LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ss25 wrote:Ja byłam chuda przed ciąża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 15:45
ZakręconaOna, ss25, annkaa lubią tę wiadomość
-
JustiJusti wrote:Mnie na w takiej opcji najlepiej pomagała rehabilitacja taka indywidualna. Z NFZ raczej kiepska to była opcja. Poszłam bez bólu, wróciłam z bólem. Teraz też chcę chodzić na taką indywidualną jak brzusio zrobi się większy i zacznie mnie boleć. Pytałam u tego rehabilitanta i dla kobiet w ciąży też mają zabiegi. Wcześniej jak długo w pracy siedziałam lub czegoś się nadźwigałam to miałam nawroty bólowe. Na bóle najlepiej mi oprócz rehabilitacji pomagał basen i joga dla kręgosłupa.
JustiJusti lubi tę wiadomość
-
Mi brzucho wyskoczył z dnia na dzień, ale nie jest jeszcze tak jak Wasze, ale widzę, że Wy dziewczyny już jesteście 21-22 tydzien :p
Na wadze mam jakieś 2.5-3 kg więcej i jak sprawdzam obwód ud itd. To najpierw poszło cycki, tak się zaokrągliły i gdzieś pół rozmiaru urosły, a reszta idzie w brzuch i oby tak dalej.
A dzisiaj u mnie jakaś masakra w ogóle, w nocy nie mogłem spać, mdlilo mnie strasznie, potem rano ból głowy, potem pole dnia spokoju i znowu mdłości. I do tego w ogóle apetytu nie mam na nic chociaż nie, zjadłabym płatki choca pic ale taka wielką miche33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
nick nieaktualnyMam już jakieś +9 kg... ale czytałam ze organizm sobie nadrobił niedowagę w 1 trymestrze. Ćwiczyłam 3-4 lata temu przed pierwsza ciąża (chodakowska itd), z młodsza córka jestem ciagle w ruchu. Spacery wycieczki, pare razy w roku (jesień zima) jeździmy nad nasze polskie morze i tam codziennie spacerujemy wzdłuż morza 10 km. Poza tym córka po urodzeniu leżała 4 miesiące w szpitalu. Mnie wypisali po 5 dniach po cc wiec chodziłam na busa o 8 rano i wracałam do domu o 20. Ciagle na nogach chodziłam. Nie leżałam w ogóle po ciąży. Do roku po cc brzuch miałam płaski ale miałam okropna skore, jak nie moja. Później dopiero się poprawiła ale nie miałam kiedy ćwiczyć. Później znowu córka była w szpitalu przez 4 miesiące i chodziłam do niej na odwiedziny dwa razy dziennie 2km w jedna strone.
Bożenka, annkaa lubią tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży miałam maleńki brzuch choć Syn ważył 3800,wszyscy się dziwili. Teraz juz widać i wiem ze będzie większy. Wrzucę zdjęcie ale nie dziś bo nie wyjściowa jestem😆 jutro polowkowe aaaaaaaaa
. Raga ., Dafka, Dariah, Camilla33, Bożenka, zulka, KasiaM, ss25 lubią tę wiadomość
-
Jejku dzisiaj zaczynam 6 miesiąc 😱 Jestem w szoku jak to szybko leci, jeszcze się nie nacieszyłam moim brzuszkiem i moim stanem a zaraz będzie trzeba się rozpakowywac😊 Podoba mi sie taki stan...nie musze sprzątać, gotować, robic zakupów. Od początku przybyło mi ok 6 kg, i mimo że bedzie córeczka wygladam podobmo kwitnąco (Slodziak nie kradnie mamusi urody)- mam super cere i włosy. Fajnie jest być mamą 😍
Po trzech dniach w łóżku, z migreną mam dzis tyle energi ze nawet deszcz mi nie przeszkada.
Udanego dnia Mamuśki 😚. Raga ., Darrika, Camilla33, gusiaa, Dafka, Fruzia85, annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
marlenaO wrote:Jejku dzisiaj zaczynam 6 miesiąc 😱 Jestem w szoku jak to szybko leci, jeszcze się nie nacieszyłam moim brzuszkiem i moim stanem a zaraz będzie trzeba się rozpakowywac😊 Podoba mi sie taki stan...nie musze sprzątać, gotować, robic zakupów. Od początku przybyło mi ok 6 kg, i mimo że bedzie córeczka wygladam podobmo kwitnąco (Slodziak nie kradnie mamusi urody)- mam super cere i włosy. Fajnie jest być mamą 😍
Po trzech dniach w łóżku, z migreną mam dzis tyle energi ze nawet deszcz mi nie przeszkada.
Udanego dnia Mamuśki 😚
Aa to mi ostatnio trochę zwolnił ten czas..
-
Piekne brzuskzi
ja dzis zrobilam zdjecie mojego - zarz wrzuce zdjecie
ah rozmiar brzuszka ma malo wspolnego z rozmiarem dziecka
jak juz mowoialm moja mama ze mna miala meeega udzy brzuch a ja sie urodizalm 2720 g...
Ja dzis mam wizyte na 18
. Raga ., Camilla33, zulka, ZakręconaOna, ss25, Dafka lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
marlenaO wrote:Jejku dzisiaj zaczynam 6 miesiąc 😱 Jestem w szoku jak to szybko leci, jeszcze się nie nacieszyłam moim brzuszkiem i moim stanem a zaraz będzie trzeba się rozpakowywac😊 Podoba mi sie taki stan...nie musze sprzątać, gotować, robic zakupów. Od początku przybyło mi ok 6 kg, i mimo że bedzie córeczka wygladam podobmo kwitnąco (Slodziak nie kradnie mamusi urody)- mam super cere i włosy. Fajnie jest być mamą 😍
Udanego dnia Mamuśki 😚
Jaki piękny, optymistyczny post !!! Super !
Mi też leci czas przeokrutnie...ale wiem też, że ostatnie tygodnie znowu będą się bardzooo ciągnąć -
Fruzia trzymam kciuki za połówkowe. Czekamy na wieści z połówkowych 😀
Dariah super brzusio. Okraglutka piłeczka 😊 i pisz oczywiście co tam u Teosia słychać 😄
Raga ah z tym z gangiem sąsiadek😂 Ja czekam tylko, która pierwsza odważy się coś powiedzieć, bo spojrzenia już dawno są😃Fruzia85, annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
. Raga . wrote:Daria - no piękny i typowo ciążowy
U mnie nie widać. Nikt prócz moich rodziców i rodzeństwa nie wie, że jestem w ciąży Ciekawe kiedy zaczną się pierwsze podejrzliwe spojrzenia sąsiadek
nie o to u mnie nie da sie ukryc, no chyba ze nalozyłabym taką meeeeeega luzna kosuzle, ale to tez juz mysle ze anwet nie zadziała09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Cześć dziewczyny!
No pogoda nie rozpieszcza. Ja od 8 w pracy i jakoś czas płynie. A jak u Was z energią? U mnie jakoś od poprzedniego tygodnia mam wrażenie, że bardzo dużo energii aż mnie rozpiera i w ogóle jakoś staram się tak pozytywnie myśleć
Jeszcze 10 dni i połówkowe!! Już się nie mogę doczekać!. Raga . lubi tę wiadomość