LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bożenka wrote:O, nie wiedziałam, że o to chodzi. Nie szukałam przyczyny tego stanu, ale super że napisałaś. Będę bardziej świadoma, dzięki☺️
-
Camilla33 wrote:W Polsce też nie myje się dzieci po porodzie, chyba że ktoś sobie życzy. Nam od razu zalecili kąpiel nie wcześniej niż 3-4 doba.
Na kołki miałam sabsimplex. W de podają wyższe stężenie, do 5 razy na dobę. Młodsza miała tez alergie i problemy z trawieniem laktozy. Początki były koszmarne, bo wszyscy lekarze zwalali to na niewykształcony4 układ pokarmowy i brali mnie za przewrażliwiona histeryczkę, bo dziecko dobrze przybierało....Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 07:39
-
Ja lubię długie koszulki z primarka. Do nich legginsy lub rajstopy i bluza lub luźny sweter w zależności czy ma być elegancko czy normalnie. Ale to pewnie będzie zależało od typu figury. Ja jestem typowym jabłkiem, więc o ile nie puchnę, to na upartego mogłabym nosić ciuchu sprzed ciąży (tylko nie lubię jak mnie coś uwiera)
-
Camilla też jestem ciekawa gdzie kupić jakieś fajne sukienki. I chyba poprostu wygoogluje sobie jakieś sukienki dzianinowe. One wydają się b. elastyczne i wygodne. I może po ciąży też będę mogła je nosić. Ale nie wiem czy na święta i sylwestra się nadają 🤔
-
Bożenka wrote:Fruzia trzymam kciuki za połówkowe. Czekamy na wieści z połówkowych 😀
Dariah super brzusio. Okraglutka piłeczka 😊 i pisz oczywiście co tam u Teosia słychać 😄
Raga ah z tym z gangiem sąsiadek😂 Ja czekam tylko, która pierwsza odważy się coś powiedzieć, bo spojrzenia już dawno są😃
Dokłądnie tak...
Ale moje wolą nie ryzykować. Albo jeszcze nie znalazły odpowiedniego tekstu... hahaha żeby mnie zaskoczyć
Nasz maluch już ma prawie 500 gram
I buszuje po brzuszku zazwyczaj dwa razy dziennie
Jedyne co, to zgaga mi nie daje spokoju i to jest mega dyskomfort.
Brzuszek też już jest coraz bardziej widoczny i już zaczynają się problemy ze spodniami. Kupiłam 3 pary legginsów, ale tylko jedne są na takiej fajnej rozciągliwej gumce, że nie uciskają brzuszka.
Będę jeszcze musiała ze 3 takie dokupić, bo są miłe w dotyku, dość ciepłe i wygodne.
A macie jakieś konkretne rajstopy? Włożyłam te z MERLIN, ale mają ttakiee kliny, że pod każdą dopasowaną sukienką się odznaczają... grrr. Raga . lubi tę wiadomość
-
Camilla33 wrote:Dziewczyny gdzie kupić przez net fajne tuniki, sukienki, żeby też się nadawały do założenia w święta, sylwestra, pasujące do leginsow czy kryjących rajstop.
https://oxyd.pl/
Mają też chyba facebooka.
Sukienki, tuniki są dość tanie i raczej dobrego materiału, bo moje w większości trzymają się już ze 3-4 lata minimum, mimo dość konkretnej eksploatacji.
Materiał jest dość luźny i rozciągliwy w miarę.
Są też fasony dostosowane pod duży brzuszek.JustiJusti, Camilla33 lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane
wczoraj mialamw izyte, podejrzalam Teosia
nie dostalam wymiarow ani wagi - to byla szybka wizyta w Medicover
ale zmierzyla szyjke - 4 cm
skorygowalysmy w karcie ciązy termin produ i jednak wazniejszy jest ten z USG czyli 17.02.2020Darrika, Fruzia85, JustiJusti, zuzi_c, Dafka, KasiaM, zulka, . Raga ., gusiaa, Camilla33, Bożenka, annkaa lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Camilla33 wrote:Dziękuję, nawet mąż tego dnia jak wrócił z pracy był w szoku bo ostatnie tygodnie byłam już tak zmęczona, że brak słów. Śmiałam sie, ze to chyba dzis bo mam taki przypływ energii, że mogę meble przedstawiać. Godzinę później pojechaliśmy na ktg i już mnie nie wypuścili do domu, ale poród zaczął się dopiero za 1,5 doby.
-
ZakręconaOna wrote:Mamusia Nooo kochana fakt , masz juz pokazny brzusio ale moze zastopuje niebawem i nie bedziesz miala wiekszego niz w pierwszej ciazy .
Zgadzam się całkowicie z wypowiedzią Zakręconej. -
zulka wrote:Też masz zgrabny brzuszek mój jest podobny ,dopiero od 2 tyg zaczynam przybierać ba wadze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 14:05
-
viki31 wrote:no ja juz nie wiem co robić...martwie sie jak sobie poradze z takim bólem przy maluszku czy będę w stanie go nosić
-
Camilla33 wrote:Ja do listy bym dodała jeszcze octenisept, sprawdzil sie przy czyszeniu kikuta pępka i przy odkazaniu szwów po nacieciu. Jeśli chodzi o witaminę D, to najlepiej lek jak Devicap A nie suplementy. Chusteczki waterwhipes to super rozwiązanie, naszego synka inne też uczulily, po 2 miesiącu dopiero było ok ze zwykłymi nawilzanymi.
-
Ja wczoraj byłam na pierwszej wizycie w szkole rodzenia. Prowadząca raczej na luzie i żartownisia. Zastanawiam się nad tym co powiedziała tzn. o tym spaniu i leżeniu w ciąży (zwłaszcza w 3 trymestrze) na plecach. Wszędzie piszą, że najlepiej spać na lewym boku i ewentualnie czasami na prawym. Natomiast zasypianie na wznak grozi uciskiem i niedotlenieniem dziecka. Ona powiedziała natomiast, że jest to możliwe tylko u niektórych kobiet. Jeśli leżą one na plecach i czują duszności i ciężko im się oddycha to się nie zaleca spania. W innych przypadkach nie ma takiej potrzeby. Co o tym myślicie, bo teraz sama już nie wiem....
-
Cześć dziewczyny ja jak zwykle piszę z opóźnieniem
Mam chwilkę w pracy więc usiadłam do forum Fajna ta lista! Ja z higienicznymi rzeczami czekam bo dostanę z pracy wyprawkę, a z uwagi na firmę w której pracuję to będą przede wszystkim higieniczne/pielęgnacyjne rzeczy.
Malec coraz bardziej się rozpycha, dzisiaj już go dość mocno poczułam i nie do końca to było przyjemne uczucieJustiJusti, Dariah, KasiaM, zulka, Darrika, Camilla33, annkaa lubią tę wiadomość
-
zuzi_c wrote:Cześć dziewczyny ja jak zwykle piszę z opóźnieniem
Mam chwilkę w pracy więc usiadłam do forum Fajna ta lista! Ja z higienicznymi rzeczami czekam bo dostanę z pracy wyprawkę, a z uwagi na firmę w której pracuję to będą przede wszystkim higieniczne/pielęgnacyjne rzeczy.
Malec coraz bardziej się rozpycha, dzisiaj już go dość mocno poczułam i nie do końca to było przyjemne uczucie
Ja za to dzisiaj od rana co to chwilę mam takie serie kopniaków, że szok Powaga, rano się przez nie obudziłam i już nie mogłam zasnąć. Brzuch to mi momentami tak skacze, jakby czkawkę miał.
Dariah, zuzi_c, Dafka, Bożenka lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
annkaa wrote:Może niekoniecznie na Sylwestra, ale polecam przejrzeć ofertę OXYD
https://oxyd.pl/
Mają też chyba facebooka.
Sukienki, tuniki są dość tanie i raczej dobrego materiału, bo moje w większości trzymają się już ze 3-4 lata minimum, mimo dość konkretnej eksploatacji.
Materiał jest dość luźny i rozciągliwy w miarę.
Są też fasony dostosowane pod duży brzuszek.