X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona fakt opuchlizna była straszna, ból jeszcze większy, teraz póki co spoko. Ale wtedy nałożyły się na siebie problemy z ciśnieniem plus wysoka temperatura na zewnątrz.

Jesteśmy po wizycie, synek waży 2500, wszystko ok, ale nie chce współpracować, nie mamy zadnego zdjęcia z usg, dziś buzię widzieliśmy tylko przez chwilę. Szyjka trzyma 1,8 cm. Nie jest źle. Kolejna wizyta za 3 tyg 😊

Darrika, Dafka, Mysza, emdar, . Raga ., ss25, annkaa lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się miałam spakować po świętach no ale :p Od prawie tygodnia maluje ściany, mąż kładzie panele, ale mamy już wszystkie 3 pokoje gotowe, korytarz i salon prawie też pomalowane. Jutro będziemy cały dzień pakować masz dobytek, a w niedzielę przewozić najcięższe rzeczy, jakaś pralka meble itd.

Wózek złożony, stoi już u małej w pokoiku. Jak się ogarniemy z przeprowadzką to kupimy mebelki z Ikei i będę je sobie spokojnie składać :)

Też mam momenty paniki, ale na pewno jutro już się spakuje do szpitala. Torba sportowa dla mnie, dla małej myślę, że starczy mały plecaczek jak na bagaż podręczny.

Mam też te takie małe pojemniczki z rossmana tam sobie wieje szampon, żel pod prysznic i balsam do ciała. Nie chce brać całych dużych opakowań

Camilla33 lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja się miałam spakować po świętach no ale :p Od prawie tygodnia maluje ściany, mąż kładzie panele, ale mamy już wszystkie 3 pokoje gotowe, korytarz i salon prawie też pomalowane. Jutro będziemy cały dzień pakować masz dobytek, a w niedzielę przewozić najcięższe rzeczy, jakaś pralka meble itd.

Wózek złożony, stoi już u małej w pokoiku. Jak się ogarniemy z przeprowadzką to kupimy mebelki z Ikei i będę je sobie spokojnie składać :)

Też mam momenty paniki, ale na pewno jutro już się spakuje do szpitala. Torba sportowa dla mnie, dla małej myślę, że starczy mały plecaczek jak na bagaż podręczny.

Mam też te takie małe pojemniczki z rossmana tam sobie wieje szampon, żel pod prysznic i balsam do ciała. Nie chce brać całych dużych opakowań
    Też stawiam na miniaturki( pasta do zębów) i te pojemniczki, bo walczę o miejsce w torbie :D

Darrika lubi tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam mj kapturki - poza żelem do kąpieli ;)

Camilla
    Piękna waga Synka !!
    Ja czekam na wizytę ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • aprill Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Hej laseczki, tak Was czytam i dobrze wnioskuję że większość z Was już spakowana do szpitala? Ja to mam plan od pn zacząć prać dopiero wszystkie rzeczy.. Kurde żebym się nie obudziła "z ręką w nocniku"🙄 Niech mnie któraś pocieszy że nie jestem jedyna😉
    Ja jeszcze nic a nic nie uprałam, bo nie mam gdzie trzymać, meble do pokoju Małej będziemy skręcać w weekend i wtedy też wezmę się za pranie. Dzisiaj też dopiero zamówiłam koszule do szpitala, jeszcze brakuje mi szlafroka, koszuli do porodu i klapek. W sumie to mam nadzieję że w przyszłym tygodniu będę w większości spakowana ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 14:14

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a pytanie techniczne: W czym pierzecie ciuszki?

Czytałam, że dużo dziewczyn w Loveli, a inne piorą po prostu w tym co swoje :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zasadzie ciuszki praktycznie poprane. Ale torba nie spakowana, niemamy łóżeczka jeszcze i niemam laktatora. Mężu mnie ciągnie ze mam sie pakować bo on czuje,ze ja urodze przed terminem.. 👍👍

annkaa lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po spotkaniu z polozna . I uwaga ! W koncu sie zainteresowali czyms . Mam wysokie cisnienie , ponad 140 na iles tam i to mierzone dwa razy raz po przyjsciu raz po polezeniu , w moczu znalezli pasma krwi , mam infekcje znow moczu plus moj brzuch nie rosnie wrecz zmalal . Wedlug norm jest na granicy 31 tygodnia ciazy , nie wiedza czemu spadl 4 cm az czyli 4 tyg wedlug norm tutejszych . Zsdzwonila do szpitala ze akurat jade na wizyte mam na biegu miec wykonane usg co sie dzieje czy dziecko nie rosnie czy co ... wiec jade juz bo za godzine mam usg a za 1,5 h rozmowa przedporodowa.
    No i dodatkowo wedlug poloznej mamy mi sie przekrecil bo w ogole nie lezy jak lezal czyli glowka w dol . Jest malenki najprawdopodobniej i plywa swobodnie sobie jeszcze .

A
    Emdar kochana Ja nie mam pol wyprawki zrobionej a co dopiero torba do szpitala spakowana czy cokolqiek poprane . Biore sie chyba w ten weekend za to powoli

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:

Ja w bialym jeleniu z pierwszym synem i z drugim to samo zrobie.

zuzi_c lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja po spotkaniu z polozna . I uwaga ! W koncu sie zainteresowali czyms . Mam wysokie cisnienie , ponad 140 na iles tam i to mierzone dwa razy raz po przyjsciu raz po polezeniu , w moczu znalezli pasma krwi , mam infekcje znow moczu plus moj brzuch nie rosnie wrecz zmalal . Wedlug norm jest na granicy 31 tygodnia ciazy , nie wiedza czemu spadl 4 cm az czyli 4 tyg wedlug norm tutejszych . Zsdzwonila do szpitala ze akurat jade na wizyte mam na biegu miec wykonane usg co sie dzieje czy dziecko nie rosnie czy co ... wiec jade juz bo za godzine mam usg a za 1,5 h rozmowa przedporodowa.
    No i dodatkowo wedlug poloznej mamy mi sie przekrecil bo w ogole nie lezy jak lezal czyli glowka w dol . Jest malenki najprawdopodobniej i plywa swobodnie sobie jeszcze .

A
    Emdar kochana Ja nie mam pol wyprawki zrobionej a co dopiero torba do szpitala spakowana czy cokolqiek poprane . Biore sie chyba w ten weekend za to powoli

To dawaj znać co i jak! :*

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doba słuchajcie, to ja się mobilizuję i pakuję się do końca przyszłego tygodnia!
    Zakręcona, dawaj tam znać i jak.
    Ja zamierzam prać w Loveli.
    Czekam właśnie pod gabinetem, i jak zwykle mam lekkiego stresa...

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, dzidzia widzę duża! Jestem dokładnie w tym samym tygodniu i nawet dniu co Ty, zaraz zobaczę ile tam mój Julek podrósł😀

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • aprill Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:

Ja się nie mogłam zdecydować i w końcu kupiłam Bobini akurat promocja była i nie był zbyt drogi w porównaniu np do Loveli ;)

zuzi_c, JustiJusti lubią tę wiadomość

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie, wszystko ok, przepływy idealne,szyjka długa(prawie4cm),lekko mały tylko Julek (2101 gram), ale lekarz ocenił że taka jego "uroda" i nie ma się do czego przyczepić😀

Darrika, KasiaM, Edith, Dariah, Dafka, Camilla33, gusiaa, zuzi_c, ss25, annkaa lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wyznaczoną CC Aa nee jestem spakowana jeszcze 😅
    Ii muszę jeszcze pieluchy tetrowe wyprać ii wyprasować 🤦

4018d16ae9.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz popralam i ostatnie prasowanie zostało. Piore w loveli kocham ten dzidziusiowy zapach. Torba jeszcze nie spakowana ale myślę nad tym.

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona
    Dawaj znać co u Was !!!

Ja prałam w Loveli - akurat były promocje w Biedronce hehe
    Mam jjz wszytsko poorane ;)

Po wizycie
    Główka meeeeeega nisko aż czuje ja przy badaniu gin
    Teos 2170 g ;)

Mysza, Camilla33, gusiaa, ppieguskaa, emdar, zuzi_c, ss25, annkaa lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah, a jak szyjka?

Ja piorę w Loveli :)

Czekamy Zakręcona, trzymam kciuki za Was🍀

• Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Hej laseczki, tak Was czytam i dobrze wnioskuję że większość z Was już spakowana do szpitala? Ja to mam plan od pn zacząć prać dopiero wszystkie rzeczy.. Kurde żebym się nie obudziła "z ręką w nocniku"🙄 Niech mnie któraś pocieszy że nie jestem jedyna😉
    Też jestem w proszku. Tym razem nic mi się nie nie chce. Jestem nie spakowana, młode tez. No nie planuje rodzic przed 36 tc.

emdar, . Raga . lubią tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    1 cm i miękka bez tragedii ;)

Mysza lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ