LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dariah wrote:Zuzi
super !! to czekamy na Wojtusia!!
a to krew na jakie badania?
Krew do badania wolnego płodowego DNA, wyszło u mnie ryzyko skorygowane Trisomii21 1:650... i niestety ścięło mnie z nóg. Tak wiem, że nie warto się przejmowac itd. itd. ale jeśli mam mżliwość to wolałam zrobić test
U nas grupa zdecydowanie męska na forum
Aguu u mnie to takie puknięcia od środka nie pomylić z kopnięciami bo ręką tego jeszcze nie wyczuję
Jeśli chodzi o szczepionki to właśnie ze 2 dni temu Was pytałam w poście ale chyba żadna nie zauważyła, też się zastanawiam. I miałam zapytać lekarza ale... zapomniałam! -
Ja znam plec ale imienia nie mam i zapewne do konca nie bede miala dla malego bo strasznie ciezko Nam wybrac a jakos mocno tez sie nie zastanawialismy . Takze no ale to juz tez wam pisalam ...
Jejku co nie zjem to wymiotuje jak kot od 3 dni znow . A od 2 to jest no koszmar ! Mniej mdlosci a wiecej wymiotow wlasnie . Masakra .
W ogole Ja to smiesznie wygladam . Jak ulana kluska hahaha ni chu chu jakbym w ciazy byla :p
Nawet znajoma dzis mowi , ze ni cholery mi.ten brzuch nie rosnie :p
Po weekendzie mam polowkowe usg
MarlenaO do konca wrzesnia zostalo Ci doslownie kochana 2 tyg . Dasz radke ale dobrze ! Zdrowiej bo to paranoja chorowac w ciazy a jeszcze do pracy chorym w tym czasie chodzic . Brrr
Przede mna jeszcze 17-16 tyg chodzenia do pracy :o jejku jak to dlugo ... -
Zuzi
Ah No tak zapomniałam !
To trzymam kciuki ! Wynik na pewno będzie bardzo dobry !!
Ja na pewno nie będę się szczepić ani na krztusiec ani na nic innego.
zuzi_c lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ja będę się szczepić, za dużo u nas mieszka obcokrajowców, no i mąż ma w pracy kontakt z nimi. Lepiej dmuchać na zimno. Szwagierka się szczepiła, chyba dopiero po 27 tygodniu można, ale to muszę się jeszcze dowiedzieć, bo nie pamiętam dokładnie.
Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗 -
Mnie tez proponowali szczepienie na ksztusiec oraz na PRZEZIEBIENIE 😂😂😂🤔 generalnie takiego na przeziebienie odmowilam ... na krztusiec sie zastanawiam ale z synem sie tez nie zaszczepilam bo zwyczajnie sie boje zaszczepic w ciazy . Shes poczytam chetnie Nicol artykul o tym dzis jako wieczorna lekture . Mam dac znac co do szczepien do nasteonej wizyty z polozna czyli do 25 tyg
-
Shas91 wrote:https://mamaginekolog.pl/szczepienia-ochronne-w-ciazy/
Dla chętnych artykuł o szczepieniach
Krztusiec tez mnie przeraza ... jeszcze takie male dzieciatko.ktore nie umie sie " obronic " przed choroba . Hm ... przemyslec musze temat . -
Mama po przejsciach
Zgadzam się z Tobą całkowicie
Tez jestem przeciwnikiem szczepień w ciąży.
Ale oczywiście każdy postępuje według swojego uznania. Raga . lubi tę wiadomość
-
Ja nie do końca mam zdanie co do szczepień. Nie mniej, nigdy w życiu nie miałam grypy, no dobra może raz, 15 lat temu. Ogolnie choruje może raz na 2 lata i to z reguły jakieś przeziębienie, bez gorączki.
Jestem dobrze zahartowana więc po co mam się bawić w szczepionke na grypę, przyznam, że się wręcz boję, że jak sie zaszczepie to zachorujeZakręconaOna lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Ja w ciąży też się nie zaszczepię chociazby lekarz sugerował. Zresztą nigdy się nie szczepiłam na grype i chyba nigdy jej nie miałam. Zdecydowanie wolę cytrynę, cebule i czosnek ktorych nie nawidze i sok z aronii.
Wczoraj zrobilam syrop z cebuli i czosnku bo czułam przeziebiebie, zazylam na noc i dzisiaj czujemy sie juz świetnie.
Dziewczyny pijecie kawe w ciazy? Mi wczesniej w ogóle jej się nie chcialo, a teraz mam taka chęć ze czasami sobie robie wode z kawa😀 czyli taka słabiutka. Lekarz nie widzi przeciwwskazań ale mam jakies takie wyrzuty ze moj bombelek też to pije. -
Marlena
Generalnie lekarze pozwalają pic kawę (albo nawet dwu? Nie pamietam)
Ja w poprzedniej piłam jedna, rano
W tej nie pije bo na początku ciąży mi nie służyła - żołądek szalał wiec przerzuciłam die na Inkę i tak zostałomarlenaO lubi tę wiadomość
-
Ja kawy nie pije, bo nie lubię. Nigdy nie piłam i pewnie nigdy mi kawa nie zasmakuje mogę zjeść tiramisu, ale kawy nawet zbożowej czy latte nie przełknę.
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
A u nas dziewczynka 😀 ale ja czuje że to chłopak , podobno intuicja matki jest niezawodna. W poniedziałek mamy polowkowe i zobaczymy czy nic tam nie wyrosło 😜 Jak się potwierdzi to pozwolę babciom i ciociom kupować ciuszki, bo juz się dopytuja czy juz moga a ja jeszcze każe czekac. W ogole to nie mam jeszcze nic dla 👶, ale boje sie zaczac kupować czegokolwiek bo boje sie ze wpadnę w szał zakupow i wyczyszcze konto mezulka 😂😂😂
Bożenka, annkaa lubią tę wiadomość
-
Ja kawe pije . Na poczatku Mnie na maksa wymioty targaly jak napilas sie a juz jest ok z kawa w miare . Przed ciaza pilam nawet 4 dziennie sypane bez mleka i cukru bo ogolnie nie slodze nic a nic od 10 lat . Teraz pije jedna sypana i jedna w pracy czasem dwie rozpuszczalne z odrobina mleka badz bez zalezy. Czasem pije jedna tylko niestety to nie to samo co przed . Muli mnie czesto w zoladku jak wypije .
. Raga . lubi tę wiadomość
-
Ja niestety przy 2 zaczęłam. A teraz to kawy/guarany itp nie wyrabiam. Choć odpukać ostatnio jest lepiej i spokojnie 1-2 mi starczają. Dawno, dawno temu piłam nawet po 8-10 z ekspresu ciśnieniowego a i tak zasypiałam na stojąco; więc teraz trochę się boję by nie było powtórki z rozrywki...
-
Marlena
Ja właśnie wpadłam już w szła zakupowy..
Ten miesiąc jest głównie pod znakiem ubranek
Maz chce tez kupić w tym miesiącu farby / dekoracje pokoju dla Dzidzi
W przyszłym pewnie jakaś szafa / wózek / łóżeczko ?
Zobaczymy na co mnie weźmie szał heeh
Narazie kartony stoją w salonie z podziałem ubranek na rozmiary - i dokładam co przyjedzie paczka lub jak znów coś mi wpadnie w oko w sklepieannkaa lubi tę wiadomość