X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Raga
    Ja spod Poznania ;)

Fruzia
    No ja tez się właśnie zastanawiam naf płcią
    Mam przeczucie na chłopca - ale zobaczymh
    Chciałabym wiedzieć żebym mogła już powolutku kupować jak coś mi wpadnie w oko ;)

Wczoraj przyszedł fotelik dla dzidzi ;)
    jaki fotelik zakupiliście? :)

Ja to też bym chciała znać płeć.. mam ubrania po synu.. ale tych 56/62/68 mam mało więc będzie trzeba dokupić.. ii chętnie bym polowała na jakieś okazje.. ale póki osóbka siedząca w brzuchu na usg wypina się tyłkiem do nas ;p hehe

Tak samo nee mamy kombinezonu.. bo poszły do bratowej. ii nee wiadomo czy wrócą..
    Jedynie mamy śpiworek.

annkaa lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A czy już pomału zaczynacie kupować jakieś rzeczy, przybory itd dla maluszka (a te ktore maja czy dokupujecie juz coś) czy jeszcze czekacie?

Shas91 lubi tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja po drugiej wizycie, karta ciąży założona. Mamy 5,5 cm człowieka, badanie robione przez brzuch i dopochwowo, bo młodzież za dużo skakała :D

Wszystko w porządku, lekarz nie widzi nic, do czego można się doczepić. Płeć na razie nie do stwierdzenia. No i mam super pamiątkowe zdjęcie 3D :) Maz bez problemu mógł wejść do gabinetu, przez całe badanie z zaciekawieniem wszystko obserwował.

No i glukoza i tsh wg lekarza jest w porządku, jak na pierwszy trymestr nie ma co panikować. Następne badania za 4 tygodnie będę robić, A wizyta za 5, ale bez usg. Pewnie sobie w międzyczasie skoczę na wizytę prywatną.

ppieguskaa, Dafka, Bożenka, Mama_po_przejściach, Shas91, Camilla13, Edith, . Raga ., Scintilla, zulka, annkaa, zuzi_c lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ja tez mam sporo po synku jeszcze rzeczy . ;) co do plci dowiem sie 18 wrzesnia o ile maluch sie pokaze bo wtedy mam polowkowe.

LaBelle widze , ze zyjesz ... szkoda ze nie odezwalas sie ani razu jak Cie wolano :( widze ze dobrze sie masz to fajnie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka wrote:
    Dziewczyny A czy już pomału zaczynacie kupować jakieś rzeczy, przybory itd dla maluszka (a te ktore maja czy dokupujecie juz coś) czy jeszcze czekacie?
    Nieeee , co Ty kochana . Jak dla Mnie to za wczesnie . Przy synu zaczelam wyprawke kompletowac ok konca 7 poczatek 8 miesiaca . Nie mialam potrzeby wczesniej . Teraz mam 70% rzeczy w domu wiec tylko kosmetyki mi zostana , troche ubranek , wiadomo pampersy , materac do lozeczka i takie pierdoly do kupienia mi zostaly. Napewno troche wydam bo jakby corka byla to jakies dla dziewczynki " nowosci " sie kupi ale z tych drozszych jak podgrzewacze , wozki , lozeczka itp mam wszystko ok a do z . :D

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka wrote:
    ja w sumie dokupiłam parę ubranek od koleżanki..
    Aa jak poznam płeć to zacznę dokupywać

aptekę mam zamiar zamówić w listopadzie.

4018d16ae9.png
  • kaniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po prenatalnych i comiesięcznej wizycie kontrolnej. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Wczoraj na prenatalnych Alicja (już wiemy że będzie dziewczynka) cały czas spała aż się przestraszyłam bo się w ogóle nie ruszala, ale za to dziś była mega rozgrywana piękny widok jak bobas w brzuchu sobie skacze. Kochana Pani doktor pozwoliła mi tak po prostu leżeć i patrzeć w ekran a malutka po prostu brykala sobie 💖. Piękne są takie wizyty.

Shas91, LaBellePerle, Darrika, Dafka, Camilla13, Bożenka, Dariah, Edith, Ania:), Scintilla, zulka, Wachciowa, zuzi_c lubią tę wiadomość

lat 36,
    27 dpt jest 💗
    nqgrx2i.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z fotelikiem. Normalnie 3 fotelik mieści mi się na mega ścisk, no i o izofox mogę zapomnieć do czasu wymiany auta. Możecie polecić jakieś nazwy fotelików do 9 kg (zakładam, że zajmą mniej miejsca niż te do 13 kg). Wymagania mam dość duże, bo fotelik musi byś bezpieczny i mieć dobre crash testy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 17:12

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Shas91 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka wrote:

Ja też już sporo rzeczy mam, ale musimy zrobić przemeblowanie pokoju i dokupić większą szafę, więc trochę zamieszania będzie. No i na pewno jakieś rzeczy do dokupienia się znajdą, ale z tym to czekam do 6, 7 miesiaca, nie mam potrzeby już teraz czegoś kupować, a poza tym to tak jakoś za połówkowym poczuję się pewniej, tak jak z synkiem było.

ZakręconaOna, . Raga . lubią tę wiadomość

f2w3vfxmy8valaii.png

Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Mogę prosić o dodanie mnie do listy z terminami porodów? 16 luty 😊

Kochane, to i mi dopiszcie 16 luty jednak, bo dziecię me tak szybko rośnie,że mi się termin porodu przesunął :D był do tyłu prawie tydzień a teraz jest do przodu!

Lekarza dobrego wcale nie znalazłam. Aktualnie chodzę do dwóch, ale powoli rozglądam się za kolejnym, tym razem prywatnie.

Camilla13 lubi tę wiadomość

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, u mnie termin cały czas zostaje na 17 luty :) haha urodziny mojego szwagra

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Shas91 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle, ja przy synku miałam rozbieżność terminów od 17 kwietnia do 3 maja, tak zmieniały się rozmiary :) ostatecznie, zdecydował się na 22 kwietnia, i jak się okazuje, to jak byłam w 17 tygodniu na usg, to wtedy z wymiarów dokładnie wyszedł ten termin :)

f2w3vfxmy8valaii.png

Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to najbardziej miarodajny termin jest z prenatalnych.. Bo od teraz maluchy rosną już swoim tempem.. Ii termin może się zmieniać co usg.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    Ja również Poznań i okolice (mieszkam pod Poznaniem) :)

dużo nas tutaj dziewczyny <3

Taaaak ! Super !
    Może uda się nam spotkać w takim razie ?!

Oh! I wodze ze już decyzja jest - będzie Mikuś!

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My narazie kupiliśmy tylko fotelik (nosidełko) z baza i rozglądam się za wózkiem - ale nie kupie narazie tylko się rozeznać (jakie ceny, jaki model mnie będzie interesować itd).
    Ale faktycznie gdybym znała płeć to mogłabym Np kupować ubranka / kocyki itd jak znajdę dobra okazje.
    Łóżeczko już wybrane - tylko tren skupić
    Fotelik jest - trzeba bazę dokupić ;)
    Ale mam ochote kupować ubranka ;)
    No i oczywiście trzeba pokój pomalować - wiec czekamy żeby wiedzieć na jakie kolory ;)

Dafka, zulka lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    W sumie to najbardziej miarodajny termin jest z prenatalnych.. Bo od teraz maluchy rosną już swoim tempem.. Ii termin może się zmieniać co usg.
    Dokladnie . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ja poprosze o zmiane tp na 05.02 . 7 to byl taki moj domysl a lekarz ustalil 5 luty na prenatalnych . :)

gusiaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja okolice Katowic, potwierdzona dziewczynka :)
    Dziś znowu rozmowy z kibelkiem na kolanach,asakra jakaś... 2 trymestr się zaczął a z nim wymioty... A miało być lepiej.
    Co do zakupów czegokolwiek jeszcze nie mam kompletnie nic, ale korci mnie już strasznie. Pewno we wrześniu, październiku ruszę na jakieś polowania 😁
    Co do pokoiku to raczej na jakieś stonowane kolory będę stawiać, wiec tutaj płeć nie taka ważna,ale to też jeszcze sporo czasu. I szafę też będę wymieniać, więc zamieszanie będzie jak się patrzy 🙈

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • Edith Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy prawdopodobnie mieć drugiego chłopczyka, więc z wyprawki mamy w zasadzie wszystko, nawet koszyk Mojżesza na pierwsze miesiące, więc starszy maluch nie będzie musiał od razu się wyprowadzać ze swojego łóżeczka. Dlatego tym razem chciałabym kupić sobie kilka nowych ciuchów ciążowych, czy do karmienia, bo w pierwszej ciąży miałam absolutne minimum i już nudziło mi się w nich chodzić. No i chciałabym kupić nowe pieluszki wielorazowe w rozmiarze noworodkowym, bo przez ostatnie dwa lata dużo w tym temacie pojawiło się nowości na rynku.
    Ale czas kompletowania wyprawki wspominam bardzo czule, dlatego już cieszę się że będę mogła czytać na forum, jakie wybory zakupowe poczyniłyście 😊

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

aZzmp1.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaah , zapomnialam napisac skad jestem . :)
    W Uk mieszam w Alfreton ,derbyshire.
    W Polsce w Koluszkach pod Łodzia . Ogolnie rodowita Łodzianka :)

Ja tez myslalam , ze 2 trym rozpoczne super energia a co ? Do 11.30 lezalam i modlilam sie zeby albo pawia puscic alb9 zeby mi przeszlo bo mdlilo mnie niesamowicie plus mam cholerny bol glowy !
    Fakt ruszylam sie w koncu zrobilam obiad , prania dwa , posprzatalam w domu itp ale z ciaglym bolem glowy .

W ogole mam taka skleroze , ze to nie porozumienie ... zapominam co mialam powiedziec , po co szlam itp . :o koszmar .

I rowniez nie pamietam czy Wam mowilam hahaha wcOraj dostalam tabsy na mdlosci w koncu po 3 miesiacach katorgi 😂 i podobniez do 3 dni max i ma zaczac dzialac i pomagac bo narazie po kazdych tabletkach jest mi na maksa niedobrze .

Co lepsze ...
    Z synem nie mialam ani jednej infekcji w ciazy ! Ani jednej ! A teraz ? Mam juz 3 infekcje moczowa i biore 3 antybiotyk. Kurwa :/ juz rzygam tymi lekami . Witamin za cholere brac nie moge , leki na tarczyce czasem wejda czasem wyjda :( okorpne to . Mam nadzieje ze te leki zaczna dzialac w koncu

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ