LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny‚Co jeśli szyjka skraca się za wcześnie?
Czasem zdarza się, że szyjka macicy skraca się wiele tygodni przed terminem spodziewanego porodu. Wtedy nasuwa się pytanie o donoszenie ciąży do terminu porodu, bo wiele mam boi się, że niewydolna szyjka macicy sprawi u nich przedwczesny poród. Tę przypadłość lekarz prowadzący może wykryć podczas comiesięcznej wizyty ciężarnej. Niewydolność może też zostać stwierdzona podczas badania USG – najczęściej podczas tzw. połówkowego USG, wtedy też jest możliwość sprawdzenia czy nie ma problemu z łożyskiem w ciąży.’ -
Linka90 wrote:Ja na luteinie jestem już parę tygodni. W pierwszej ciąży miałam niewydolność szyjki i skracała się już od 14 tc więc tu raczej nie ma czegoś takiego jak „za wcześnie”. Porównując właśnie długość szyjki w tej i w poprzedniej ciąży to teraz jest dłuższa. Więc dlatego zaczęłam się zastanawiać jaka powinna być prawidłowa długość.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi ☺️ -
Cześć dziewczyny, ja po wizycie. Lekarz potwierdził dziewczynkę 😀 Mała waży 250g. Jak zawsze dała się pięknie sfotografować. Dzisiaj pierwszy raz zapytałam o szyjkę to powiedział, że twarda i ponad 3,5cm. Z gorszych wiadomości to niestety dopadły mnie żylaki sromu...😠😟
Linka90, zuzi_c, Shas91, Dafka, Mama_po_przejściach, Camilla13, KasiaM, ss25, zulka lubią tę wiadomość
-
Bożenka wrote:Cześć dziewczyny, ja po wizycie. Lekarz potwierdził dziewczynkę 😀 Mała waży 250g. Jak zawsze dała się pięknie sfotografować. Dzisiaj pierwszy raz zapytałam o szyjkę to powiedział, że twarda i ponad 3,5cm. Z gorszych wiadomości to niestety dopadły mnie żylaki sromu...😠😟
No i super! Fajnie, ze płeć już potwierdzona
Macie już wybrane imię? -
Bożenka wrote:Już od prenatalnych mówiłam cały czas do brzucha Aurelia, ale dzisiaj jakieś mam wątpliwości odnośnie tego imienia. Więc nie wiem co to będzie 😀
Aurelka:) ładnie:) Nie tak często spotykane imię, ale też nie bardzo wymyślne.Darrika lubi tę wiadomość
-
Qastera wrote:No jak już przychodzi do wyboru takiego na poważnie to wtedy nachodzą wątpliwości, mimo że często wcześniej było się pewnym
Aurelka:) ładnie:) Nie tak często spotykane imię, ale też nie bardzo wymyślne.
-
Bożenka wrote:Już od prenatalnych mówiłam cały czas do brzucha Aurelia, ale dzisiaj jakieś mam wątpliwości odnośnie tego imienia. Więc nie wiem co to będzie 😀
Bożenka lubi tę wiadomość
-
Bożenka wrote:W sumie racja, robi się już poważnie i stąd te wątpliwości.🙂 A u was co się szykuje chłopczyk czy dziewczynka? Jakieś imię wybrane? 😊
No właśnie mi też Aurelie kojarzą się ze starszymi Paniami, ale takimi pozytywnymi
My będziemy mieć dziewczynkę Alicję. Imię już wybrane, mąż o żadnej dyskusji nie chce słyszeć, jest Ala i koniec. Mi też to imię się bardzo podoba i w pełnym imieniu i zdrobnieniu, jedyny minus to popularność tego imienia, chociaż ja osobiście żadnej Alicji nie znam ze swojego otoczenia oraz wśród dzieci bliskich:)
W sumie jak sobie czytałam wszystkie imiona z listy i te mniej popularne i bardziej, to jak dla Nas żadne Alicji nie przebija
I jeszcze wam powiem, ze od 3 w nocy nie spie! BOLI MNIE ZĄB
Na 17:00 wizyta u dentysty, ale jestem przerażonaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 12:48
-
Quastera ciekawe skojarzenie😂 ja żadnej Aurelki nie znam więc zupełnie zero skojarzeń.
Alicja b. ładne imię. Chodziłam z jedną Alicją do zerówki. ☺️
Powodzenia u dentysty. Nie będzie tak źle 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 12:56
-
BOżenka
Bardzo ladnie Aurelia mi tez sie podoba, ale jedynie co to nie umiem zdrobnic ladnie a to dla mnie wazne
No to prawda jak juz dochodzi do tej deyczji to nachodza watpliwosci..i czy aby na pewno chce tak nazwac itd..
Quastera
Super Alicja! i mozna slicznie zdrabiniac
Bożenka lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
My mamy w przyszlym tyg kolejan wizyte, ciekawe czy sie potriwerdzi chlopak
Oby! bo ja juz szaleje z ubrankami, mam duuzo juz pokoupowanych lol
weic oby byl chlopak
ostatanio mowila ze chlopak, nawert zdjecie 'przyrodzenia'
-
Hej.
Aurelia ladne imie. Wlasnie kojarzy mi sie z taka ciepla osoba
A zdrobinienie ladne ? Mnie do glowy wpada tylko Ari
My mamy 18 stego teraz polownowe to potwierdzi nam plec chociaz watpie ze taki siurek by sie nagle schowal hahaha .
Ja bardzo bym chciala np. Imie Antos . Moj maz jak slyszy to bialej goraczki dostje ... dla dziewczynki jak dla mnie latwiej wybrsc a co Ja mam zrobic jak 95% meskich imion mi nie odpowiada . -
U nas imie to przeprawa przez meke
mi sie cos podoba, to D nie (bo we Fr to sie zle kojarzy, bo Fr to sie nie wymowi, bo Fr bla bla)
i na odrwot
-
ZakreconaOna
No to dla nas dla diewcyznki bylo szybko wybrane - Irena
Dla chlopca wiedzialam ze ebdzie bardizje skompliwane...mi sie duuzo podoba meskich, no ale musi sie tez pdobac D i bys raczej miedzynarodowe zeby rodizna od strony D mogla wymawiac Mysle ze zostanie Teodor09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Hej dziewczyny😊😊
Bożenka gratulacje dziewczynki☺
My dziś też po wizycie. Co do płci to nie ma wątpliwości. Od miesiąca młody twarz zasłania ale swieci jajkami na każdym usg 😉
W poniedziałek połówkowe. Na dziś 336g człowieka ☺Dariah, ppieguskaa, zuzi_c, Camilla13, Linka90, ZakręconaOna, KasiaM, Shas91, JustiJusti, ss25, zulka lubią tę wiadomość
-
Dafka wrote:Hej dziewczyny😊😊
Bożenka gratulacje dziewczynki☺
My dziś też po wizycie. Co do płci to nie ma wątpliwości. Od miesiąca młody twarz zasłania ale swieci jajkami na każdym usg 😉
W poniedziałek połówkowe. Na dziś 336g człowieka ☺
U ans połowkowe w polowie pazdziernikaDori1811 lubi tę wiadomość