X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Ania:) Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdłości przechodzą ale za to dziwne zawroty głowy się pojawiły. Nie mogę nadal patrzeć na mięso ale jem coraz więcej rzeczy a nie tylko płatki z mlekiem 🙈

. Raga . lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, hashimoto.

Maj 2018 - Aniołek (13 tydz)
    Czerwiec 2016 - Jaś (26 cykli starań)

f2w3skjogh4goc3o.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciaa83 wrote:
    Ja jeszcze czekam, dopiero w poniedzialek 12 sierpnia mam😊
    Ewcia widzę że mamy ten sam tydzień i dzień. Ja 12 sierpnia powtórzę prenatalne u mojego lekarza. Zobaczymy czy nasze dzieciaczki rosną tak samo.

Ewciaa83, annkaa lubią tę wiadomość

• zulka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu wrote:
    Też mam z przodu dzidzię umieszczoną.
    Moje kolejne badania dopiero 28 sierpnia, to jeszcze tyyyyle czasu, że nie wiem, czy wytrzymam. Teraz miałam dwa badania co tydzień, i maluch urósł 1.5cm, więc co będzie w 4tyg🤪
    Wkroczyłam w 4 miesiąc i powiem Wam, że trochę już po mnie widać, brzuszek rośnie. Czy Was też ciągnie brzuch, jakby zakwasy ale bez wysiłku? 🙈
    Tak też tak mam. Czasem jak szybko wstanę to się nie mogę wyprostować bo tak boli jak zakwas. Dobrze że chwile i mija. To są niestety więzadła. Wczoraj na badaniu lekarz kazał mi zakaszleć kilka razy na leżąco i aż mi łzy stanęły tak zabolało myślałam że jajniki albo jelita ale lekarz powiedział że to więzadła.

Po mnie już teraz trochę widać ale ja się ciesze to mój pierwszy rosnący brzusio.

• zulka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to trzymam za wszystkie prenatalne kciuki. Pora zakończyć ten etap i wkroczyć w kolejny mam nadzieję ten lepszy, przyjemniejszy.

. Raga ., Dafka, Ania:), Shas91 lubią tę wiadomość

• . Raga . Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Ja też następną wizytę mam dopiero 26 sierpnia, czyli ponad 4 tygodnie od ostatniej. Ale ponieważ powoli wracam do życia i mogę coś już w domu i przy dziecku zrobić, to czas płynie inaczej, jakoś szybciej😊 Teraz maluszek brzuszkowy jest jeszcze w ukryciu, ale myślę że jak za miesiąc/półtora będę już odczuwać jego ruchy to od tego momentu czekanie na wizyty nie będzie aż tak intensywne. A brzuszek mam już spory, nie da się ukryć, że jestem w ciąży, ogólnie jestem bardzo szczupła, ale po południu baniaczek mam już jak w piątym miesiącu pierwszej ciąży 😊

Jak się czujecie? Czy jeszcze walczycie z mdłościami? U mnie coraz lepiej, wreszcie niektóre warzywa mogę jeść, a wczoraj na urodziny zrobiłam mężowi (i zjadłam!) pyszny tort serowy z mango 😊

U mnie mdłości zniknęły na dobre :) - całe szczęście, bo na prawdę uprzykrzają funkcjonowanie w ciągu dnia.

Energia też już na wysokim poziomie, już mnie tak nie przykleja do łóżka ;)

Na mięso i jaja nadal patrzeć nie mogę ;) no i humus którym przed ciążą się zajadałam już mi nie smakuje.
    Aaa no i do słodkiego mnie kompletnie nie ciągnie i nie rusza mnie otwarta czekolada przed oczami ;) - to akurat dobrze, bo mam teraz problem z chodzeniem do toalety, a czekolada by jeszcze mi pogłebiła ten problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 13:19

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w pierwszej ciazy wlasnie po 12 tygodniach jakos czułam sie juz lepiej I teraz zaczynam juz czuc zmiane, wlosy sa fajniejsze😁😁 no I mdlosci coraz mniejsze, jedynie co piersi pobolewaja ale to akurat wiem ze bedzie prawie do konca ciazy raz mniej raz wiecej ale to akurat mi nie przeszkadza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 13:25

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości.. Ale już coraz rzadziej przytulam wc.
    Głowa czasami boli..
    Ale mam nadzieję, że jeszcze trochę ii to minie.

4018d16ae9.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Ja mdlosci tez mam juz mniejsze ale jednak jeszcze lubia sie pojawic , z tym , ze teraz nawet rzygne sobie a wczesniej na poczatku 3 razy tylko i bylo bez mdlosci ale to w 6 tyg :p
    Glowa mnie za to zaczela bolec , 3 dzien pod rzad mam bole .
    Energia ? Raz wieksza raz mniejsza ale mam takie fazy ze wstaje rano zrobie cos przychodzi jakis czas ze nagle spac musze a pozniej to moglabym zostac juz w tym lozku ale trzeba sie rozrusZac.

Mam nadzieje ze za te kilka dni co wkrocze w 2 trym odrazu poczuje sie lepiej hehehe . :D chociaz z synem tez tak liczylam glupio a nic z tego nie bylo ;p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Shas91 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdłości też męczą, najgorsze jest to, że trwają przez cały dzień... mało rzeczy mi smakuje, mięsa to prawie wcale nie jadam, ale za to ogórki małosolne mogę zawsze i wszędzie :)

f2w3vfxmy8valaii.png

Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 wrote:
    Mnie mdłości też męczą, najgorsze jest to, że trwają przez cały dzień... mało rzeczy mi smakuje, mięsa to prawie wcale nie jadam, ale za to ogórki małosolne mogę zawsze i wszędzie :)
    Czyli co synuś😁😁

annkaa, Shas91 lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko mnie odrzuca od mięsa 🤮 a jak sobie radzicie z bólem głowy, poza braniem paracetamolu??

• Darrika Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi mdłości od 2 dni odpuściły, ale nie mam nadal zbytnio mocy. Po wejściu na 2 piętro mam zadyszke :D

Bóle głowy? Ja nic nie biorę, pije dużo wody i kładę się spać, tak mi przechodzi.

A z jedzenia to nadal odrzuca mnie od jajek, zawsze kochałam jajecznicę, A nie zjadłam już od ponad 2 miesięcy :/ wrzuciłam ostatnio paczkę jajek z początku czerwca...

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monash wrote:
    Widzę że nie tylko mnie odrzuca od mięsa 🤮 a jak sobie radzicie z bólem głowy, poza braniem paracetamolu??

Tak jak Daria napisała....pij więcej wody i jak masz możliwość drzemki to też pomaga :)

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc to u mnie drzemki maja od zawsze odwrotny skutek, a wczoraj jak się obudziłam to myślałam że mi głowa eksploduje. Wody pije ok 3.5l chyba więcej nie wcisne 😁😁 ostatecznie wzięłam tabletkę ale wolałabym tego unikac 🤔

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mówi, że lepiej wziąć tabletkę niż się męczyć..

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    U nas od PIT wieczora jest szwagierka z narzeczonym i będą przez tydzień wiec troszkę zamieszania - rzadziej zaglądam na forum ;)

Co od mdłości to kinjuz dawno odpuściły ale przyznam ze nie miałam jakiś mocnych wiec nie narzekam ()
    Wielka nie koc pozostała chociaż mam wrażenie ze jest już troche lepiej ;)
    W czw mamy prenatlane wiec może dzidzi pokaże coś i jakies przypuszczenia co do płci będą ?

Ewciaa83 lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo pamiętajcie jeszcze o mnie! Ja mam prenatalne 22.08 wychodzi jakoś 13+1 więc późno ale nie było wcześniej terminów 😊

Także nie zapominajcie o mnie 😍❤

Edith, Fruzia85, zulka lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie 11+5 wg OM ale dzidzia jest zawsze 4 dni straszą wiec będzie w zasadzie 12+2 czy jakoś tak ;) wiec myśle ze ok termin ;(

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Megi35 Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupiłam palmers ale nie ma info od kiedy używać. Mam skonczony 13tc można już używać ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi35 wrote:
    Dziewczyny kupiłam palmers ale nie ma info od kiedy używać. Mam skonczony 13tc można już używać ?
    Ja używałam od początku w poprzedniej ciąży. Teraz póki co tylko oliwka bo wszelkie inne zapachy mnie odrzucają.

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ