LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:Aaaaa , mialam Was pytac ! Sluchajcie , jaki rozmiar glowki maja wasze dzieci ???
Moj 35i pol tygodnia ma juz 34 prawie cm . Dokladnie 33,7 . Cos czuje ze dobije jak syn do 37 albo 38 przy porodzie mial , znow mi bankowo dupsko porozrywa 😂😂😂
Apropo dupska, macie zamiar robić masaż krocza bliżej terminu? -
Ale Ja nie mam problemu po tylko w trakcie i tylko bol po prawej stronie w pochwie tak jak pisalam no i nie ma znaczenie u Mnie ruchy dziecka bo przy stosunku nigdy kopniakow nie czuje . Chyba wtedy dobra kolyske mu urzadzamy 😂
Dafka super wagaa mezusiowi powiedz , ze seksami pomaga i niech dziala a nie ma opory .
Ja wam powiem , ze od paru dni wrocila mi ochota na seks ! Chyba poprawa stosunkow miedzy mna a mezem duzo zdzialala bo naprawde jest sto procent poprawy miedzy nami i codziennie jest seks od paru dni i bez mojego wachania badz zmuszania sie! Tylko mowie ten zakichany bol dluzsza chwile trwajacy ...annkaa lubi tę wiadomość
-
Mysza wrote:Moja w 34+0 miała 30.8 cm
Apropo dupska, macie zamiar robić masaż krocza bliżej terminu?
Pytasz o samodzielny masaz krocza taki.orzygotowujacy do.porodu czy robiony przez polozna / lekarzy ? -
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:1,5 tygodnia roznicy i prawie 3 cm roznicy glowka . Chyba moje dzieci ogolnie rodza sie z kapke wiekszymi glowami ...
Pytasz o samodzielny masaz krocza taki.orzygotowujacy do.porodu czy robiony przez polozna / lekarzy ? -
To i ja się dzisiaj witam chodź już późna godzina. Dopiero wstałam nad ranem miałam mega biegunkę, poszłam spać dalej. Później próbowałam coś się ruszyć ale się czułam jakbym miała stan podgoraczkowy, pod pachą temp 36.6, w pochwie 37,2 więc właściwie normalna temperatura
Przez chciała miałam dość niskie ciśnienie, ale głównie puls wysoki cały dzień bo 107-116. No zero mocy dzisiaj totalnie, cały dzień śpię, ale już teraz jest lepiej, nawet troche zjadłam.
Ufff mam nadzieję, że jutronwstane i będę jak nowa34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
ZakręconaOna wrote:Camilia rozumiem . Eh , sama przezylam nowotwor psiaka ktory ze mna byl od dziecka . Miala 12 lat jak odeszla . Co sie z nia dzialo to koszmar a zaczelo.sie od guzka malego kolo zeber i operacji ... pozniej przerzuty , pies nie wiedzial gdzie idzie , duszenie sie , jazda samochodem z otwartym oknem ona wtedy wdech lapala . Nawet w nocy ! Kurwa i nic wiecej ... to cos strasznego ;(
-
No to witam się i ja... na tydzień mnie wycięło z życia... Poświątecznie i sylwestrowo...
Pocieszające wejść na forum do Was i przeczytać, że nie tylko ja nie nadaję się dzisiaj totalnie do życia.
Ciśnienie leci na łeb na szyję w dół zdaje się. I może to jest powód takiego mojego kiepskiego samopoczucia.
Mała rozdziela kopniaki tu i ówdzie. A ja, jak się położę do łóżka, to nie wiem, jak mam z niego wstać... Koszmar jakiś.
Noc też należała do tych najcięższych. Mężowi coś prawie w półśnie marudziłam, że nie dam rady wytrzymać jeszcze cały miesiąc do porodu... I w ogóle jakieś dzikie wizje mi się snuły... A torba oczywiście jeszcze nieskompletowana...
Jedyne, co dziś udało mi (^^) się zrobić, to wypranie pieluch i ciuszków nowych w tych najmniejszych rozmiarach. I doszłam do wniosku, że muszę coś chyba na 52 rozmiar i 56 skompletować na wyjście ze szpitala. 52 rozm. to w ogóle nic nowego nie mam...
Wracając do bólów... Momentami jest wszystko ok,a za chwilę ruszać się nawet nie mogę. Boli mnie cały dół w okolicach miednicy. Nie wiem, czy młoda z główką już tam gdzieś wskoczyła... Ciągle się pręży. Albo cisza totalna i jakieś pojedyncze ruchy zaledwie...
I chyba dochodzą do tego skurcze i wtedy już jest w ogóle mało przyjemnie i niekomfortowo.
Mam nadzieję, że to chwilowe złe samopoczucie przez ciśnienie, i że nie będzie jednak tak źle na końcówce...
We wtorek mam GBS, morfologię i mocz. I potem wizytę, więc wtedy Wam coś więcej powiem, jak główka i w ogóle.
Mam wrażenie, że mała już ze 3 kg waży -
Witajcie po długim czasie😁 daaawno mnie tu nie było i staram się nadrobić. Widzę, że większość z Was już spakowała torby, ja jestem teraz na etapie prania i prasowania ubranek po raz drugi i też już będę się pakować. Wczoraj zrobiłam ostatnie zamówienie że sklepu świat dziecka na allegro i chyba mam już wszystko. A kupujecie jakies suplementy dla noworodka typu Wit d, probiotyk? Ja miałam bardzo ciężki okres, z początku grudnia zaczęło się przeziębienie, które przerodzilo się w ostre zapalenie zatok, przez tydzień nie słyszałam na 1 ucho, schudłam 4 kg, dosłownie umieralam i skończyło się antybiotykiem 😥 ale to już za mną. 28.12 wzięłam ślub cywilny i przyjęcie robiliśmy w domu tzn ja robiłam wszystko sama, jestem wykończona powiem Wam. Jeszcze wymieniam dokumenty, zgłaszam wszędzie zmianę danych i czekam na nowy dowód. Często twardnieje mi brzuch, po nocach nie śpię mam koszmarna zgage cokolwiek zjem, latam do toalety co chwilę i bardzo szybko się męczę. Stwierdziłam, że przygotuję te torby do szpitala, a później już tylko będę leżeć i czytać już tylko😁
Mysza, Camilla33 lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyAnytram wrote:Witajcie po długim czasie😁 daaawno mnie tu nie było i staram się nadrobić. Widzę, że większość z Was już spakowała torby, ja jestem teraz na etapie prania i prasowania ubranek po raz drugi i też już będę się pakować. Wczoraj zrobiłam ostatnie zamówienie że sklepu świat dziecka na allegro i chyba mam już wszystko. A kupujecie jakies suplementy dla noworodka typu Wit d, probiotyk? Ja miałam bardzo ciężki okres, z początku grudnia zaczęło się przeziębienie, które przerodzilo się w ostre zapalenie zatok, przez tydzień nie słyszałam na 1 ucho, schudłam 4 kg, dosłownie umieralam i skończyło się antybiotykiem 😥 ale to już za mną. 28.12 wzięłam ślub cywilny i przyjęcie robiliśmy w domu tzn ja robiłam wszystko sama, jestem wykończona powiem Wam. Jeszcze wymieniam dokumenty, zgłaszam wszędzie zmianę danych i czekam na nowy dowód. Często twardnieje mi brzuch, po nocach nie śpię mam koszmarna zgage cokolwiek zjem, latam do toalety co chwilę i bardzo szybko się męczę. Stwierdziłam, że przygotuję te torby do szpitala, a później już tylko będę leżeć i czytać już tylko😁
Ja chyba się wstrzymam z zakupem wit.D i probiotyku, może w szpitalu coś konkretnego zalecą. -
Anytram wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia ;*
Ja tam dopiero jutro ruszam z patrzeniem co mam po synku a co nie i ruszam powolutku z wyprawka za tydzienjak bede miala cos zeby dac na dziecko na wyjscie ze szpitala to popiore i spakuje w torbe . Bedzie naszykowana w razie wu , reszte dokupie za tydzien , zamowie materacyk itp . Z jednej strony mi nie spieszno a z drugiej mam wrazenie ze powinnam ogarnac to jak najszybciej
Ja mam kupiona juz witd dla maluszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 19:40
-
Anytram
Gratulacje i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
Camilla
Ooo 36cm to miał duża główkę !
Z tego co pamietam, ale nie chce mi się teraz szukać w papierach, to główka u mojej corki tez buła przeszacowana
Na usg na IP 33 albo 32 a urodziła się 31.
Ale muszę poszukać i to sprawdzić
Ja żadnego masażu jie robiłam krocza - i teraz tez nie robięZakręconaOna lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah wrote:Anytram
Gratulacje i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
Camilla
Ooo 36cm to miał duża główkę !
Z tego co pamietam, ale nie chce mi się teraz szukać w papierach, to główka u mojej corki tez buła przeszacowana
Na usg na IP 33 albo 32 a urodziła się 31.
Ale muszę poszukać i to sprawdzić
Ja żadnego masażu jie robiłam krocza - i teraz tez nie robięa glowke mial niby cm spora a wygladowo w dloni sie miescila malenka kuleczka
to Ty urodzilas dzieci z mala glowa nie My z duza 😂😂😂😛😘
Camilla33 lubi tę wiadomość
-
Właśnie wypracowałam ostatnie ubranka ! Oficjalnie wszystko wyprane i wyprasowane I ułożone w szafie ! Tadam!
Rozmiary 50-56-62
Teraz muszę jeszcze uszykować coś na wyjście ze szpitala dla Dzidzi
I może wezmę ze 2-3 pajacyki do szpitala
Czekamy na dostawę łóżeczka i materaca - ma być pod koniec tygodnia
Zamówienie z Rossmanna odebrane, a z Gemini zrobione i czekam na dostawę
Jeszcze muszę dokończyć zamówienie z Allwgro - Świat Dziecka
I koniec
annkaa, ppieguskaa, Darrika, zuzi_c lubią tę wiadomość
-
Zakręcona
Hehe No możliwe ze to moja małabo kna faktycznie była mała
Pamietam ze pierwsze 2? miesiące w rozmiarze 50 chodziła...
ZakręconaOna lubi tę wiadomość