LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
O, z dobrych wiadomosci od poniedizalku bede pracowac tylko 5h
dzis rozmiawialam z szefem
yes!!Camilla33, Bożenka, Darrika, ppieguskaa, zulka, zuzi_c, JustiJusti lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Mysza wrote:Cześć Podczytuję wątek od początku ciąży, mam termin na 8.02 i czekam na córkę.
Mam pytanie do dziewczyn, które są już po połówkowych. Czy lekarz mierzył u Waszych dzieci długość kości nosowej i grubość fałdu karkowego? Jak zapytałam mojego prowadzącego to powiedział, że nie ocenia się tego w usg połówkowym.
Na połowkwych bada sie serduszko i inne narzady sa juz widoczne i na to sie sprawdza. Przeziernosc karku sprawdza sie tylko na pierwszych prenatarnych i stad tez jest wazne by zrobic je w odpowiednich tygodniach ciąży a nie w dowolnym momencie.ZakręconaOna, Camilla33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarlenaO wrote:Na połowkwych bada sie serduszko i inne narzady sa juz widoczne i na to sie sprawdza. Przeziernosc karku sprawdza sie tylko na pierwszych prenatarnych i stad tez jest wazne by zrobic je w odpowiednich tygodniach ciąży a nie w dowolnym momencie.
NF- nuchal fold – fałd karkowy – odpowiednik przezierności karku w I trymestrze, jeden z markerów zespołu Downa, nie powinien przekraczać 6mm -
nick nieaktualny
-
Oh w moich 'starych' ubraniach wygladam teraz jak jakiś zul! Zawsze uwazalam kobiety w ciąży za coś pieknego a ja jak zul wygladam! Poszlam do h&m mama i się onkupiłam! Tzn kupilam legginsy i dwie tunkiki ale w końcu wyglądam tak jak trzeba;) tanie nie były ale no cóż.... mężowi powiem ze była promocja :p
Dariah, Mysza, Dafka, KasiaM, ZakręconaOna, zuzi_c, emdar, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie do tych z Was, które są już w kolejnej ciąży 😁 to moja pierwsza, a więc nie wiem do końca na co się zdecydować. Co tak naprawdę się przydaje tych rzeczy: rożek, otulacz, kokon, śpiworek do wózka, śpiworek do spania. Czy jak nam już kombinezon zimowy to kupić śpiworek do wózka czy wystarczy np koc lub kołdra. Najchętniej kupilabym wszystko ale pewnie to bez sensu😁[/url]
-
Anytran
- rożek / orulacz / śpiworek - tak jak już było pisane kwestia dziecka to jest
Moja nie lubiła być omotana ani ograniczona wiec używaliśmy spiworka do spania
Rożka nie używałam - tzn miałam i czasami jak leżała to ja delikatnie nim owinęła ale nie nosiłam jej w rożku - bałam się ze wypadnie / wyślizgnie się
Otulacza nie miałam
- co do kombinezonu i spiworka do wozka - dzieciaczki urodzą się w lutym...wiec tak na prawdę zime będą miały ile ? Miesiąc ? Półtora ? Max....
Myśle ze kombinezon + kocyk wystarczy...
Bo jak kupisz śpiworek dl gondoli to będzie pewnie już za mały na kolejna zime w spacerówce..wiec to takie kupowanie spiworka na miesiąc...?
Camilla33, JustiJusti lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
No są spiworki, które reguluje się długość..
Ja poprzednio radziłam 18stycznia.. Spiworka używałam jeszcze w kwietniu.. Bo wolałam ubrać go normalnie ii do spiworka.. Dla mnie to było wygodne..
Wiec ja jestem jak najbardziej za spiworkiem..JustiJusti lubi tę wiadomość
-
viki31 wrote:cześć dziewczyny straciłam konto więc zmuszona byłam utworzyć nowe.
Mam.pytanie czy ktoras z Was (choć mam nadzieje ze nie) zmaga sie z przrpuklina kręgosłupa odcinka S1L5? -
gusiaa wrote:A ja polecam kombinezon ale taki właśnie z rączkami i ze niema nóżek tylko wyglada jak śpiwór(nie wiem jak na to się mówi?? To też śpiworek?) 😂
Do tego jakiś cieplejszy kocyk i starcza na dłużej..
Taki kombinezon też jest spoko.. Przy syny dostałam od koleżanki.. Ii faktycznie spoko.. Tylko chyba w fotelik nee idzie go wpiac? Przynajmniej ten co ja miałam nee miał wyciec na pasy.. Hmm -
Ja akurat mam super spiworek polarowy po synku starszym wiec dla mlodszego bedzie idealny na te 2 miesiace nawet gdybym nie miala to bym tym razem nie kupowala ale to tez dlatego , ze mieszkam w uk i tu nie ma takich zim jak w Polsce . Takto cieple ubranie , kombinezon i kolderka badz kocyk sprawdzi sie najlepiej . Pamietaj ze przykrycie jest jeszcze od wozka wiec bedzie super cieplutko jak kolwiek sie wydaje
Gusia taaak , czasami to jak dziecko we mgle sie czuje ...
-
Mysza wrote:Cytat ze strony mamaginekolog o usg połówkowym:
NF- nuchal fold – fałd karkowy – odpowiednik przezierności karku w I trymestrze, jeden z markerów zespołu Downa, nie powinien przekraczać 6mm
No to w takim razie u mnie tez zostalo to pominięte