LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bożenka wrote:Zakręcona dobrze, że będziesz już miała zapewnioną należytą opiekę ☺️ I ja tak samo myślę jak ppieguska. Moja w 31tc miała 1570g i wątpię żeby na następnej wizycie więcej niz 2500🤔☺️
-
Bożenka wrote:No wierzę Ci, mi miesiąc bez podglądu jest ciężko przeżyć... A o tych krostkach coś powiedzieli?
Kazali smarowac mascia clotrimazol dalej na zmiane z witamina a . Za tydzien maja mi dac jakas globulke jednodniowa dopochwowa i sprawdzimy czy po Niej cos da . Tyle w sumie . -
Hejka z rana
Ja od 3 godziny nie śpię nic,a nic. Mały mnie cały czas kopie, całe podbrzusze mam rozkopane główka. Kręgosłup boli, w żadnej pozycji nie jest dobrze. Za długo się dobrze czułam i noce przesypialam... Do tego kot mi się wczoraj rozchorował i dzisiaj jadę do weterynarza, tez tym się denerwuje i pewnie mały wyczuł. Jeszcze dzisiaj muszę zrobić badania krwi, wiec super... a spałam może niecałe 4h. Wieczorem jak zasypiam to w kilka sekund, ale jak się w nocy obudzę to nie potrafię... 🙁
28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
Też się witam z rana
Zaraz jadę zawieźć mocz do badania i na jakieś małe zakupki. Też mam problemy ze snem tzn usnę szybko ale w nocy budzę się chyba z kilkanaście razy, przekręcam bo w żadnej pozycji mi niewygodnie. No i oczywiście siku co chwilęJak nie miałam z tym problemu całą ciążę tak teraz już młody naciska ewidentnie na pęcherz
Ja nie mam na razie siary, może jakieś pojedyncze kropelki ale to sporadycznie.
Zakręcona no to super, myślę, że z tą wagą nie jest źle -
nick nieaktualnyDopiero wstałam. Ale się wyspalam...
Ja piorę w dzidziusiu, lubię ten proszek. Lovela mi śmierdziała.
Dzisiaj zamawiam kołyskę i pakuje torbę. Wczoraj cały dzień poza domem byliśmy i wieczorem miałam okropny ból brzucha. Mój mąż był wściekły ze nie spakowałam jeszcze torby 😂
Miałam zrobić hybrydę na nóżkach ale chyba odpuszczę, już coraz bliżejWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 09:48
annkaa lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
Witam się po kijowej nocce - znów nie mogłam spać
Jestem padnięta, idę do łóżka i co....gownonie mogę zasnąć
A potem o 4:30 córka zrobiła siusiu do łóżka wiec pranie, przebieranie i była Orawie 6...
Zasnęłam na chwile i co...? 8 rano i córka się obudziła...
Zaraz padnę !! ;(
Do tego coś mnie bierze
- katar zatokowy
- ból głowy
- ból gardła
Suuuuper !!
To tyle sobie ponarzekalam
Zakręcona
Super ze wreszcie ktoś się Tobą zajął j będziesz mieć teraz opiekę!!!
A waga to się nie przejmuj !! Jest spora granica błędu !
Nasz ma teraz 2150 i gin mówiła ze super waga (nie dużo i nie mało)
A poza tym to tylko estymacje
Będzie dobrze !09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Wiecie co juz od rana mam dość. Wczoraj rozmawiałam z moja przyjaciolka ,ze mam za wysokie ciśnienie. I już mi nadawala,ze to moja wina ze za duzo chodzę, a powinnam odpoczywać itp.
Dzis do mnie dzwoni przed chwilą, ze ona dzwoniła do swojego lekarza i ze on jej powiedział,ze to nie bezpieczne bo nie dotelniam dziecka ,ze zle oddycha,ze dziecko moze się urodzic przez to male . Ogólnie chciala mi pokazać ze moja w tym wina . -
Dzien dobry.
Nie jestescie same z tymi pobudkami w nocy , tak samo mama waga sie nie przejmuje . 2,5 kg osiagnal wiec spokojna glowa . I tak urosnie jeszcze to Oni panikuja bo przeciez ich normy sie nie zgadzaja . Dla nich dziecko wagowo to 4 kg prawie powinno sie rodzic zeby bylo w normie takze luzik hehe .
Co do siary mnie wyplywa ale nie ma zalewania
Gusia cisnienie wysokie owszem nie jest bezpieczne ale nie jednorazowe a ciagle ...ja takie cisnienie jak Ty wczoraj mialam pol ciazy z synem prawie i leki wtedy bralam , ciazy nie wywolywali wczesniej a syn zdrowy jak rydz ! A jednorazowe jak sie zdarzy to odpocznij , duzo wody wypij bo je reguluje , ewentualnie wejdz pod prysznic tyle . Nic tu nie ma Twojej winy a jakby cisnienie skakalo bo Ty za duzo chodzisz to Ja bym miala 200 na 200 jak i wiekszosc z Nas z tego forum . Przeciez nie jedna kobieta w ciazy pracuje jeszcze , w tym Ja i pare pewnie stad innych dziewczyn . Olej kolezanki gadanie , takie madralinskie Panny mnie najbardziej wkurzaja .
annkaa lubi tę wiadomość
-
Gusiaaa
Nie przejmuj sie gadaniem przyjaciółki
Powiedz jej ze niebezpieczne to jest stresowa ie ciężarnej głupimi tekstami
ZakręconaOna, Darrika, annkaa lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
emdar wrote:Mama po przejsciach, no ja też nie planuję wcześniej niz po skończonym 37,ale z drugiej strony to wiecie planować to sobie możemy jedna z drugą 😉. Lekarz mi dziś powiedział że mały jeszcze mega wysoko, no i szyjka wręcz"żelazna"wiec jego zdaniem to może być jeszcze dobre 6 do
nawet 8tygodni🙄Zobaczymy jak to wyjdzie.
Ej, a z innej beczki, dużo Wam siary już wycieka?
No miejmy nadzieję że u Zakręconej ok wszystko..
W pierwszej ciąży pokarm się lał gdy położyłam się na brzuchu lub na boku (budziłam się z mokra koszulką), w 2 karmiłam tandem (pokarm miałam cały czas, a laktacja była stabilna. A w 3 pokarm straciłam w 5 tc. Teraz mam trochę siary od ok miesiąca, ale jest jej mało (kilka kropki gdybym chciała sobie rozbudzić laktację, to chwilę by trwało. -
gusiaa wrote:Wiecie co juz od rana mam dość. Wczoraj rozmawiałam z moja przyjaciolka ,ze mam za wysokie ciśnienie. I już mi nadawala,ze to moja wina ze za duzo chodzę, a powinnam odpoczywać itp.
Dzis do mnie dzwoni przed chwilą, ze ona dzwoniła do swojego lekarza i ze on jej powiedział,ze to nie bezpieczne bo nie dotelniam dziecka ,ze zle oddycha,ze dziecko moze się urodzic przez to male . Ogólnie chciala mi pokazać ze moja w tym wina .ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Ja wiem.. ona ma 3 dzieci i uznaje się ostatnio za specjalistke. Juz mi doradzala, ze powinnam skakac na piłce zeby mała się obrocila 🤦♀️
Sama 3 dziecko urodzila przez cc , siedziała ciagle w domu mowiac zw nie ma na nic siły przytyla 20kg , miala opuchnięte nogi a córka jej urodziła sie z waga 4.300 .
Dzis cisnieniw mam ok
Jedno 113 drugi pomiar 122 i wszysyko na 60 . -
gusiaa wrote:Ja wiem.. ona ma 3 dzieci i uznaje się ostatnio za specjalistke. Juz mi doradzala, ze powinnam skakac na piłce zeby mała się obrocila 🤦♀️
Sama 3 dziecko urodzila przez cc , siedziała ciagle w domu mowiac zw nie ma na nic siły przytyla 20kg , miala opuchnięte nogi a córka jej urodziła sie z waga 4.300 .
Dzis cisnieniw mam ok
Jedno 113 drugi pomiar 122 i wszysyko na 60 .a najlepsze sa te co dzieci nie maja a wymadrzaja sie niesamowicie i wszystkie rozumy zjadly . Poczytaly w internecie ( wiele blednych informacji ) i stosuja sie do nich jak przy wyroczni jakies
takze bez stresu .
Dobrze, ze cisnienie sie unormowalo -
Tez macie dzisiaj taki dzien lenistwa ? My mielismy z mezem sprzatac , ciuszki juz segregowac po synku ktore mozna uzyc dla drugiego maluszka ale stwierdzilismy , ze dzien lenistwa nam sie przyda i zrobimy wszystko jutro
takze Ja dzis tylko zupke grzybowa gotuje na obiad , pranie drugie zaraz wlacze, porozwieszam i tyle . Chyba ze pozniej mi sie zachce to pietro wysprzatam cale a takto siedzimy przed tv , herbatka / kawka i tyle .