LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Edith wrote:Tak, ja mam ustaloną cc na 24 stycznia. Termin z om/usg mam na 1 lutego, dlatego jestem z Wami
Spojrzałam z ciekawości jaki to będzie dzień i widzę, że piątek - super.
Jeśli będę miała cesarke i będę miała cokolwiek do powiedzenia też bym chciała urodzić w piątek 🤭 - 3 doby i tak trzeba w szpitalu przeleżeć a jak się ma dziecko w domu to jakoś łatwiej o organizację tego akurat w weekend 🙂 -
Edith wrote:Dziewczyny z dziećmi, mam do Was takie pytanko:
Czy na bilans dwulatka Wasz pediatra zlecał zrobienie morfologii? Bo dostałam wezwanie wraz ze skierowaniem na to badanie, ale zastanawiam się czy kłuć synka... Jest zdrowy, wszystkie infekcje przechodził w domu, pediatra nie widział go poza szczepieniami. Chodzi mi o to, czy ta morfologia to jakaś norma, czy wymysł mojej pediatry. -
Edith
Ja robiłam córce chyba ze 2 razy już morfologię
Pediatra sam z siebie nie dał skierowania, ale po rozmowie itd dochodziliśmy do wniosku żeby zrobić
1/ pierwsze pobranie miała w wieku 10 mc - morfologia + żelazo + wit D
Bo była mega blada i miała worki pod oczami
2/ jakos w około 2- 2,5 roku z podobnego powodu
Ale pewnie gdyby nie to to pediatra ne dla nam tak „z marszu” skierowania żeby kłuć Mala09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
A właśnie pytanie do mam dzieciaczków żłobkowo/przedszkolnych - planujecie jakąś kwarantannę przed lub po powrocie ze szpitala z noworodkiem czy będziecie wysyłać pociechy normalnie do placówki?
-
Ja mam zamiar normalnie wysyłam do przedszkola
No chyba ze będzie akurat w tym czasie jakaś epidemia czegoś
Ale w normalnym układzie będzie chodzić do przedszkola09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Fryzia
Hehe No dla zdrowia psychicznego lepiej aby Statszaki poszły do przedszkola / żłobka
Choć powiem ze akurat moja 3 latka od jakieś 2-3 miesięcy jest zdecydowanie grzeczniejszą, kochansza, duuuuzo mniej histerii itd
Oczywsvie pochwaliłam wiec die zaraz pogorszy09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Fryzia
Hehe No dla zdrowia psychicznego lepiej aby Statszaki poszły do przedszkola / żłobka
Choć powiem ze akurat moja 3 latka od jakieś 2-3 miesięcy jest zdecydowanie grzeczniejszą, kochansza, duuuuzo mniej histerii itd
Oczywsvie pochwaliłam wiec die zaraz pogorszy
-
Zakręcona
Zgadzam się z Tobą !!
Z reszta wg międlą Statszaka tez lepiej jak będzie miał ten sam rytm co zawsze
Bo nie ukrywajmy...jak Córka będzie ze Man w domu i z Noworodkiem przy cycu to vo ja jestem w stanie jej zapewnić za poświęcenie czasu poza
- idź się pobaw
- joe mam czasu
- karmie Teo, nie mogę
Itd...
Aż sKoda Starszaka
A tak to idzie do przedszkola, po 15, przed 16 ja odbiorę a po 17 max wraca
Wiec będzie już druga osoba żeby się zająć StarszakiemZakręconaOna, annkaa lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Ah i od 2-3 dni mam zgagę....na szczęście nie jakaś mega duża
Ja mam zgagę codziennie, głównie wieczór i noc, w ciągu dnia czasem też. Ogólnie najgorsza jest na wieczór, czasem tak boli , że spać nie mogę. I w sumie poza tym praktycznie żadnych innych dolegliwości.
Rennie mi nie za bardzo pomaga i przed wczoraj kupiłam Manti, pomaga bardziej i w smaku rewelka34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Ja wymazu na gbs jeszcze nie mialam pobieranego, sadze ze teraz na wizycie w 36tc bedzie pobrany. Grupy krwi dr nie kazal powtarzac wiec wnioskuje ze jeden wynik wystarczy (zreszta nie rozumiem po co wiecej, przeciez grupa krwi sie nie zmienia 🤔).
Co do terminu porodu to ja mam na 6.02 ale bedzie wywolywany wczesniej wiec byc moze rozpakuje sie jednak w styczniu 😉 -
Ja tez moja bede posylac do przedszkola . Mężu będzie z nami te pierwsze 2 tyg żeby ja zaprowadzac i chodzic po nia . A co do choroby co ma byc to będzie. Możemy ja złapać wszedzoe takze niema co gdybac ..
Ja caly czas czekam na wizyte z nadzieją ze malutka już jest glowa w dół.Dariah lubi tę wiadomość
-
Edith wrote:Dziewczyny z dziećmi, mam do Was takie pytanko:
Czy na bilans dwulatka Wasz pediatra zlecał zrobienie morfologii? Bo dostałam wezwanie wraz ze skierowaniem na to badanie, ale zastanawiam się czy kłuć synka... Jest zdrowy, wszystkie infekcje przechodził w domu, pediatra nie widział go poza szczepieniami. Chodzi mi o to, czy ta morfologia to jakaś norma, czy wymysł mojej pediatry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 23:13
-
nick nieaktualnyJa często robię corce krew + wit D magnez żelazo potas sod blabla ma. Jak nic się nie dzieje to dwa razy w roku + przed szczepieniem ale to wiadomo.
Wizyty mam co 4 tyg. Teraz mam 13.01 i pewnie będzie ostatnia lub przed ostatnia. Zobaczymy czy dostanę skierowanie na cc czy jednak SN.
W 31+4 ważył 1800g