X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    W czym kąpaliscie swoje maluchy? Nam polecili znajomi olejek migdałowy, masakra, użyłam dwa razy, jak mi dziecko z rąk się wyslizgiwalo, a później mycie wanny i wanienki bo wszystko tłuste i śliskie.

Hipp, weleda, później przez 4 miesiące emolium (w Krakowie woda jest okropna) a teraz dermatolog poleciła mustele. Firma która tylko robi kosmetyki dla dzieci. Cena tez fajna

Camilla33, JustiJusti lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    W czym kąpaliscie swoje maluchy? Nam polecili znajomi olejek migdałowy, masakra, użyłam dwa razy, jak mi dziecko z rąk się wyslizgiwalo, a później mycie wanny i wanienki bo wszystko tłuste i śliskie.
    Fakt mega tluste ale mega rownie swietne dla ciala .
    Ja dziecku kupuje z LASHA plyn do mycia . A kiedys kapalam nie pamietam w czym , zabijcie mnie do dzis probuje sobie przypomniec :( ostatnio wlasnie sama sie zastanawialam nad tym .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 17:21

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    My mamy w sumie od urodzenia z Rosmanna te serie Baby Sanft ?
    Żel do mycia ciała
    Aczkowiek teraz mamy butelkę i myśle ze jak skoczy to kupimy coś innego.
    Myślałam i tej serii Pierpaoli.

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będziecie kp, to do kąpieli najlepsze jest mleko mamy (nic tak dobrze nie nawilża, bez stresu gdy się napije itp). W przypadku braku nadwyżek, używałam oliwy (kilka kropel wystarcza). Po olejach trzeba myć wannę, ale i tak trzeba, wiec mi to nie przeszkadzało.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa to ja dodawałam oliwke do wody.. Hmm później przeszłam na kosmetyki z hipp ale te w Lidlu niemieckie.. Bo trochę różnią się składy od tych polskich..

Aa tak otctenisept zapomniałam.. Choć gdzieś ostatnio czytałam, że podobno on ma słaby skład 🤷

4018d16ae9.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wlansie jak ja rodziłam to tez kikuta kazali traktować Octaniseptem
    Teraz bratowa urodziła 5.09 i...nie kazali niczym
    Zostawić samego sobie....
    Nie wime czy to kwestia - co szpital to inne teorie ? Czy „czasy się zmieniły”? Czy Ochanisept przestał płacić szpitalom heheh

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:

Nie wiem czy to kwestia - co szpital to inne teorie ? Czy „czasy się zmieniły”? Czy Ochanisept przestał płacić szpitalom heheh
    Od octanisept dawna jest dyskusyjny. Mnie kiedyś gin opierdzielił za spryskanie otwartej rany. A wiem, że w pl jest nadal bardzo popularny np do dezynfekcji w przypadku przerwania ciągłości skóry czy innych tkanek. Rodziłam tez w2 różnych szpitalach i kikut był zostawiony sobie. Ale podobnie u mnie nie myją dzieci w szpitalu (co najwyżej gdy jest brudne od krwi, to przecierają te miejsca chusteczką, taką jak do zmywania make up.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Nie wime czy to kwestia - co szpital to inne teorie ? Czy „czasy się zmieniły”? Czy Ochanisept przestał płacić szpitalom heheh
    Ja na początku mylam tylko delikatnym mydłem i woda ale zaczęła się zbierać ropa, więc szybko poszedł w ruch octenisept, ładnie się wszystko wysuszylo i kikut odpadl w 9 dobie. Synek ma taki ładny pępek hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 18:10

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Sudocrem
    Linomag zielony
    Wkładki laktacyjne
    Podkłady poporodowe ii na łóżko
    Lanoline
    Butelkę i smoczek
    Witaminę d ii probiotyk
    Sól fizjologiczna
    Chusteczki waterwhipes (u nas się sprawdziły przy synu bo inne go bardzo uczulily.. Wiec teraz nee mam zamiaru kombinować)
    Kompresy multi mam
    Gaziki jałowe

Majtki siateczkowe mam po ostatnim porodzie.. Wiec są tylko do wyprania..

Chyba mniej więcej to wszystko.. Muszę porównać z zamówieniem co kupowane było przy synu.
    Ja jeszcze zamawiam Octanisept
    Pracetamol w czopkach

Zastanawiam się nad kropelkami na kolke czy już coś brać.

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Od octanisept dawna jest dyskusyjny. Mnie kiedyś gin opierdzielił za spryskanie otwartej rany. A wiem, że w pl jest nadal bardzo popularny np do dezynfekcji w przypadku przerwania ciągłości skóry czy innych tkanek. Rodziłam tez w2 różnych szpitalach i kikut był zostawiony sobie. Ale podobnie u mnie nie myją dzieci w szpitalu (co najwyżej gdy jest brudne od krwi, to przecierają te miejsca chusteczką, taką jak do zmywania make up.
    W Polsce też nie myje się dzieci po porodzie, chyba że ktoś sobie życzy. Nam od razu zalecili kąpiel nie wcześniej niż 3-4 doba.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa na kolke jest fajny, łatwy masaż. Poszukam link to później umieszczę. Na szczęście korzystaliśmy może kilkanaście razy. Ominely nas mordercze kolki i ciągły płacz.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ja jeszcze zamawiam Octanisept
    Pracetamol w czopkach

Zastanawiam się nad kropelkami na kolke czy już coś brać.

My kupimy te niemieckie.. Przy synu się sprawdziły.. Wiec chyba tutaj nee będę kombinowała z czymś innym..

4018d16ae9.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    My kupimy te niemieckie.. Przy synu się sprawdziły.. Wiec chyba tutaj nee będę kombinowała z czymś innym..
    Ja miałam delicol przy córce i odrazu nam pomogło..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam dzisiaj miłe zdarzenie w sklepie. Stoję sobie z narzeczonym w kolejce w Kauflandzie. Ludzi mnóstwo. Kolejka wielka. I nagle słyszę kasjerka się wydziera: Panią w ciąży prosimy do przodu! Rozglądam się do okoła, a to do mnie😅 hehe, bardzo miło mi się zrobiło 😊

Camilla33, Dafka, Dariah, ZakręconaOna, gusiaa, Linka90, annkaa, JustiJusti, zuzi_c, KasiaM, zulka lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Dziewczyny miałam dzisiaj miłe zdarzenie w sklepie. Stoję sobie z narzeczonym w kolejce w Kauflandzie. Ludzi mnóstwo. Kolejka wielka. I nagle słyszę kasjerka się wydziera: Panią w ciąży prosimy do przodu! Rozglądam się do okoła, a to do mnie😅 hehe, bardzo miło mi się zrobiło 😊
    Korzystaj za każdym razem. Ja w sierpniu ubiegłego roku będąc z mężem w biedronce, ostatnie zakupy przed weekendem, kolejka ogromna, stoimy na końcu. Młody pracownik mówi, że za chwilę poinformuje koleżankę, że przechodzimy do przodu, ja od razu do tego młodego mężczyzny że póki całe towarzystwo się wycofa, póki się nagadaja itp to zajmie ruski rok. Chłopak otworzył kasę tylko dla nas i krzyczy "zapraszam Panią i tylko Panią A reszta niech nawet nie drgnie" haha, do wyjścia odprowadzily nas wrogie spojrzenia i komentarze.

Dariah, Dafka, ZakręconaOna, annkaa, JustiJusti, zuzi_c, zulka lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zaopatrze odrazu w cos na kolki, takie z synem przeszlam , ze nie wyobrazam sobie kombinowania i latania po sklepach . Wszystkiego probowalismy , mojej diety , masazy , pestek wisni i samemu robione i te specjalne co sie kupuje , itp itp itp mozna by wymieniac bylo . Jednym slowem orzezylam dramat. Co do octeniseptu to tak jak ktoras z Was napisala , temat dyskusyjny . Ja uwazalam i mamy sie oboje ok ;) i mam zamiar ponownie uzywac teraz . Z tym ze z synem juz po porodzie uzylam octeniseptu ( bo mialam juz wczesniej kupiony ) a sobie wynalazlam zamiennik . Ten sam sklad a tanszy z 40 zl . Asept czy jakos tak ;) i teraz wlasnie tez to kupie . Do krocza tantum rosa jest i kali pomagali .
    Uzywalam tantum rosa tylko w szpitalu pozniej juz kali pomagali . Rana jak malina zagojona .

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    I bardzo ladnie ! Dokladnie , korzystaj ile sie da . Nawet jak zlo wrogo patrza

Bożenka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaa super kasjer!😂 A ludzie niestety nie potrafią się domyślić, że kobiety w ciąży, naprawdę mogą czuć się slabo🙂 ja osobiście mam tak, że jak chodzę to jest ok, ale jak stoję bezczynnie w miejscu dłużej niż dwie minuty to robi mi się słabo i świat lekko wiruje, więc zazwyczaj zostawiam zakupy na taśmie w markecie i zanim będzie moja kolej to dreptam jeszcze po sklepie 😀

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Hahaa super kasjer!😂 A ludzie niestety nie potrafią się domyślić, że kobiety w ciąży, naprawdę mogą czuć się slabo🙂 ja osobiście mam tak, że jak chodzę to jest ok, ale jak stoję bezczynnie w miejscu dłużej niż dwie minuty to robi mi się słabo i świat lekko wiruje, więc zazwyczaj zostawiam zakupy na taśmie w markecie i zanim będzie moja kolej to dreptam jeszcze po sklepie 😀
    No bo taka prawda , niestety . Ciaza ok to nie choroba ale kuzwa nie kazda kobieta przechodzi ja dobrze . A nawet juz nie chodzi o to ... po prostu ciezko w ciazy jest i to zrozumiale dla normalnego czlowieka .

Bożenka, JustiJusti lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Dlatego, że serce w ciąży pracuje na zwiększonych obrotach, jest obciążone, a jak stoisz w miejscu nie wspomagasz jego pracy innymi miesniami ciała. Dlatego stanie, nie koniecznie długie, dla kobiety w ciąży często kończy się chwilowa utrata przytomności i jeśli nikt nie zareaguje na czas, poważnym upadkiem.

Bożenka, Dariah lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ