LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
RudaMaruda25 wrote:Puk, puk!
Laski, czy mogę do was dołączyć? Wprawdzie jestem dopiero świeżynka, ale zapewne lutowa
Witamy i zapraszamy Rozgość się!33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Kate86 wrote:Heeej, u mnie już po wizycie, jest zarodek 7mm i widać serduszko
Cudownie!33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
RudaMaruda25 wrote:Puk, puk!
Laski, czy mogę do was dołączyć? Wprawdzie jestem dopiero świeżynka, ale zapewne lutowa👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Kate86 wrote:Heeej, u mnie już po wizycie, jest zarodek 7mm i widać serduszko
. Raga . lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
RudyLis wrote:Hej dziewczyny, dla tych które interesuje temat latania w ciąży: lekarz (przy ciąży bliźniaczej) dał mi zielone światło, wczoraj lot (2h) minął normalnie, zero plamien. Także podróżujcie póki możecie
Dziewczyny, z tych upałów dziś zasłabłam w pracy. Zwolniłam się do domu bo myślałam że zaraz zemdleję...29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
nick nieaktualny
-
Ja akurat żadnego lotu w planie nie mam, ani podróży. Pomagam mężowi na budowie, razem budujemy dom. Na szczęście teraz już została tylko lekka praca, żadnego dziwgania, zaraz wykończenie.
No i kosze też trawę na traktorku, ale staramy się wcześnie rano, jak nie ma jeszcze upałów. Czytałam, że jeżeli organizm jest do czegoś przyzwyczajony, to w przypadku prawidłowej ciąży może dalej robić to co wcześniej.33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
RudaMaruda25 wrote:Z Zakręconą się już znam z forum staraczkowego
Nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę, że w końcu mogłam wylądować na fioletowej stronie mocy!
Ja jeszcze czekam na wizytę u gina żeby potwierdził bądź nie że jestem w ciąży .
Kurcze miałyście tak że to czulyscie ?SYNUŚ
Niedoczynność tarczycy
Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )
-
Ja myślałam leciec ale tez sie wacham ponieważ bardzo sie boję i zle znoszę lot. Normalnie to jakoś wsiadam i wytrzymuje ale w ciąży chyba sobie odpuszczę. Nie martwie sie o ciążę tylko o niepotrzebny stres. Jeszcze o tym nie rozmawialiśmy z Mężem bo urlop mamy dopiero we wrześniu.
-
nick nieaktualnyAgaRydz wrote:Gratuluję !!
Ja jeszcze czekam na wizytę u gina żeby potwierdził bądź nie że jestem w ciąży .
Kurcze miałyście tak że to czulyscie ?
Aga, ja też czekam na wizytę, żeby tak totalnie potwierdzić, ale glos wewnętrzny podpowiada mi że tak!
Kiedy masz wizytę ? -
RudaMaruda25 wrote:Aga, ja też czekam na wizytę, żeby tak totalnie potwierdzić, ale glos wewnętrzny podpowiada mi że tak!
Kiedy masz wizytę ?
Nie chcę żadnego okresu :-P:-P:-PSYNUŚ
Niedoczynność tarczycy
Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )
-
Ja zawsze latalam osobiscie w ciazy , nie balam sie ani nic . Ciaza zdrowa to nie ma co sie martwic z tym , ze jezeli ktos znosi loty i sie stresuje bardzo to nie ma sensu pewnie.
W tej ciazy czeka mnie mniej lotow niz z synem ale wtedy to.latalam co miesiac no max 1.5 az do 8 miesiaca .
Ja tez sie nie moge doczekac a tu termin usg nieznany jeszcze ;(
A tak bym juz chciala chociaz po.jednym byc .Fruzia85 lubi tę wiadomość
-
Ja mam 19 wizyytę, będzie to 27 dpt.
Tylko kurczę mój umysł szaleje, od srody rano stwierdziłam że brzuch mam miękkie, i ogólnie nic mi już nie jest i że już po wszystkim, jutro w klinice miałam mieć robioną betę i oczywiście nie wytrzymałam i dziś zrobiłam. Dzięki Bogu rośnie więc chyba jest ok. To tak jakby 5 tydzień i 3 dzień.
Tylko ogólnie jak tu nie zwariować (na nerwy zawsze u mnie działał porządny wysiłek fizyczny, a teraz to się nie da) przez te 9 miesięcy. bo później beta już nie działa jako potwierdzenie a usg co drugi dzień to nie przejdzie .
Jak tu normalnie żyć ... -
kaniczynka wrote:Ja mam 19 wizyytę, będzie to 27 dpt.
Tylko kurczę mój umysł szaleje, od srody rano stwierdziłam że brzuch mam miękkie, i ogólnie nic mi już nie jest i że już po wszystkim, jutro w klinice miałam mieć robioną betę i oczywiście nie wytrzymałam i dziś zrobiłam. Dzięki Bogu rośnie więc chyba jest ok. To tak jakby 5 tydzień i 3 dzień.
Tylko ogólnie jak tu nie zwariować (na nerwy zawsze u mnie działał porządny wysiłek fizyczny, a teraz to się nie da) przez te 9 miesięcy. bo później beta już nie działa jako potwierdzenie a usg co drugi dzień to nie przejdzie .
Jak tu normalnie żyć ...
kaniczynka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Ja generalnie zróbilam 2 betę, rośnie, to rośnie. Nie będę się martwić ma zapas. Wizyta dopiero 3 lipca. 27 czerwca planuje zrobić jeszcze jedna betę i progesteron, żeby zobaczyć co i jak.
Myślę, że po drodze dla spokoju sikne sobie na jakiś test, żeby zobaczyć 2 krechy.
Ogólnie raz na jakiś czas poboli lekko brzuch jak na okres, a tak to też nic nie czuje za bardzo. Cycki w normie, momentami trochę sutki mnie drażnią, apetyt to tak ledwo, ledwo, momemtami mnie lapie ochota np wlasnie na kalafior, czy jakis owoc Ale jest prawidłowy przyrost bety więc jestem dobrej myśli.kaniczynka, . Raga ., ZakręconaOna lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
Ja się zastanawiam, czy już się nie umówić na usg genetyczne. Niby powinno się wykonać między 11 a 13t6d ciąży. U mnie to wychodzi za 6 tygodni, a oczywiście martwię się o terminy👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
A to usg genetyczne to jest też na NFZ? Czy trzeba się prywatnie umówić?33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
Darrika wrote:A to usg genetyczne to jest też na NFZ? Czy trzeba się prywatnie umówić?
Ja idę prywatnie, koszt usg genetycznego plus testu PAPP'a to z tego co się orientuję około 400 zł. W zależności od miejsca to trochę taniej lub drożej.👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bożenka wrote:Jestem po. Pęcherzyk 9mm i widoczne ciałko żółtkowe, na zdjęciu napisane jest że 2,3mm Lekarz stwierdził, że wysokość bety potwierdza to co jest widoczne na USG. Generalnie wizyta ekspresowa (niestety) nawet nie powiedział który to tydzień. Za trzy tygodnie kolejna wizyta. W sumie pogratulował, kazał się dobrze odżywiać, nie opalać się i tyle. Troszkę jestem zawiedziona, bo myślałam że trochę więcej mi opowie. Ale na szczęście wszystko idzie w dobrym kierunku 😀😀
Super wieści, na nastepnej wizycie będzie serduszko 😊Bożenka lubi tę wiadomość