LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
martakam wrote:Ja się zastanawiam, czy już się nie umówić na usg genetyczne. Niby powinno się wykonać między 11 a 13t6d ciąży. U mnie to wychodzi za 6 tygodni, a oczywiście martwię się o terminy
Ja mam takie szczęście, że mój gin ma sprzęt do wykonywania usg genetycznego i nie muszę się umawiać z dużym wyprzedzeniem. A i za wizytę płacę tak jak za zwykłą. Jedynie za pobranie krwi muszę dopłacić. -
martakam wrote:Ja się zastanawiam, czy już się nie umówić na usg genetyczne. Niby powinno się wykonać między 11 a 13t6d ciąży. U mnie to wychodzi za 6 tygodni, a oczywiście martwię się o terminy
-
A ja już mam dość tych upałów klima w mieszkaniu chodzi praktycznie non stop, a i tak temp w nocy 23-24° w sypialni:/
Mała przez to marudna w nocy i spac nie za bardzo może.
Wczoraj i dziś to już apogeum, miałyśmy szczepienie na meningokoki i dodatkowo górnej jedynce zachciało się akurat w tym momencie wychodzić normalnie wymiękam, bo mąż w tym tygodniu dopiero ok 18 wraca, więc cały dzien się same męczymy.
Ja mam coś złe przeczucia, w ogóle nie czuję objawów. Czasem mnie podbrzusze zaboli i zgaga pomęczy i na tym koniec.
Ale zobaczymy co to będzie, za tydzień w piątek mam wizytę
Widzę, że dużo dziewczyn na koniec czerwca wizytuje. Mam nadzieję, że będzie on bardzo owocny w serduszka 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 17:22
. Raga ., Darrika lubią tę wiadomość
-
ppieguskaa wrote:Ja po wizycie.. Jest mały człowiek.. Z pomiarów wychodzi 8tc0
Dobrze, że zadzwoniłam z tym usg genetycznym, bo podobno może być krucho z terminami, więc zapisałam się na 29 lipcaAgaRydz lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
martakam wrote:Na NFZ jest też, ale musisz spełniać jeden z warunków np. choroby w rodzinie, albo ukończone 35 lat.
Ja idę prywatnie, koszt usg genetycznego plus testu PAPP'a to z tego co się orientuję około 400 zł. W zależności od miejsca to trochę taniej lub drożej.
No to 400 zł to nie jest jakiś ogromny koszt, ale myślę, że dopiero w lipcu będę o wszystko gina wypytywać. Muszę go poprosić o skierowania na badania krwi, moczu, przeciwciała i co tam się da. Bo już i tak kupa kasy poszła na suplementy, testy, betę itd.a składki zdrowotne człowiek nie małe płaci, A wszystko ciągle prywatnie33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
nick nieaktualnyJa jestem zapisana na wizytę do mojej Pani doktor na 1 lipca. Dzisiaj mi taka ściągnięta aplikacja pokazuje, że jest to 3 tydzień i 6 dzień, a z kolei inna, że 3 tydzień i 3 dzień.
Dzisiaj w końcu mi wyszedł taki piękny z tłustą kreseczką test. Ehhh, mogłabym cały czas na nie sikać dla takiego widoku. W sobotę jadę zrobić betę (dzisiaj pani doktor mi wypisała skierowanie), wcześniej w bliższym laboratorium robiłam samo HCG i wyszło mi wczoraj 18,3. Wynik niziutki, ale to chyba świeża sprawaAgaRydz, AgaRydz lubią tę wiadomość
-
U mnie wizyta wypadnie wg ostatniej miesiączki i aplikacji belly, na 7 +2d także musi być serduszko już
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika wrote:No to 400 zł to nie jest jakiś ogromny koszt, ale myślę, że dopiero w lipcu będę o wszystko gina wypytywać. Muszę go poprosić o skierowania na badania krwi, moczu, przeciwciała i co tam się da. Bo już i tak kupa kasy poszła na suplementy, testy, betę itd.a składki zdrowotne człowiek nie małe płaci, A wszystko ciągle prywatnie
Darrika lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Jeśli chodzi o badania prenatalne, to czytałam, że jest projekt że są darmowe, bez chorób i koniecznego wieku. Tylko nie wiem czy tylko na Śląsku czy w całej Polsce. Tutaj możecie poczytać https://www.gyncentrum.pl/bezplatne-badania-prenatalne-1 a ja z związku z moimi mutacjami chyba tak czy siak będę miała za darmo.
AgaRydz lubi tę wiadomość
29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
nick nieaktualny