X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    To jesteśmy po połówkowych...moja kobieca intuicja mnie zawiodla i na 100% mamy córcię. Jest bardzo piękna, ma 347g, stopke 3cm, ciągle sie kręciła (to po mamusi), pokazała rodzicom język 😜 a najważniejsze że wszytko z serduszkoem i inny narzadami w porzadku 😍

Podczas badania wyszlo ze mam dluga szyjke 47cm ale lozysko polozone bardzo nisko 0,8 cm ( niskie, nie mylic z przodujacych). Poki co mam sie nie przemeczac, nie dźwigać, nie współżyc ale do pracy moge chodzic. Mam lekarza za tydzien i zobaczymy coo powie. Do 30 tyg powinno sie lozysko podnieść.
    Super, kolejna dziewczynka🥰 woow jaka duża, mała stópka😀 trzymam kciuki żeby łożysko się podniosło 😉

marlenaO lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    To jesteśmy po połówkowych...moja kobieca intuicja mnie zawiodla i na 100% mamy córcię. Jest bardzo piękna, ma 347g, stopke 3cm, ciągle sie kręciła (to po mamusi), pokazała rodzicom język 😜 a najważniejsze że wszytko z serduszkoem i inny narzadami w porzadku 😍

Podczas badania wyszlo ze mam dluga szyjke 47cm ale lozysko polozone bardzo nisko 0,8 cm ( niskie, nie mylic z przodujacych). Poki co mam sie nie przemeczac, nie dźwigać, nie współżyc ale do pracy moge chodzic. Mam lekarza za tydzien i zobaczymy coo powie. Do 30 tyg powinno sie lozysko podnieść.
    Ekstra! Gratuluje córeczki <3

Ja nic wogole nie wiem o moim łożysku i nawet nie wiem co to znaczy i co lepiej jakie ułożenia, jakie konsekwencje poszczególne ułożenia mają...zielona czuje się czasem jak was czytam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2019, 18:24

marlenaO, Darrika lubią tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mi też nic nie powiedział o moim łożysku, sama się doczytałam w wynikach z pierwszych badań prenatalnych. Jak się go zapytałam co to znaczy, że jest nisko to powiedział tylko : to nie jest łożysko przodujące. No i tyle się dowiedziałam😒

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tam nie przejmuje wogole gadanie innych. Wolę kupować po troszku każdego miesiąca niż wydać tyle kasy na raz..

Laktator będę mieć napewno jakiś elektryczny na jedną pierś. Przy córce miałam ręczny i dawałam radę, mężu mógł karmić córkę i ona się przynajmniej nie przywiazala tak na 1000 % do mnie..

My jutro wizyta u ginekologa a 4 października polowkowe..

Jestem ciekawa co jutro się ukaże między nogami 🤷‍♀️💕🥰

annkaa lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się nie przejmuje gadaniem innych ;)

My wizytujemy w piątek ;)
    A potem 30.10
    A polekowe 15.10 ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych połówkowych i trzymam kciuki za kolejne.

Ja byłam dzisiaj na wizycie no i krwiak jeszcze jest ale już zorganizowany czyli wchłania się. No i na 80% dziewczynka . Nic nie dyndało między nogami no ale wiadomo jak jest . Także za tydzień kontrola i będziemy dalej podglądać czy dziewczynka nadal jest.

ppieguskaa, Dafka, Bożenka, Darrika, Edith, ss25, annkaa lubią tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulka
    Super !!
    Czyli kolejna dziewczynka ! ;)

zulka lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic nie wiem o łożysku i nie ogarniam tematu :p ale gin mówi, że wszystko ok, seks jak najbardziej zaleca, nie zabrania, nie każe leżeć w łóżku to znaczy, że jest dobrze :D

JustiJusti lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przelomie kwietnia i maja kiedy poczynane byly nasze dzieci, zdecydowanie rządziły plemiki żeńskie...kobiety górą 🙌😁☺😄

. Raga ., Bożenka lubią tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się po urlopie, odwiedziliśmy rodzine, a potem pojechaliśmy nad morze. Pogoda była wietrzna, ale plaże dość puste, można było trochę doświadczyć przyrody. Tylko nasz maluch ciagle lazł do wody... najchętniej cały by się popluskał w falach 😊
    No i kupiliśmy mini wózek dla synka, Kekk 2Go plus, jest super, leciutki i składa się kompaktowo, a co najważniejsze synek bardzo lubi w nim jeździć.
    Czuję się dobrze i cieszę się, bo dobrze zniosłam podróże, a było tego trochę. Kupiłam sobie adaptor pasów BeSafe, było bardzo wygodnie bo nie musiałam odsuwać pasów od brzucha i ręce miałam wolne.
    Brzuszek rośnie jak najęty, ruchy czuję już codziennie, jedyne co martwi mnie to to, że ze względu na niskie łożysko mam zakaz dźwigania, a zdarza się, że muszę synka podnieść (np jak jestem sama), a nawet czasem ponosić, bo w nocy czasem wpada w histerię i wtedy tylko u mnie na rękach się uspokaja. Mam nadzieję, że nic się tam nie naruszy, ale trochę się martwię. Za półtora tygodnia połówkowe.
    Dobrego dnia wszystkim!

Dafka, Dariah, zuzi_c, Bożenka, Darrika, annkaa lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Nie odezwałam się wczoraj bo w zasadzie o 22 byłam dopiero wolna. Trochę pracy i jeszcze pracy w terenie :)

Wracając do kawy to ja zawsze byłam kawosz czyli zawsze czarna bez mleka i cukru oczywiście sypana lub z expressu. W pierwszym trymestrze totalnie mnie odrzuciło ale w drugim już piję zazwyczaj tylko rano czarną, a po południu to jak mnie sen dopadnie, a muszę coś zrobić jeszcze :)

Gadanie ludzi o ciuszkach u mnie na razie nikt nie gada chociaż moja mama już niestety i stety w sumie wpadła w szał zakupowy dla wnuka :D Jesli sprawia jej to przyjemność to czemu nie! My też mamy kilka rzeczy już i kosz Mojżesza. Teraz będziemy polować na wózek. A w ogóle to ludzie tacy są i zawsze będą gadać :)

Od początku tygodnia żeby nie zapeszać przybyło mi sporo energii pomimo sporej ilości obowiązków. Budzę się wyspana idę do pracy i po pracy normalnie funkcjonuję. Jeju dawno nie miałam tego stanu :D

Dobrego dnia!

. Raga ., Edith, Dariah, Bożenka lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Na przelomie kwietnia i maja kiedy poczynane byly nasze dzieci, zdecydowanie rządziły plemiki żeńskie...kobiety górą 🙌😁☺😄

Ooooo tak - zdecydowanie prawda :) ;)

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie wiem, czy dziewczyny górną, bo chłopaków też trochę jest :)

ZakręconaOna, annkaa lubią tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można by jakieś "podsumowanie" fajne zrobić na pierwszej stronie, może dodać imiona jeśli ktoś sobie życzy i wie lub coś innego :)
    Bo mi się miesza czasem już co która i wgl :P

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO wlasnie mi tez sie wydawalo ze caly czas bylo pisane, że sami chlopcy eheh
    ale fakt, lista na poczatku bylaby super :D

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam właśnie do administratora forum pytanie, w jaki sposób osoba ktora nie ma wpisu na glownej stronie wątku może dokonać umieszczenia i aktualizowania takiej listy. Czekam na odp. Jeśli administrator wyrazi zgodę mogę aktualizować listę teraz i jak już zaczniemy się rozpakowywac 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 10:55

JustiJusti, Dariah, zuzi_c, marlenaO lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wrześniowej grupie z tamtego roku po podsumowaniu wyszło 33 dziewczynki i 25 chłopców 😊 Teraz po wpisach wydawało mi się, że jednak jest więcej chłopców. Zobaczymy jak się zrobi listę.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Hej dziewczyny, witam się po urlopie, odwiedziliśmy rodzine, a potem pojechaliśmy nad morze. Pogoda była wietrzna, ale plaże dość puste, można było trochę doświadczyć przyrody. Tylko nasz maluch ciagle lazł do wody... najchętniej cały by się popluskał w falach 😊
    No i kupiliśmy mini wózek dla synka, Kekk 2Go plus, jest super, leciutki i składa się kompaktowo, a co najważniejsze synek bardzo lubi w nim jeździć.
    Czuję się dobrze i cieszę się, bo dobrze zniosłam podróże, a było tego trochę. Kupiłam sobie adaptor pasów BeSafe, było bardzo wygodnie bo nie musiałam odsuwać pasów od brzucha i ręce miałam wolne.
    Brzuszek rośnie jak najęty, ruchy czuję już codziennie, jedyne co martwi mnie to to, że ze względu na niskie łożysko mam zakaz dźwigania, a zdarza się, że muszę synka podnieść (np jak jestem sama), a nawet czasem ponosić, bo w nocy czasem wpada w histerię i wtedy tylko u mnie na rękach się uspokaja. Mam nadzieję, że nic się tam nie naruszy, ale trochę się martwię. Za półtora tygodnia połówkowe.
    Dobrego dnia wszystkim!

Ja już jakoś od 3 tygodni jeżdżę z adapterem do pasów, InSafe i jestem mega zadowolona, nie wyobrażam sobie już każdy bez niego :D

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki fotelik/nosidełko polecacie? :)
    Nie jakiś megaśnie drogi, ale żeby miał te wszystkie testy bezpieczeństwa i atesty :)
    Fotelik Nosidełko BabySafe YORK 0-13 za 460zł jest ok?
    Albo takie maxi cosi za 400zł warto na nie wgl patrzeć?
    Albo BeSafe iZi Go za 550zł?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 11:30

Dariah lubi tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy synu miałam maxi cosi citi, Spoko ale swoje waży..
    Jeśli potrzebujesz lekkiego to:fotelik avionaut pixel bodajże waży 2.5kg

Nosidelko nosidelkiem.. Tylko nee każde pasuje do danego auta.. Bo czasem kont nachylenia nee ten..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 11:33

Dariah lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ