LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dariah wrote:Raga
Ja spod Poznania
Fruzia
No ja tez się właśnie zastanawiam naf płcią
Mam przeczucie na chłopca - ale zobaczymh
Chciałabym wiedzieć żebym mogła już powolutku kupować jak coś mi wpadnie w oko
Wczoraj przyszedł fotelik dla dzidzi
Ja to też bym chciała znać płeć.. mam ubrania po synu.. ale tych 56/62/68 mam mało więc będzie trzeba dokupić.. ii chętnie bym polowała na jakieś okazje.. ale póki osóbka siedząca w brzuchu na usg wypina się tyłkiem do nas ;p hehe
Tak samo nee mamy kombinezonu.. bo poszły do bratowej. ii nee wiadomo czy wrócą..
Jedynie mamy śpiworek.annkaa lubi tę wiadomość
-
No to ja po drugiej wizycie, karta ciąży założona. Mamy 5,5 cm człowieka, badanie robione przez brzuch i dopochwowo, bo młodzież za dużo skakała
Wszystko w porządku, lekarz nie widzi nic, do czego można się doczepić. Płeć na razie nie do stwierdzenia. No i mam super pamiątkowe zdjęcie 3D Maz bez problemu mógł wejść do gabinetu, przez całe badanie z zaciekawieniem wszystko obserwował.
No i glukoza i tsh wg lekarza jest w porządku, jak na pierwszy trymestr nie ma co panikować. Następne badania za 4 tygodnie będę robić, A wizyta za 5, ale bez usg. Pewnie sobie w międzyczasie skoczę na wizytę prywatną.ppieguskaa, Dafka, Bożenka, Mama_po_przejściach, Shas91, Camilla13, Edith, . Raga ., Scintilla, zulka, annkaa, zuzi_c lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Hej.
Ja tez mam sporo po synku jeszcze rzeczy . co do plci dowiem sie 18 wrzesnia o ile maluch sie pokaze bo wtedy mam polowkowe.
LaBelle widze , ze zyjesz ... szkoda ze nie odezwalas sie ani razu jak Cie wolano widze ze dobrze sie masz to fajnie . -
Dafka wrote:Dziewczyny A czy już pomału zaczynacie kupować jakieś rzeczy, przybory itd dla maluszka (a te ktore maja czy dokupujecie juz coś) czy jeszcze czekacie?
. Raga . lubi tę wiadomość
-
Dafka wrote:Dziewczyny A czy już pomału zaczynacie kupować jakieś rzeczy, przybory itd dla maluszka (a te ktore maja czy dokupujecie juz coś) czy jeszcze czekacie?
Aa jak poznam płeć to zacznę dokupywać
aptekę mam zamiar zamówić w listopadzie.
-
Ja już też po prenatalnych i comiesięcznej wizycie kontrolnej. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Wczoraj na prenatalnych Alicja (już wiemy że będzie dziewczynka) cały czas spała aż się przestraszyłam bo się w ogóle nie ruszala, ale za to dziś była mega rozgrywana piękny widok jak bobas w brzuchu sobie skacze. Kochana Pani doktor pozwoliła mi tak po prostu leżeć i patrzeć w ekran a malutka po prostu brykala sobie 💖. Piękne są takie wizyty.
Shas91, LaBellePerle, Darrika, Dafka, Camilla13, Bożenka, Dariah, Edith, Ania:), Scintilla, zulka, Wachciowa, zuzi_c lubią tę wiadomość
-
Ja mam problem z fotelikiem. Normalnie 3 fotelik mieści mi się na mega ścisk, no i o izofox mogę zapomnieć do czasu wymiany auta. Możecie polecić jakieś nazwy fotelików do 9 kg (zakładam, że zajmą mniej miejsca niż te do 13 kg). Wymagania mam dość duże, bo fotelik musi byś bezpieczny i mieć dobre crash testy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 17:12
-
Ja też już sporo rzeczy mam, ale musimy zrobić przemeblowanie pokoju i dokupić większą szafę, więc trochę zamieszania będzie. No i na pewno jakieś rzeczy do dokupienia się znajdą, ale z tym to czekam do 6, 7 miesiaca, nie mam potrzeby już teraz czegoś kupować, a poza tym to tak jakoś za połówkowym poczuję się pewniej, tak jak z synkiem było.ZakręconaOna, . Raga . lubią tę wiadomość
Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗 -
Camilla13 wrote:Mogę prosić o dodanie mnie do listy z terminami porodów? 16 luty 😊
Kochane, to i mi dopiszcie 16 luty jednak, bo dziecię me tak szybko rośnie,że mi się termin porodu przesunął był do tyłu prawie tydzień a teraz jest do przodu!
Lekarza dobrego wcale nie znalazłam. Aktualnie chodzę do dwóch, ale powoli rozglądam się za kolejnym, tym razem prywatnie.Camilla13 lubi tę wiadomość
-
A właśnie, u mnie termin cały czas zostaje na 17 luty haha urodziny mojego szwagra33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
LaBellePerle, ja przy synku miałam rozbieżność terminów od 17 kwietnia do 3 maja, tak zmieniały się rozmiary ostatecznie, zdecydował się na 22 kwietnia, i jak się okazuje, to jak byłam w 17 tygodniu na usg, to wtedy z wymiarów dokładnie wyszedł ten termin
Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗 -
Martek&M wrote:Ja również Poznań i okolice (mieszkam pod Poznaniem)
dużo nas tutaj dziewczyny
Taaaak ! Super !
Może uda się nam spotkać w takim razie ?!
Oh! I wodze ze już decyzja jest - będzie Mikuś!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
My narazie kupiliśmy tylko fotelik (nosidełko) z baza i rozglądam się za wózkiem - ale nie kupie narazie tylko się rozeznać (jakie ceny, jaki model mnie będzie interesować itd).
Ale faktycznie gdybym znała płeć to mogłabym Np kupować ubranka / kocyki itd jak znajdę dobra okazje.
Łóżeczko już wybrane - tylko tren skupić
Fotelik jest - trzeba bazę dokupić
Ale mam ochote kupować ubranka
No i oczywiście trzeba pokój pomalować - wiec czekamy żeby wiedzieć na jakie kolory
Dafka, zulka lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ja okolice Katowic, potwierdzona dziewczynka
Dziś znowu rozmowy z kibelkiem na kolanach,asakra jakaś... 2 trymestr się zaczął a z nim wymioty... A miało być lepiej.
Co do zakupów czegokolwiek jeszcze nie mam kompletnie nic, ale korci mnie już strasznie. Pewno we wrześniu, październiku ruszę na jakieś polowania 😁
Co do pokoiku to raczej na jakieś stonowane kolory będę stawiać, wiec tutaj płeć nie taka ważna,ale to też jeszcze sporo czasu. I szafę też będę wymieniać, więc zamieszanie będzie jak się patrzy 🙈29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
My będziemy prawdopodobnie mieć drugiego chłopczyka, więc z wyprawki mamy w zasadzie wszystko, nawet koszyk Mojżesza na pierwsze miesiące, więc starszy maluch nie będzie musiał od razu się wyprowadzać ze swojego łóżeczka. Dlatego tym razem chciałabym kupić sobie kilka nowych ciuchów ciążowych, czy do karmienia, bo w pierwszej ciąży miałam absolutne minimum i już nudziło mi się w nich chodzić. No i chciałabym kupić nowe pieluszki wielorazowe w rozmiarze noworodkowym, bo przez ostatnie dwa lata dużo w tym temacie pojawiło się nowości na rynku.
Ale czas kompletowania wyprawki wspominam bardzo czule, dlatego już cieszę się że będę mogła czytać na forum, jakie wybory zakupowe poczyniłyście 😊ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Aaaah , zapomnialam napisac skad jestem .
W Uk mieszam w Alfreton ,derbyshire.
W Polsce w Koluszkach pod Łodzia . Ogolnie rodowita Łodzianka
Ja tez myslalam , ze 2 trym rozpoczne super energia a co ? Do 11.30 lezalam i modlilam sie zeby albo pawia puscic alb9 zeby mi przeszlo bo mdlilo mnie niesamowicie plus mam cholerny bol glowy !
Fakt ruszylam sie w koncu zrobilam obiad , prania dwa , posprzatalam w domu itp ale z ciaglym bolem glowy .
W ogole mam taka skleroze , ze to nie porozumienie ... zapominam co mialam powiedziec , po co szlam itp . :o koszmar .
I rowniez nie pamietam czy Wam mowilam hahaha wcOraj dostalam tabsy na mdlosci w koncu po 3 miesiacach katorgi 😂 i podobniez do 3 dni max i ma zaczac dzialac i pomagac bo narazie po kazdych tabletkach jest mi na maksa niedobrze .
Co lepsze ...
Z synem nie mialam ani jednej infekcji w ciazy ! Ani jednej ! A teraz ? Mam juz 3 infekcje moczowa i biore 3 antybiotyk. Kurwa juz rzygam tymi lekami . Witamin za cholere brac nie moge , leki na tarczyce czasem wejda czasem wyjda okorpne to . Mam nadzieje ze te leki zaczna dzialac w koncu