LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, wyśpijcie się i pełen luz! Jutro zobaczycie swoje dzieciaczki, trzymam kciuki za udane wizyty:)
ZakręconaOna, Ania:), Dariah, Bożenka lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Powodzenia, 3mam kciuki.
Aa ja od kilku dni mam gorsze samopoczucie.. Jakieś klucia w pochwie mi się pojawiły.. Niby człowiek wie, że mogą wystąpić. Aa ii tak głupie myśli..
Ii skończyło się spanie na brzuchu.. Bo mi zaczął przeszkadzac brzuch.. Wiec zanim znajdę pozycje mijają długie minuty. -
Dzien dobry .
Powodzenia dziewczyny na wizytach
Ppieguskaa Ty jutro konczysz 16 tc ! Wiec nie ma co sie dziwic . W kazdym badz razie Ja sie lacze w bolu z Toba z tym , ze kluc nie mam bo to mialam troche wczesniej ale to normalne . Rozciagaja sie wiezadla kochana lecz rozumiem ze sie martwisz .
Ja mialam przed wczoraj calusienki dzien twardnienia brzucha . Jak skurcze bx ale to za wczesnie na nie tak czy tak . Z synem pojawilo mi sie kilka razy ich od 28 tyg dopiero . Wczoraj znow mi sie ponawily ale doslownie dwa razy w sklepie na wieczor jak bylam .
Wzielam nospe i lezalam przed tv . Oby wiecej sie nie powtarzaly bo inaczej czeka mnie wizytacja na ip tylko ze zapewne powiedza ze to normalne i sie nie bac . Mhm ... dobrze ze asekuracyjnie wiem czym je uciszyc chwilowo ale na dluzsza mete nie jestem specjalista .
-
Matko dziewczyny przestańcie proszę panikować i stresować o wszystko.
Przecież to można się wykończyć !
Powodzenia na wizytach - będzie dobrzeDarrika, Camilla13 lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah wrote:Matko dziewczyny przestańcie proszę panikować i stresować o wszystko.
Przecież to można się wykończyć !
Powodzenia na wizytach - będzie dobrze
Wiesz , Ja nie jestem panikara wrecz jak widac odwrotnie nie lece ze wszystkim na ip jak tylko cos zakluje ale przeszlam juz jedna ciaze , jedna mnoga stracilam i doskonale wiem , ze to nie jest ok co sie dzieje u mnie . Jednorazowo - bez problemu ale jak bedzie sie dalej powtarzac mimo odpoczynku i lekow to chcial nie chcial musze skonsultowac to z lekarzem bo mam syna 4 letniego i meza pracujacego po 12 h . Nie moge doprowadzic do swiadomego skrocenia szyjki i bezwladnosci mojej do konca ciazy bo sama mam prace tez a i martwi sie czkowiek tez o dziecko w brzuchu pozatym Ja w tej ciazy jestem wyjatkowo spokojna , nie jestem typem panikarza .
Wiec zwyczajnie napisalam post pod katem pieguska .Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 08:51
-
ppieguskaa wrote:Powodzenia, 3mam kciuki.
Aa ja od kilku dni mam gorsze samopoczucie.. Jakieś klucia w pochwie mi się pojawiły.. Niby człowiek wie, że mogą wystąpić. Aa ii tak głupie myśli..
Ii skończyło się spanie na brzuchu.. Bo mi zaczął przeszkadzac brzuch.. Wiec zanim znajdę pozycje mijają długie minuty.
Ja bym próbowała wyciszyć mg. U mnie trochę pomogło. Niestety na ctg pisały się wyraźne skurcze, więc do końca miałam włączyć tryb oszczędny (przy dzieciach bardzo trudne), więc oby się samo wyciszyło. -
ZakręconaOna wrote:Wiesz , Ja nie jestem panikara wrecz jak widac odwrotnie nie lece ze wszystkim na ip jak tylko cos zakluje ale przeszlam juz jedna ciaze , jedna mnoga stracilam i doskonale wiem , ze to nie jest ok co sie dzieje u mnie . Jednorazowo - bez problemu ale jak bedzie sie dalej powtarzac mimo odpoczynku i lekow to chcial nie chcial musze skonsultowac to z lekarzem bo mam syna 4 letniego i meza pracujacego po 12 h . Nie moge doprowadzic do swiadomego skrocenia szyjki i bezwladnosci mojej do konca ciazy bo sama mam prace tez a i martwi sie czkowiek tez o dziecko w brzuchu pozatym Ja w tej ciazy jestem wyjatkowo spokojna , nie jestem typem panikarza .
Wiec zwyczajnie napisalam post pod katem pieguska .
jak pislalam posta nie widzialam Twojego wiec to nie bylo wcale do Ciebie
Chodzi mi o panike przed kazda wizytą - zmiast się cieszyć ze zobaczy się Mlauszka09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
No ja się chyba stresuje dlatego, że z synem w 20tc się okazało że szyjka 1.5cm ii miękka.. Wiec teraz jakiekolwiek klucie ale też obserwuje czy nee mam twardnienia brzucha.. Żeby jakby co lekarz..
Póki co biorę magnez. Ii zobaczymy jak się sytuacja będzie miała..ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Ok Dariah . Myslalam , ze to do Mnie post bo bym po moim
Ppieguska doskonale Cie rozumiem i tym bardziej musisz uwazac jezeli mialas juz skracajaca sie szyjke . Historia lubi sie powtarzac oby nie .
Ja tez wlasnie magnez i nospa ewentualna wyciszam te skurcze . Dzis juz mialam znow 4 razy w przeciagu 10 min ale to bylo juz jakies inne . Jedna strona , jakby sie dziecko wypychalo ?!:o lewa strona tam gdzie nawet na usg pokazali jest maluszek wypycha mi sie lekki i twardnieje .Dariah lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:Zakrecona,
jak pislalam posta nie widzialam Twojego wiec to nie bylo wcale do Ciebie
Chodzi mi o panike przed kazda wizytą - zmiast się cieszyć ze zobaczy się MlauszkaDariah, Darrika lubią tę wiadomość
-
Do mnie wczoraj zadzwoniła Pani z przychodni i powiedziała, że wyniki pappa są w jak najlepszym porządku.😊 Fizycznie zobaczę je dopiero w środę, bo wtedy mam wizytę u swojego ginekologa☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 10:11
Dariah, Darrika, ppieguskaa, Dafka, zulka, Ania:), annkaa lubią tę wiadomość
-
Udało mi się telefonem zrobić w miarę foto zdjęcia z usg, widać rączkę, oko i ucho cudowny widok, wczoraj też powiedzieliśmy jednym rodzicom i rodzeństwu, bardzo się ucieszyli. To w sumie bedzie pierwsze dziecko w naszych obu rodzinach, ba nawet wsrod najbliższych znajomych jesteśmy pierwsi
Zdjęcie chyba się wgrało odwrócone bokiem
https://zapodaj.net/678fee62d07e0.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 10:40
Dariah, Dafka, Bożenka, zulka, Camilla13 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Ppieguska
Tak historia lubi si epowtarzac
ja z corka tez koło 20-22 tyg mialam 0,5 cm, bez rozwarcia
ale jak juz pislalm - u mnie to bylo skrocenie sie szyjki z powodow "funkcjonalnych" nazwijmy to09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualny
-
Cześć Mamuśki.
W środę byliśmy na prenatalnych.
Synuś 💙 zdrowy.
21- 1:16tyś
13,18- 1:20tys
Miał 7.19cm. Są rączki, nóżki. Robił "rybkę" ustami i wkładał paluszki do buźki. Samo usg trwało 57 minut. Maluszek nie chciał współpracować i przekręcał się dupką do głowicy.
Badanie czynności serduszka mamy wyznaczone na 1.10.
PozdrawiamyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 10:45
Dariah, Dafka, Darrika, Bożenka, zulka, Edith, Camilla13, Mama_po_przejściach, Shas91, kaniczynka, zuzi_c, Scintilla, ss25, annkaa lubią tę wiadomość
-
Wiecie wydaje się że to takie proste być spokojnym. Ale jeśli się już raz przynajmniej straciło ciąże to ta nie pewność do tych 1 ruchów będzie zawsze.. Oczywiście cieszę się bardzo że zobaczymy maluszka dziś 💕💕💕