LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
gusiaa wrote:Raga ja też bardzo lubię Mamyginekolog i często słucham i czytam jej tekstów, ale wydaje mi się,że nie które rzeczy robi już ponad to np. Te czapki na głowę.
Ja też miałam przepływu sprawdzane nawet mamy to nagrane na płycie.
Noo i mnie coś chyba zaczyna dopadac bo gardło boli ;(
Jeszcze maz od 25 do.29 jest w pl z synem a Ja sama bede siedziec . Masakra normalnie ...
Co do mamy ginekolog tez bardzo.szanuje i lubie ta babke ale.uwazam ze niektore jej produkty sa nie potrzebne . No po co produkuje gumki do wlosow ??? Przyklad taki ale to moje zdanie . Ogolnie uwielbiam ja sluchac , codziennie insta story jej ogladam i bloga tez podczytuje -
Mysza wrote:Dzień dobry ☺
Dżinsy ciążowe z Lidla w rozmiarze L to już namiot czy jest szansa, że nie będą spadać z tyłka? Chcę zamówić online i zawsze słyszałam/czytałam, że Lidl ma zawyżone rozmiary. Któraś z Was ma doświadczenie w tym temacie?
Udanego dnia i powodzenia wizytującym🍀Mysza, . Raga . lubią tę wiadomość
29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
mj26 wrote:Zakręcona współczuje powtórnej glukozy. Co to za kraj, ze takie problemy robią ? Czy polecacie jakieś pieluchy tetrowe, jakiś sprzedawca na Allegro, sklep internetowy albo właśnie te od mamaginekolog ?
Ja kupiłam pieluchy tetrowe i flanelowe na allegro od sprzedawcy swiat_dziecka i jestem mega zadowolona, są super jakości i przepiękne wzory i kolorymj26, Dariah, . Raga ., JustiJusti lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:No Ja juz po wizycie. Pierwszy raz sie poplakalam juz u lekarza bo to takie tępe babska sa ... dramat .
Wrzuch wielkosc na najnizszej granicy calkowicie ale to tez maja w dupie a inne juz sla na dodatkowe scany . po czasie wyczuly serduszko dopiero na szczescie wszystko w porzadku po prostu maly gdzies sie poprzesuwal . Powiedzialy o braku ruchow ze jak nie bedzie to na szpital jechac ale kuzwa ...
Najleosze to to ze nie chca mi zaakceptowac wynikow badan z Polski i mam robic je od nowa . Czyli na 29.11 umowili mnie na glukoze powtorke , nie wazne ze mowilam iz sie zle czuje po tym , ze to nie uest dobry pomysl z powtarzaniem , ze co to da jak dla nich wszystko zawsze w normie jest nawet jak nie jest dobrze a ona ze nic zrobic nie moga ze musze powtorzyc zeby zaczeli dzialac cokolwiek jezeli wyjdzie zle to dostane usg dodatkowe i wizyte u diabetologa . Plus taki ze polozna ta jako jedyna oczywiscie zawsze mam inna zadzwonila o ta glukoze ale sluchajcie chyba mi buchnely hormony bo jak.uslyszalam ponowna glukoza to poplakalam sie normalnie .
Wiec 29 musze na 9 jechac na glukoze , 4 grudnia mam wizyte z polozna znow . Ja pierdole jestem wsciekla ...
Jak czytam przez co musisz tam przechodzić, to się dziwię, że w UK kobiety zachodzą w ciążę. Nie pojmuję takiego podejścia, serio. -
ZKrecona
Matulu !
To jest chore ! To całe ich podejście a raczej brak do ciężarnej i samej ciąży.
Współczuje bardzo ;(
Mj
Ja tez mam w koszyku na Allegro od Swiat__Dziecka
Camila ich poradziła i ponoć są siper
A mam u nich w koszyku i pieluszki i kocyk itd
Ale jeszcze nie zamówiłam wiec nie powiem z własnego doświadczenia09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Mysza wrote:Mój ginekolog nic nie powiedział na temat wagi(+13). Co lekarz, to opinia☺ Mój akurat zachował milczenie😄
Ja przybralam 14 i lekarz powiedzial ze za duzo, ze powinnam isc na diecie...no spoko...tylko od początku jestem na diecie cukrzycowej z powodu.hipoglikemi. Jak mu o tym przypomniałam to zwątpił i rozłożył ręce. Ja też już rozkladam 😕 -
Wszytstskie ubranka z ostatniego prania podrasowane
tadam !
Jutro wstawiam granaty / ciemne
ppieguskaa, zuzi_c, JustiJusti lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Zakręcona no wszyscy tam są jacyś jebnięci. Współczuję Ci, że musisz powtarzać te badania i że to wszystko odbywa się w tak olewatorski sposób... I głupie tłumaczenie, że ona nic nie może zrobić. Gdyby chciała to by dużo zrobiła. Chociażby wystawiła by Ci odrazu jakieś skierowanie na USG. Aż brak słów 😔
annkaa lubi tę wiadomość
-
mj26 wrote:Zakręcona współczuje powtórnej glukozy. Co to za kraj, ze takie problemy robią ? Czy polecacie jakieś pieluchy tetrowe, jakiś sprzedawca na Allegro, sklep internetowy albo właśnie te od mamaginekolog ?
Dariah lubi tę wiadomość
-
Camilla33 wrote:Zakręcona, a nie masz możliwości końcówki ciąży spędzić w pl? W normalnych warunkach, pod dobra opieką? Opieka medyczna UK to jakiś kosmos, nie dziwię się, że sporo koleżanek z ciążą czekało do powrotu do Polski.
-
No generalnie leja na Mnie cieplym moczem, naprawde ! Ale nie bede sie rozczulac nad soba , pojade i zrobie ta glukoze ponownie bo to chodzi o zdrowie mojego syna ale wiem , ze to i tak nic nie da bo dla nich wszystko zawsze w normie jest
To jest totalby ciemnogrod i taka prawda ... chce stad wyjechac jak najdalej -
ZakręconaOna wrote:No generalnie leja na Mnie cieplym moczem, naprawde ! Ale nie bede sie rozczulac nad soba , pojade i zrobie ta glukoze ponownie bo to chodzi o zdrowie mojego syna ale wiem , ze to i tak nic nie da bo dla nich wszystko zawsze w normie jest
To jest totalby ciemnogrod i taka prawda ... chce stad wyjechac jak najdalej
Chore, że Musisz powtarzać badania.. No to prostu jest to dla mnie śmich na sali przez łzy. 🤦
Ale w sumie ja bym chyba udała, że nee czuję ruchów ii pojechała na ten szpital..
Bo może jakby mieli adaptacje taka w papierach to miałabyś usg robione częściej hmmmWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 08:00
-
Aa ja dziś rozpoczęłam 31tc 8miesiac 😱
Zostało mi jeszcze dwa prania.. Kombinezony ii spiworek, kocyki.. Ale czekam aż przyjdzie zamówienie z lullalove bo kupiłam u nich mgiełke ii podkład nieprzemakalny na łóżeczko..
Ii jeszcze jedno zamówienie w aptece..
Ii mogę pakować torbę do szpitala..
Jeszcze syna musielibyśmy zacząć uczyć zasypiania w swoim pokoju..
Ale, że jest przeziębiony.. Ii kaszle w nocy.. To przesuwa się to w czasie..zuzi_c, Dariah, Bożenka, ss25, Dafka, KasiaM, . Raga ., annkaa lubią tę wiadomość
-
ppieguskaa wrote:Aa ja dziś rozpoczęłam 31tc 8miesiac 😱
Zostało mi jeszcze dwa prania.. Kombinezony ii spiworek, kocyki.. Ale czekam aż przyjdzie zamówienie z lullalove bo kupiłam u nich mgiełke ii podkład nieprzemakalny na łóżeczko..
Ii jeszcze jedno zamówienie w aptece..
Ii mogę pakować torbę do szpitala..
Jeszcze syna musielibyśmy zacząć uczyć zasypiania w swoim pokoju..
Ale, że jest przeziębiony.. Ii kaszle w nocy.. To przesuwa się to w czasie..
Ale to leciSuper! u mnie jeszcze kilku rzeczy brakuje ale jest bliżej niż dalej
Właśnie... ja z Lullalove musze zamówić jeszcze olejek ze słodkich migdałów i Masło SheaBardzo polecam
annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
zuzi_c wrote:Ale to leci
Super! u mnie jeszcze kilku rzeczy brakuje ale jest bliżej niż dalej
Właśnie... ja z Lullalove musze zamówić jeszcze olejek ze słodkich migdałów i Masło SheaBardzo polecam
Masło shea mam jest super..
Ii teraz kupiłam ten olej ze słodkich migdałówzuzi_c lubi tę wiadomość
-
Zakręcona, Ppieguskaa ma rację, jedź do szpitala, udaj że nie czujesz ruchów. Naprawdę to nie jest normalne postępowanie. Gdybyś jeszcze miała dostęp do dobrego prywatnego ginekologa nie za takie chore pieniądze jak pisałaś to pół biedy, ale nie w takiej sytuacji. Trzymam za Was kciuki.
Ja siedzę na ogtt właśnie i zaraz chyba padnę, nie wyobrażam sobie jak w takim krótkim czasie dwa razy masz sobie zafundować taki szok.Dariah lubi tę wiadomość