Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .
    Jejku od wczorajszych lez po prostu mam dzis oczy spuchniete ... ledwo patrze .

Pieguska i Camillia kochane taaak , moglabym owszem... ale adnotacja w papierach tu nic nie da by miec usg czesciej , zeby w ogole je miec ... pamietacie jak.ostatnio.pisalam , ze 2 bite dni NAPRAWDE nie czuje ruchow ?! Telefonicznie stwoerdzili ze mam wozyte u poloznej i to napewno nic zlego , ona sprawdzi serduszko . Dzieki.Bogu ze nic zlego nooo halo.! Ale sama polozna wczoraj powiedziala , ze jak nie bede czuc ruchow mam.jechac do szpitala.i tam.najpierw posluchaja serduszka , jak go nie znajda to zrobia usg wiec klamstwo.tu nic nie da w takim przypadku chociaz juz myslalam o.tym kiedys .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede musiala powtorzyc , wyjscia nie mam chociaz juz mi nie dobrze na sama mysl :( nienawidze tego szitu pic , cofa mnie nie na zarty. Ja kuzwa nawet nie slodze hernaty czy kawy od 10 lat a tu mam wypic cukierniczke zalana kropla wody ... brrrrr . I w ogole dzieki dziewczyny za wsparcie ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 09:32

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieguska noooo zlecialo !!!
    Juz czesc nas na dniach wkracza w ta magiczna " 30 stke " a wtedy moze sie wszystko zdarzyc . Wiadomo oby nie za wczesnie ale na dobra sprawe rozpakowac sie mozna i w 36 tyg ze zdrowa ciaza wiec to az miesiac przed tp :D
    Super , Ja sie ciesze bardzo , ze to juz ostatnia prosta , ze niedlugo malenstwa beda z Nami a tematy nasze zejda z ciazowycy na smierdzace kupy hahaha . :D

annkaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona trzymaj się, dasz radę 😊
    Tak.. kupy, kolki, ulewanie, brak snu, ciągłe zmęczenie bla bla bla 😋 Jakoś łatwo mi się z tego śmiać, ale nowym mamusiom i tatusiom współczuję tego szoku.

ZakręconaOna, ppieguskaa, Fruzia85 lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam termometr sanity baby. Używam ponad 2 lata dzień w dzień czasem pary razy dziennie (mierze nim tez temp białek na beze, wodę na zakwas, wodę do kapieli mierzyłam itd) zawsze pokazuje ta sama temp, polecił mi go lekarz w szpitalu.
    Piżamy miałam z Allegro kupione za 20 zł i w ogóle się nie zniszczyły... do cc trzeba mieć ich piżamkę ale do SN można swoją

mj26, zuzi_c, annkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepływy, łożysko, macica, blizna po cc, szyjka wszystko - mam badane co 4 tyg na każdej wizycie. Najpierw to a później dzidziusia ogląda.
    Myśle o wyprawce i w sumie nie wiem co powinnam jeszcze kupić... wszystko prawie mam po corce w ilości hurtowej

Camilla33, . Raga . lubią tę wiadomość

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szykuje się na słaby wynik ogtt, pierwszy raz w życiu glukoza na czczo 96, nigdy nie przekroczyłam 85..

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla
    Powodzenia na ogtt
    Trzymam kciuki żeby jednak wyniki były dobre !

Zakręcona
    Kuzyn z żona mieszkali w Irlandii
    Tam mieli dwoje dzieci - pamietam ze mówiła ze opieka duzo gorsza niż w Pl
    Ale nie pameitam historii z miarka
    To jakaś kpina !

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zaraz pokolei będziemy wkraczać w magiczna 30-tke
    A potem to już z górki !

Ja właśnie wywiesiłam pranie Małego ;)
    D pojechał po szafę ;)
    A jak wróci to jedziemy fo Leroy po farby.

zuzi_c, annkaa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Tak.. kupy, kolki, ulewanie, brak snu, ciągłe zmęczenie bla bla bla 😋 Jakoś łatwo mi się z tego śmiać, ale nowym mamusiom i tatusiom współczuję tego szoku.

Hehe dzięki za współczucie 😄🙋 no ja się boję bardzo tych pierwszych tygodni. I też muszę jakoś znaleźć jeszcze siłę, aby odeprzeć "atak" dobrych rad mamysiek z mojego otoczenia.
    Moje koleżanki niedawno też urodziły i nawet nie mogę im normalnie opowiedzieć co u mnie, jak ciąża przebiega, bo odrazu sypią się jakieś rady, których ja nawet nie potrzebuję 🤦 Wszystkie matki polki wszechwiedzące, nie wiem co się z nimi stało, ale są nie do poznania. Ehh.

. Raga ., zuzi_c lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Hehe dzięki za współczucie 😄🙋 no ja się boję bardzo tych pierwszych tygodni. I też muszę jakoś znaleźć jeszcze siłę, aby odeprzeć "atak" dobrych rad mamysiek z mojego otoczenia.
    Moje koleżanki niedawno też urodziły i nawet nie mogę im normalnie opowiedzieć co u mnie, jak ciąża przebiega, bo odrazu sypią się jakieś rady, których ja nawet nie potrzebuję 🤦 Wszystkie matki polki wszechwiedzące, nie wiem co się z nimi stało, ale są nie do poznania. Ehh.

No niestety najgorsze co może kobietę spotkać po porodzie to zawracanie siebie i zamiast kobiety na pierwszym miejscu staje się matką i potem takie chodzą odwiedza wszystko najlepiej :/

. Raga . lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka
    O jej to współczuje takich „koleżanek”
    Może i one to w dobrej wierze mówią ale i tak to denerwujące jest
    Na szczęście u mnie jedyna osoba co wie lepiej i najlepiej jest moja mama..
    Na szczęście tez mieszka 100 km kd nas - na tyle daleko żeby nke widzieć się co tydzień i na tyle blisko ze jak trzeba to zawsze przyjedzie ;)
    I wie lepiej...a jak mówię ze to moje dziecko bla bla bla
    To ona - tak! A moje wnuczka ! Wiec mam prawo decydować
    Hehhehheh ręce cycki opadają !

annkaa lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Ja nie powiem , niektore rady sa pomocne ale to trzeba chciec ich , zapytac a nie miec narzucone . To najgorsze jest wlasnie !! A ile jest takich co jeszcze w ciazy pierwszej jest , naczytalo sie internetu a wiedza wszystko . Nawet lepiej od lekarza i neguja wszystko u wszystkich hahaha .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Dasz rade , wiekszosc z Nas daje rade :) nie bedzie latwo , nikt nie mowil , ze zycie ani macierzynstwo latwe hehe
    Ale pociesze , kazda z Nas to przezywala pierwszy raz 😂😂

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Camilla
    Powodzenia na ogtt
    Trzymam kciuki żeby jednak wyniki były dobre !

Zakręcona
    Kuzyn z żona mieszkali w Irlandii
    Tam mieli dwoje dzieci - pamietam ze mówiła ze opieka duzo gorsza niż w Pl
    Ale nie pameitam historii z miarka
    To jakaś kpina !
    Bo nie wszedzie to robia , bodajze w szkocji nie praktykuja tego ale Szkocja a Anglia to dwa inne swiaty juz mimo , ze niby ten sam.jeden ;). Anglia jest taka zajebiscie zacofana :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    A ja szykuje się na słaby wynik ogtt, pierwszy raz w życiu glukoza na czczo 96, nigdy nie przekroczyłam 85..
    Uuuu to juz nie zbyt ten pomiar 96 , niby nie wiele a juz zalicza sie do obserwacji . Cholerka ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Noooo teraz sie smiejemy bo przezylysmy a kiedys tak sie smial.ktos inny hahaha :D
    Spoko , za rok laski tez beda krecic beke z tego jak przezywaja niektore :P

Camilla33 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:

Ale to 96 miałaś na czczo z palca zamierzone glukometrem czy już tak szybko Ci dali wynik z krwi?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dzien dobry .
    Jejku od wczorajszych lez po prostu mam dzis oczy spuchniete ... ledwo patrze .

Pieguska i Camillia kochane taaak , moglabym owszem... ale adnotacja w papierach tu nic nie da by miec usg czesciej , zeby w ogole je miec ... pamietacie jak.ostatnio.pisalam , ze 2 bite dni NAPRAWDE nie czuje ruchow ?! Telefonicznie stwoerdzili ze mam wozyte u poloznej i to napewno nic zlego , ona sprawdzi serduszko . Dzieki.Bogu ze nic zlego nooo halo.! Ale sama polozna wczoraj powiedziala , ze jak nie bede czuc ruchow mam.jechac do szpitala.i tam.najpierw posluchaja serduszka , jak go nie znajda to zrobia usg wiec klamstwo.tu nic nie da w takim przypadku chociaz juz myslalam o.tym kiedys .

No chore..
    Przyjeżdżam do szpitala mówię, że nee czuję ruchów Aa oni sprawdzają tylko bicie serca 🤦
    Porażka ta opieka.

4018d16ae9.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:

Aa nee miałaś za dużej przerwy od kolacji?

4018d16ae9.png
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ