LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
marlenaO wrote:To jesteśmy po połówkowych...moja kobieca intuicja mnie zawiodla i na 100% mamy córcię. Jest bardzo piękna, ma 347g, stopke 3cm, ciągle sie kręciła (to po mamusi), pokazała rodzicom język 😜 a najważniejsze że wszytko z serduszkoem i inny narzadami w porzadku 😍
Podczas badania wyszlo ze mam dluga szyjke 47cm ale lozysko polozone bardzo nisko 0,8 cm ( niskie, nie mylic z przodujacych). Poki co mam sie nie przemeczac, nie dźwigać, nie współżyc ale do pracy moge chodzic. Mam lekarza za tydzien i zobaczymy coo powie. Do 30 tyg powinno sie lozysko podnieść.marlenaO lubi tę wiadomość
-
marlenaO wrote:To jesteśmy po połówkowych...moja kobieca intuicja mnie zawiodla i na 100% mamy córcię. Jest bardzo piękna, ma 347g, stopke 3cm, ciągle sie kręciła (to po mamusi), pokazała rodzicom język 😜 a najważniejsze że wszytko z serduszkoem i inny narzadami w porzadku 😍
Podczas badania wyszlo ze mam dluga szyjke 47cm ale lozysko polozone bardzo nisko 0,8 cm ( niskie, nie mylic z przodujacych). Poki co mam sie nie przemeczac, nie dźwigać, nie współżyc ale do pracy moge chodzic. Mam lekarza za tydzien i zobaczymy coo powie. Do 30 tyg powinno sie lozysko podnieść.
Ja nic wogole nie wiem o moim łożysku i nawet nie wiem co to znaczy i co lepiej jakie ułożenia, jakie konsekwencje poszczególne ułożenia mają...zielona czuje się czasem jak was czytamWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2019, 18:24
marlenaO, Darrika lubią tę wiadomość
-
Mój lekarz mi też nic nie powiedział o moim łożysku, sama się doczytałam w wynikach z pierwszych badań prenatalnych. Jak się go zapytałam co to znaczy, że jest nisko to powiedział tylko : to nie jest łożysko przodujące. No i tyle się dowiedziałam😒
-
Ja się tam nie przejmuje wogole gadanie innych. Wolę kupować po troszku każdego miesiąca niż wydać tyle kasy na raz..
Laktator będę mieć napewno jakiś elektryczny na jedną pierś. Przy córce miałam ręczny i dawałam radę, mężu mógł karmić córkę i ona się przynajmniej nie przywiazala tak na 1000 % do mnie..
My jutro wizyta u ginekologa a 4 października polowkowe..
Jestem ciekawa co jutro się ukaże między nogami 🤷♀️💕🥰annkaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję udanych połówkowych i trzymam kciuki za kolejne.
Ja byłam dzisiaj na wizycie no i krwiak jeszcze jest ale już zorganizowany czyli wchłania się. No i na 80% dziewczynka . Nic nie dyndało między nogami no ale wiadomo jak jest . Także za tydzień kontrola i będziemy dalej podglądać czy dziewczynka nadal jest.ppieguskaa, Dafka, Bożenka, Darrika, Edith, ss25, annkaa lubią tę wiadomość
-
Ja też nic nie wiem o łożysku i nie ogarniam tematu :p ale gin mówi, że wszystko ok, seks jak najbardziej zaleca, nie zabrania, nie każe leżeć w łóżku to znaczy, że jest dobrze
JustiJusti lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Hej dziewczyny, witam się po urlopie, odwiedziliśmy rodzine, a potem pojechaliśmy nad morze. Pogoda była wietrzna, ale plaże dość puste, można było trochę doświadczyć przyrody. Tylko nasz maluch ciagle lazł do wody... najchętniej cały by się popluskał w falach 😊
No i kupiliśmy mini wózek dla synka, Kekk 2Go plus, jest super, leciutki i składa się kompaktowo, a co najważniejsze synek bardzo lubi w nim jeździć.
Czuję się dobrze i cieszę się, bo dobrze zniosłam podróże, a było tego trochę. Kupiłam sobie adaptor pasów BeSafe, było bardzo wygodnie bo nie musiałam odsuwać pasów od brzucha i ręce miałam wolne.
Brzuszek rośnie jak najęty, ruchy czuję już codziennie, jedyne co martwi mnie to to, że ze względu na niskie łożysko mam zakaz dźwigania, a zdarza się, że muszę synka podnieść (np jak jestem sama), a nawet czasem ponosić, bo w nocy czasem wpada w histerię i wtedy tylko u mnie na rękach się uspokaja. Mam nadzieję, że nic się tam nie naruszy, ale trochę się martwię. Za półtora tygodnia połówkowe.
Dobrego dnia wszystkim!Dafka, Dariah, zuzi_c, Bożenka, Darrika, annkaa lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Nie odezwałam się wczoraj bo w zasadzie o 22 byłam dopiero wolna. Trochę pracy i jeszcze pracy w terenie
Wracając do kawy to ja zawsze byłam kawosz czyli zawsze czarna bez mleka i cukru oczywiście sypana lub z expressu. W pierwszym trymestrze totalnie mnie odrzuciło ale w drugim już piję zazwyczaj tylko rano czarną, a po południu to jak mnie sen dopadnie, a muszę coś zrobić jeszcze
Gadanie ludzi o ciuszkach u mnie na razie nikt nie gada chociaż moja mama już niestety i stety w sumie wpadła w szał zakupowy dla wnuka Jesli sprawia jej to przyjemność to czemu nie! My też mamy kilka rzeczy już i kosz Mojżesza. Teraz będziemy polować na wózek. A w ogóle to ludzie tacy są i zawsze będą gadać
Od początku tygodnia żeby nie zapeszać przybyło mi sporo energii pomimo sporej ilości obowiązków. Budzę się wyspana idę do pracy i po pracy normalnie funkcjonuję. Jeju dawno nie miałam tego stanu
Dobrego dnia!
. Raga ., Edith, Dariah, Bożenka lubią tę wiadomość
-
Napisałam właśnie do administratora forum pytanie, w jaki sposób osoba ktora nie ma wpisu na glownej stronie wątku może dokonać umieszczenia i aktualizowania takiej listy. Czekam na odp. Jeśli administrator wyrazi zgodę mogę aktualizować listę teraz i jak już zaczniemy się rozpakowywac 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 10:55
JustiJusti, Dariah, zuzi_c, marlenaO lubią tę wiadomość
-
Edith wrote:Hej dziewczyny, witam się po urlopie, odwiedziliśmy rodzine, a potem pojechaliśmy nad morze. Pogoda była wietrzna, ale plaże dość puste, można było trochę doświadczyć przyrody. Tylko nasz maluch ciagle lazł do wody... najchętniej cały by się popluskał w falach 😊
No i kupiliśmy mini wózek dla synka, Kekk 2Go plus, jest super, leciutki i składa się kompaktowo, a co najważniejsze synek bardzo lubi w nim jeździć.
Czuję się dobrze i cieszę się, bo dobrze zniosłam podróże, a było tego trochę. Kupiłam sobie adaptor pasów BeSafe, było bardzo wygodnie bo nie musiałam odsuwać pasów od brzucha i ręce miałam wolne.
Brzuszek rośnie jak najęty, ruchy czuję już codziennie, jedyne co martwi mnie to to, że ze względu na niskie łożysko mam zakaz dźwigania, a zdarza się, że muszę synka podnieść (np jak jestem sama), a nawet czasem ponosić, bo w nocy czasem wpada w histerię i wtedy tylko u mnie na rękach się uspokaja. Mam nadzieję, że nic się tam nie naruszy, ale trochę się martwię. Za półtora tygodnia połówkowe.
Dobrego dnia wszystkim!
Ja już jakoś od 3 tygodni jeżdżę z adapterem do pasów, InSafe i jestem mega zadowolona, nie wyobrażam sobie już każdy bez niego33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
A jaki fotelik/nosidełko polecacie?
Nie jakiś megaśnie drogi, ale żeby miał te wszystkie testy bezpieczeństwa i atesty
Fotelik Nosidełko BabySafe YORK 0-13 za 460zł jest ok?
Albo takie maxi cosi za 400zł warto na nie wgl patrzeć?
Albo BeSafe iZi Go za 550zł?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 11:30
Dariah lubi tę wiadomość
-
Ja przy synu miałam maxi cosi citi, Spoko ale swoje waży..
Jeśli potrzebujesz lekkiego to:fotelik avionaut pixel bodajże waży 2.5kg
Nosidelko nosidelkiem.. Tylko nee każde pasuje do danego auta.. Bo czasem kont nachylenia nee ten..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 11:33
Dariah lubi tę wiadomość