LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja niestety nie doradzę bo mam na oku foteliki RWF w widełkach 1600-1800 zł :p
Ale ma tym punkcie mam hopla i już zanim zaszłam w ciążę to już wiedziałam, że jeśli chodzi o fotelik to cena nie ma dla mnie znaczenia, w ogóle na nią nie patrzę.
Bo ten co my planujemy, to z reguły jest 0-18 kg czy nawet 0 do 25 kg wagi dziecka, więc cena wysoka, ale też spokój na dłuższy czas i wszystkie możliwe certyfikaty33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika wrote:Ja niestety nie doradzę bo mam na oku foteliki RWF w widełkach 1600-1800 zł :p
Ale ma tym punkcie mam hopla i już zanim zaszłam w ciążę to już wiedziałam, że jeśli chodzi o fotelik to cena nie ma dla mnie znaczenia, w ogóle na nią nie patrzę.
Bo ten co my planujemy, to z reguły jest 0-18 kg czy nawet 0 do 25 kg wagi dziecka, więc cena wysoka, ale też spokój na dłuższy czas i wszystkie możliwe certyfikaty👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Mam na razie kilka na oku, które mi się podobają, ale jak znajdziemy czas jak chcemy jechać do 8 gwiazdek o zobaczyć je wszystkie na żywo plus żeby nam pokazali jak montować. Mamy Kia ceed 3 drzwiowe i czasem to co mi się podoba, może się okazać nieodpowiednie do naszego samochodu.
Jestem w stanie nawet przymknąć oko ma wszystkie testy i Max gwiazdek, jeżeli będzie ultra lekki, bo jednak w 3 drzwiowy samochodzie wyciąganie do z tylu rodzi problemy33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Darrika
a jaki model masz na oku ?
te 0-18 czy 0-25 fajen bo starczaja dluzej ale...nie wymiesz dziecka z nim z samochodzu itd....a na poczatku to jest mimo wsyztsko meeega praktyczne...
ale ot moje zdanie
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Quastera
a jaki macie budzet?
tak jak mowi Pieguska - uwaga, nie wszytskie foteliki / nosidelka pasuja do wsyztskich aut.. najlepiej jechac do sklepu i zobaczyc, a potem kupic w necie jesli taniej znajdziesz
z corka mielismy taki zwykly od wozka, potem zmienilismy na Maxi Cosi Citi (dla nas tragedia) a potem zmienislimy juz na fotleik 0-18 i ma go do dzis
u nas Maxi Cosi corka nie akceptowala w ogole! oni maja troszke inny kat pod ktorym siedzi dziecko..ale to moja corka kazde dziecko inne
Clakiem fajne byly tez Recaro
Dla synka kupilismy Cybex CLoud Q - dla mnie najwazniejze byly atesty oraz opcja rozkladania fotelika na plasko09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Darrika
a jaki model masz na oku ?
te 0-18 czy 0-25 fajen bo starczaja dluzej ale...nie wymiesz dziecka z nim z samochodzu itd....a na poczatku to jest mimo wsyztsko meeega praktyczne...
ale ot moje zdanie
popieram.! Zakupy na szybko w sklepie łatwiej zrobić wyjmując dziecko w nosidełku ii włożyć do wózka sklepowego.. albo na stelaż wózka..
Myśmy kupili fotelik jak syn miał pół roku.. bo nosidełko zrobiło się dla mnie mało praktyczne wtedy..Dariah lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:Quastera
a jaki macie budzet?
tak jak mowi Pieguska - uwaga, nie wszytskie foteliki / nosidelka pasuja do wsyztskich aut.. najlepiej jechac do sklepu i zobaczyc, a potem kupic w necie jesli taniej znajdziesz
z corka mielismy taki zwykly od wozka, potem zmienilismy na Maxi Cosi Citi (dla nas tragedia) a potem zmienislimy juz na fotleik 0-18 i ma go do dzis
u nas Maxi Cosi corka nie akceptowala w ogole! oni maja troszke inny kat pod ktorym siedzi dziecko..ale to moja corka kazde dziecko inne
Clakiem fajne byly tez Recaro
Dla synka kupilismy Cybex CLoud Q - dla mnie najwazniejze byly atesty oraz opcja rozkladania fotelika na plasko
Nie mam konkretnego budżetu, jeśli się okaże że nie ma dobrego fotelika za 500-600zł, to po prostu kupimy droższy, nie chcemy na tym oszczędzać, ale też bez przesady że musi być jakiś hiper ekstra najlepszy. -
Ja mam z tych większych łupin 0-13 kg, waży chyba 2,8 więc znośnie. Niestety mam problem z upchnięciem 3 fotelików, więc szukam najmniejszego (najwęższego), a te do 9 kg wcale nie są dużo mniejsze od tych tradycyjnych, wiec chyba z zakupem powstrzymam się do porodu, zwłaszcza że masz klocek na 0,5 r ważył 9 kg, a na rok 12.5 i trochę mi szkoda szaleć, gdyby i tak wymiana była potrzebna
Na kąty tez dobrze uważać bo nie każdy pasuje do każdego auta. No wiec dobrze mieć więcej wariantów, gdyby któryś nie pasował.
A i w małych autach foteliki lubią kasować przedni fotel.. Warto dobrze przymierzyć. -
ppieguskaa wrote:popieram.! Zakupy na szybko w sklepie łatwiej zrobić wyjmując dziecko w nosidełku ii włożyć do wózka sklepowego.. albo na stelaż wózka..
Myśmy kupili fotelik jak syn miał pół roku.. bo nosidełko zrobiło się dla mnie mało praktyczne wtedy..
dlatego chcial to rozkladane - co by nie budzic i nie przkladac w razie gdy Dzidzia zasnie w aucie, ale mozna rolzozyc na plasko, hop na stelza wozka i szybkie zkaupy mozna zroibc
My mielismy ten od wozka 3w1 , potem zimenilsmy na Maxi Cosi Citi, ale tak jak mowie byla tragedia wiec poslzismy szukac nowego - ale cokra miala juz 6 miesiecy wiec w sumie stwiedzilismy ze teraz nie ma sensu kupowac nosidelka, bo zaraz bedzie trzeba kupowac kolejny - wiec padlo na Britax Dualfix 0-18 kg i do dzis w nim jezdzi.
I ona i my suuuuper zadowoleni!!! relwelacja!!
potem Teoś dostanie po Corce, a ona kolejny09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Qastera wrote:Nie mam konkretnego budżetu, jeśli się okaże że nie ma dobrego fotelika za 500-600zł, to po prostu kupimy droższy, nie chcemy na tym oszczędzać, ale też bez przesady że musi być jakiś hiper ekstra najlepszy.
Ale jak bedziesz na stronie producenta sprawdz czy do modelu samochodu pasuje
a jak macie opcje, to tak jak mowie, najlepiej podjechać do sklepu, przymierzyć do auta, itd i wtedy wybierzcie cos i szukajcie cen w necie09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Mam zakładki na komputerze zapisane A z głowy nie pamiętam. I właśnie wiem, że to minus tych fotelików na dłużej, że nie da się wyjac i wpiąć do wózka:/
Więc też sama nie wiem, bo takie skorupki to już są w okolicy 1000 zł a maja baze, ze potem tylko wystarczy wiekszy fotelik kupic
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
No nasz jest ciezki mega, ale poprzedni byl lekki a i tak go nie nosialm bo za ciezko, nie wygodnie, nie pratycznie - na stelza i hop!
Darrika
no ja sobie nie wyobrazam aby nosidelko dla Mlauszka bylo nie wyjmowanwe
wlasnie, sa takie ze masz baze a potem na te baze mozesz kolejny fotelik zmaonotowac
zuzi_c, Darrika lubią tę wiadomość
-
Myślę, że jak się uporamy z budową i przeprowadzką to grudzien/styczeń i wtedy na spokojnie zasiadziemy do tematu33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Darrika
no tak najpierw budowa itd
Mama po przjesciach
hmm no 3 zmiescic w aucie to faktycznie..
a sprawdzalas juz wszytskie modele ?
Darrika lubi tę wiadomość
-
Jak dla mnie dziewczyny to jeszcze wszystkie te foteliki, nosidełka to czarna magia. Chyba wezmę się za ten temat dopiero w grudniu. Teraz mam opcje raczej remontową i szukania jakichś ciuszków na siebie, żeby nie marznąć, bo wszystkie sweterki i bluzeczki zaczynają się robić za krótkie.
Darrika, Dariah lubią tę wiadomość
-
NO wlasnie ja bym chciala jak najwiecej rzeczy ogarnac szybko
w grudniu jak tlyko spandie snieg chcemy jecha cna tydz w gory, a w styczniu jak bedzie snieg na Mazurach to tam
a do tego nie wiem jak bede sie czuc na koncowce ciazy co by latac po sklepach09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:NO wlasnie ja bym chciala jak najwiecej rzeczy ogarnac szybko
w grudniu jak tlyko spandie snieg chcemy jecha cna tydz w gory, a w styczniu jak bedzie snieg na Mazurach to tam
a do tego nie wiem jak bede sie czuc na koncowce ciazy co by latac po sklepach
To tak jak u nas grudzień i styczeń będą zawalone i wyjazdami i spotkaniami, mamy też kilka wyjść więc wolałabym to ogarnąć do końca listopada, a na koniec zostawić sobie takie pierdoły -
Zuzi
dokladnie
jeszcze pokoj trzeba zrobic, choc D aktualnie zajety jest ogrodem i tym co mozna robic w ogrodzie póki pogoda pozwala
i w sumie nie bede jakos mega cisnac z pokojem bo i tam Dzidzia będzie z nami w pokoju wiec pokoj w sumie tlyko po to aby byl.
Tak wiec spadl zdecydowane na liscie priorytetow09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Zuzi
dokladnie
jeszcze pokoj trzeba zrobic, choc D aktualnie zajety jest ogrodem i tym co mozna robic w ogrodzie póki pogoda pozwala
i w sumie nie bede jakos mega cisnac z pokojem bo i tam Dzidzia będzie z nami w pokoju wiec pokoj w sumie tlyko po to aby byl.
Tak wiec spadl zdecydowane na liscie priorytetow
My zaraz zaczynamy remont więc na szczęście wszystko będzie od razu ogarnięte. Właśnie sobie przypomniałam, że mamy jeszcze przecież łóżeczko Ale i tak przeraża mnie ogrom tych rzeczy i pierdół