X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona dobrze, że będziesz już miała zapewnioną należytą opiekę ☺️ I ja tak samo myślę jak ppieguska. Moja w 31tc miała 1570g i wątpię żeby na następnej wizycie więcej niz 2500🤔☺️

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Zakręcona dobrze, że będziesz już miała zapewnioną należytą opiekę ☺️ I ja tak samo myślę jak ppieguska. Moja w 31tc miała 1570g i wątpię żeby na następnej wizycie więcej niz 2500🤔☺️
    U nas równo 30+4 miała nie cale 1500 także tez duża niw będzie jakos ..ale lekarz mi mówił ze około 3 kg bedsie .

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne zeby te baerbecie nasze byly zdrowe . :) strasznie mi ulzylo , ze podejrzalam dzieciatko na usg . Naprawde

Camilla33, Dafka, . Raga ., emdar, Dariah, annkaa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wierzę Ci, mi miesiąc bez podglądu jest ciężko przeżyć... A o tych krostkach coś powiedzieli?

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    No wierzę Ci, mi miesiąc bez podglądu jest ciężko przeżyć... A o tych krostkach coś powiedzieli?
    Nie . Wiedza o nich ale nic nie mowia bo twierdza , ze to moze byc od infekcji ( ktorej nie ma ?! )
    Kazali smarowac mascia clotrimazol dalej na zmiane z witamina a . Za tydzien maja mi dac jakas globulke jednodniowa dopochwowa i sprawdzimy czy po Niej cos da . Tyle w sumie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka z rana :) Ja od 3 godziny nie śpię nic,a nic. Mały mnie cały czas kopie, całe podbrzusze mam rozkopane główka. Kręgosłup boli, w żadnej pozycji nie jest dobrze. Za długo się dobrze czułam i noce przesypialam... Do tego kot mi się wczoraj rozchorował i dzisiaj jadę do weterynarza, tez tym się denerwuje i pewnie mały wyczuł. Jeszcze dzisiaj muszę zrobić badania krwi, wiec super... a spałam może niecałe 4h. Wieczorem jak zasypiam to w kilka sekund, ale jak się w nocy obudzę to nie potrafię... 🙁

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się witam z rana :)

Zaraz jadę zawieźć mocz do badania i na jakieś małe zakupki. Też mam problemy ze snem tzn usnę szybko ale w nocy budzę się chyba z kilkanaście razy, przekręcam bo w żadnej pozycji mi niewygodnie. No i oczywiście siku co chwilę :P Jak nie miałam z tym problemu całą ciążę tak teraz już młody naciska ewidentnie na pęcherz :)

Ja nie mam na razie siary, może jakieś pojedyncze kropelki ale to sporadycznie.
    Zakręcona no to super, myślę, że z tą wagą nie jest źle :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wstałam. Ale się wyspalam... :)
    Ja piorę w dzidziusiu, lubię ten proszek. Lovela mi śmierdziała.
    Dzisiaj zamawiam kołyskę i pakuje torbę. Wczoraj cały dzień poza domem byliśmy i wieczorem miałam okropny ból brzucha. Mój mąż był wściekły ze nie spakowałam jeszcze torby 😂

Miałam zrobić hybrydę na nóżkach ale chyba odpuszczę, już coraz bliżej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 09:48

annkaa lubi tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Witam się po kijowej nocce - znów nie mogłam spać
    Jestem padnięta, idę do łóżka i co....gowno ;) nie mogę zasnąć
    A potem o 4:30 córka zrobiła siusiu do łóżka wiec pranie, przebieranie i była Orawie 6...
    Zasnęłam na chwile i co...? 8 rano i córka się obudziła...
    Zaraz padnę !! ;(

Do tego coś mnie bierze
    - katar zatokowy
    - ból głowy
    - ból gardła
    Suuuuper !!

To tyle sobie ponarzekalam ;)

Zakręcona
    Super ze wreszcie ktoś się Tobą zajął j będziesz mieć teraz opiekę!!!
    A waga to się nie przejmuj !! Jest spora granica błędu !
    Nasz ma teraz 2150 i gin mówiła ze super waga (nie dużo i nie mało)
    A poza tym to tylko estymacje
    Będzie dobrze !

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w Sobotę;) ja dzis sobie nawet po spalam,ale cos mnie brzuch boli na okres ;/

Dariah zdrowka ...
    Ja tam siary tez nie mam zreszta w 1 ciąży tez nie było, a 1.5 dnia po porodzie mnie zalewalo.. :)

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co juz od rana mam dość. Wczoraj rozmawiałam z moja przyjaciolka ,ze mam za wysokie ciśnienie. I już mi nadawala,ze to moja wina ze za duzo chodzę, a powinnam odpoczywać itp.

Dzis do mnie dzwoni przed chwilą, ze ona dzwoniła do swojego lekarza i ze on jej powiedział,ze to nie bezpieczne bo nie dotelniam dziecka ,ze zle oddycha,ze dziecko moze się urodzic przez to male . Ogólnie chciala mi pokazać ze moja w tym wina .

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Nie jestescie same z tymi pobudkami w nocy , tak samo mam :) a waga sie nie przejmuje . 2,5 kg osiagnal wiec spokojna glowa . I tak urosnie jeszcze to Oni panikuja bo przeciez ich normy sie nie zgadzaja . Dla nich dziecko wagowo to 4 kg prawie powinno sie rodzic zeby bylo w normie takze luzik hehe .
    Co do siary mnie wyplywa ale nie ma zalewania :)

Gusia cisnienie wysokie owszem nie jest bezpieczne ale nie jednorazowe a ciagle ... :) ja takie cisnienie jak Ty wczoraj mialam pol ciazy z synem prawie i leki wtedy bralam , ciazy nie wywolywali wczesniej a syn zdrowy jak rydz ! A jednorazowe jak sie zdarzy to odpocznij , duzo wody wypij bo je reguluje , ewentualnie wejdz pod prysznic tyle . Nic tu nie ma Twojej winy a jakby cisnienie skakalo bo Ty za duzo chodzisz to Ja bym miala 200 na 200 jak i wiekszosc z Nas z tego forum . Przeciez nie jedna kobieta w ciazy pracuje jeszcze , w tym Ja i pare pewnie stad innych dziewczyn . Olej kolezanki gadanie , takie madralinskie Panny mnie najbardziej wkurzaja .

annkaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaaa
    Nie przejmuj sie gadaniem przyjaciółki
    Powiedz jej ze niebezpieczne to jest stresowa ie ciężarnej głupimi tekstami ;)

ZakręconaOna, Darrika, annkaa lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia współczuję gadania przyjaciółki... Nie znoszę takich doradców. Ale przecież "oni chcą dobrze" 😁

Ja kupiłam kilka ciuszkow w lumpku, zrobilam zakupy i teraz zamierzam odpoczywać 😍

Dariah lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Mama po przejsciach, no ja też nie planuję wcześniej niz po skończonym 37,ale z drugiej strony to wiecie planować to sobie możemy jedna z drugą 😉. Lekarz mi dziś powiedział że mały jeszcze mega wysoko, no i szyjka wręcz"żelazna"wiec jego zdaniem to może być jeszcze dobre 6 do
    nawet 8tygodni🙄Zobaczymy jak to wyjdzie.
    Ej, a z innej beczki, dużo Wam siary już wycieka?
    No miejmy nadzieję że u Zakręconej ok wszystko..
    No z tymi planami, to wiem że różnie bywa. Ale poród przed 36 tc u mnie równa się szpital specjalistyczny, o wysokiej referencyjności, co często wiąże się z dodatkowymi problemami nie tylko z dzieckiem, ale też możliwymi utrudnieniami w stylu godziny odwiedzin, odległość, dostępność itp. Dlatego skłonna nawet jestem znów zacząć brak prog. profilaktycznie by dotrwać do tego 36+ 0. Po 36 tc (gdy nie ma komplikacji) rodzę gdzie chcę, wychodzę kiedy chcę itp (pod warunkiem że mogę o własnych siłach opuścić szpital.

W pierwszej ciąży pokarm się lał gdy położyłam się na brzuchu lub na boku (budziłam się z mokra koszulką), w 2 karmiłam tandem (pokarm miałam cały czas, a laktacja była stabilna. A w 3 pokarm straciłam w 5 tc. Teraz mam trochę siary od ok miesiąca, ale jest jej mało (kilka kropki gdybym chciała sobie rozbudzić laktację, to chwilę by trwało.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Wiecie co juz od rana mam dość. Wczoraj rozmawiałam z moja przyjaciolka ,ze mam za wysokie ciśnienie. I już mi nadawala,ze to moja wina ze za duzo chodzę, a powinnam odpoczywać itp.

Dzis do mnie dzwoni przed chwilą, ze ona dzwoniła do swojego lekarza i ze on jej powiedział,ze to nie bezpieczne bo nie dotelniam dziecka ,ze zle oddycha,ze dziecko moze się urodzic przez to male . Ogólnie chciala mi pokazać ze moja w tym wina .
    Od leczenia jest lekarz. I raczej nie daje leków po jednym pomiarze ciśnienia, może warto wypożyczyć holter. Nie stresuj się na zapas.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem.. ona ma 3 dzieci i uznaje się ostatnio za specjalistke. Juz mi doradzala, ze powinnam skakac na piłce zeby mała się obrocila 🤦‍♀️

Sama 3 dziecko urodzila przez cc , siedziała ciagle w domu mowiac zw nie ma na nic siły przytyla 20kg , miala opuchnięte nogi a córka jej urodziła sie z waga 4.300 .

Dzis cisnieniw mam ok

Jedno 113 drugi pomiar 122 i wszysyko na 60 .

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ja wiem.. ona ma 3 dzieci i uznaje się ostatnio za specjalistke. Juz mi doradzala, ze powinnam skakac na piłce zeby mała się obrocila 🤦‍♀️

Sama 3 dziecko urodzila przez cc , siedziała ciagle w domu mowiac zw nie ma na nic siły przytyla 20kg , miala opuchnięte nogi a córka jej urodziła sie z waga 4.300 .

Dzis cisnieniw mam ok

Jedno 113 drugi pomiar 122 i wszysyko na 60 .
    Zawsze gdzies specjalistka sie znajdzie , czy ma jedno czy troje . :D a najlepsze sa te co dzieci nie maja a wymadrzaja sie niesamowicie i wszystkie rozumy zjadly . Poczytaly w internecie ( wiele blednych informacji ) i stosuja sie do nich jak przy wyroczni jakies ;) takze bez stresu .

Dobrze, ze cisnienie sie unormowalo :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez macie dzisiaj taki dzien lenistwa ? My mielismy z mezem sprzatac , ciuszki juz segregowac po synku ktore mozna uzyc dla drugiego maluszka ale stwierdzilismy , ze dzien lenistwa nam sie przyda i zrobimy wszystko jutro :) takze Ja dzis tylko zupke grzybowa gotuje na obiad , pranie drugie zaraz wlacze, porozwieszam i tyle . Chyba ze pozniej mi sie zachce to pietro wysprzatam cale a takto siedzimy przed tv , herbatka / kawka i tyle .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzień pod tytułem : dobijcie mnie!
    Wiec generalnie nic mi się nie chce ...

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ