X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona dobrze, że będziesz już miała zapewnioną należytą opiekę ☺️ I ja tak samo myślę jak ppieguska. Moja w 31tc miała 1570g i wątpię żeby na następnej wizycie więcej niz 2500🤔☺️

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Zakręcona dobrze, że będziesz już miała zapewnioną należytą opiekę ☺️ I ja tak samo myślę jak ppieguska. Moja w 31tc miała 1570g i wątpię żeby na następnej wizycie więcej niz 2500🤔☺️
    U nas równo 30+4 miała nie cale 1500 także tez duża niw będzie jakos ..ale lekarz mi mówił ze około 3 kg bedsie .

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne zeby te baerbecie nasze byly zdrowe . :) strasznie mi ulzylo , ze podejrzalam dzieciatko na usg . Naprawde

Camilla33, Dafka, . Raga ., emdar, Dariah, annkaa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wierzę Ci, mi miesiąc bez podglądu jest ciężko przeżyć... A o tych krostkach coś powiedzieli?

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    No wierzę Ci, mi miesiąc bez podglądu jest ciężko przeżyć... A o tych krostkach coś powiedzieli?
    Nie . Wiedza o nich ale nic nie mowia bo twierdza , ze to moze byc od infekcji ( ktorej nie ma ?! )
    Kazali smarowac mascia clotrimazol dalej na zmiane z witamina a . Za tydzien maja mi dac jakas globulke jednodniowa dopochwowa i sprawdzimy czy po Niej cos da . Tyle w sumie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka z rana :) Ja od 3 godziny nie śpię nic,a nic. Mały mnie cały czas kopie, całe podbrzusze mam rozkopane główka. Kręgosłup boli, w żadnej pozycji nie jest dobrze. Za długo się dobrze czułam i noce przesypialam... Do tego kot mi się wczoraj rozchorował i dzisiaj jadę do weterynarza, tez tym się denerwuje i pewnie mały wyczuł. Jeszcze dzisiaj muszę zrobić badania krwi, wiec super... a spałam może niecałe 4h. Wieczorem jak zasypiam to w kilka sekund, ale jak się w nocy obudzę to nie potrafię... 🙁

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się witam z rana :)

Zaraz jadę zawieźć mocz do badania i na jakieś małe zakupki. Też mam problemy ze snem tzn usnę szybko ale w nocy budzę się chyba z kilkanaście razy, przekręcam bo w żadnej pozycji mi niewygodnie. No i oczywiście siku co chwilę :P Jak nie miałam z tym problemu całą ciążę tak teraz już młody naciska ewidentnie na pęcherz :)

Ja nie mam na razie siary, może jakieś pojedyncze kropelki ale to sporadycznie.
    Zakręcona no to super, myślę, że z tą wagą nie jest źle :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wstałam. Ale się wyspalam... :)
    Ja piorę w dzidziusiu, lubię ten proszek. Lovela mi śmierdziała.
    Dzisiaj zamawiam kołyskę i pakuje torbę. Wczoraj cały dzień poza domem byliśmy i wieczorem miałam okropny ból brzucha. Mój mąż był wściekły ze nie spakowałam jeszcze torby 😂

Miałam zrobić hybrydę na nóżkach ale chyba odpuszczę, już coraz bliżej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 09:48

annkaa lubi tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Witam się po kijowej nocce - znów nie mogłam spać
    Jestem padnięta, idę do łóżka i co....gowno ;) nie mogę zasnąć
    A potem o 4:30 córka zrobiła siusiu do łóżka wiec pranie, przebieranie i była Orawie 6...
    Zasnęłam na chwile i co...? 8 rano i córka się obudziła...
    Zaraz padnę !! ;(

Do tego coś mnie bierze
    - katar zatokowy
    - ból głowy
    - ból gardła
    Suuuuper !!

To tyle sobie ponarzekalam ;)

Zakręcona
    Super ze wreszcie ktoś się Tobą zajął j będziesz mieć teraz opiekę!!!
    A waga to się nie przejmuj !! Jest spora granica błędu !
    Nasz ma teraz 2150 i gin mówiła ze super waga (nie dużo i nie mało)
    A poza tym to tylko estymacje
    Będzie dobrze !

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w Sobotę;) ja dzis sobie nawet po spalam,ale cos mnie brzuch boli na okres ;/

Dariah zdrowka ...
    Ja tam siary tez nie mam zreszta w 1 ciąży tez nie było, a 1.5 dnia po porodzie mnie zalewalo.. :)

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co juz od rana mam dość. Wczoraj rozmawiałam z moja przyjaciolka ,ze mam za wysokie ciśnienie. I już mi nadawala,ze to moja wina ze za duzo chodzę, a powinnam odpoczywać itp.

Dzis do mnie dzwoni przed chwilą, ze ona dzwoniła do swojego lekarza i ze on jej powiedział,ze to nie bezpieczne bo nie dotelniam dziecka ,ze zle oddycha,ze dziecko moze się urodzic przez to male . Ogólnie chciala mi pokazać ze moja w tym wina .

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Nie jestescie same z tymi pobudkami w nocy , tak samo mam :) a waga sie nie przejmuje . 2,5 kg osiagnal wiec spokojna glowa . I tak urosnie jeszcze to Oni panikuja bo przeciez ich normy sie nie zgadzaja . Dla nich dziecko wagowo to 4 kg prawie powinno sie rodzic zeby bylo w normie takze luzik hehe .
    Co do siary mnie wyplywa ale nie ma zalewania :)

Gusia cisnienie wysokie owszem nie jest bezpieczne ale nie jednorazowe a ciagle ... :) ja takie cisnienie jak Ty wczoraj mialam pol ciazy z synem prawie i leki wtedy bralam , ciazy nie wywolywali wczesniej a syn zdrowy jak rydz ! A jednorazowe jak sie zdarzy to odpocznij , duzo wody wypij bo je reguluje , ewentualnie wejdz pod prysznic tyle . Nic tu nie ma Twojej winy a jakby cisnienie skakalo bo Ty za duzo chodzisz to Ja bym miala 200 na 200 jak i wiekszosc z Nas z tego forum . Przeciez nie jedna kobieta w ciazy pracuje jeszcze , w tym Ja i pare pewnie stad innych dziewczyn . Olej kolezanki gadanie , takie madralinskie Panny mnie najbardziej wkurzaja .

annkaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaaa
    Nie przejmuj sie gadaniem przyjaciółki
    Powiedz jej ze niebezpieczne to jest stresowa ie ciężarnej głupimi tekstami ;)

ZakręconaOna, Darrika, annkaa lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia współczuję gadania przyjaciółki... Nie znoszę takich doradców. Ale przecież "oni chcą dobrze" 😁

Ja kupiłam kilka ciuszkow w lumpku, zrobilam zakupy i teraz zamierzam odpoczywać 😍

Dariah lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Mama po przejsciach, no ja też nie planuję wcześniej niz po skończonym 37,ale z drugiej strony to wiecie planować to sobie możemy jedna z drugą 😉. Lekarz mi dziś powiedział że mały jeszcze mega wysoko, no i szyjka wręcz"żelazna"wiec jego zdaniem to może być jeszcze dobre 6 do
    nawet 8tygodni🙄Zobaczymy jak to wyjdzie.
    Ej, a z innej beczki, dużo Wam siary już wycieka?
    No miejmy nadzieję że u Zakręconej ok wszystko..
    No z tymi planami, to wiem że różnie bywa. Ale poród przed 36 tc u mnie równa się szpital specjalistyczny, o wysokiej referencyjności, co często wiąże się z dodatkowymi problemami nie tylko z dzieckiem, ale też możliwymi utrudnieniami w stylu godziny odwiedzin, odległość, dostępność itp. Dlatego skłonna nawet jestem znów zacząć brak prog. profilaktycznie by dotrwać do tego 36+ 0. Po 36 tc (gdy nie ma komplikacji) rodzę gdzie chcę, wychodzę kiedy chcę itp (pod warunkiem że mogę o własnych siłach opuścić szpital.

W pierwszej ciąży pokarm się lał gdy położyłam się na brzuchu lub na boku (budziłam się z mokra koszulką), w 2 karmiłam tandem (pokarm miałam cały czas, a laktacja była stabilna. A w 3 pokarm straciłam w 5 tc. Teraz mam trochę siary od ok miesiąca, ale jest jej mało (kilka kropki gdybym chciała sobie rozbudzić laktację, to chwilę by trwało.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Wiecie co juz od rana mam dość. Wczoraj rozmawiałam z moja przyjaciolka ,ze mam za wysokie ciśnienie. I już mi nadawala,ze to moja wina ze za duzo chodzę, a powinnam odpoczywać itp.

Dzis do mnie dzwoni przed chwilą, ze ona dzwoniła do swojego lekarza i ze on jej powiedział,ze to nie bezpieczne bo nie dotelniam dziecka ,ze zle oddycha,ze dziecko moze się urodzic przez to male . Ogólnie chciala mi pokazać ze moja w tym wina .
    Od leczenia jest lekarz. I raczej nie daje leków po jednym pomiarze ciśnienia, może warto wypożyczyć holter. Nie stresuj się na zapas.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem.. ona ma 3 dzieci i uznaje się ostatnio za specjalistke. Juz mi doradzala, ze powinnam skakac na piłce zeby mała się obrocila 🤦‍♀️

Sama 3 dziecko urodzila przez cc , siedziała ciagle w domu mowiac zw nie ma na nic siły przytyla 20kg , miala opuchnięte nogi a córka jej urodziła sie z waga 4.300 .

Dzis cisnieniw mam ok

Jedno 113 drugi pomiar 122 i wszysyko na 60 .

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ja wiem.. ona ma 3 dzieci i uznaje się ostatnio za specjalistke. Juz mi doradzala, ze powinnam skakac na piłce zeby mała się obrocila 🤦‍♀️

Sama 3 dziecko urodzila przez cc , siedziała ciagle w domu mowiac zw nie ma na nic siły przytyla 20kg , miala opuchnięte nogi a córka jej urodziła sie z waga 4.300 .

Dzis cisnieniw mam ok

Jedno 113 drugi pomiar 122 i wszysyko na 60 .
    Zawsze gdzies specjalistka sie znajdzie , czy ma jedno czy troje . :D a najlepsze sa te co dzieci nie maja a wymadrzaja sie niesamowicie i wszystkie rozumy zjadly . Poczytaly w internecie ( wiele blednych informacji ) i stosuja sie do nich jak przy wyroczni jakies ;) takze bez stresu .

Dobrze, ze cisnienie sie unormowalo :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez macie dzisiaj taki dzien lenistwa ? My mielismy z mezem sprzatac , ciuszki juz segregowac po synku ktore mozna uzyc dla drugiego maluszka ale stwierdzilismy , ze dzien lenistwa nam sie przyda i zrobimy wszystko jutro :) takze Ja dzis tylko zupke grzybowa gotuje na obiad , pranie drugie zaraz wlacze, porozwieszam i tyle . Chyba ze pozniej mi sie zachce to pietro wysprzatam cale a takto siedzimy przed tv , herbatka / kawka i tyle .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzień pod tytułem : dobijcie mnie!
    Wiec generalnie nic mi się nie chce ...

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ