X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Tzn on przyjmuje wizyty w okolicy.. Jedynie co do porodu byłby problem ii jakby były jakieś komplikacje ii musiałbym się położyć do szpitala..

Ja w poprzedniej ciąży często leżałam.. Ii się naoglądałam jak były traktowane pacjentki bez lekarzy prowadzących w szpitalu.. Więc dlatego pewnie się dygam..

Rozumiem. I jak wszędzie widać, że wszystko zależy od personelu jaki pracuje w danym szpitalu.

JA leżałam 3 razy i ani razu nie było mojego lekarza prowadzącego i nie mogę złego słowa powiedzieć, traktowana byłam na równi z innymi.

Przykre to.

Choć nie ukrywam, że teraz chciałabym rodzić "prywatnie", ale to jeszcze za wcześnie żebym szukała okolicy gdzie najbliżej znajdę taka klinikę.
    Najpierw muszą minąć te "zaklęte" 12 tygodni.

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Rozumiem. I jak wszędzie widać, że wszystko zależy od personelu jaki pracuje w danym szpitalu.

JA leżałam 3 razy i ani razu nie było mojego lekarza prowadzącego i nie mogę złego słowa powiedzieć, traktowana byłam na równi z innymi.

Przykre to.

Choć nie ukrywam, że teraz chciałabym rodzić "prywatnie", ale to jeszcze za wcześnie żebym szukała okolicy gdzie najbliżej znajdę taka klinikę.
    Najpierw muszą minąć te "zaklęte" 12 tygodni.
    No ja leżałam w dwóch szpitalach.. W jednym takim mniejszym.. No ii tu właśnie pacjentki, które miały prowadzącego były 'obsługiwane' pierwsze..
    Ja wylądowałam w 25tc z skurczami mój prowadzący podał mi lek za kilka tyś, który się podaje w ostateczności.. (dowiedziałam się o tym później jak pojechałam ba konsultacje do innego lekarza) Aa inna dziewczyna co była na podobnym etapie ciąży ii też skurcze.. Dostała magnez w kroplowce.. Aa raczej była podłączona pod niego przez cały czas..

Później leżałam w Opolu.. No to tutaj dowiedzieć się coś o swoim stanie ciężko. Chyba, że trafiło się na spoko lekarza.. Aa tak to w sumie się leżało.. Ii brak informacji.

4018d16ae9.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz pieguska ja też leżałam w Opolu, ale to kilka lat temu i wtedy jak dla mnie było przyzwoicie. Słyszę, że tak od ok. 2 lat jest tam różnie....ale pewnie jest to spowodowane tym, że tam cały czas jest zatrzęsienie i brakuje miejsc, choć sam szpital i sprzęt którym dysponuje jest w czołówce.

l22nqps6d3q4as05.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :)

Mam dziś pierwszą wizytę z USG, bardzo się denerwuję, czy wszystko jest w porządku.
    Poproszę o kciuki :)

Czy podpowiecie mi, jakie pytania mogę zadać lekarzowi?

Zapytam o sport (chcę wyjechać w góry), o sex, o Duphaston (biorę), o to co robić w razie plamienia/krwawienia (odpukać!).

O co jeszcze powinnam zapytać na pierwszej wizycie? Mam dziurę w głowie...

. Raga ., Darrika lubią tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny :)

Mam dziś pierwszą wizytę z USG, bardzo się denerwuję, czy wszystko jest w porządku.
    Poproszę o kciuki :)

Czy podpowiecie mi, jakie pytania mogę zadać lekarzowi?

Zapytam o sport (chcę wyjechać w góry), o sex, o Duphaston (biorę), o to co robić w razie plamienia/krwawienia (odpukać!).

O co jeszcze powinnam zapytać na pierwszej wizycie? Mam dziurę w głowie...

Hej :)

Jeśli dobrze się czujesz i nic Cie niepokoi oraz nie bierzesz, żadnych dodatkowych leków to sama nie wiem o co można pytać. :)

Samych dobrych wiadomości życzę :) !
    O której masz wizytę?

Foto_Anna lubi tę wiadomość

l22nqps6d3q4as05.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    O widzisz pieguska ja też leżałam w Opolu, ale to kilka lat temu i wtedy jak dla mnie było przyzwoicie. Słyszę, że tak od ok. 2 lat jest tam różnie....ale pewnie jest to spowodowane tym, że tam cały czas jest zatrzęsienie i brakuje miejsc, choć sam szpital i sprzęt którym dysponuje jest w czołówce.
    Co do brak miejsc zgadzam się w 100. Mnie wypisano po obchodzie.. To od razu miałam zwolnić łóżko.. Ii nikogo nee obchodziło to, że mieszkam od opola 100km ii zanim ktoś przyjedzie itd to minie trochę..
    Sprzęt ii lekarze od usg są naprawdę spoko bo ja tam leżałam dwa razy że względu na monitoring płodu bo mi przeciwciała wyszły we krwi (B rh -) To Ci co robili usg omawiali.. Ale za to lekarze, którzy badali szyjkę skurcze itd no to od nich coś wyciągnąć.. Miałam problem.. Jeden mu powiedział, że mam rozwarcie.. Aa drugi, że go nee mam.. Ii kogo tu słuchać..

4018d16ae9.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Raga <3 O 16:20 :)

. Raga . lubi tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziewczyny, tak wam zazdroszczę, że w ogóle możecie myśleć o Seksie czy sporcie:)

Jestem taka szczęśliwa z ciąży z jednej strony ale z drugiej złe samopoczucie 24h odbiera mi chęć życia:(
    Nie mam co ze sobą zrobić, jem tylko suchary, wafle ryżowe i zupy rosołowe knor (już powoli tego też nie mogę:()

Wykańczamy dom i nawet tutaj na niczym skupić się nie mogę, nic mnie nie cieszy. Myślę tylko o tym kiedy to minię.
    Nie wiem czy powinnam zgłosić się z tym do lekarza... ale co on mi na to poradzi:(
    Koleżanka mówiła mi, ze jej ginekolog jej zalecał kroplówki....

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj przed wizytą miałam mnóstwo pytań, a jak weszłam to o wszystkim zapomniałam. Właśnie co robić w razie plamienia, co z lekami które biorę na stałe, jak to jest z tym dźwiganiem, jakie witaminy najlepiej przyjmować, czy mogę korzystać z kąpieli w jeziorze, morzu itd. Czy w końcu można pić tą kawę czy nie. Czy można jeść np wątróbkę czy nie. (Na internecie mnóstwo sprzecznych informacji). Jakie badania dodatkowe dobrze jest zrobić. Czy sprawdzać jeszcze poziom bety.
    Wiele mam tych pytań, ale tylko z tego względu, że to moja pierwsza wyczekiwana ciąża.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Co do brak miejsc zgadzam się w 100. Mnie wypisano po obchodzie.. To od razu miałam zwolnić łóżko.. Ii nikogo nee obchodziło to, że mieszkam od opola 100km ii zanim ktoś przyjedzie itd to minie trochę..
    Sprzęt ii lekarze od usg są naprawdę spoko bo ja tam leżałam dwa razy że względu na monitoring płodu bo mi przeciwciała wyszły we krwi (B rh -) To Ci co robili usg omawiali.. Ale za to lekarze, którzy badali szyjkę skurcze itd no to od nich coś wyciągnąć.. Miałam problem.. Jeden mu powiedział, że mam rozwarcie.. Aa drugi, że go nee mam.. Ii kogo tu słuchać..

Przykro mi, że tak Cię potraktowali :( Jesteś kolejna, która potwierdza, że już nie jest tam tak dobrze jak było....dlatego poród w Opolu stoi pod bardzoooo dużym znakiem zapytania. Zbieram informację o innych porodówkach....drugą, którą bardzo polecają kobiety jest w Strzelcach Opolskich.

Tam akurat leżałam w zeszłym roku na oddziale ginekologicznym, kiedy poroniłam....i bardzo sobie chwalę opiekę i ilość informacji, którą chciało się uzyskać.

l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Ja wczoraj przed wizytą miałam mnóstwo pytań, a jak weszłam to o wszystkim zapomniałam. Właśnie co robić w razie plamienia, co z lekami które biorę na stałe, jak to jest z tym dźwiganiem, jakie witaminy najlepiej przyjmować, czy mogę korzystać z kąpieli w jeziorze, morzu itd. Czy w końcu można pić tą kawę czy nie. Czy można jeść np wątróbkę czy nie. (Na internecie mnóstwo sprzecznych informacji). Jakie badania dodatkowe dobrze jest zrobić. Czy sprawdzać jeszcze poziom bety.
    Wiele mam tych pytań, ale tylko z tego względu, że to moja pierwsza wyczekiwana ciąża.

Bożenka na wiele Twoich pytań znajdziesz odpowiedź na blogi Mamyginekolog. - bardzo polecam ! :) np. z kawą, z kąpielami w morzu i witaminami....

Poczytaj nie pożałujesz :)

l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    O dziewczyny, tak wam zazdroszczę, że w ogóle możecie myśleć o Seksie czy sporcie:)

Jestem taka szczęśliwa z ciąży z jednej strony ale z drugiej złe samopoczucie 24h odbiera mi chęć życia:(
    Nie mam co ze sobą zrobić, jem tylko suchary, wafle ryżowe i zupy rosołowe knor (już powoli tego też nie mogę:()

Wykańczamy dom i nawet tutaj na niczym skupić się nie mogę, nic mnie nie cieszy. Myślę tylko o tym kiedy to minię.
    Nie wiem czy powinnam zgłosić się z tym do lekarza... ale co on mi na to poradzi:(
    Koleżanka mówiła mi, ze jej ginekolog jej zalecał kroplówki....

Współczuje ogromnie jeśli tak cały czas wymiotujesz :(
    Quastera jeszcze kilka tygodni i wróci do normy i samopoczucie i apetyt....dobrze, że choć te suchary Ci wchodzą ;)

l22nqps6d3q4as05.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Bożenka na wiele Twoich pytań znajdziesz odpowiedź na blogi Mamyginekolog. - bardzo polecam ! :) np. z kawą, z kąpielami w morzu i witaminami....

Poczytaj nie pożałujesz :)
    Oo super, dziękuję 😀

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .
    Ja syna rodzilam w szpitalu bez prowadzacego lekarza . ;)
    W ogole w innej miejscowosci . Swoja ginekolog mialam w szpitalu w ktorym lezalam raz w ciazy z malym problemem ale nie bylam traktowana jako pierwsza , kazda tak samo ;) pozniej lezalam w moim szpitalu w ktorym rodzilam wlasnie bez lekarza prowadzacego i bylo wspaniale . :)

. Raga ., Fruzia85 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dzien dobry .
    Ja syna rodzilam w szpitalu bez prowadzacego lekarza . ;)
    W ogole w innej miejscowosci . Swoja ginekolog mialam w szpitalu w ktorym lezalam raz w ciazy z malym problemem ale nie bylam traktowana jako pierwsza , kazda tak samo ;) pozniej lezalam w moim szpitalu w ktorym rodzilam wlasnie bez lekarza prowadzacego i bylo wspaniale . :)
    Czyli wszystko zależy na jaka się placówkę trafi..

4018d16ae9.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle , ze tak ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiam, bo moja gin nie pracuje w żadnym szpitalu, a chyba jednak lepiej mieć lekarza prowadzącego.
    Natomiast moja zagwostka jest taka, że nie chciałabym bardzo zmieniać ginekologa, dwa razy trafnie mnie zdiagnozowała i dzięki temu, jestem tu najprawdopodobniej.
    W szpitalu leżałam już na ginekologii, ale dlatego, że miałam zabiegi i niestety mimo że szpital super, to brakowało tego "znajomego" lekarza.

• Darrika Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to najbardziej zależy, żeby ktoś był że mną przy porodzie. Mąż, mama, teściowa ktokolwiek, żeby w razie co wyegzekwować od lekarza to co trzeba, bo tyle jest tragedii przy porodach, że aż strach.

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Ja też się zastanawiam, bo moja gin nie pracuje w żadnym szpitalu, a chyba jednak lepiej mieć lekarza prowadzącego.
    Natomiast moja zagwostka jest taka, że nie chciałabym bardzo zmieniać ginekologa, dwa razy trafnie mnie zdiagnozowała i dzięki temu, jestem tu najprawdopodobniej.
    W szpitalu leżałam już na ginekologii, ale dlatego, że miałam zabiegi i niestety mimo że szpital super, to brakowało tego "znajomego" lekarza.
    Kochana serio nie trzeba miec prowadzacego lekarza przy sobie ;)
    Pojedziesz rodzic okej ale On ma takich ciebie kilka sztuk ;) i myslisz ze do kazdej na wezwanie na porod przyjedzie? Niekoniecznie :). Masz zaufana lekarke super , wybierz z dobra opinia szpital i bedziesz spokojniejsza

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Mi to najbardziej zależy, żeby ktoś był że mną przy porodzie. Mąż, mama, teściowa ktokolwiek, żeby w razie co wyegzekwować od lekarza to co trzeba, bo tyle jest tragedii przy porodach, że aż strach.
    Ze mna byla Mama i Maz . :D mialbyc maz tylko bo niny w szpitalu pozwalaja na jedna osobe towarzyszaca tylko a ze Mama byla tez u mnie to i zostala Ona . Bylo to dla niej swietne przezycie byc przy corki porodzie :))
    Osobiscie bez meza niewyobrazam sobie porodu z powodu samego wsparcia kurcze .

Darrika lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ