X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Raga ja też bardzo lubię Mamyginekolog i często słucham i czytam jej tekstów, ale wydaje mi się,że nie które rzeczy robi już ponad to np. Te czapki na głowę.

Ja też miałam przepływu sprawdzane nawet mamy to nagrane na płycie.

Noo i mnie coś chyba zaczyna dopadac bo gardło boli ;(
    Kochana wspolczuje, obys sie nie rozchorowala jak Ja . Wlasnie jeszcze bylam na szybkiej konsultacji z doktorowa i mam zwolnienie do 29 wlacznie plus zmiane antybiotyku na mocniejszy . :/
    Jeszcze maz od 25 do.29 jest w pl z synem a Ja sama bede siedziec . Masakra normalnie ...

Co do mamy ginekolog tez bardzo.szanuje i lubie ta babke ale.uwazam ze niektore jej produkty sa nie potrzebne . No po co produkuje gumki do wlosow ??? Przyklad taki ale to moje zdanie . Ogolnie uwielbiam ja sluchac , codziennie insta story jej ogladam i bloga tez podczytuje

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Dzień dobry ☺
    Dżinsy ciążowe z Lidla w rozmiarze L to już namiot czy jest szansa, że nie będą spadać z tyłka? Chcę zamówić online i zawsze słyszałam/czytałam, że Lidl ma zawyżone rozmiary. Któraś z Was ma doświadczenie w tym temacie?
    Udanego dnia i powodzenia wizytującym🍀
    A dla mnie akurat te jeansy ciążowe ale rozmiarowo 38 itd wypadają mniejsze. W większości sklepów mam 38 czasem 36 tak te musiałam wymieniać bo były mi za ciasne w udach i mam rozmiar 40. Ale ja mam z biegania dość masywne uda, więc może to być też kwestia tego:)

Mysza, . Raga . lubią tę wiadomość

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona współczuje powtórnej glukozy. Co to za kraj, ze takie problemy robią ? Czy polecacie jakieś pieluchy tetrowe, jakiś sprzedawca na Allegro, sklep internetowy albo właśnie te od mamaginekolog ?

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Zakręcona współczuje powtórnej glukozy. Co to za kraj, ze takie problemy robią ? Czy polecacie jakieś pieluchy tetrowe, jakiś sprzedawca na Allegro, sklep internetowy albo właśnie te od mamaginekolog ?

Ja kupiłam pieluchy tetrowe i flanelowe na allegro od sprzedawcy swiat_dziecka i jestem mega zadowolona, są super jakości i przepiękne wzory i kolory

mj26, Dariah, . Raga ., JustiJusti lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No Ja juz po wizycie. Pierwszy raz sie poplakalam juz u lekarza bo to takie tępe babska sa ... dramat .
    Wrzuch wielkosc na najnizszej granicy calkowicie ale to tez maja w dupie a inne juz sla na dodatkowe scany . po czasie wyczuly serduszko dopiero na szczescie wszystko w porzadku po prostu maly gdzies sie poprzesuwal . Powiedzialy o braku ruchow ze jak nie bedzie to na szpital jechac ale kuzwa ...
    Najleosze to to ze nie chca mi zaakceptowac wynikow badan z Polski i mam robic je od nowa . Czyli na 29.11 umowili mnie na glukoze powtorke , nie wazne ze mowilam iz sie zle czuje po tym , ze to nie uest dobry pomysl z powtarzaniem , ze co to da jak dla nich wszystko zawsze w normie jest nawet jak nie jest dobrze a ona ze nic zrobic nie moga ze musze powtorzyc zeby zaczeli dzialac cokolwiek jezeli wyjdzie zle to dostane usg dodatkowe i wizyte u diabetologa . Plus taki ze polozna ta jako jedyna oczywiscie zawsze mam inna zadzwonila o ta glukoze ale sluchajcie chyba mi buchnely hormony bo jak.uslyszalam ponowna glukoza to poplakalam sie normalnie .
    Wiec 29 musze na 9 jechac na glukoze , 4 grudnia mam wizyte z polozna znow . Ja pierdole jestem wsciekla ...
    Miałam zacytować, przez przypadek polubiłam. Wybacz.
    Jak czytam przez co musisz tam przechodzić, to się dziwię, że w UK kobiety zachodzą w ciążę. Nie pojmuję takiego podejścia, serio.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZKrecona
    Matulu !
    To jest chore ! To całe ich podejście a raczej brak do ciężarnej i samej ciąży.
    Współczuje bardzo ;(

Mj
    Ja tez mam w koszyku na Allegro od Swiat__Dziecka
    Camila ich poradziła i ponoć są siper ;)
    A mam u nich w koszyku i pieluszki i kocyk itd ;)
    Ale jeszcze nie zamówiłam wiec nie powiem z własnego doświadczenia ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Mój ginekolog nic nie powiedział na temat wagi(+13). Co lekarz, to opinia☺ Mój akurat zachował milczenie😄
    Po prostu wie że kobiecie nie mowi się pewnych rzeczy 😊😀
    Ja przybralam 14 i lekarz powiedzial ze za duzo, ze powinnam isc na diecie...no spoko...tylko od początku jestem na diecie cukrzycowej z powodu.hipoglikemi. Jak mu o tym przypomniałam to zwątpił i rozłożył ręce. Ja też już rozkladam 😕

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszytstskie ubranka z ostatniego prania podrasowane ;) tadam ! ;)
    Jutro wstawiam granaty / ciemne ;)

ppieguskaa, zuzi_c, JustiJusti lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona no wszyscy tam są jacyś jebnięci. Współczuję Ci, że musisz powtarzać te badania i że to wszystko odbywa się w tak olewatorski sposób... I głupie tłumaczenie, że ona nic nie może zrobić. Gdyby chciała to by dużo zrobiła. Chociażby wystawiła by Ci odrazu jakieś skierowanie na USG. Aż brak słów 😔

annkaa lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Świat dziecka na allegro, mam od prawie 15 miesięcy wszystko od nich, dobra jakoś i cena.

Dariah lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, a nie masz możliwości końcówki ciąży spędzić w pl? W normalnych warunkach, pod dobra opieką? Opieka medyczna UK to jakiś kosmos, nie dziwię się, że sporo koleżanek z ciążą czekało do powrotu do Polski.

annkaa lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rano idę na ogtt, na ostatni dzwonek, ciągle coś po drodze wypadało i nie powtórzyłam testu. Tak mi się nie chce..

Dariah lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Zakręcona, a nie masz możliwości końcówki ciąży spędzić w pl? W normalnych warunkach, pod dobra opieką? Opieka medyczna UK to jakiś kosmos, nie dziwię się, że sporo koleżanek z ciążą czekało do powrotu do Polski.
    Mozliwosc mam , moglabym spedzic miesiac w pl ale to musialabym isc na macierzynski juz co jest strata czasu i pieniedzy w moim przypadku bo tp mam 10 tygodni jeszcze . Pozatym do 34-36 bodajze moge wsiasc w samolot , nie pamietam teraz a rodzic w pl nie moge ponownie bo nie mam tam nic a busa nie oplaca mi sie za 1000f wynajac zeby mi przewiozl wszystko . No jest generalnie gowno mydlo i powidlo wiec ta opcja odpada .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No generalnie leja na Mnie cieplym moczem, naprawde ! Ale nie bede sie rozczulac nad soba , pojade i zrobie ta glukoze ponownie bo to chodzi o zdrowie mojego syna ale wiem , ze to i tak nic nie da bo dla nich wszystko zawsze w normie jest :)
    To jest totalby ciemnogrod i taka prawda ... chce stad wyjechac jak najdalej

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No generalnie leja na Mnie cieplym moczem, naprawde ! Ale nie bede sie rozczulac nad soba , pojade i zrobie ta glukoze ponownie bo to chodzi o zdrowie mojego syna ale wiem , ze to i tak nic nie da bo dla nich wszystko zawsze w normie jest :)
    To jest totalby ciemnogrod i taka prawda ... chce stad wyjechac jak najdalej

Chore, że Musisz powtarzać badania.. No to prostu jest to dla mnie śmich na sali przez łzy. 🤦

Ale w sumie ja bym chyba udała, że nee czuję ruchów ii pojechała na ten szpital..
    Bo może jakby mieli adaptacje taka w papierach to miałabyś usg robione częściej hmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 08:00

4018d16ae9.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona bardzo współczuję! Co to za traktowanie w ogóle? I dziwi mnie to powtarzanie wyników... paranoja jakaś! Trzymaj się kochana <3

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa ja dziś rozpoczęłam 31tc 8miesiac 😱
    Zostało mi jeszcze dwa prania.. Kombinezony ii spiworek, kocyki.. Ale czekam aż przyjdzie zamówienie z lullalove bo kupiłam u nich mgiełke ii podkład nieprzemakalny na łóżeczko..
    Ii jeszcze jedno zamówienie w aptece..

Ii mogę pakować torbę do szpitala..

Jeszcze syna musielibyśmy zacząć uczyć zasypiania w swoim pokoju..
    Ale, że jest przeziębiony.. Ii kaszle w nocy.. To przesuwa się to w czasie..

zuzi_c, Dariah, Bożenka, ss25, Dafka, KasiaM, . Raga ., annkaa lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Aa ja dziś rozpoczęłam 31tc 8miesiac 😱
    Zostało mi jeszcze dwa prania.. Kombinezony ii spiworek, kocyki.. Ale czekam aż przyjdzie zamówienie z lullalove bo kupiłam u nich mgiełke ii podkład nieprzemakalny na łóżeczko..
    Ii jeszcze jedno zamówienie w aptece..

Ii mogę pakować torbę do szpitala..

Jeszcze syna musielibyśmy zacząć uczyć zasypiania w swoim pokoju..
    Ale, że jest przeziębiony.. Ii kaszle w nocy.. To przesuwa się to w czasie..

Ale to leci :) Super! u mnie jeszcze kilku rzeczy brakuje ale jest bliżej niż dalej :D

Właśnie... ja z Lullalove musze zamówić jeszcze olejek ze słodkich migdałów i Masło Shea :) Bardzo polecam

annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Ale to leci :) Super! u mnie jeszcze kilku rzeczy brakuje ale jest bliżej niż dalej :D

Właśnie... ja z Lullalove musze zamówić jeszcze olejek ze słodkich migdałów i Masło Shea :) Bardzo polecam

Masło shea mam jest super..
    Ii teraz kupiłam ten olej ze słodkich migdałów ;)

zuzi_c lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, Ppieguskaa ma rację, jedź do szpitala, udaj że nie czujesz ruchów. Naprawdę to nie jest normalne postępowanie. Gdybyś jeszcze miała dostęp do dobrego prywatnego ginekologa nie za takie chore pieniądze jak pisałaś to pół biedy, ale nie w takiej sytuacji. Trzymam za Was kciuki.

Ja siedzę na ogtt właśnie i zaraz chyba padnę, nie wyobrażam sobie jak w takim krótkim czasie dwa razy masz sobie zafundować taki szok.

Dariah lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ