LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dariah to tak jak u mnie, aż utrudnia mi to normalne chodzenie, lekarz dziś wystawił mi l4 do 16 lutego ale obstawiam, że szyjka się podda i urodze pod koniec miesiąca, a ja się wcale nie pogniewam 😋
To z trójki naszych chłopaków mój waży dziś najwięcej, zobaczymy jak będzie po porodzie.
Porownalam pomiary starszego synka i ważą niemalże identycznie. -
Camilla
Córka na tym samym etapie ważyła wg usg 2 3350 g
Wiec troszeczkę więcej
Ale hak jak mówiłam jej waga usg była zawyżona
Ciekawe jak z synkiem09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Mama po przejsciach, no ja też nie planuję wcześniej niz po skończonym 37,ale z drugiej strony to wiecie planować to sobie możemy jedna z drugą 😉. Lekarz mi dziś powiedział że mały jeszcze mega wysoko, no i szyjka wręcz"żelazna"wiec jego zdaniem to może być jeszcze dobre 6 do
nawet 8tygodni🙄Zobaczymy jak to wyjdzie.
Ej, a z innej beczki, dużo Wam siary już wycieka?
No miejmy nadzieję że u Zakręconej ok wszystko..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 18:40
. Raga . lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
No to właśnie u nas główka baaaaardzo nisko, aż wyczuwalna reka w badaniu
Szyjka miękka...
Nasza z kolei podejrzewa ze na koniec miesiąca będzie już po....
Ale tak jak mówi - można się zaskoczyć czasami
Mi siara nie wycieka - tzn widziałam jakieś pojedyncze kropli na staniki ale to malutko
Z córka nie miałam żadnych wycieków....09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Camilla ale duży już synek 🧸❤️ Już się nie mogę doczekać mojej wizyty. Dzisiaj mnie mały dusi jakoś na żołądek i jelita, nie mam coś apetytu, a przez ostatnie dni miałam ogromny. Dopada mnie chyba stres przed porodem, niby się nie denerwuje a jednak się trochę boje. Tez bym chciała żeby pod koniec stycznia już było po.28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
emdar wrote:Mama po przejsciach, no ja też nie planuję wcześniej niz po skończonym 37,ale z drugiej strony to wiecie planować to sobie możemy jedna z drugą 😉. Lekarz mi dziś powiedział że mały jeszcze mega wysoko, no i szyjka wręcz"żelazna"wiec jego zdaniem to może być jeszcze dobre 6 do
nawet 8tygodni🙄Zobaczymy jak to wyjdzie.
Ej, a z innej beczki, dużo Wam siary już wycieka?
No miejmy nadzieję że u Zakręconej ok wszystko..
Mi sama z siebie już raczej nie, czasem jak delikatnie ścisnę pierś to leci, ale też jest tak, że jeden dzień leci tego dużo, a w inny jak sprawdzam nie ma nic34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Bozenka
No fajnie byłoby gdyby jeszxze posiedział w brzuszku
Zakręcona
Co u Was ?
Gusiaa
A normalnie jakie masz ? Mlze więcej kaw dziś piłaś albo coś? Czy tak samo z siebie ?
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Jejku , caly dzien na nogach . Od 4.30 :o wlasnie gotuje Nam kolacje , dziecko polozylismy spac i odpoczywac bede. Uff ...
A wiec tak . Te pasma krwi co widziala w moczu polozna to i Ja widzialam wczoraj , lekarka w szpitalu powiedziala , ze mozliwe ze to od tego czopa co wczoraj odszedl . Pozniej znow badali mi mocz i juz ich nie bylo . Cisnienie mierzyli mi 6 razy bo ciagle bylo za wysokie az w koncu nagle przy ostatnim pomiarze spadlo na maksa az mnie glowa rozbolala
Co do brzucha to mam mniejszy niz powinnam miec faktycznie , zrobili usg i maly ma nogi wymiarowo na 37 tydzien i 5 dni a cala reszta to 33 /34 tydzien . Wage ma wedlug usg 2,5 kg i wedlug norm jest na dolnej granicy szczegolnie , ze jest dlugi to waga moze byc zawyzona lekko . Ogolnie wszystko super , wody , lozysko , przeplywy ale jednak ich niepokoi waga mala dziecka szczegolnie, ze pierwsze urodzilo sie 3800/59 dlatego chca obserwowac Mnie i mam za 2 tygodnie kolejne usg a do konca ciazy juz co tydzien ktg w piatki bo maly bardzo malo sie ruszal.na usg . Zrobili dzis mi juz jedno , maly rozbujal sie jak szalony hehe wiec ok ale juz mi grozili , ze jak malo bedzie sie ruszal to zostaje w szpitalu na obserwacji co bylo dla Mnie przerazajace tak , ze boziu ... na szczescie obylo sie .
Szacuja wage malego na porod ledwo ponad 3 kg o ile bedzie przybieral tak jak nalezy stad za 2 tyg usg i potem kolejne jezeli nie urodze po nastepnym .
U poloznej wyszla infekcja , w szpitalu czysty mocz . Od czego zalezne nie wiem ale wszystko dobrze . Ciesze sie , ze na koniec mam kontrole taka jaka powinnam miec !i maly ulozony glowko w fol normalnie , u poloznej nie byl . Jest tak maly , ze plywa jeszcze powiedzieli mimo , ze ma malo miejsca przez maly brzuchol .
annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Zakrecona pamietaj ze jest granica błędu w usg wiec nie musi być wcale taki mały.
Wielkość brzucha też nie jest wyznacznikiem.
No i na tym etapie będzie waga wzrastac mu wiecej co tydzień takze napewno urodzi sie silny chłopak. -
ZakręconaOna wrote:Jejku , caly dzien na nogach . Od 4.30 :o wlasnie gotuje Nam kolacje , dziecko polozylismy spac i odpoczywac bede. Uff ...
A wiec tak . Te pasma krwi co widziala w moczu polozna to i Ja widzialam wczoraj , lekarka w szpitalu powiedziala , ze mozliwe ze to od tego czopa co wczoraj odszedl . Pozniej znow badali mi mocz i juz ich nie bylo . Cisnienie mierzyli mi 6 razy bo ciagle bylo za wysokie az w koncu nagle przy ostatnim pomiarze spadlo na maksa az mnie glowa rozbolala
Co do brzucha to mam mniejszy niz powinnam miec faktycznie , zrobili usg i maly ma nogi wymiarowo na 37 tydzien i 5 dni a cala reszta to 33 /34 tydzien . Wage ma wedlug usg 2,5 kg i wedlug norm jest na dolnej granicy szczegolnie , ze jest dlugi to waga moze byc zawyzona lekko . Ogolnie wszystko super , wody , lozysko , przeplywy ale jednak ich niepokoi waga mala dziecka szczegolnie, ze pierwsze urodzilo sie 3800/59 dlatego chca obserwowac Mnie i mam za 2 tygodnie kolejne usg a do konca ciazy juz co tydzien ktg w piatki bo maly bardzo malo sie ruszal.na usg . Zrobili dzis mi juz jedno , maly rozbujal sie jak szalony hehe wiec ok ale juz mi grozili , ze jak malo bedzie sie ruszal to zostaje w szpitalu na obserwacji co bylo dla Mnie przerazajace tak , ze boziu ... na szczescie obylo sie .
Szacuja wage malego na porod ledwo ponad 3 kg o ile bedzie przybieral tak jak nalezy stad za 2 tyg usg i potem kolejne jezeli nie urodze po nastepnym .
U poloznej wyszla infekcja , w szpitalu czysty mocz . Od czego zalezne nie wiem ale wszystko dobrze . Ciesze sie , ze na koniec mam kontrole taka jaka powinnam miec !i maly ulozony glowko w fol normalnie , u poloznej nie byl . Jest tak maly , ze plywa jeszcze powiedzieli mimo , ze ma malo miejsca przez maly brzuchol .
Czy ja wiem czy maly.. Hmm to, że głowa i brzuch jest mniejsza.. To jeszcze nee znaczy, że nee rośnie.. Hmm u mnie też co usg różne pomiary raz starsze Aa raz do tylu.. Ii żaden lekarz nee twierdził, że coś jest nee tak 🤷 Aa syn w 34tc pokazywało na usg 2400g :> hmm ii też tego nee skomentowali, że mały.. -
Ja tam nie panikuje , bron boz3
wazne , ze 2,5 kg jest a granica bledu , ze jest rowniez wiem . Luzik dziewczyny . Piegusek nikt nie mowi , ze nie rosnie a , ze jest maly . Chca kontrolowac jego przyrost masy ciala
. Czy prawidlowo rosnie czy nie . Mowilam wam , ze tu wszystko maja pod tabele i nie przegadasz ze moze byc inaczej
Dla Mnie najwazniejsze jest to , ze z malym wszystko w porzadku. Usg przed porodem jest i bedzie kolejne wiec super . Tak jak chcialam a waga tak sie nie przejmuje juz . 3 kg bedzie mial na bank przy porodzie wiec super . Najwyzej bedzie z mniejszych dzieciaczkow .Camilla33, ppieguskaa, annkaa lubią tę wiadomość