X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ja tu coraz rzadziej wchodze. Szczerze cieszę się z tej ciąży, ale dopiero po prenaralnych poczuje się tak naprawdę pewnie. Ciężko mi czasem czytać wasze wypowiedzi, jakoś z góry zakładam, że wy urrodzicie dzieci a ja niewiadomo. Jednak po tym poronieniu ciągle jest strach...

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 wrote:
    LaBellePerle, ja przy synku miałam rozbieżność terminów od 17 kwietnia do 3 maja, tak zmieniały się rozmiary :) ostatecznie, zdecydował się na 22 kwietnia, i jak się okazuje, to jak byłam w 17 tygodniu na usg, to wtedy z wymiarów dokładnie wyszedł ten termin :)

U mnie ciąża była mocno do tyłu. Od początku mówili mi, że nadrobi i teraz faktycznie nadrabia. W kartę wpisali mi ostatecznie 16 luty

preg.png

9.10.2018 biochem.
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin z OM 26.02 ale zobaczymy co powiedzą badania prenatalne bo wtedy w sumie można najlepiej określić ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja i ja sie dopisuje termin z prenatalnych na 15.02 wskoczyl a z om wychodzi 19.02 okaze sie w lutym jak to bedzie 😁 dr powiedziala ze wg niej dziewczynka co mnie baaardzo cieszy bo w mamy juz 4 letniego synka. Ale dziewczy wierzycie ze na takim etapie plec jest na tyle zauwazalna juz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Zakręcona, ja tu coraz rzadziej wchodze. Szczerze cieszę się z tej ciąży, ale dopiero po prenaralnych poczuje się tak naprawdę pewnie. Ciężko mi czasem czytać wasze wypowiedzi, jakoś z góry zakładam, że wy urrodzicie dzieci a ja niewiadomo. Jednak po tym poronieniu ciągle jest strach...
    Tym bardziej musisz mieć dobrego lekarza. Ja wróciłam do kliniki Bocian. Tam czułam się najlepiej i najpewniej. Przy wszelkich wątpliwościach od razu przychodziło dwóch innych lekarzy, przy mnie konsultowali wszystko. Człowiek czuje że jest w dobrych rękach.

Edith lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylda87 wrote:
    I ja i ja sie dopisuje termin z prenatalnych na 15.02 wskoczyl a z om wychodzi 19.02 okaze sie w lutym jak to bedzie 😁 dr powiedziala ze wg niej dziewczynka co mnie baaardzo cieszy bo w mamy juz 4 letniego synka. Ale dziewczy wierzycie ze na takim etapie plec jest na tyle zauwazalna juz?
    Z synkiem w 11+4 bylo widac idealnie siusiaka, nawet mamy zrobione zdjęcie w przybliżeniu 😋

tylda87 lubi tę wiadomość

• Darrika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylda87 wrote:

Mój gin mi powiedział, że na tym etapie łechtaczka jest takiej wielkości,że można się pomylić, a poza tym akurat u mnie dziecko się tak wierciło i zaslaniało, że nie chciał wróżyć.

Wszystko pewnie zależy indywidualnie od dzieciaczka, jak się ułoży, itd. U jednych się uda określić płeć u innych dopiero później :)

tylda87 lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Krakowa :)
    Mam dużo, za dużo rzeczy po córce, teraz syn - nie mam nic :D
    Jeśli chodzi o płeć na wczesnym etapie - wszystko zależy od lekarza i sprzętu. Ja mojemu wierze ponieważ z córka się nie pomylił. Dodatkowo w 12tc zauwazyl niepokojące markery i powiedział ze prawdopodobnie będzie wada serca, w 16 tc określił jaka konkretnie wada serca, potwierdziła się na 100%. Wszystko co powiedział pokryło sie ze słowami kardiologów po urodzeniu. Wiec wszystko zależy od lekarza

Dariah lubi tę wiadomość

• talku Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Ja jestem z Krakowa :)
    Mam dużo, za dużo rzeczy po córce, teraz syn - nie mam nic :D
    Jeśli chodzi o płeć na wczesnym etapie - wszystko zależy od lekarza i sprzętu. Ja mojemu wierze ponieważ z córka się nie pomylił. Dodatkowo w 12tc zauwazyl niepokojące markery i powiedział ze prawdopodobnie będzie wada serca, w 16 tc określił jaka konkretnie wada serca, potwierdziła się na 100%. Wszystko co powiedział pokryło sie ze słowami kardiologów po urodzeniu. Wiec wszystko zależy od lekarza

SS25, mogę podpytać do kogo chodzisz?

relgi09kukfprg92.png
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Tym bardziej musisz mieć dobrego lekarza. Ja wróciłam do kliniki Bocian. Tam czułam się najlepiej i najpewniej. Przy wszelkich wątpliwościach od razu przychodziło dwóch innych lekarzy, przy mnie konsultowali wszystko. Człowiek czuje że jest w dobrych rękach.

Na prenatalne idę do bociana :)

Camilla13 lubi tę wiadomość

preg.png

9.10.2018 biochem.
  • Aniiika94 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Na prenatalne idę do bociana :)
    ja po prenatalnych w Bocianie - byłam we wtorek ;)
    Niestety maleństwo albo spało albo się tak ruszało że płci nie znamy jeszcze ale reszta w porządku, 6.5 cm szczęścia i termin zgodny z om :)
    W jakich miastach chodzicie do Bociana ? :)

85993e3k65r1uzr7.png
  • kaniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy transfer miałam w Bialystoku w Bocianie u Mrugacza, a drugi już udany w Bocianie w Warszawie i tam prowadZą ciążę

lat 36,
    27 dpt jest 💗
    nqgrx2i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniiika94 wrote:
    ja po prenatalnych w Bocianie - byłam we wtorek ;)
    Niestety maleństwo albo spało albo się tak ruszało że płci nie znamy jeszcze ale reszta w porządku, 6.5 cm szczęścia i termin zgodny z om :)
    W jakich miastach chodzicie do Bociana ? :)
    Ja w Białymstoku.

LaBellePerle lubi tę wiadomość

• zulka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Ja mam problem z fotelikiem. Normalnie 3 fotelik mieści mi się na mega ścisk, no i o izofox mogę zapomnieć do czasu wymiany auta. Możecie polecić jakieś nazwy fotelików do 9 kg (zakładam, że zajmą mniej miejsca niż te do 13 kg). Wymagania mam dość duże, bo fotelik musi byś bezpieczny i mieć dobre crash testy.
    Ja upatrzyłam sobie fotelik z cybexa Cloud Z i-Size. Spełnia wszystkie normy bezpieczeństwa, już nawet oglądaliśmy go w sklepie i wymiarowo nie jest duży. Jedyny minus to cena ale bezpieczeństwo i funkcjonalność najważniejsze.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulka
    my kupoilismy Cybex CLoud Q :)
    Poprzednia wersja Cloud Z :)
    Paramegtry te same a cena nisza zdecydowanie

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i mnie dopiszcie. Uśredniony termin to 19 luty. Zobaczymy jaka data wyjdzie teraz w poniedziałek. Już się nie mogę doczekać, żeby mój lekarz potwierdził, że z dzidzią jest wszystko dobrze.

Powiem Wam, że ja się już nie mogę doczekać zakupów. Nie mam nic więc tym bardziej pewnie poszaleje. Będziemy zmieniać mieszkanie więc co to będzie za radość urządzać pokoik dla maluszka. Trochę ciuchów pewnie dostanę od szwagierki bo ciuchów ma mnóstwo i to niektóre nie używane. Dostawała paczki z ciuchami od ciotki z ameryki więc młody nie zdążył niektórych ubrać. Na pewno ma te najmniejsze rozmiary bo synek urodził im się malutki więc to mnie cieszy. Ale dobrze jakby była dziewczynka bo wtedy nie będą mi na siłę wciskać wszystkich ciuchów bo przecież jaka radość jest w kupowaniu tych małych ciuszków zwłaszcza, że to moje pierwsze dzieciątko.

• zulka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Zulka
    my kupoilismy Cybex CLoud Q :)
    Poprzednia wersja Cloud Z :)
    Paramegtry te same a cena nisza zdecydowanie
    Tylko wagowo się różni ten jest lżejszy i rozkładany no i ma system modułowy czyli baza pasuje do następnego obrotowego fotelika. Czekam do października bo możliwe, że wtedy wejdzie jeszcze nowsza wersja. Być może do tego czasu znajdę jeszcze inny fotelik. Może ktoś coś jeszcze poleci.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulka
    Cloud q tez sie rozklada
    Waga mi obojetne - i tak go nie nosze - jedynie z auta na stelaz wozka
    A u nas nie potrzebna baza na przyslzy fotleik ob ta dzidzia dostanie fotelik po corce aktualny (Britax Dualfix) wiec problem z glowy :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:

Powiem Wam, że ja się już nie mogę doczekać zakupów. Nie mam nic więc tym bardziej pewnie poszaleje. Będziemy zmieniać mieszkanie więc co to będzie za radość urządzać pokoik dla maluszka. Trochę ciuchów pewnie dostanę od szwagierki bo ciuchów ma mnóstwo i to niektóre nie używane. Dostawała paczki z ciuchami od ciotki z ameryki więc młody nie zdążył niektórych ubrać. Na pewno ma te najmniejsze rozmiary bo synek urodził im się malutki więc to mnie cieszy. Ale dobrze jakby była dziewczynka bo wtedy nie będą mi na siłę wciskać wszystkich ciuchów bo przecież jaka radość jest w kupowaniu tych małych ciuszków zwłaszcza, że to moje pierwsze dzieciątko.
    Z drugiej strony wlasnie fajnie abys mogla skorzystac z ciuszkow po szwagierce - skoro ma duzo, w odbrym stanie itd to bez senus kupowac.
    Ja tyez lubie poszalec ale jak masz ciuszki po kims to mozesz poszalec z takimi fajnymi ubrankami a jak juz wydasz miliony na podstawowe to ile mozna wydawac i kupowac ? Zlwaszcza ze ciuszki takie male to na krotko bardzo :)

zulka, . Raga . lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Zulka
    Cloud q tez sie rozklada
    Waga mi obojetne - i tak go nie nosze - jedynie z auta na stelaz wozka
    A u nas nie potrzebna baza na przyslzy fotleik ob ta dzidzia dostanie fotelik po corce aktualny (Britax Dualfix) wiec problem z glowy :)
    A mogłabyś mi napisać ile ma szerokości w najszerszym miejscu? Bo u nas dosłownie rozchodzi się mm. Na upartego wcisnę ten trzeci jeśli zrezygnuję z izofixa, ale wiem jak się jeździ z marudnymi dzieckiem, więc już nawet kupiłabym nowy fotelik, tylko żeby miał choć 2-3 więcej luzu i długi pas. Nasz concord jest super lekki, wygodny, ale właśnie jest dość duży (w innej syt to plus, ale w obecnej, gdy muszę upchnąć 3 na wspólnej kanapie, to mnie trafia na samą myśl....)

8p3ovfxms5h3ke1x.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ