LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
emdar wrote:Jejku,jak Was czytam to wpadam w lekkie przerażenie... Połowa ciąży prawie za mną (za 2 tygodnie kończę 20 tydzień), a nie mam nic kupionego... Ani pół ubranka, kocyka itd...Powiedzcie że nie jestem jedyna"wyrodna"🤣 aha, to moje pierwsze dziecko więc odpada opcja "mam po starszym". Nie cierpię zakupów (żadnych)i jakoś co pomyślę że może bym gdzieś zaszła to mówię"a nie chce mi się,może za parę dni". Serio liczę że w końcu wpadnę w szał wicia gniazda małemu
-
zuzi_c wrote:Krew do badania wolnego płodowego DNA, wyszło u mnie ryzyko skorygowane Trisomii21 1:650... i niestety ścięło mnie z nóg. Tak wiem, że nie warto się przejmowac itd. itd. ale jeśli mam mżliwość to wolałam zrobić test
U nas grupa zdecydowanie męska na forum
Aguu u mnie to takie puknięcia od środka nie pomylić z kopnięciami bo ręką tego jeszcze nie wyczuję
Jeśli chodzi o szczepionki to właśnie ze 2 dni temu Was pytałam w poście ale chyba żadna nie zauważyła, też się zastanawiam. I miałam zapytać lekarza ale... zapomniałam!zuzi_c lubi tę wiadomość
-
emdar wrote:Jejku,jak Was czytam to wpadam w lekkie przerażenie... Połowa ciąży prawie za mną (za 2 tygodnie kończę 20 tydzień), a nie mam nic kupionego... Ani pół ubranka, kocyka itd...Powiedzcie że nie jestem jedyna"wyrodna"🤣 aha, to moje pierwsze dziecko więc odpada opcja "mam po starszym". Nie cierpię zakupów (żadnych)i jakoś co pomyślę że może bym gdzieś zaszła to mówię"a nie chce mi się,może za parę dni". Serio liczę że w końcu wpadnę w szał wicia gniazda małemu
-
Camila
Witamy ponownie
Ja powiem Wam ze miałam powera w ten weekend i mega ochote gotować, wiec duuuuzo gotowałam, nawet zrobiłam ciasteczka z córka
Camilla33, JustiJusti lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Shas91 wrote:Ja będę się szczepić, za dużo u nas mieszka obcokrajowców, no i mąż ma w pracy kontakt z nimi. Lepiej dmuchać na zimno. Szwagierka się szczepiła, chyba dopiero po 27 tygodniu można, ale to muszę się jeszcze dowiedzieć, bo nie pamiętam dokładnie.
Przeczytałam ten artykuł o szczepieniach i powiem, że głęboko je rozważam. Porozmawiam jeszcze na ten temat z moją gin i chyba się zaszczepię. W Polsce też mieszka coraz więcej Ukraińców a nie wiem jak u nich z szczepieniami po ostatniej fali dawno nie widzianej odry.zuzi_c lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Ja też nic a nic jeszcze nie kupuję.
Na razie robię tylko listy, i ewentualnie dopisuję kolejne punkciki i pozycje.
Ale na pewno muszę już pomyśleć o ciuchach dla mnie samej, bo zaczyna się robić problem, a nie będę przecież przez całą jesień i zimę chodziła w samych sukienkach...
Łóżeczko chyba to będzie dostawka póki co, być może dostaniemy jakieś normalne od którejś cioci. Zobaczymy.
Największy dylemat to i tak chyba będzie z wózkiem, bo rozglądamy się za BRITAXami 3w1 z ISOFIXem. Mąż chce używkę, ja wolałabym raczej nowe. Ale ceny są kosmiczne.
Jesteśmy już po czwartkowych badaniach połówkowych.
No i będzie dziewczynka.
300 gram, 20 cm CRL, serducho 150.
Wczoraj w południe się chyba nieźle kręciła przez dobre pół godziny.
Staliśmy na mszy w kościele i się cały czas śmiałam...
Dariah, Bożenka, ppieguskaa, Qastera, zulka, Dafka, JustiJusti, ZakręconaOna, ss25 lubią tę wiadomość
-
Xjoanna wrote:Ja będę mieć niestety CC wiec mi napewno się przyda .
. Raga . lubi tę wiadomość
-
Ja bym chciała laktator mieć, ale jeszcze nie wiem jaki. Chociaż ostatnio mam wątpliwości, bo rozmawiałam z mamą i ona i mnie i brata karmiła 2 tygodnie, bo byliśmy non stop na cycku A oboje wyliśmy jakbyśmy byli glodni bez przerwy :p
Chociaż wiadomo, u mnie może być inaczej. Pewnie zrobimy tak, że jakiś laktator wybierzemy i jak będzie potrzeba to mąż pojedzie i kupi i tyle. I tak mam w planie też mieć w razie w jedną pakę mleka modyfikowanego, gdyby były problemy.33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Xjoanna wrote:Mamusie zastanawiałyście się nad laktatorami ??
Ja napewno chce elektryczny ale nie mam pojęcia na jaką markę się zdecydowaćDariah, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Z corka mialam butelke na wrazie co, ale nawet nie miaalm mm do niej eheh
wiec w sumie kupilam zeby kupic
ale nie uzyta lezy do dziś. Raga . lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️