X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anytram wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do tych z Was, które są już w kolejnej ciąży 😁 to moja pierwsza, a więc nie wiem do końca na co się zdecydować. Co tak naprawdę się przydaje tych rzeczy: rożek, otulacz, kokon, śpiworek do wózka, śpiworek do spania. Czy jak nam już kombinezon zimowy to kupić śpiworek do wózka czy wystarczy np koc lub kołdra. Najchętniej kupilabym wszystko ale pewnie to bez sensu😁
    W domu używałam śpiworka (do spania).

Na spacerach śpiworek do wózka (jeden przejściowy do fotelika/używałam zamiennie z tym do wózka, a drugi typowo zimowy). Nie lubię kombinezonów, bo co rozmiar trzeba kupić nowy (A maluchy szybko rosną, a co gorsze wchodząc do sklepu dziecko trzeba rozebrać i później znów uśpić, co często wiąże się niepotrzebną pobudką i płaczem i marudnoscią.

Kokon kupiłam przy 2 dziecku (nie jest niezbędny, ale łatwiej mi było zostawić dziecko na podłodze, bo bałam się by starsze nie przewróciło itp). Później jeździł z nami na wyjazdy (super w trasie, gdy ciężko było znaleźć miejsce gdzie noworodek mógł się wyciągnąć, np kładłam na ławce, bez obawy że się stoczy)

Otulacz przydał się przy pierwszym dziecku, przy drugim prawie wcale (wstrzymałabym się zakupem do porodu.)

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • viki31 Debiutantka

Wysłany: 27 września 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    U mnie to duża wypuklina, robię co mogę żeby nie pogorszyc swojego stanu. Do tego uszkodzony staw biodrowy
    ale boli cie?

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwszy raz zobaczyliśmy z mężem jak się brzusioo porusza ;) poprostu nie można uwierzyć że to już połowa ciąży..

Camilla33, Dafka, zuzi_c, Dariah, Bożenka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A laktator?? Kupujecie teraz czy po porodzie dopiero?

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Jezuu wy też czasem czujecie się takie jakbyście rozum stracili.. Nie mogę się wyslowic, zapominam słów albo co mialam powiedzieć 🙊🙈

No ja tak mam :/ albo się zawieszam, jak Windows 98, albo wale takie głupoty, że szok.
    Ostatnio na budowie, maz mówi do mnie 3x40 to 120 tak? A ja do niego, niee no 180 xD i za chwilę whaaat co ja gadam, bo on też na mnie patrzy jak na kosmitę. A ja serio, w momencie jak to mówiłam, byłam pewna, że 3x40 to 180 :D No ogólnie się momentami czuje jak głupek. A jak wchodzę do sklepu żeby kupić jedzenie, to nie wiem co mam że sobą zrobić, nagle wszystkie pomysły na obiad czy jedzenie uciekają hen daleko

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki31 wrote:
    ale boli cie?
    Bez ciąży po ciężkim dniu na służbie nie dałam rady normalnie funkcjonować, teraz staram się dużo odpoczywać, zatrudnilismy nawet nianię do starszego synka, stosuje okłady rozgrzewające bo teraz nic więcej nie można, w poprzedniej ciąży było źle dopiero po 32 tyg. Musiałam korzystać 2 miesiące po porodzie z intensywnej rehabilitacji, teraz spodziewam się tego samego. Bezpośrednio po urazie myślałam, że nic takiego się nie stało, 48 godzin później nie mogłam chodzić. Uszkodzenie nerwów wywołało też przeczulice w lewym pośladku i udzie, do końca zycia będę odczuwac pieczenie, kłucie, ból.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • viki31 Debiutantka

Wysłany: 27 września 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Bez ciąży po ciężkim dniu na służbie nie dałam rady normalnie funkcjonować, teraz staram się dużo odpoczywać, zatrudnilismy nawet nianię do starszego synka, stosuje okłady rozgrzewające bo teraz nic więcej nie można, w poprzedniej ciąży było źle dopiero po 32 tyg. Musiałam korzystać 2 miesiące po porodzie z intensywnej rehabilitacji, teraz spodziewam się tego samego. Bezpośrednio po urazie myślałam, że nic takiego się nie stało, 48 godzin później nie mogłam chodzić. Uszkodzenie nerwów wywołało też przeczulice w lewym pośladku i udzie, do końca zycia będę odczuwac pieczenie, kłucie, ból.
    jejku współczuję...ja mecze sie od lutego chodzę do dwoch rehabilitantów aby szybciej poczuc ulgę duzo sie ruszam, cwicze, chodzę na basen ale żadnej poprawy nie ma...bol jest caly czas, nie mogę nic podnieść a co będzie po udodzeniu dziecka, 5 lat staran o dziecko a teraz nie.mozna nawet cieszyc sie z ciąży..a rodzilas naturalnie czy cc?

• Darrika Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

Jakis czas temu któraś z Was pisała, że czuła jak dziecko się pupą wypycha i czuć to pod skórą. I tak się zastanawiam 🤔

Wczoraj leżę sobie na plecach, smaruje brzuch oliwką i pod samym pępekiem poczułam tak jakby guza? Zupełnie pod skórą twardo, taki fragment z 8 cm? No i oczywiście się przestraszylam,bo co to jest?

No i dosłownie minutę później już tego nie było, brzuch znowu miękki pod palcami. Czy to właśnie mogła być przepychająca się dzidzia? :D oczywiście nie było przy tym żadnego bólu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2019, 07:40

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Ja wczoraj wzięłam wolne żeby trochę ogarnąć w mieszkaniu i nadrobić zaległe rzeczy. Taką miałam wenę, że nawet lodówkę i szafki w kuchni umyłam :O :D

Zrobiłam już miejsce w jednej szufladzie w komodzie na rzeczy młodego ale niestety nie wszystko się mieści :P Teraz przestawiam się na konkretniejsze rzeczy i na razie odpoczywam od zakupów ciuchów.

Wczoraj też byłam na warsztatach z robienia mikro ogrodów w szkle super sprawa :)

Teraz kawka i dalej do pracki bo mam kilka zleceń do dokończenia <3

. Raga ., Dariah, Camilla33, Edith, JustiJusti lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png

Wysłany: 28 września 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany. Ostatnio mam tak dużo rzeczy do ogarnięcia, że nie wyrabiam. Przede mną wyjazd do pl, a później powinno być z górki... O ile w konsekwencji młode się nie rozchorują.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj czułam takie lekkie przeziebienie, swedzace gardlo i lekki bol glowy. Za to dzisiaj bol glowy jest okropny, w czole, pulsujacy, mam swiatlowstret i jedzeniowstret wiec to chyba tzw.migrena (nigdy nie mialam z nia problemow). Nie moge leżeć bo sie nasila wiec siedze i sie nie ruszam. Sa na to jakies naturlane sposoby? Od poczatku nie biore zadnych lekow i teraz tez nie chce brac.

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki31 wrote:
    jejku współczuję...ja mecze sie od lutego chodzę do dwoch rehabilitantów aby szybciej poczuc ulgę duzo sie ruszam, cwicze, chodzę na basen ale żadnej poprawy nie ma...bol jest caly czas, nie mogę nic podnieść a co będzie po udodzeniu dziecka, 5 lat staran o dziecko a teraz nie.mozna nawet cieszyc sie z ciąży..a rodzilas naturalnie czy cc?
    Urodziłam naturalnie, nie było to wskazaniem do cc, z resztą ja panicznie boje się jakiejkolwiek interwencji chirurgicznej. Czy byłaś u dobrego neurochirurga? I czy masz wykonany rezonans magnetyczny? Z jakiego jesteś miasta? Po porodzie poszukaj u siebie miejsca gdzie mają urządzenie Salus Talent. 5-10 zabiegów daje ulgę na kilka miesięcy. Trzeba się bardzo pilnować przy wykonywaniu wszystkich czynności, niestety w przyszłości tego typu uszkodzenia kończą się poważna operacja.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Hej Dziewczyny.

Jakis czas temu któraś z Was pisała, że czuła jak dziecko się pupą wypycha i czuć to pod skórą. I tak się zastanawiam 🤔

Wczoraj leżę sobie na plecach, smaruje brzuch oliwką i pod samym pępekiem poczułam tak jakby guza? Zupełnie pod skórą twardo, taki fragment z 8 cm? No i oczywiście się przestraszylam,bo co to jest?

No i dosłownie minutę później już tego nie było, brzuch znowu miękki pod palcami. Czy to właśnie mogła być przepychająca się dzidzia? :D oczywiście nie było przy tym żadnego bólu
    To mogła być pupa dzidziusia, bo jak opowiadałam mojemu lekarzowi o skurczach to powiedział ,,a może to była pupa dziecka, a nie skurcz" no, więc wszystko możliwe 😃😃

Darrika, Dariah, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Wczoraj czułam takie lekkie przeziebienie, swedzace gardlo i lekki bol glowy. Za to dzisiaj bol glowy jest okropny, w czole, pulsujacy, mam swiatlowstret i jedzeniowstret wiec to chyba tzw.migrena (nigdy nie mialam z nia problemow). Nie moge leżeć bo sie nasila wiec siedze i sie nie ruszam. Sa na to jakies naturlane sposoby? Od poczatku nie biore zadnych lekow i teraz tez nie chce brac.

Szklanka wody pół łyżeczki soli i sok z połowy cytryny wypić to..

Albo możesz wmasować sobie w czoło olejek miętowy no i ciepła kąpiel łagodzi bóle..

marlenaO, . Raga . lubią tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png

Wysłany: 28 września 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Mi pomaga gdy się zdrzemnę i pamietam by jeść (mam migreny z głodu...) i zdecydowanie jest lepiej gdy dużo przebywam na świeżym powietrzu. Nigdy wcześniej nie miałam. No często boli mnie głowa gdy się zdenerwuje (ale to od operacji i szybko przechodzi)

8p3ovfxms5h3ke1x.png

Wysłany: 28 września 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to dziś od rana mam skurcze. Chyba powinnam poszukać mg, bo wyglądam jakby to był 8 m-c, a jeszcze wczoraj było ok.. Coś czuje ze 0,5 dnia spędzę w łóżku.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Dziś pierwszy raz zobaczyliśmy z mężem jak się brzusioo porusza ;) poprostu nie można uwierzyć że to już połowa ciąży..
    Dzien dobry ;)

Mialam to samo dwa dni temu wieczorem ♡ bylismy tacy ucieszeni , ze dajcie spokoj hahaha . Piekny widok i w miare szybko bo z synem to bylo takie cos duzo pozniej ale teraz mam tez lozysko z tylu wiec latwiejszy dostep.
    Co do laktatora to Ja w pierwszej ciazy kupilam pod koniec i mam go do teraz . Jedynie co musze znalezc wezyki nowe by wymienic bo szkoda mi lakto za 400 zl elektrycznego wyrzucic .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    No ja tak mam :/ albo się zawieszam, jak Windows 98, albo wale takie głupoty, że szok.
    Ostatnio na budowie, maz mówi do mnie 3x40 to 120 tak? A ja do niego, niee no 180 xD i za chwilę whaaat co ja gadam, bo on też na mnie patrzy jak na kosmitę. A ja serio, w momencie jak to mówiłam, byłam pewna, że 3x40 to 180 :D No ogólnie się momentami czuje jak głupek. A jak wchodzę do sklepu żeby kupić jedzenie, to nie wiem co mam że sobą zrobić, nagle wszystkie pomysły na obiad czy jedzenie uciekają hen daleko
    Z tymi obiadami mam identycznie ... mam pomyslow pierdyliard , zapisuje wiadomo . :) ale idac do sklepu zapominan kartki a w sklepie zastanawiam sie pp jaki ch*** Ja taki kawal.szlam do trgo sklepu hahahah i mam nerwy na sama siebie i swoia skleroze . Ja na to w poerwszej ciazy mowilam kalafior ciazowy hahaha

Darrika lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Hej Dziewczyny.

Ja pisalam o takim czyms tez , nie wien czy inne dziewczyny pisaly .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje boli migrenowych , mam od tygodnia to samo . Okropne bole glowy az wymiotuje nie raz , plus do tego mdlosci okropne codziennie ... ledwo moge jesc , cokolwiek sie napic ale wciskam wode w siebie . Biore kapiele i chlodne i cieple i dupa , nic nie pomaga , sol pod jezyk himalajska szla i tez klapa . Nawet wyrzulam liscia laurowego bo pomaga ogolnie i co ? Nic dzien w dzien glowa na maksa peka i tylko z lewej strony :(

W tym tyg wzielam 3 razy paracetamol.ale nic nie pomaga . Bylam u leksrza bo polozna powiedziala ze to nie jest normalne i ze mam sie zglosic do gp , to poszlam bo zawalilam kilka dni pracy przez to ... okazalo sie ze mam infekcje moczu i on wszystkie bole nawet zoladka od wymiotow polaczyl z ta infekcja . Eh :/ dramat generalnie . Dostalam antybiotyk na ta infekcje bo to juz 4 w tej ciazy ... z synem nie mialam ani jednej ! I tabletki na wymioty i mdlosci juz 2 inne .

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ