LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dżinsy z Lidla wzięłam rozmiar m, bo s były na styk i bałam się że zaraz będą za małe. No i te spodnie m spadały mi z tyłka w 5 miesiącu i teraz dalej zjeżdżają chociaż nie wydają się za duże.🤷 Jak dla mnie są bardzo niewygodne.
Mysza lubi tę wiadomość
-
Ja mialam 36 / S z LIDLA i tak to ok
ale w pasie, ponizej trego pasa ciazowego mnie uciskaly
wiec mialam je moze 2 razy ? albo raz..
Zakreocna
miarka krawiecka szacuja wagę!? no chyba jaja sobie robisz!? ehhehehe
padlam!
no to moja mama ze mna w ciazy mialaby wage estymowana na 5kg albo wiecej, bo ponoc miala gignatyczny brzuhc
a ja sie urodizlam 2720 g i to wywylane po terminielol
Mysza, annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualny
-
Dariah wrote:Ja mialam 36 / S z LIDLA i tak to ok
ale w pasie, ponizej trego pasa ciazowego mnie uciskaly
wiec mialam je moze 2 razy ? albo raz..
Zakreocna
miarka krawiecka szacuja wagę!? no chyba jaja sobie robisz!? ehhehehe
padlam!
no to moja mama ze mna w ciazy mialaby wage estymowana na 5kg albo wiecej, bo ponoc miala gignatyczny brzuhc
a ja sie urodizlam 2720 g i to wywylane po terminielol
oni tym sposoben wlasnie sobie wage ustalaja mniej wiecej i wielkosc dziecka bo nie robia usg od 20 tyg
-
Tak w ogole dzien dobry
Wlasnie jemy z synem sniadanie ,troche pozniejsze ale on je drugie Ja pierwsze haha . Kawusia i zaraz szykowanie sie bo mam polozna na 13 ide pomierzyc brzuch 😂😂😤
Musze dzis stanowczo z nimi podejsc do tematu bo osrali mnie po calosci ostatnio na wizycie w szpitalu ... -
Dariah wrote:Zakrecona
Od 20 tyg nie robią USG?
to co robią?
normalnei czytam i nie wierze!!
smacznego
No nie robia , Ja bylam prywatnie na usg w koncowce 27 tygodnia w Polsce bo juz wiecej nie chcieli mi zrobic . Ogolnie maja przyjete tu dwa podstawowe usg 12 i 20 tc i wsio CHYBA ze stwierdza potrzebe tylko dziwnie ta potrzebe oceniaja .
A co robia ? Mierza brzuch miarka krawiecka , cisnienie mierza i z patyczka mocz sprawdzaja -
Hej ☺
Widziałam, że był temat koszul Mamy Ginekolog.
Bardzo szanuje jej wiedzę i tego jak dobrze ją propaguje i reklamuje.
Osoby od marketingu widać ma nie z pierwszej lepszej łapanki.
To tak - koszule porodowe i poporodowe dla mnie osobiście za dlugie - a niska też nie jestem (171cm) 😉 i materiał też jakoś mnie nie przekonuje.
Segregatory - to wg. mnie jej najlepszy produkt.
Ubranka dla dzieci - tu rozmiarówka jest ciut zaniżona.
No i ogólnie ceny jak dla mnie za wysokie....ale rozumiem-najlepsza bawełna i produkcja Polska.
Ja nie bardzo mogłabym poszaleć i kupować od niej produkty- ale jak kogoś stać to pewnie ☺
Poza tym ja nie lubię spać w koszulach 😁😀 dlatego ciężko mi będzie się przestawić w szpitalu. 😉Edith, annkaa lubią tę wiadomość
-
Dzień doberek.
Ja już po wizycie. Szyjka macicy piękna jak marzenie, serducho małej bije, ale pomiary będziemy robić na 3 i ostatnim usg za 5 tygodni.
Potem kolejna wizyta za 5 tygodni też czyli wypadnie u mnie 37 tydzień i potem już wizyty cotygodniowe.
Co do moich bóli krocza, to mówi, że spojenie jest ok, bo ból by był w innym miejscu i mam sobie tam po prostu masować, bo to kwestia żylaków itd.Mysza, Camilla33, mj26, Dafka, zulka, KasiaM, ss25, JustiJusti lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
nick nieaktualny
-
Mysza wrote:Ciekawa jestem czy macie badane przepływy? Ja nie miałam ani razu mierzonych przepływów, nawet na usg połówkowym. To powinno być standardem czy raczej jak są wskazania?
Mysza, annkaa lubią tę wiadomość
-
Wydaje mi sie ze u nas sprawdzał przepływy na 1 i 2 trymestru
co prawda nie dostaalm zandyhc danych / liczb
ale cos komenotwal..
wiec wydaje mi sie ze sprawdza...Mysza, annkaa lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Mysza wrote:Ciekawa jestem czy macie badane przepływy? Ja nie miałam ani razu mierzonych przepływów, nawet na usg połówkowym. To powinno być standardem czy raczej jak są wskazania?
. Raga ., Mysza lubią tę wiadomość
-
U mnie przepływy na każdej wizycie i zawsze tętno serca małej. A szczegółowo wszystko to tylko na tych prenatalnych czyli do tej pory na dwóch i teraz 23 grudnia będzie ostatnie iść, trzeciego trymestru.
Potem mi jeszcze mówił, że jak na tym 3 iść mała będzie głowa w dol, to jest zaledwie 1 procent szansy, że coś wywinie i się odwróci, ale po 40 tygodniu jak nie urodze to też jeszcze będzie sprawdzał jak jest ułożona.Mysza lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
nick nieaktualny
-
Raga ja też bardzo lubię Mamyginekolog i często słucham i czytam jej tekstów, ale wydaje mi się,że nie które rzeczy robi już ponad to np. Te czapki na głowę.
Ja też miałam przepływu sprawdzane nawet mamy to nagrane na płycie.
Noo i mnie coś chyba zaczyna dopadac bo gardło boli ;( -
No Ja juz po wizycie. Pierwszy raz sie poplakalam juz u lekarza bo to takie tępe babska sa ... dramat .
Wrzuch wielkosc na najnizszej granicy calkowicie ale to tez maja w dupie a inne juz sla na dodatkowe scany . po czasie wyczuly serduszko dopiero na szczescie wszystko w porzadku po prostu maly gdzies sie poprzesuwal . Powiedzialy o braku ruchow ze jak nie bedzie to na szpital jechac ale kuzwa ...
Najleosze to to ze nie chca mi zaakceptowac wynikow badan z Polski i mam robic je od nowa . Czyli na 29.11 umowili mnie na glukoze powtorke , nie wazne ze mowilam iz sie zle czuje po tym , ze to nie uest dobry pomysl z powtarzaniem , ze co to da jak dla nich wszystko zawsze w normie jest nawet jak nie jest dobrze a ona ze nic zrobic nie moga ze musze powtorzyc zeby zaczeli dzialac cokolwiek jezeli wyjdzie zle to dostane usg dodatkowe i wizyte u diabetologa . Plus taki ze polozna ta jako jedyna oczywiscie zawsze mam inna zadzwonila o ta glukoze ale sluchajcie chyba mi buchnely hormony bo jak.uslyszalam ponowna glukoza to poplakalam sie normalnie .
Wiec 29 musze na 9 jechac na glukoze , 4 grudnia mam wizyte z polozna znow . Ja pierdole jestem wsciekla ...Mysza, annkaa lubią tę wiadomość