciąży poczułam około 18 tygodnia, wtedy byłam już pewna że to synek się rusza a nie jelita buszuja haha

Shas91, Wachciowa lubią tę wiadomość

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: