X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • aprill Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Jeśli na wyniku krwi jest napisane WYNIK POTWIERDZONY, to nie trzeba powtarzać.
    Mi lekarz wytłumaczył to tak, że owszem grupa krwi się nie zmienia, ale człowiek popełnia błędy i jeśli jeden diagnosta źle oznaczy, to jest szansa, że drugi zrobi to poprawnie. Takie przepisy obowiązują chyba od 2018, bo moja koleżanka rodziła w 2017 i robiła grupę krwi tylko raz. Przeciwciał nie oznaczała jako RH+.
    Na moim wyniku jest "niepotwierdzony".
    Tą krew-kartę kiedyś wyrobiłam i mam, ale o to nikt nie pytał.
    No nic, widocznie w szpitalu gdzie będę rodzić wystarczy jeden wynik grupy krwi...

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana mam ciagniecie w dol , pobolewanie co jakis czas brzucha z tymi twardnieniami . Rano jak wstalam to mowie jej , moge normalnie sie schylac . Tak jakby brzuch mi zszedl kapke na dol , nie wiele doslownie z 1-2 cm ale juz nie czuje malego w zoladku . Chyba , ze to chwilowe ulozenie .
    Nie no panikowac nie bede ale mimo wszystko zastanowienie moje jest ogromne . Bede obserwowac czy cos wylatuje czy nie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, jak wydzielina bez krwi to chyba nie ma strachu. Też czytałam, że czop może zacząć odchodzić nawet w 32-33 tc.
    Też obserwuję czy brzuch mi nie opadł bo ciągnęło w dół mocno wczoraj. Ale niby nie widzę różnicy.
    Nagadaj małemu żeby jeszcze się wstrzymał z wyjściem :)

annkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do pokonania co najmniej 15 km ze szpitala do domu, ale nie chcę przegiąć i przegrzać dziecka. Mam taki futerkowy/misiowy kombinezon.
    Myślałam żeby założyć- body, śpiochy lub półśpiochy,futrzakowy kombinezon, czapeczka, przykryć kocykiem w foteliku.

• Darrika Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Tak z innej beczki.
    Jak planujecie ubrać noworodka na wyjście ze szpitala?

Ja myślałam bodziak na długi rękaw, spodenki i na to taki cieplejszy pajac, żeby stopy schować, czapeczka. W foteliku będzie ten kocyk do otulenia i myślę, że jak będzie taka pogoda jak teraz, to na przejście do samochodu starczy w zupełności. Jak się w lutym zrobią ujemne mocno temperatury, czyli jakieś-15 to pomyśle nad kombinezonem :D

Mysza, annkaa lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w samochodzie przecież będzie ogrzewanie więc myślę, że trzeba ostrożnie, żeby właśnie takiego maluszka na dzień dobry nie przegrzać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 14:26

. Raga . lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Zakręcona, jak wydzielina bez krwi to chyba nie ma strachu. Też czytałam, że czop może zacząć odchodzić nawet w 32-33 tc.
    Też obserwuję czy brzuch mi nie opadł bo ciągnęło w dół mocno wczoraj. Ale niby nie widzę różnicy.
    Nagadaj małemu żeby jeszcze się wstrzymał z wyjściem :)
    Mnie zawsze lekarze powtarzali , ze jezeli czop odchodzi w kawalkach i bez krwi to moze i kilka tygodni przed porodem odchodzic ale jezeli odejdzie duzo to max 2 tygodnie sie pochodzi jezeli jest bezbarwny jak z krwia to max 2-3 dni . Tak mi moja ginekolog kiedys mowila jak i lekarz w szpitalu ale jak to jest na serio to nie wiem

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona mi ostatnio nasienie wyleciało jeszcze po 1,5dnia i też myślałam ze to czop zaczyna odchodzić, ale po kolejnym stosunku było to samo więc to nie był czop

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Zakręcona mi ostatnio nasienie wyleciało jeszcze po 1,5dnia i też myślałam ze to czop zaczyna odchodzić, ale po kolejnym stosunku było to samo więc to nie był czop
    No byc moze , dlatego napisalam , ze nie jestem pewna na 100 % z tym , ze jak tak mysle to u Mnie po seksie nasienie bylo jak sluzu masa taka a tu byla taka gruba nitka wygladajaca jak bialko kurze tylko bardziej zbite , duzo bardziej i mega duzo tego bylo . Nie rozmazalo sie na papierze a ciagnace mega nie rozrywajace sie ze tak powiem i dlugie , dosc grube .
    Zupelnie nie orzypiminalo to nasienia jak zawsze ale nie mowie ze nie jest to to . Obserwuje sie . :)

Bożenka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po dzisiejszej wizycie. Mój mały spaślaczek waży jakieś 3150g 🤨 nie szykuje się póki co za żadne skarby na wyjście więc kolejna wizyta za 2 tygodnie😌 Chyba za dobrze mu w brzuchu🙂

Bożenka, Camilla33, Fruzia85, ss25, Darrika, Scintilla, KasiaM, mj26, Edith, Dariah, emdar, . Raga ., zuzi_c, annkaa lubią tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Ja w 2013 i też 2 razy robiłam.
    Jeśli planujecie kolejne ciążę to polecam Wam wyrobienie tej Krew-karty, bo to jest już do końca życia i nie będziecie musiały w przyszłości już powtarzać tego. Poza tym warto mimo wszystko nosić w portefu taka kartę ☺
    Popieram, ja mam od 10 lat i zawsze przy sobie, czasem to może uratować człowiekowi życie.

. Raga . lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka wrote:
    Witam się z Wami po dzisiejszej wizycie. Mój mały spaślaczek waży jakieś 3150g 🤨 nie szykuje się póki co za żadne skarby na wyjście więc kolejna wizyta za 2 tygodnie😌 Chyba za dobrze mu w brzuchu🙂
    Ma jeszcze 4 tygodnie a że niby pierwsze ciążę zwłaszcza z potomkiem płci męskiej często są przenoszone to nawet 6 tyg.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona to raczej nasienie plus twój śluz, a brzuch boli i ciągnie bo seks na tym etapie bardzo obciąża i może wywoływać nieprzyjemne skurcze trwające dość długo ale bez regularnosci. Póki nie czujesz bólu od góry macicy to nic się nie dzieje.

Pamiętam jak dziś, jak na ip w 40+3 na badaniu po ktg lekarka wyciągnęła ze mnie czop, o matko ile tego było, a ile krwi aż mnie zemdlilo. A urodziłam będąc już na oddziale nie całe dwa dni później.

Dariah lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka wrote:
    Oooooo no wage masz kolego piekna !!!! ❤ to chyba pierwsze dzieciatko ponad 3 kg na forum. Cudownie rosnie .

Dafka, Dariah lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Zakręcona to raczej nasienie plus twój śluz, a brzuch boli i ciągnie bo seks na tym etapie bardzo obciąża i może wywoływać nieprzyjemne skurcze trwające dość długo ale bez regularnosci. Póki nie czujesz bólu od góry macicy to nic się nie dzieje.

Pamiętam jak dziś, jak na ip w 40+3 na badaniu po ktg lekarka wyciągnęła ze mnie czop, o matko ile tego było, a ile krwi aż mnie zemdlilo. A urodziłam będąc już na oddziale nie całe dwa dni później.
    Mam bole , co jakis czas na okres co jest juz uciazliwe plus jakby rozchodzila mi sie pochwa . Mam takie bole dzis od samego rana x od 4.30 ale mowie moge sie mylic , nie mowie ze nie ale bede sie obserwowac .

Mnie odpadl czop przy pierwszym porodzie z krwia odrazu ale bylo tego polowe mniej niz dzis . Co do mojego sluzu to cala ciaze mam sluz jak woda badz sucho , nawet przy seksie jest mega sucho i nie mialam takiego wiec to mnie zastanawialo a tu typowo zbite kurze jajo takie galaretowate ale no nic . I tak zostaje mi obserwowac to :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 15:36

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Tak z innej beczki.
    Normalnie. Body i spodnie lub pajac, wełniana kurtka, czapka, rękawiczki, śpiworek do auta No i skarpetki. Do wybranego szpitala mam kawałek, więc w aucie trzeba będzie rozbierać.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Tak z innej beczki.

Ja sobie przygotowałam body na długi rękaw, ciepłe welurowe półśpiochy , grubą bluzę, jak będzie mega zimno to Jeszcze pod bluzę kaftanik, ciepła wełniana czapka i śpiworek do fotelika, on jest watowany plus polar więc powinno być git. A i muszę chyba jeszcze znaleźć coś na szyję dla dzidzi, ale nie wiem gdzie.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Body na ramiączkach, pajac, misiowy kombinezon i śpiworek do fotelika. U mnie w szpitalu nie wypuszcza ze szpitala jak nie ma fotelika. W samochodzie ściągnę kombinezon

Darrika, Camilla33, Dariah lubią tę wiadomość

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona jeśli odchodzi po trochu i bez krwi to możesz chodzic i chodzic jeszcze w ciąży

:)

Dafka noo kolega ma wagę piękna:)

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o odczucia, to każdy był inny.
    Krew pojawiała się później (u mnie rozwarcie długo nie postępowało. Wcześniej miałam normalne i skurcze parte. Raz to nawet tylko lejące się wody wskazywały że coś ruszyło i długo długo nic. Przy pierwszym porodzie nawet położna twierdziła, że nic się nie dzieje (że to nie skurcze porodowe tylko straszaki. Nie odesłali mnie do domu, bo wody lały się konkretnie i długo, wiec mój pobyt po max 3 dobach musiał się zakończyć rozzwiązaniem.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ