X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar mozna , wiele dziewczyn na forach i moich znajomych ominelo czop ! Nie zawsze odchodzi z krwia jak nam niektorym , czasem kawalkami w sluzie i zwyczajnie nie odrozniaja :) innym przy samym porodzie dopiero a jeszcze innym odejdzie jak mnie za pierwszym razem wszystko ale wpadnie do wc a nie zlapie sie na papier . Da sie da . :)

emdar lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegusek teraz rozumiem i tak zgadzam sie . Teraz nie mam takiego meczenia sie koncowka jak z synem ale tam urodzilam w 42 tyg a tu zwyczajnie juz bym.chciala bo jestem babsztyl niecierpliwy :D heheh .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tej laski to maz nie odpisuje ale wlasnie jak wroci z silowni ma napisac dosadnie , ze sie pogodzilismy i koniec znajomosci , kontaktow jakich kolwiek. A ona zwykla szuja dokladnie ... i tak Ona doskonale wie , ze jestem na finiszu ciazy drugiej . Zreszta czy ciaza jest czy nie to my mamy 4 latka juz w domu i doskonale o tym wie , szczegolnie ze to znajoma naszych znajomych .
    A Ja do niej dwa razy pisalam juz , ile mam pisac i wysluchiwac glupieego tlumaczenia , ze ona rodziny nie rozbije i ze nie chce mnie denerwowac . No.widze wlasnie :D dlatego maz to zalatwic musi , sam to gowno rozpetal to niech naprawi teraz . Uspokoilam sie troche w kapieli juz z nerw i mysli a co.lepsze ! Dalam rade sie sama ogolic hahaha w razie wu wiecie 😂 bo siara z boberkiem jechac na porodowke :p ale nie obylo sie bez rozlewu krwi hahaha . A tak powaznie to oczywiscie z tych krostek co sa na pochwie mi lecialo ... "/ ich jest masa . Ja jutro w szpitalu poprosze zeby to obejrzeli bo nie jest dla mnoe taki wysyp normalny

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah kochana zycze Ci wszystkiego co najlepsze ❤ duzo spokoju ducha , zdrowia i milosci .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego Dariah :)

Ja mam od czasu do czasu takie jakby właśnie skurcze, na chwilę twardnieje mi brzuch i takie dziwne uczucie to jest, ale nie boli.

A mi dzisiaj spuchły kostki, jestem w szoku, mam nadzieję, że to się nie pogłębi, bo inaczej butów nie ubiorę :p

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • emdar Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, to mnie nie pocieszylaś z tym czopem🙄 upławy mam w sumie prawie całą ciążę, jakoś nie wydaje mi się żeby coś się zmieniło w ostatnim czasie, ale może podpytam lekarza jutro;niech mi tam zajrzy czy mały dobrze "zakorkowany" 😉
    A ta lasia co pisze do Twojego męża to musi być jakaś dobra wariatka swoją drogą;pisać do męża i ojca dwójki dzieci to trzeba mieć mocno nierówno pod sufitem, bez kitu.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika jak znajdę zdjęcie na kompie to wstawię jak wyglądały moje stopy w 36 tyg. Padniesz z wrażenia

c451f3354ff6.jpg

I tak do samego porodu. Chwała Bogu że było gorąco, japonki i to takie silikonowe ledwo mogłam włożyć i to nie dłużej niż na pół godziny bo nie dało się wytrzymać z bólu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 02:35

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .
    Ja w trakcie szykowania sie do pracy kowie zajrze do Was a tu taka fotka z rana Camilia ;o przerazona jestem . Jejku , to az niekiedy niebezpieczna taka opuchlizna . Widac moze miejsce na japonki tylko bylo . Wspolczuje na maksa .

Ja dzis tylko 5 h w pracy , wracam do domku i zaraz szybko do poloznej lece na kontrole a nastepnie jade do tego szpitala na rozmowe przedporodowa :) ciekawe co mi tam ciekawego powiedza . Napewno chce rodzic w wodzie !!!:d haha .
    Milego dnia

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Darrika jak znajdę zdjęcie na kompie to wstawię jak wyglądały moje stopy w 36 tyg. Padniesz z wrażenia

c451f3354ff6.jpg

I tak do samego porodu. Chwała Bogu że było gorąco, japonki i to takie silikonowe ledwo mogłam włożyć i to nie dłużej niż na pół godziny bo nie dało się wytrzymać z bólu.

:o masz rację, szok, to moje tak źle nie wyglądają! Ech ta ciąża, tyle nam problemów robi, jakby sam poród nie był wystarczający

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wszystkiego dobrego w nowym roku ✨! Nie mam coś humoru, mąż mnie wkurza... Ile można siedzieć w chacie i robić w kółko to samo. Miał dzisiaj być ze mną i popracować z domu, to nie lepiej isc z kolegami jeszcze na siłownie po pracy i znowu będę do wieczora sama siedzieć. Chciałam pojechać dzisiaj do galerii jakieś okulary przeciwsłoneczne sobie chociaż kupić, bo ciuchów nie kupię, bo nawet nie przymierze... ale nie znowu będę sprzątać, prac i oglądać tv. 😩 Mały w brzuchu lata ale czuje się ok, czekam na ta czwartkowa wizytę, jestem ciekawa ile wazy.

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewxzyny ;)
    Dziękuje bardzo ;)

Zakręcona
    Dokladnie, trzeba na prawdę mieć nie równo pod sufitem żeby wypisywać do faceta, żonatego, z 2 dzieci...
    Masakra !!!

Mj
    Eh faceci..oni zawsze maja wyczucie sytuacji...
    Nie denerwuj się ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona udanej wizyty 😊
    Co do opuchlizny, na szczęście ta dotycząca kończyn nienejst niebezpieczna, ale jeśli już kobiecie puchnie twarz i po przebudzeniubw ciągu dwóch godzin nie wraca do normy to szybko do lekarza. My zaspalismy! Mąż już odstawil Piotrusia do żłobka, ja zjadłam śniadanie, zaraz ogarniam dół domu, szybki makijaż i lecimy na miasto, zakupy, fotograf, wizyta u lekarza.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) my też już po śniadaniu. Czwkam aż pralka się wypierze ,wywiesze i idziemy na spacer. Odbiorę wyniki krwi i lecimy po prezent dla 6 latki na jutrzejsze urodzinki:) znowu zagadka co kupic .

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no moze i tak jest jak mowisz sle serio i tak przerazajaca opuchlizna . Wspolczuje , mnie nigdy nic nie spuchlo w ciazy mimo ze woda sie zbieraaaaaa .
    Dzis masz zalatany dzien jak Ja widze .
    No Ja juz po pracy , wlasnie wracam do domu . Mialam isc do sklepu po drodze ale poerdziele , tak mnie w kroczu ciagnie i kluje ze ide powoli prosto do domu. Ogarne sie i na 1 wizyte lece ...
    Dzis po raz pierwszy zalozylam czapke na glowe , tak zimno u Nas !!! Nigdy w czapkach nie chodze wiec wyobrazcoe sobie . Ostatnio mialam czape w zakopanem rok temu hahah

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzień dobry w Nowym Roku!!!

My wczoraj wróciliśmy z gór. Było cudownie! Brak dostępu do sieci od soboty, z małymi przerwami na wyjazd aby skontaktować się z rodzinką. Duuuży reset ale cieszę się, że już jesteśmy w domku :)

No to mamy nowy rok coraz bardziej panikuję, chyba dotarło do mnie jak wiele się teraz zmieni. Pakowałam spontanicznie torbę do szpitala przed wyjazdem i uświadomiłam sobie jak się zaraz wszystko zmieni.

Ja od następnego tygodnia lecę na zwolnienie. Fizycznie czuję się w miarę okej, ale czasem mam takie twardnienia brzucha, że wolałabym w tym czasie być w domu, a nie w pracy. Poza tym mam jeszcze trochę porządków do zrobienia więc wolne się przyda chociaż na chwilkę :)
    W następnym tygodniu mam wizytę kwalifikacyjną do szpitala w którym chcę rodzić, wtedy będzie ustalony termin CC. Mam nadzieję, że zostaniemy przyjęci.

Zakręcona - tulę Cię mocno! Dużo przeżyłaś, mam nadzieję, że nowy rok przyniesie dużo dobrego do Waszej rodzinki <3

Scintilla dużo zdrówka dla córeczki!

Dariah sto lat kochana!!!! życzę Ci aby ten rok był wspaniały i dla Ciebie łaskawy pod każdym względem :)

i całej reszcie składam życzenia na Nowy Rok! Abyśmy się szczęśliwie rozpakowały, bez żadnych przygód i komplikacji.

emdar, Darrika, Edith, annkaa lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki, tak Was czytam i dobrze wnioskuję że większość z Was już spakowana do szpitala? Ja to mam plan od pn zacząć prać dopiero wszystkie rzeczy.. Kurde żebym się nie obudziła "z ręką w nocniku"🙄 Niech mnie któraś pocieszy że nie jestem jedyna😉

Darrika, ZakręconaOna, . Raga . lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Hej laseczki, tak Was czytam i dobrze wnioskuję że większość z Was już spakowana do szpitala? Ja to mam plan od pn zacząć prać dopiero wszystkie rzeczy.. Kurde żebym się nie obudziła "z ręką w nocniku"🙄 Niech mnie któraś pocieszy że nie jestem jedyna😉

Nie jesteś jedyna :) Ja spakowałam torbę tylko na wyjazd ale tak naprawdę ciuszki nie wyprane, wzięłam to co miałam w razie W :D ale też biorę się za to w następnym tygodniu żeby serio mieć już poprane i poprasowane:)

. Raga ., annkaa lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar
    ja juz w zasadzie spakowana ;)
    dzis domowilam ostatnie rzeczy do torby :)
    wczoraj D mnie "opeiprzyl" ze igram z ogniem i mam zamawiac co trzeba w razie w..
    to zamowialm zeby nie bylo hehe
    ale ja generlanie wole miec wczesniej gotowe :)

annkaa lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coprawda część rzeczy mam popranych ale na tym koniec. Nawet jeszcze wszystkiego nie kupiłam. Mówiłam sobie ze po świętach a tu nawet już nowy rok się zaczął.🤨

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah, spóźnione życzenia: wszystkiego najlepszego! I powodzenia na wizycie, daj znać po :)

U mnie skurcze przepowiadające też coraz częściej, wczoraj był jeden mocno bolesny. Mam nadzieję, że nie wpływa to za bardzo na szyjkę.
    Pojawiły się pierwsze rozstępy na brzuchu, cóż...nie smarowałam z lenistwa, ale jak zobaczyłam te dwa to złapałam za olejek😄 Spakowałam się w torbę sportową 35 litrów, ale dziecko pakuję osobno w mniejszą bo nie da rady wszystkiego upakować.
    Dziś jest piękna pogoda, słońce, normalnie jak na wiosnę. Tylko natura wariuje bo na drzewach rozwijają się pąki😲

Dariah lubi tę wiadomość

‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ