X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś boję się tej nospy. W ulotce jest napisane, że przenika przez łożysko 🤷 i dzisiaj chciałam wziąć tabletkę, ale jak przeczytałam tą ulotkę to mi się odechciało...

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • JustiJusti Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Ja jakoś boję się tej nospy. W ulotce jest napisane, że przenika przez łożysko 🤷 i dzisiaj chciałam wziąć tabletkę, ale jak przeczytałam tą ulotkę to mi się odechciało...
    Ja brałam w szpitalu. Moja gin też powiedziała, że jak będzie trzeba to brać, więc....

. Raga ., ZakręconaOna, Bożenka lubią tę wiadomość

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Przed porodem na pewno się wyrobimy więc tego bałaganu i syfu nie będzie. Łazienka na pewno też, kuchnie będziemy mieć pewnie prowizorke, bo w sumie już teraz tu mamy wszystko, oprócz mebli kuchennych ale do porodu na spokojnie poskładamy tą ostateczną :p

Co do malowania, to nie będziemy nikomu płacić, skoro sami zrobimy dobrze o ile nie lepiej, akurat z mężem razem sobie od 3 lat dorabiamy na wykończeniach - malowanie, szpachlowanie, sufity, płytki, panele. Poza tym teraz Ci fachowcy i specjaliści to wiesz, są jacy są ;)
    Fajnie 😊 No my się nie martwilismy o jakoś, cały dom wykończył mój brat, zajmuje się tym od 13 lat i dodatkowo zaprojektował nam sam łazienki i salon, jara się tym jak szalony. Wszystko wygląda pięknie. Fakt, z fachowcami jest różnie, zwłaszcza jak się bierze jakiegoś "Mietka spod sklepu".

Darrika lubi tę wiadomość

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w necie pisze, że nospa jak ii inne leki rozkurczowe wpływają na napięcie mięśniowe dziecka..
    Ja w szpitalu dostawałam nospe ii wiele mocniejsze leki bo miałam skurcze w 25tc.
    Syn nee miał napięcia miesniowego itd
    Ii to pewnie jest sprawa indywidualna.. Bo bratowa w ciąży nee przyjmowała żadnych leków Aa jej syn miał napięcie.. Wiec ja wolę lyknac ta nospe czasem niż żeby jakieś bóle nabrały siłę itd

ZakręconaOna, Bożenka, Dariah lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi gin powiedział, że nawet nospe forte mam brać jak bardzo boli. Ale na szczęście jeszcze nie bolało aż tak, żeby brać cokolwiek. Gorzej z głową, przynajmniej con2 dzień boli :/

Bożenka lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez brzuch boli. Najgorszy to jest ból krocza jak chodzę ale gin mnie zbadał i nic sie na szczęście nie skraca..
    co do remontów... my w tym miesiącu odbieramy klucze i tez będziemy działać. Do porodu mamy się wprowadzić. Na razie nie mogę się zdecydować co gdzie chce. Co chciałam przed ciąża to już mi się nie podoba.

. Raga . lubi tę wiadomość

• Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Masz zaraz kończy roczek, też ubranka 80/86, mierzy teraz 83cm ale jest bardzo szczupły, wazy troche ponad 9 kg, ale np w takim koszu wytrzymałby max do 5 miesięcy. Ma duże łóżeczko bo 140/70, rzuca się po nim w ciągu nocy tak że śpi z każdej możliwej strony i nadal mu ciasno 😋
    U mnie z założenia łóżeczko jest do spania, więc nie miałam takich problemów że się rzuca, bo mleko/woda i spała czy to w dzień czy w nocy. Moje w zamkniętym łóżeczku nie dały się położyć, ale właśnie dostawka sprawdza się super i de facto często w niej śpi 90*50 i też ma 84 cm, tylko to pulpet wiec nosi 92 mimo że od 0,5 r już nie przybiera, to nadal jest duża. Jak skończymy temat przedszkola, to znów trzeba będzie je przenieść do własnych pokojów, bo właśnie szpital bardzo nam wtedy namieszał i mimo że, już minęło 0,5 r młode wciąż dochodzą do równowagi psych. Ale plan jest taki, że przed porodem obie śpią już u siebie w standardowych łóżkach (90*200)

8p3ovfxms5h3ke1x.png

Wysłany: 11 września 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nospa nie jest odgórnie zalecana. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się buscopan (gdy korzyści są większe niż możliwe działania niepożądane). Lekiem rutynowo zalecanym jest magnez (jak miałam przedwczesne skurcze, brzuch jak skala tez miałam brać mg i progesteron. Po jakimś czasie się uspokoiło, ale mg brać miałam długo

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na szczęście bóle nie dokuczają, tzn czuje często brzuch, nie jest to może przyjemne, ale nie jest też na tyle uciążliwe żeby brać tabletki.

Wczoraj miałam wizytę, badanie ginekologiczne, wszystko na szczęście jest ok, dzidzia szaleje jak to lekarz powiedział :) Więc przed połówkowymi za tydzień jestem troszkę spokojniejsza :)

ppieguskaa, Bożenka, zuzi_c, . Raga ., Dafka, Darrika, Camilla13, Dariah, Mama_po_przejściach, Shas91 lubią tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po badaniach. Tętno 155, kark prawidłowy, ginekologiczne wszystko ok, wyniki wszystkie też ok.

Na połówkowe idę 17 października czyli 22 +3, wtedy też dostanę skierowanie na obciążenie glukoza. No i mam nadzieję, że poznamy w końcu płeć ;)

Dafka, Dariah, Bożenka, ppieguskaa, Mama_po_przejściach, ss25, Camilla13, Shas91, KasiaM, zulka lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Linka90 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☺️ Chciałam Was zapytać o długość szyjki - czy lekarz za każdym razem Wam sprawdza jej długość itp?
    Mi dziś powiedziała, że się skróciła i mam leżeć... a ma 34 mm! (Jestem 19t3d).

• Dafka Ekspertka

Wysłany: 11 września 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka90 wrote:
    Cześć dziewczyny ☺️ Chciałam Was zapytać o długość szyjki - czy lekarz za każdym razem Wam sprawdza jej długość itp?

Mi zawsze mówi że szyjka wporzadkù bo bada zawsze ale nigdy nie pytalam konkretnie. Jutro mam wizytę to popytam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 15:10

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka
    mi bada zawsze ale nie mowi dlugosci, albo mowi i nie pamietam..
    mowi za kazfdym razem ze szyjka dlugoa itd i sie nie skraca...

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka
    U mnie to samo, mówi tylko, że okej i nic się nie dzieje.

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa ile miałaś wcześniej? Aaa przepisał Ci luteine?

4018d16ae9.png

Wysłany: 11 września 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka90 wrote:
    Moim zdaniem jest ok, poza tym zbudowana jest z mięśniówki i raz się trochę skróci raz wydłuży, a i lekarze różnie mierzą... Ale lekarzem nie jestem więc za komplikacje nie biorę odpowiedzialności ;) w razie wątpliwości poszłabym do kogoś innego (choć ja przy zagrożonej ciąży miałam tylko nie dźwigać pow. 5kg i odpoczywać gdy skurcze się nasilą...

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka90 wrote:
    Mi bada i mówi jaka jest, wczoraj miałam chyba 43mm jeśli dobrze pamiętam, i mówi że wszystko ok.

wniddf9h3z94xhvt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tydzien temu mówiłam na wizycie ze mnie krocze boli to zbadał i mówił ze ma 37 lub 38mm czyli prawidłowo
    Pewnie jej chodziło o to ze miałaś dłuższa a teraz się skróciła. Na skracanie jeszcze za wcześnie, bez względu czy ma 40mm czy 25mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 16:24

• Linka90 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na luteinie jestem już parę tygodni. W pierwszej ciąży miałam niewydolność szyjki i skracała się już od 14 tc więc tu raczej nie ma czegoś takiego jak „za wcześnie”. Porównując właśnie długość szyjki w tej i w poprzedniej ciąży to teraz jest dłuższa. Więc dlatego zaczęłam się zastanawiać jaka powinna być prawidłowa długość.
    Dzięki za wszystkie odpowiedzi ☺️

• Dariah Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w poprzedniej ciązy tez bardzo mocno sie skrocila szyjka - miala 0,5 cm - 1 cm
    to bylo w oklic 22 tc ? jakoś tak
    mialam 2 tyg lezec plackiem - wrocila do normy (ponad 3 cm) i potem juz nie musialam lezec, tylko nie forsowac sie :)
    corka urodzial sie 2 tyg przed terminem :)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ