LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny od tygodnia (19+1) czuję ruchy. Dzisiaj mam 20+2 i od wczoraj wieczorem zero ruchów. Martwić się? Jechać na IP? Poczekać jeszcze?
Bożenka lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Zakręcona
Mój kuzyn tez się tego obawiał
Wiedział, a przynajmniej zakładał ze obniży im się standard życia - ale ten finansowy - z drugiej strony komfort psychiczny i jakość życia i to czego im tam brakowało - będą tu miećZakręconaOna lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
martakam wrote:Dziewczyny od tygodnia (19+1) czuję ruchy. Dzisiaj mam 20+2 i od wczoraj wieczorem zero ruchów. Martwić się? Jechać na IP? Poczekać jeszcze?
Ale h mnie te ruchu delikatne były i myśle ze na tym etapie to jeszcze maluszek ma tyle miejsca ze maja rożne pozycje
W niektórych je czujemy a jak się inaczej ułożą to już nie
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
martakam wrote:Dziewczyny od tygodnia (19+1) czuję ruchy. Dzisiaj mam 20+2 i od wczoraj wieczorem zero ruchów. Martwić się? Jechać na IP? Poczekać jeszcze?
Zgadzam się z Dariah. A próbowałaś może zjeść coś słodkiego lub napić się bardzo zimnej wody? To ponoć pobudza maluszka.
-
Jadłam słodkie i nic. Ale chwilę temu poczułam smyrkanie ♥️ więc chyba wracajmy do normalności. Ale muszę kupić detektor tętna, bo zwariujemy z mężem...
Bożenka, Dariah lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Podobno na tym etapie jeszcze ruchy nie są na tyle regularne że nie muszą być wyczuwalne codziennie. No i maluszek jeszcze ma sporo miejsca. Mi lekarz mówił że mam się póki co nowe martwić tym że nie codziennie czuje ruchy.
Dariah, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
. Raga . wrote:Ja to bym się zimnego desperadosa napiła 😉 albo wieczorem czerwonego wina 😉 Poszukam takiego bez alko...ostatnio szampan taki mi wpadł w oko ☺
. Raga ., JustiJusti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa bez detektora nie mogłabym normalnie funkcjonować. W kwietniu tego roku moja szwagierka straciła syna w 20 tygodniu ciąży, na usg przy wizycie kontrolnej okazało się, że serduszko nie bije. Musiała urodzić po podaniu leków. Maluszek udusil się własną pepowina.
-
Na tym etapie to wiele zależy od ułożenia dzidziusia. Jak się przekręcił czy obrócił to już ruchów możesz nie czuć na późniejszym etapie, chyba jakos od III trymestru liczy sie ruchy malucha
Teraz jeszcze zdecydowanie za wczesnie. Raga ., ZakręconaOna lubią tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Martek&M wrote:Na tym etapie to wiele zależy od ułożenia dzidziusia. Jak się przekręcił czy obrócił to już ruchów możesz nie czuć na późniejszym etapie, chyba jakos od III trymestru liczy sie ruchy malucha
Teraz jeszcze zdecydowanie za wczesnie
To prawda jeszcze ciut wcześnie i wystarczy inna pozycja i możesz nie poczuć. Od 23-24 już regularnie będziemy czuć i nie ukryje się -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyemdar wrote:Jejku,jak Was czytam to wpadam w lekkie przerażenie... Połowa ciąży prawie za mną (za 2 tygodnie kończę 20 tydzień), a nie mam nic kupionego... Ani pół ubranka, kocyka itd...Powiedzcie że nie jestem jedyna"wyrodna"🤣 aha, to moje pierwsze dziecko więc odpada opcja "mam po starszym". Nie cierpię zakupów (żadnych)i jakoś co pomyślę że może bym gdzieś zaszła to mówię"a nie chce mi się,może za parę dni". Serio liczę że w końcu wpadnę w szał wicia gniazda małemu
Ja kupiłam 2x body i 1x pajac wczoraj złożyłam zamówienie w zarze dla córki i nic nie dorzuciłam dla syna... sortowalam ubranka po corce bo ma duuuzo nowych ale bez metek i muszę je wrzucić do sprzedaży. Przed wyprowadzka chce zrobić z tym porządek -
Hej.
Na tym etapie ruchy sa nieregularne wiec nie ma co sie martwic . Od 28 tygodnia sie liczy ruchy dopiero teraz za wczesnie na regularne jeszcze . Sama ich nie mam jeszcze i sie nie martwie . Spokojnie
Ja dzis w koncu zaczne robic porzadek z ciuszkami po synku i bede miala pewnosc co mam a co ale wez czkowieku sie rusz do tego brrrr ....
Mam mase pracy plus zakupy jeszcze dzis a dodatkowo sprzatanie tego majdanu ;o rajusku -
No ja byłam uzależniona od kawy i to konkretnie. Teraz zwykle piję 1-2, a jak jest bardzo źle to max 4 ale tylko jedna to kawa, a reszta to guarana itp z mniejszą zawartością kofeiny.
Ja nie kontroluje ruchów, bo w 2 ciąży młoda się uaktywniała po 22 i buszowała do rana, gdy ja chodziłam spać, w pierwszej ze wzg na łożysko też długo nic nie czułam. W tej szybko czułam ruchy, ale tez były 2 tyg że nic nie czułam i nie wiem czy to przez silne migreny które tłumiły inne odczucia czy właśnie dziecko się inaczej ułożyło
-
My jutro zaczynamy adaptacje przedszkolną. Trzymajcie kciuki, bo będzie w niej uczestniczyć tez młodsza (nie bardzo mam z nią co zrobić, a że zaczyna wchodzić w okres buntu 2 latka, to już powoli robi się coraz ciekawiej
Dariah, ZakręconaOna, zuzi_c lubią tę wiadomość
-
Mama_po_przejściach wrote:My jutro zaczynamy adaptacje przedszkolną. Trzymajcie kciuki, bo będzie w niej uczestniczyć tez młodsza (nie bardzo mam z nią co zrobić, a że zaczyna wchodzić w okres buntu 2 latka, to już powoli robi się coraz ciekawiej
Ja liczylam chyba z raz ruchy w ciazy z synem bo byl taki malo aktywny 2 dni ze az tr9szke sie wystraszylam ale to bylo hm ... pod koniec ciazy jakos. Ale ksiazkowo mowia lekarze ze wlasnie od 28 sie liczyc zaczyna .