LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ZakręconaOna wrote:Kochana serio nie trzeba miec prowadzacego lekarza przy sobie
Pojedziesz rodzic okej ale On ma takich ciebie kilka sztuk i myslisz ze do kazdej na wezwanie na porod przyjedzie? Niekoniecznie . Masz zaufana lekarke super , wybierz z dobra opinia szpital i bedziesz spokojniejsza
to już zależy od lekarza.. mój prowadzący nawet jak go nee było w szpitalu to pacjentki dzwoniły w nocy/święta itd.. ii on przyjeżdżał ii odbierał poród..
Ii wiem to od dziewczyn co rodziły itd.
Dlatego też w poprzedniej ciąży jego wybrałam..
Ii tak samo mi mówił, że jakby coś zaczęło dziać.. to mam do niego dzwonić nawet w nocy...
dlatego też teraz jestem trochę zniechęcona.. jak pytam znajome o innego lekarza w okolicach.. bo wychodzi na to, że w poprzedniej ciąży trafiłam na super gościa..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 14:54
-
A no to fakt zalezy od lekarza ale wydaje mi sie ze 3/4 by musiala sie rozdwoic zeby tak dac rade kazdej porod odebrac hehe i nie miec zycia prywatnego . zalezy od podejscia wlasnie .
Ruda to jaka masz wade jesli moge wiedziec ? I jakich zabiegach ? -
nick nieaktualnySzpitala nie zmienię, byłam mega zadowolona i jest to typowo szpital położniczo-ginekologiczny z dobrymi lekarzami. Ale pamiętam, że jak czekałam na kwalifikacje do zabiegu, to wszystkie Panie, których lekarz pracuje wchodziły bez kolejki, ja tam kwitłam 3 godziny, tak samo ze salą, po zabiegu leżałam ponad dobę na pozabiegówce bo nie było dla mnie miejsca -.- ale to też miało swoje plusy, bo tam cały czas pielęgniarki są i pomagają, nawet żeby wodę podać, bo na pozabiegową salę nie może wejść nikt z zewnątrz. Męża mi nawet nie wpuścili.
Dodatkowo naoglądałam się ludzkich dramatów po poronieniach, no i też szczęście kobiet po cc, które pół godziny nie mogły wytrzymać, żeby pójść już do dzidcka. -
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:A no to fakt zalezy od lekarza ale wydaje mi sie ze 3/4 by musiala sie rozdwoic zeby tak dac rade kazdej porod odebrac hehe i nie miec zycia prywatnego . zalezy od podejscia wlasnie .
Ruda to jaka masz wade jesli moge wiedziec ? I jakich zabiegach ?
Wada wzorku - 8, no i astygmatyzm.
A zabiegi, miałam dwie miomektomie, tak się chyba fachowo nazywa usuwanie mięśniaków. Ja miałam tego jednego wielkiego w trzonie macicy i z tym bydlakiem był największy problem. -
Dziewczyny, przyjmiecie mnie do grona lutowych mamusiek?
RudaMaruda25, ZakręconaOna, Darrika, gusiaa, Scintilla, Bożenka, Wachciowa, Fruzia85 lubią tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:A no to fakt zalezy od lekarza ale wydaje mi sie ze 3/4 by musiala sie rozdwoic zeby tak dac rade kazdej porod odebrac hehe i nie miec zycia prywatnego . zalezy od podejscia wlasnie .
Ruda to jaka masz wade jesli moge wiedziec ? I jakich zabiegach ?ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
LaBellePerle wrote:Dziewczyny, przyjmiecie mnie do grona lutowych mamusiek?
LaBellePerle lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
ppieguskaa wrote:Druga kwestia. Zależy w jakim mieście się rodzi.. Bo jak w takich dużych.. To też chyba bym nee liczyła na swojego lekarza.. Aa jak w miastach takich jak ja mam w okolicy.. Gdzie porodów na dzień to było maks 3..
Ja chodzę do babki, która co prawda pracuje w szpitalu, ale na ginekologii a nie na położnictwie.👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Ruda jak dla Mnie nie bo w tych duzych miastach dziennie w szpitalu jest cholernie duzo porodow . Szczegolnie jak np. W lodzi matka polka ma sprzety dla wczesniakow itp to wiekszosc matek wybiera go i stad spedy takie .
Co do wady wzroku to Ja mam duzo mniejsza -2.5 i minus 3 plus astygmatyzm wlasnie .
LaBelle no czekalam na Ciebie slonce :dLaBellePerle lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Ruda jak dla Mnie nie bo w tych duzych miastach dziennie w szpitalu jest cholernie duzo porodow . Szczegolnie jak np. W lodzi matka polka ma sprzety dla wczesniakow itp to wiekszosc matek wybiera go i stad spedy takie .
Co do wady wzroku to Ja mam duzo mniejsza -2.5 i minus 3 plus astygmatyzm wlasnie .
LaBelle no czekalam na Ciebie slonce :d
Przylazłam dopiero teraz, bo mnie wkurza to, że tylko ovufriend jest odnowiony a belly to takie staruszysko nie cierpię wystroju tej strony! O ile na forum mi to nie przeszkadza, to ten kalendarz ciąży strasznie mi się nie podoba, wykresy na ovu o wiele ładniej wyglądały no, ale pewnie się przekonamWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 16:05
-
Dziewczyny, mam zagwozdkę. Kupując w Rossie test ciążowy, jakoś wydawało mi się, że pokaże jedną kreskę a przy kasie zobaczyłam te tabsy na wyprzedaży ze względu chyba na takie podniszczone opakowanie i kurde, wzięłam je. Myślicie, że teraz, na samym począteczku ciąży mogę je brać czy jednak powinnam zaopatrzyć się w coś z bogatszym składem?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a960ac18571.png -
LaBellePerle wrote:Dziewczyny, mam zagwozdkę. Kupując w Rossie test ciążowy, jakoś wydawało mi się, że pokaże jedną kreskę a przy kasie zobaczyłam te tabsy na wyprzedaży ze względu chyba na takie podniszczone opakowanie i kurde, wzięłam je. Myślicie, że teraz, na samym począteczku ciąży mogę je brać czy jednak powinnam zaopatrzyć się w coś z bogatszym składem?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a960ac18571.png -
Ja ma razie też kwas foliowy i dokańczam, selen i żelazo, co mi jeszcze zostały. Po pierwszej wizycie uważam z ginem co i jak, poproszę o skierowanie na jakieś badania i tyle.Teraz już się trochę boję na własną rękę suplementować.
LaBellePerle lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Ja biorę Femibion 1 oraz Omegamed Pregna, są to kwasy DHA. Ginekolog powiedziała, że to wystarczy.
LaBellePerle, Fruzia85 lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Ania:) wrote:Ja biorę prenatal uno. Ale to co kupiłaś tez jest ok. Jeśli dla kobiet w ciąży to napewno dobre.
W poprzedniej ciąży szłam całą serio Prenatal i bardzo ją sobie chwalę 😊
Ogólnie te tabsy co wstawiłam są dla kobiet starających się o dziecko, dlatego pytam.
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 18:47
-
Ogólnie teraz zamierzam witaminki podganiac dieta, bo już przed ciąża zaczęłam jeść bardzo zdrowo. Teraz wykleiłam sobie zalecenia dietetyczne z belly i dalej będę się kierowała moja książka, to super sprawa na zdrowe obiady, lunche do pracy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cae4b405fb05.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eaf41066a594.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 18:53