LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry .
Jejku od wczorajszych lez po prostu mam dzis oczy spuchniete ... ledwo patrze .
Pieguska i Camillia kochane taaak , moglabym owszem... ale adnotacja w papierach tu nic nie da by miec usg czesciej , zeby w ogole je miec ... pamietacie jak.ostatnio.pisalam , ze 2 bite dni NAPRAWDE nie czuje ruchow ?! Telefonicznie stwoerdzili ze mam wozyte u poloznej i to napewno nic zlego , ona sprawdzi serduszko . Dzieki.Bogu ze nic zlego nooo halo.! Ale sama polozna wczoraj powiedziala , ze jak nie bede czuc ruchow mam.jechac do szpitala.i tam.najpierw posluchaja serduszka , jak go nie znajda to zrobia usg wiec klamstwo.tu nic nie da w takim przypadku chociaz juz myslalam o.tym kiedys . -
Bede musiala powtorzyc , wyjscia nie mam chociaz juz mi nie dobrze na sama mysl
nienawidze tego szitu pic , cofa mnie nie na zarty. Ja kuzwa nawet nie slodze hernaty czy kawy od 10 lat a tu mam wypic cukierniczke zalana kropla wody ... brrrrr . I w ogole dzieki dziewczyny za wsparcie ;*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 09:32
-
Pieguska noooo zlecialo !!!
Juz czesc nas na dniach wkracza w ta magiczna " 30 stke " a wtedy moze sie wszystko zdarzyc . Wiadomo oby nie za wczesnie ale na dobra sprawe rozpakowac sie mozna i w 36 tyg ze zdrowa ciaza wiec to az miesiac przed tp
Super , Ja sie ciesze bardzo , ze to juz ostatnia prosta , ze niedlugo malenstwa beda z Nami a tematy nasze zejda z ciazowycy na smierdzace kupy hahaha .annkaa lubi tę wiadomość
-
Zakręcona trzymaj się, dasz radę 😊
Tak.. kupy, kolki, ulewanie, brak snu, ciągłe zmęczenie bla bla bla 😋 Jakoś łatwo mi się z tego śmiać, ale nowym mamusiom i tatusiom współczuję tego szoku.ZakręconaOna, ppieguskaa, Fruzia85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPolecam termometr sanity baby. Używam ponad 2 lata dzień w dzień czasem pary razy dziennie (mierze nim tez temp białek na beze, wodę na zakwas, wodę do kapieli mierzyłam itd) zawsze pokazuje ta sama temp, polecił mi go lekarz w szpitalu.
Piżamy miałam z Allegro kupione za 20 zł i w ogóle się nie zniszczyły... do cc trzeba mieć ich piżamkę ale do SN można swojąmj26, zuzi_c, annkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzepływy, łożysko, macica, blizna po cc, szyjka wszystko - mam badane co 4 tyg na każdej wizycie. Najpierw to a później dzidziusia ogląda.
Myśle o wyprawce i w sumie nie wiem co powinnam jeszcze kupić... wszystko prawie mam po corce w ilości hurtowejCamilla33, . Raga . lubią tę wiadomość
-
Camilla
Powodzenia na ogtt
Trzymam kciuki żeby jednak wyniki były dobre !
Zakręcona
Kuzyn z żona mieszkali w Irlandii
Tam mieli dwoje dzieci - pamietam ze mówiła ze opieka duzo gorsza niż w Pl
Ale nie pameitam historii z miarka
To jakaś kpina !
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Tak zaraz pokolei będziemy wkraczać w magiczna 30-tke
A potem to już z górki !
Ja właśnie wywiesiłam pranie Małego
D pojechał po szafę
A jak wróci to jedziemy fo Leroy po farby.zuzi_c, annkaa, ss25 lubią tę wiadomość
-
Camilla33 wrote:Zakręcona trzymaj się, dasz radę 😊
Tak.. kupy, kolki, ulewanie, brak snu, ciągłe zmęczenie bla bla bla 😋 Jakoś łatwo mi się z tego śmiać, ale nowym mamusiom i tatusiom współczuję tego szoku.
Hehe dzięki za współczucie 😄🙋 no ja się boję bardzo tych pierwszych tygodni. I też muszę jakoś znaleźć jeszcze siłę, aby odeprzeć "atak" dobrych rad mamysiek z mojego otoczenia.
Moje koleżanki niedawno też urodziły i nawet nie mogę im normalnie opowiedzieć co u mnie, jak ciąża przebiega, bo odrazu sypią się jakieś rady, których ja nawet nie potrzebuję 🤦 Wszystkie matki polki wszechwiedzące, nie wiem co się z nimi stało, ale są nie do poznania. Ehh.. Raga ., zuzi_c lubią tę wiadomość
-
Bożenka wrote:Hehe dzięki za współczucie 😄🙋 no ja się boję bardzo tych pierwszych tygodni. I też muszę jakoś znaleźć jeszcze siłę, aby odeprzeć "atak" dobrych rad mamysiek z mojego otoczenia.
Moje koleżanki niedawno też urodziły i nawet nie mogę im normalnie opowiedzieć co u mnie, jak ciąża przebiega, bo odrazu sypią się jakieś rady, których ja nawet nie potrzebuję 🤦 Wszystkie matki polki wszechwiedzące, nie wiem co się z nimi stało, ale są nie do poznania. Ehh.
No niestety najgorsze co może kobietę spotkać po porodzie to zawracanie siebie i zamiast kobiety na pierwszym miejscu staje się matką i potem takie chodzą odwiedza wszystko najlepiej. Raga . lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Bozenka
O jej to współczuje takich „koleżanek”
Może i one to w dobrej wierze mówią ale i tak to denerwujące jest
Na szczęście u mnie jedyna osoba co wie lepiej i najlepiej jest moja mama..
Na szczęście tez mieszka 100 km kd nas - na tyle daleko żeby nke widzieć się co tydzień i na tyle blisko ze jak trzeba to zawsze przyjedzie
I wie lepiej...a jak mówię ze to moje dziecko bla bla bla
To ona - tak! A moje wnuczka ! Wiec mam prawo decydować
Hehhehheh ręce cycki opadają !annkaa lubi tę wiadomość
-
Bożenka wrote:Hehe dzięki za współczucie 😄🙋 no ja się boję bardzo tych pierwszych tygodni. I też muszę jakoś znaleźć jeszcze siłę, aby odeprzeć "atak" dobrych rad mamysiek z mojego otoczenia.
Moje koleżanki niedawno też urodziły i nawet nie mogę im normalnie opowiedzieć co u mnie, jak ciąża przebiega, bo odrazu sypią się jakieś rady, których ja nawet nie potrzebuję 🤦 Wszystkie matki polki wszechwiedzące, nie wiem co się z nimi stało, ale są nie do poznania. Ehh. -
Moje koleżanki niedawno też urodziły i nawet nie mogę im normalnie opowiedzieć co u mnie, jak ciąża przebiega, bo odrazu sypią się jakieś rady, których ja nawet nie potrzebuję 🤦 Wszystkie matki polki wszechwiedzące, nie wiem co się z nimi stało, ale są nie do poznania. Ehh.nie bedzie latwo , nikt nie mowil , ze zycie ani macierzynstwo latwe hehe
Ale pociesze , kazda z Nas to przezywala pierwszy raz 😂😂. Raga . lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:Camilla
Powodzenia na ogtt
Trzymam kciuki żeby jednak wyniki były dobre !
Zakręcona
Kuzyn z żona mieszkali w Irlandii
Tam mieli dwoje dzieci - pamietam ze mówiła ze opieka duzo gorsza niż w Pl
Ale nie pameitam historii z miarka
To jakaś kpina !. Anglia jest taka zajebiscie zacofana
-
Camilla33 wrote:Zakręcona trzymaj się, dasz radę 😊
Tak.. kupy, kolki, ulewanie, brak snu, ciągłe zmęczenie bla bla bla 😋 Jakoś łatwo mi się z tego śmiać, ale nowym mamusiom i tatusiom współczuję tego szoku.
Spoko , za rok laski tez beda krecic beke z tego jak przezywaja niektoreCamilla33 lubi tę wiadomość
-
Camilla33 wrote:A ja szykuje się na słaby wynik ogtt, pierwszy raz w życiu glukoza na czczo 96, nigdy nie przekroczyłam 85..
Ale to 96 miałaś na czczo z palca zamierzone glukometrem czy już tak szybko Ci dali wynik z krwi?Mysza lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
ZakręconaOna wrote:Dzien dobry .
Jejku od wczorajszych lez po prostu mam dzis oczy spuchniete ... ledwo patrze .
Pieguska i Camillia kochane taaak , moglabym owszem... ale adnotacja w papierach tu nic nie da by miec usg czesciej , zeby w ogole je miec ... pamietacie jak.ostatnio.pisalam , ze 2 bite dni NAPRAWDE nie czuje ruchow ?! Telefonicznie stwoerdzili ze mam wozyte u poloznej i to napewno nic zlego , ona sprawdzi serduszko . Dzieki.Bogu ze nic zlego nooo halo.! Ale sama polozna wczoraj powiedziala , ze jak nie bede czuc ruchow mam.jechac do szpitala.i tam.najpierw posluchaja serduszka , jak go nie znajda to zrobia usg wiec klamstwo.tu nic nie da w takim przypadku chociaz juz myslalam o.tym kiedys .
No chore..
Przyjeżdżam do szpitala mówię, że nee czuję ruchów Aa oni sprawdzają tylko bicie serca 🤦
Porażka ta opieka.