LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamusie robicie zakupy dla maluszkow, a ja nawet nie wiem od czego zacząć. Nigdy nie miałam kontaktu z noworodkiem i nie wiem jak sie zajmować takim maluszkiem i czego ono potrzebuje. Zapisalismy sie do szkoły rodzenia, może mnie to jakoś oświeci 😁
JustiJusti lubi tę wiadomość
-
zuzi_c wrote:Jeszcze ja mam połowkowe 10.10 więc za 2 tygodnie 😍
Jeśli chodzi o ruchy to czuje od kilku dni ale jakąś godzinę temu zaczęłam go czuć dotykając brzuch ręką...😱 dziwne uczucie ❤😍🙊
Ja uwielbiałam to ! Hihi
U mnie reka jeszcze nie wyczuwam - teraz leżę w łóżku i Mały harcuje09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ja mam połówkowe 17.10. Co do ruchów to raczej codziennie, ale różnie. Raz rano, raz wieczór, czasem w ciągu dnia. Ale od 2 dni te kopniaki są silniejsze.
Ja też byłam na początku przerażona, ale zrobiłam listę z kilku z neta. Wyprawka do domu, do szpitala, apteczka itd.Dariah, JustiJusti lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Marlena
Hmm myśle ze to tak jak wszyscy „nowi” rodzice - najlepiej dziada jakaś listę wyprawkową i leciec pokolei
Ale z głowa
W sensie myśle ze jak to pierwsze dziecko i na faktycznie trzeba kupić wszystko to warto zachować rozsądek - tak jak Camilla pisała, bardzo często tylko za metkę się płaci
Tak samo z ubrankami - nie ma co szaleć z markami
Wózek - musisz pójść do sklepu zobaczyć jakie typy wózków są - na pewno sama od razu stwierdzisz które zdecydownie odpadają (cena, wygląd, funkcje, waga, rozmiar itd itd). Musisz tez sama sobie odpowiedzieć na pytanie czego oczekujesz od wozka.marlenaO, . Raga . lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dziewczyny, rozek to jest potrzebny tylko do szpitala prawda? Bo tam w niego "ubieraja" maluszka zaraz po urodzeniu.
W domu do spania to spiworek, a do czego jest ten otulacz? -
Hej .
Ja ruchy czuje codziennie juz od paru dni ale nie caly dzien . Raz wiecej raz mniej w poludnie czy na wieczor . pod reka tez juz kilka razy wyczulam maluszka ale nie tak za mocno jeszcze . Na to przyjdzie czas .
Wczesniej ruchy czulam nieregularnie takze spokojnie .
Aprill Ja rozka w ogole do szpitala nie bralam , czasem uzywalam w domu do kp czy cos i tyle . Ja nie uzywalam spiworkow ani otulaczy jakis wiec nie bede sie wypowiadacDariah lubi tę wiadomość
-
Ja mam we wtorek 1.10.
Ruchy czuje codziennie ale najlepiej rano i wieczorem jak leżę. Wczoraj Mąż poczuł pod ręką ale jeszcze słabo. To nasze drugie Dziecko i dobrze wiemy co taki mały Gad potrafi robić w brzuchu☺Dariah, Camilla33 lubią tę wiadomość
-
aprill wrote:Dziewczyny, rozek to jest potrzebny tylko do szpitala prawda? Bo tam w niego "ubieraja" maluszka zaraz po urodzeniu.
W domu do spania to spiworek, a do czego jest ten otulacz?
Bo u mnie teoretycznie dawali wszystko..
Aa rożek używałam w domu do spania.. Bo syn lubił być 'ściągnięty' tak samo otulacze czy kocyku nimi możesz owinąć dziecko ii np podczas odruchu moro się nee będzie wybudzalo.. Ale to wszystko ii tak zależy od dziecka bo jedno to lubi drugie nee..
Wiec ja początek warto kupić po prostu z dwa kocyki, rożek do 50zl ii po prostu zobaczyć czy lubi być ściśnięte czy nee..zuzi_c lubi tę wiadomość
-
Dla mnie rożek zbędny. Nigdy nie miałam i nie chciałam mieć. Jeśli wam jest potrzebny, to raczej brałabym wiązany, bo mi kiedyś dziecko kiedyś przez niego prawie wypadło... Jak już bym musiała mieć, to wiązany (a nie na przylepce).
Nim kupicie wyprawkę podejdzie do sklepu i obejrzyjcie np jak wyglądają body kopertowe, na zakładkę czy zatrzaski. Jak wyglądają śpiochy, półśpiochy, pajace, rampersy itp. Czym się różnią pajace rozpinane w kroku na obie strony, na jedną, zapinane z tylu itp. zapinane na zamek a te na napy itp. Ja np nie znoszę kaftaników, lubię
mieć min 2 szt. kopertowych body na wizyty i lekarza, a do tego bardziej praktyczne są te zapinane na 1 rząd nap. Ale preferencje są różne. -
nick nieaktualnyCześć Podczytuję wątek od początku ciąży, mam termin na 8.02 i czekam na córkę.
Mam pytanie do dziewczyn, które są już po połówkowych. Czy lekarz mierzył u Waszych dzieci długość kości nosowej i grubość fałdu karkowego? Jak zapytałam mojego prowadzącego to powiedział, że nie ocenia się tego w usg połówkowym. -
Całkiem się zgadzam z Mama po przejsciach
Ja np boje się rozkow, nie czuje w nim dziecka
Owszem jak dziecko rodzi się 4kg to może inaczej ale moja 4kg to miała po jakiś 2 miejscach ..
Przez rożek na prawdę jej nie czułam i bałam się ze „wypadnie dołem” a wlansie miałam ten ba rzepy
Wiec jak jjz to uważam ze faktycznie wiązany będzie znacznie lepszy
Camilla33, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Co do bodziakow to ja u mojej Krusuznki przez pierwszy miesiąc używałam tylko kopertowe
Bałam się takie przez głowę
A kopertowe rozpinasz cale, wkładasz raczki i zapijasz i o
A! I nigdy - No chhba ze do spania - nie użalałam tych na zakładkę - rozłażą się j wyglądają dla mnie jak dziecko wojny
Zawsze zapinane przy szyiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 08:45
-
Mysza wrote:Cześć Podczytuję wątek od początku ciąży, mam termin na 8.02 i czekam na córkę.
Mam pytanie do dziewczyn, które są już po połówkowych. Czy lekarz mierzył u Waszych dzieci długość kości nosowej i grubość fałdu karkowego? Jak zapytałam mojego prowadzącego to powiedział, że nie ocenia się tego w usg połówkowym.
Wg mnie lekarz miał racje bo to się robi na prenatalnych (usg pierwszego trymestru)Camilla33, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
A ja dla odmiany nie lubię kopertowych ani na zakładki. Najlepiej zapinane przy szyjce. Na początek uwielbiałam pajace bo nie ściskają brzuszka z tym ze tez miałam ulubione. Najgorsze były wybajerzone ubrania bo raz ze ciężej ubrać a dwa że dzieci w nich marudzą bo im przeszkadzają naszywki,suwaki,falbanki i inne
Camilla33, JustiJusti lubią tę wiadomość