LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, gratuluje udanych polowkowych ja mam fopiero 9.10 jakos wydaje mi sie dosc pozno ale tak lekarka kazala przyjsc.. Ruchy czuję codziennie szczególnie po jedzeniu,niesamowite to jest i kilka razy trzymając rękę na brzuchu czułam od zewnątrz
Bożenka, ppieguskaa, zulka, emdar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDariah wrote:Wg mnie lekarz miał racje bo to się robi na prenatalnych (usg pierwszego trymestru)
Dzięki za odpowiedź Trzymam kciuki za wszystkie połówkowe!
-
aprill wrote:Dziewczyny, rozek to jest potrzebny tylko do szpitala prawda? Bo tam w niego "ubieraja" maluszka zaraz po urodzeniu.
W domu do spania to spiworek, a do czego jest ten otulacz? -
KasiaM wrote:Hej, gratuluje udanych polowkowych ja mam fopiero 9.10 jakos wydaje mi sie dosc pozno ale tak lekarka kazala przyjsc.. Ruchy czuję codziennie szczególnie po jedzeniu,niesamowite to jest i kilka razy trzymając rękę na brzuchu czułam od zewnątrz
A który to będzie tydzień na polowkowych? Bo mi sie też wydaje, że idę ma ostatni dzwonek, 22 +3 jakoś. Ale z drugiej strony jak buszuje po Internecie, to nie wychodzi , że jest to jakiś tragiczny termin. No i z drugiej strony od początku ciąża przebiega prawidłowo, a mój lekarz jeżeli chodzi o usg to widać, że jest majster najwyższego poziomu, bo robi i sprawdza wszystko bardzo szczegółowo.Dariah lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Aprill
w szpitalu gdzie rodiząłm corkę nie kazali uzywac swoich ubranek / rozkow itd
jak ktos sie uparl bardzo to ok
ale odradzali
ja nie mialam w spzitalu nic dla dziecka po za wacikami na wycierania pupci
tak to szpital dawal wsyztsko - ubranka, kocyki, pampersy itd
w tym szpitalu akutrat dziecka nigdy nie zbaierali (albo moze 1 raz) a tak to wsyztsko sie dziiało przy mamie w sali09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Darrika wrote:A który to będzie tydzień na polowkowych? Bo mi sie też wydaje, że idę ma ostatni dzwonek, 22 +3 jakoś. Ale z drugiej strony jak buszuje po Internecie, to nie wychodzi , że jest to jakiś tragiczny termin. No i z drugiej strony od początku ciąża przebiega prawidłowo, a mój lekarz jeżeli chodzi o usg to widać, że jest majster najwyższego poziomu, bo robi i sprawdza wszystko bardzo szczegółowo.
Dariah, Darrika lubią tę wiadomość
-
Dariah wrote:Aprill
w szpitalu gdzie rodiząłm corkę nie kazali uzywac swoich ubranek / rozkow itd
jak ktos sie uparl bardzo to ok
ale odradzali
ja nie mialam w spzitalu nic dla dziecka po za wacikami na wycierania pupci
tak to szpital dawal wsyztsko - ubranka, kocyki, pampersy itd
w tym szpitalu akutrat dziecka nigdy nie zbaierali (albo moze 1 raz) a tak to wsyztsko sie dziiało przy mamie w sali -
nick nieaktualnyNajlepiej wejść na stronkę szpitala i tam jest lista co spakować dla siebie i dla dziecka. Ja miałam wszystko od podkładów, żel do kapieli, podpasek po rzeczy dla dziecka. Lepiej mniej zabrać do szpitala żeby nie przynosić do domu bakterii. W samochodzie miałam dodatkowa torbę z laktatorem, butelka, smoczkiem, femaltiker itd
-
Camilla
no wlasnie mi tez gin mowila ze to USG 18-22 lepiej robic blizej 22 niz 18 tc, bo dzidzia wieksza i wiecej widac.
Camilla33 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Mysza wrote:Cześć Podczytuję wątek od początku ciąży, mam termin na 8.02 i czekam na córkę.
Mam pytanie do dziewczyn, które są już po połówkowych. Czy lekarz mierzył u Waszych dzieci długość kości nosowej i grubość fałdu karkowego? Jak zapytałam mojego prowadzącego to powiedział, że nie ocenia się tego w usg połówkowym.
U mnie lekarz mierzył ale czy trzeba tego nie wiem.
Wiem że przy pierwszego trym. było to ważne.Mysza lubi tę wiadomość
-
Camilla33 wrote:Nie jest potrzebny. Z tego co czytałam i z doświadczenia ubranko dla dziecka musisz mieć tylko na wyjście, tata przyniesie w dniu wypisu. W szpitalu dziecko jest zbierane przez te 48 godzin x razy i za każdym razem wraca przewiniete i przebrane, zawinięte w pieluche i kocyk też szpitalny.
W szpitalu gdzie ja rodziłam wymagali by mieć wszystko swoje, i to ja sama przebierałam dziecko, bo takie tam mają podejście.
Wiadomo, że gdybym nagle przyjechała to coś dla dzieci mają zawsze. Ale najlepiej upewnić się na stronce szpitala, chyba każdy ma taką listę.
-
nick nieaktualnyMysza wrote:Cześć Podczytuję wątek od początku ciąży, mam termin na 8.02 i czekam na córkę.
Mam pytanie do dziewczyn, które są już po połówkowych. Czy lekarz mierzył u Waszych dzieci długość kości nosowej i grubość fałdu karkowego? Jak zapytałam mojego prowadzącego to powiedział, że nie ocenia się tego w usg połówkowym.
Mierzy tylko w usg 1 trym. Chyba ze kość nosowa nie jest widoczna to później zwracają na to uwagę ale tak to nieMysza lubi tę wiadomość
-
Linka90 wrote:To wszystko zależy od szpitala. ss dobrze napisała - sprawdzić na stronie szpitala co wymagają.
W szpitalu gdzie ja rodziłam wymagali by mieć wszystko swoje, i to ja sama przebierałam dziecko, bo takie tam mają podejście.
Wiadomo, że gdybym nagle przyjechała to coś dla dzieci mają zawsze. Ale najlepiej upewnić się na stronce szpitala, chyba każdy ma taką listę. -
U make teoretycznie Dawali ubrania.. Ale ja jako, że świeza matka zero wprawy.. To mi syn np alBo obsikal wszystko albo mi ulał, że wszystko do przebrania. Ii jak poszłam któryś raz po czyste ubranie.. To zaczęły mi kręcić nosem, że nee jestem sama na oddziale.. Ii powinnam uważać.
Mąż mi dowiózl na drugi..
Ale moim zdaniem warto mieć choć z dwa bodziaki na wszelki wypadek..
Bo po co wysłuchiwać komentarzy.. -
Pieguska
wlasnei u nas dawali ile sie chcialo
a odradzali ubieranie we wlasne
ale przynam tez ze poza zmianami ubrania przy porannym obchodzie - ja jej nie przebiralam - w senise nie bylo potrzeby09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Pieguska
wlasnei u nas dawali ile sie chcialo
a odradzali ubieranie we wlasne
ale przynam tez ze poza zmianami ubrania przy porannym obchodzie - ja jej nie przebiralam - w senise nie bylo potrzeby
No dlatego myślę, że spakowanie dwóch bodziakow.. Nikomu nee zaszkodzi.. Aa później się wypierze ii tyle..
Ii kilka sztuk pieluch tetrowych..
Bo jak sobie przypomnę jak mój syn ulewal.. To mi słabo się robi :p
Wiec ja na pewno kilka pieluch tetrowych ii z dwa bodziaki wezmę.. Co by mieć spokojna głowę.. Ii nikogo się enty raz prosić :p
Bo chyba wyszłam z prawy z przebierania noworodków 🙈 -
Darrika wrote:A który to będzie tydzień na polowkowych? Bo mi sie też wydaje, że idę ma ostatni dzwonek, 22 +3 jakoś. Ale z drugiej strony jak buszuje po Internecie, to nie wychodzi , że jest to jakiś tragiczny termin. No i z drugiej strony od początku ciąża przebiega prawidłowo, a mój lekarz jeżeli chodzi o usg to widać, że jest majster najwyższego poziomu, bo robi i sprawdza wszystko bardzo szczegółowo.