LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Cukrzyca typu 1, zastrzyki do końca życia, bo trzustka nie pracuje.. Cukrzyca nie jest taka zła najczęściej wystarcza dieta, ruch, insulina to ostatecznosc, bo przecież w cukrzycy ciążowej ma się swoją insulinę tylko robi się opór, bo gospodarka hormonalna jest zaburzona, a potem wszystko wraca do normy. Taki minimalnie podwyższony cukier na czczo to nic złego, a to że lekarze dają jakieś swoje normy to też mało ma wspólnego z rzeczywistością osoby chorej.. Ostatnio nawet wyczytałam, że zalecają między 60 a 90 gdzie 60 to naprawdę ostry spadek dużo bardziej zagrażający dziecku niż np cukier 100 rano.
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Cukrzyca typu 1, zastrzyki do końca życia, bo trzustka nie pracuje.. Cukrzyca nie jest taka zła najczęściej wystarcza dieta, ruch, insulina to ostatecznosc, bo przecież w cukrzycy ciążowej ma się swoją insulinę tylko robi się opór, bo gospodarka hormonalna jest zaburzona, a potem wszystko wraca do normy. Taki minimalnie podwyższony cukier na czczo to nic złego, a to że lekarze dają jakieś swoje normy to też mało ma wspólnego z rzeczywistością osoby chorej.. Ostatnio nawet wyczytałam, że zalecają między 60 a 90 gdzie 60 to naprawdę ostry spadek dużo bardziej zagrażający dziecku niż np cukier 100 rano.
-
Dzien dobry .
Anitka to niezle przerabane trzeba sie dobrze pilnowac .
Laski ale mnie plecy bola , gorzej niz wczoraj . Kichnac juz nie idzie a co dopiero wstac . Kazdy krok sprawia bol biesamowity . Jejku ;( mam przewalone dzis chyba ze leki dadza rade naprawde chociaz szczerze watpie ze zniewluje to bol.
Jakie plany na dzis ? Ja w domu tydzien jak.wiecie . Pogoda do DUPY !!! Setny dzien pada wiec chyba w domu . -
Ja dzisiaj mój standardowy rytuał w tym tygodniu: do 16 praca a potem leżenie /spanie w wannie
U nas zas takie upaly ze zazdroszczę Ci. W mieszkaniu nie da się wytrzymac. Dobrze ze w pracy jest klima! Ale i tak już marze o ochłodzeniu do 20, bo jak dla mnie taka temperatura jest nie do życia.
Wczoraj zrobilam sobie napar z imbiru. Jezu jakie to obrzydliwe, nie dalam rady wypic całego tylko parę łykow
Zastanwiam się czy do sierpnia dam rade przeżyć na samych waflach ryzowych, jak myślicie? :pWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 07:21
Ania:) lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj umawiamy wizytę do gina iorzy okazji do dentysty, tak na zaś. No I z mężem wieczorem idziemy na kolację rocznicową Cóż, teraz poza małżeństwem możemy też świętować nasze małe szczęście - oby rosło silne i zdrowe serduszko!
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Hej. Cukrzyca tak mnie bardzo nie martwi. W pierwszej ciąży udało mi się utrzymać tylko na samej diecie, a ona jest bardzo zdrowa. Teraz muszę trochę pokombinować i ustawić sobie budzik w nocy na jedzonko. Na czczo musi mi wywalać z głodu. Dwa dNi temu zjadłam 2. kolację o 23 i rano było prawie ok A dzisiaj zasnelam chwilę po 22 i cukier 112, przy normie do 90
Zazdroszczę Wam wizyt serduszkowych, nam zostały jeszcze 2 tygodnie do pierwszego podglądania. -
Wachciowa wrote:Hej. Cukrzyca tak mnie bardzo nie martwi. W pierwszej ciąży udało mi się utrzymać tylko na samej diecie, a ona jest bardzo zdrowa. Teraz muszę trochę pokombinować i ustawić sobie budzik w nocy na jedzonko. Na czczo musi mi wywalać z głodu. Dwa dNi temu zjadłam 2. kolację o 23 i rano było prawie ok A dzisiaj zasnelam chwilę po 22 i cukier 112, przy normie do 90
Zazdroszczę Wam wizyt serduszkowych, nam zostały jeszcze 2 tygodnie do pierwszego podglądania.
Ja umawiam wizytę na koniec czerwca, wypadnie już wtedy chyba 7 tydzień.. Raga . lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Hej 🙂 ja dziś mam wolne, młoda w przedszkolu. Wieczorem jedzie do mojej siostry na 3 dni także będę mieć luzu trochę 💪😜
Ja wizytę mam 25 czerwca.. To będzie 6+4 mam nadzieję że zobaczę serdunio.Darrika, ann1109 lubią tę wiadomość
-
Widzę, że ostatni tydzień czerwca będzie owocny w wizyty. Ja też za 2 tygodnie, 27 czerwca. Będzie 8t4d więc już powinny być konkrety
Ja mam z kolei probelm z zębem... Odezwał się ząb, który miałam już 2 razy leczony kanałowo i najprawdopodobniej nadal jeden z kanałów jest niedoczyszczony...
Czeka mnie wizyta u endodonty, tylko ciekawe, czy cokolwiek będą mogli zrobić bez RTG.👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Jejku te sny sa okropne . Mnie pare dni twmu snilo sie , ze urodzilam dziecko na wc i bylo takie male bo to niby ten tydzien co jest z tym ze dziecko mialo wielkosc kciuka a wyrosniete ogolnie jak noworodek . Mialo pepowine na szyji zawinieta i ledwo oddychalo a pbok byl internetowy przycisk reanimacja . Chora glowa doslownie .....
-
Hej dziewczyny, dla tych które interesuje temat latania w ciąży: lekarz (przy ciąży bliźniaczej) dał mi zielone światło, wczoraj lot (2h) minął normalnie, zero plamien. Także podróżujcie póki możecie
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Ja miałam mieć wczoraj wizytę, ale rano zadwoniła do mnie Pani z recepcji, że wszystkie wizyty po 15 mój ginekolog musi przenieść na sobotę, bo musi być pilnie w szpitalu....i tak o 10.40 w sobotę idę
U nas okropne upały...ja nie znoszę temperatur powyżej 25 stopni. -
RudyLis wrote:Hej dziewczyny, dla tych które interesuje temat latania w ciąży: lekarz (przy ciąży bliźniaczej) dał mi zielone światło, wczoraj lot (2h) minął normalnie, zero plamien. Także podróżujcie póki możecie