X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .
    Jejku od wczorajszych lez po prostu mam dzis oczy spuchniete ... ledwo patrze .

Pieguska i Camillia kochane taaak , moglabym owszem... ale adnotacja w papierach tu nic nie da by miec usg czesciej , zeby w ogole je miec ... pamietacie jak.ostatnio.pisalam , ze 2 bite dni NAPRAWDE nie czuje ruchow ?! Telefonicznie stwoerdzili ze mam wozyte u poloznej i to napewno nic zlego , ona sprawdzi serduszko . Dzieki.Bogu ze nic zlego nooo halo.! Ale sama polozna wczoraj powiedziala , ze jak nie bede czuc ruchow mam.jechac do szpitala.i tam.najpierw posluchaja serduszka , jak go nie znajda to zrobia usg wiec klamstwo.tu nic nie da w takim przypadku chociaz juz myslalam o.tym kiedys .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede musiala powtorzyc , wyjscia nie mam chociaz juz mi nie dobrze na sama mysl :( nienawidze tego szitu pic , cofa mnie nie na zarty. Ja kuzwa nawet nie slodze hernaty czy kawy od 10 lat a tu mam wypic cukierniczke zalana kropla wody ... brrrrr . I w ogole dzieki dziewczyny za wsparcie ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 09:32

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieguska noooo zlecialo !!!
    Juz czesc nas na dniach wkracza w ta magiczna " 30 stke " a wtedy moze sie wszystko zdarzyc . Wiadomo oby nie za wczesnie ale na dobra sprawe rozpakowac sie mozna i w 36 tyg ze zdrowa ciaza wiec to az miesiac przed tp :D
    Super , Ja sie ciesze bardzo , ze to juz ostatnia prosta , ze niedlugo malenstwa beda z Nami a tematy nasze zejda z ciazowycy na smierdzace kupy hahaha . :D

annkaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona trzymaj się, dasz radę 😊
    Tak.. kupy, kolki, ulewanie, brak snu, ciągłe zmęczenie bla bla bla 😋 Jakoś łatwo mi się z tego śmiać, ale nowym mamusiom i tatusiom współczuję tego szoku.

ZakręconaOna, ppieguskaa, Fruzia85 lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam termometr sanity baby. Używam ponad 2 lata dzień w dzień czasem pary razy dziennie (mierze nim tez temp białek na beze, wodę na zakwas, wodę do kapieli mierzyłam itd) zawsze pokazuje ta sama temp, polecił mi go lekarz w szpitalu.
    Piżamy miałam z Allegro kupione za 20 zł i w ogóle się nie zniszczyły... do cc trzeba mieć ich piżamkę ale do SN można swoją

mj26, zuzi_c, annkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepływy, łożysko, macica, blizna po cc, szyjka wszystko - mam badane co 4 tyg na każdej wizycie. Najpierw to a później dzidziusia ogląda.
    Myśle o wyprawce i w sumie nie wiem co powinnam jeszcze kupić... wszystko prawie mam po corce w ilości hurtowej

Camilla33, . Raga . lubią tę wiadomość

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szykuje się na słaby wynik ogtt, pierwszy raz w życiu glukoza na czczo 96, nigdy nie przekroczyłam 85..

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla
    Powodzenia na ogtt
    Trzymam kciuki żeby jednak wyniki były dobre !

Zakręcona
    Kuzyn z żona mieszkali w Irlandii
    Tam mieli dwoje dzieci - pamietam ze mówiła ze opieka duzo gorsza niż w Pl
    Ale nie pameitam historii z miarka
    To jakaś kpina !

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zaraz pokolei będziemy wkraczać w magiczna 30-tke
    A potem to już z górki !

Ja właśnie wywiesiłam pranie Małego ;)
    D pojechał po szafę ;)
    A jak wróci to jedziemy fo Leroy po farby.

zuzi_c, annkaa, ss25 lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Tak.. kupy, kolki, ulewanie, brak snu, ciągłe zmęczenie bla bla bla 😋 Jakoś łatwo mi się z tego śmiać, ale nowym mamusiom i tatusiom współczuję tego szoku.

Hehe dzięki za współczucie 😄🙋 no ja się boję bardzo tych pierwszych tygodni. I też muszę jakoś znaleźć jeszcze siłę, aby odeprzeć "atak" dobrych rad mamysiek z mojego otoczenia.
    Moje koleżanki niedawno też urodziły i nawet nie mogę im normalnie opowiedzieć co u mnie, jak ciąża przebiega, bo odrazu sypią się jakieś rady, których ja nawet nie potrzebuję 🤦 Wszystkie matki polki wszechwiedzące, nie wiem co się z nimi stało, ale są nie do poznania. Ehh.

. Raga ., zuzi_c lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Hehe dzięki za współczucie 😄🙋 no ja się boję bardzo tych pierwszych tygodni. I też muszę jakoś znaleźć jeszcze siłę, aby odeprzeć "atak" dobrych rad mamysiek z mojego otoczenia.
    Moje koleżanki niedawno też urodziły i nawet nie mogę im normalnie opowiedzieć co u mnie, jak ciąża przebiega, bo odrazu sypią się jakieś rady, których ja nawet nie potrzebuję 🤦 Wszystkie matki polki wszechwiedzące, nie wiem co się z nimi stało, ale są nie do poznania. Ehh.

No niestety najgorsze co może kobietę spotkać po porodzie to zawracanie siebie i zamiast kobiety na pierwszym miejscu staje się matką i potem takie chodzą odwiedza wszystko najlepiej :/

. Raga . lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka
    O jej to współczuje takich „koleżanek”
    Może i one to w dobrej wierze mówią ale i tak to denerwujące jest
    Na szczęście u mnie jedyna osoba co wie lepiej i najlepiej jest moja mama..
    Na szczęście tez mieszka 100 km kd nas - na tyle daleko żeby nke widzieć się co tydzień i na tyle blisko ze jak trzeba to zawsze przyjedzie ;)
    I wie lepiej...a jak mówię ze to moje dziecko bla bla bla
    To ona - tak! A moje wnuczka ! Wiec mam prawo decydować
    Hehhehheh ręce cycki opadają !

annkaa lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Ja nie powiem , niektore rady sa pomocne ale to trzeba chciec ich , zapytac a nie miec narzucone . To najgorsze jest wlasnie !! A ile jest takich co jeszcze w ciazy pierwszej jest , naczytalo sie internetu a wiedza wszystko . Nawet lepiej od lekarza i neguja wszystko u wszystkich hahaha .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Dasz rade , wiekszosc z Nas daje rade :) nie bedzie latwo , nikt nie mowil , ze zycie ani macierzynstwo latwe hehe
    Ale pociesze , kazda z Nas to przezywala pierwszy raz 😂😂

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Camilla
    Powodzenia na ogtt
    Trzymam kciuki żeby jednak wyniki były dobre !

Zakręcona
    Kuzyn z żona mieszkali w Irlandii
    Tam mieli dwoje dzieci - pamietam ze mówiła ze opieka duzo gorsza niż w Pl
    Ale nie pameitam historii z miarka
    To jakaś kpina !
    Bo nie wszedzie to robia , bodajze w szkocji nie praktykuja tego ale Szkocja a Anglia to dwa inne swiaty juz mimo , ze niby ten sam.jeden ;). Anglia jest taka zajebiscie zacofana :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    A ja szykuje się na słaby wynik ogtt, pierwszy raz w życiu glukoza na czczo 96, nigdy nie przekroczyłam 85..
    Uuuu to juz nie zbyt ten pomiar 96 , niby nie wiele a juz zalicza sie do obserwacji . Cholerka ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Noooo teraz sie smiejemy bo przezylysmy a kiedys tak sie smial.ktos inny hahaha :D
    Spoko , za rok laski tez beda krecic beke z tego jak przezywaja niektore :P

Camilla33 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:

Ale to 96 miałaś na czczo z palca zamierzone glukometrem czy już tak szybko Ci dali wynik z krwi?

Mysza lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dzien dobry .
    Jejku od wczorajszych lez po prostu mam dzis oczy spuchniete ... ledwo patrze .

Pieguska i Camillia kochane taaak , moglabym owszem... ale adnotacja w papierach tu nic nie da by miec usg czesciej , zeby w ogole je miec ... pamietacie jak.ostatnio.pisalam , ze 2 bite dni NAPRAWDE nie czuje ruchow ?! Telefonicznie stwoerdzili ze mam wozyte u poloznej i to napewno nic zlego , ona sprawdzi serduszko . Dzieki.Bogu ze nic zlego nooo halo.! Ale sama polozna wczoraj powiedziala , ze jak nie bede czuc ruchow mam.jechac do szpitala.i tam.najpierw posluchaja serduszka , jak go nie znajda to zrobia usg wiec klamstwo.tu nic nie da w takim przypadku chociaz juz myslalam o.tym kiedys .

No chore..
    Przyjeżdżam do szpitala mówię, że nee czuję ruchów Aa oni sprawdzają tylko bicie serca 🤦
    Porażka ta opieka.

4018d16ae9.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:

Aa nee miałaś za dużej przerwy od kolacji?

4018d16ae9.png
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ