LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Edith wrote:Już mam ustaloną datę cc 7 dni przed terminem, więc wszystko ok
-
Edith wrote:Do porodu potrzebne są dwa oznaczenia grupy krwi zrobione w rożnym terminie. Ja mam z poprzedniej ciąży, więc teraz już nie musiałam robić.
.
-
nick nieaktualnyJustiJusti wrote:A mnie nie oznaczali grupy krwi w czasie ciąży i też nie kazała mi jej robić teraz. Mam grupę tylko na wynikach ze szpitala przed ciążą. Też się zastanawiam po co to robić? Przecież grupa się nie zmienia
.
https://podyplomie.pl/ginekologia/29487,slowo-wstepne
W tym artykule(pomijając przydługi wstęp) opisano dlaczego oznacza się dwukrotnie grupę krwi. -
nick nieaktualnyA jak należy postępować z ciężarnymi? Pacjentki do porodu muszą również mieć dwukrotnie oznaczoną grupę krwi. Jeśli dysponują wynikiem uprzednio wykonanego badania, to jego kserokopię należy dostarczyć do laboratorium i zlecić równocześnie wykonanie drugiego oznaczenia. Kiedy brakuje jakiegokolwiek wyniku badania grup krwi, należy zlecić przedporodowo jej dwukrotne oznaczenie.
Skopiowałam fragment dotyczący ciężarnych.Bożenka lubi tę wiadomość
-
JustiJusti wrote:Ja też chciałabym jak najpóźniej ale boje się, że może wcześniej zacząć się jakaś akcja porodowa a mojego gin nie będzie wtedy w szpitalu. Po czym twój gin zdecydował on terminie cc?
JustiJusti, Fruzia85 lubią tę wiadomość
-
aprill wrote:Ja się nie mogłam zdecydować i w końcu kupiłam Bobini akurat promocja była i nie był zbyt drogi w porównaniu np do Loveli
-
Mysza wrote:Hej. U mnie bez słońca
Jaki wybrałyście materac do łóżeczka?
Ja waham się między piankowym Hilding Dobranocka, a piankowo-lateksowym Hevea Baby Max.
My wybraliśmy Hevea Baby Max, wyglada porządnie, jesteśmy zadowoleni z zakupu. Mąż mówi ze sam by chętnie posłał w łóżeczku córci 😃 Zamawialiśmy z Kraina Materacy.Mysza lubi tę wiadomość
-
Mysza wrote:Hej. U mnie bez słońca
Jaki wybrałyście materac do łóżeczka?
Ja waham się między piankowym Hilding Dobranocka, a piankowo-lateksowym Hevea Baby Max. -
Mysza wrote:A jak należy postępować z ciężarnymi? Pacjentki do porodu muszą również mieć dwukrotnie oznaczoną grupę krwi. Jeśli dysponują wynikiem uprzednio wykonanego badania, to jego kserokopię należy dostarczyć do laboratorium i zlecić równocześnie wykonanie drugiego oznaczenia. Kiedy brakuje jakiegokolwiek wyniku badania grup krwi, należy zlecić przedporodowo jej dwukrotne oznaczenie.
Skopiowałam fragment dotyczący ciężarnych..
-
Co lekarz to inna opinia. Jak ostatnio byłam na wizycie u swojej gin to konsultowałam z nią te skurcze i bóle przy nich. Pytałam czy mogę wtedy brać nospę. Powiedział żebym raczej zwiększyła ilość magnezu, bo to nie zaszkodzi a branie nospy w 3 trymestrze może powodować szybsze skracanie szyjki. Tak wiec zaczęłam brać magnez z 2 na 4 tabletki i pomogło. Dodatkowo żeby szyjka dobrze się "trzymała" zostawiła mi luteinę dopochwowo 1 raz dziennie.
-
nick nieaktualny
-
A ja wszystko mam gotowe od 2 miesięcy 😋 Prac nic kolejny raz nie mam zamiaru, wszystko jest włożone w tekstylny pokrowiec i czeka w komodzie. Starszemu synkowi nic nigdy nie prasowalam, raz jeden pieluchy muslinowe i flanelowe po pierwszym praniu. Prasowanie nie ma najmniejszego sensu, to taka nalecialosc z porzedniej epoki.
W piątek mąż i szwagier muszą rozłożyć łóżeczko i przenieść do naszej sypialni z pokoju chłopaków. Kawał mebla i nie da się tego zrobić w całości. A starszemu synkowi chcemy przemeblowac pokój i ustawić tipi 😊JustiJusti lubi tę wiadomość
-
JustiJusti wrote:Ja też w Bobini. Mam jeszcze z tej firmy koncentrat do płukania. Czy prasujecie po tym dodatkowo ciuszki? Ja do prania dodaje jeszcze Bio-D Nappy Fresh więc to chyba już wystarczy?
[/url]
-
Ja dzis upralam pierwsza partie, jeszcze kilka pran przede mna... ale pranie jeden raz wystarczy.
Prasowac bede bo nie znosze jak rzeczy wygladaja jak psu z gardla 😕ZakręconaOna, . Raga . lubią tę wiadomość
-
aprill wrote:Ja dzis upralam pierwsza partie, jeszcze kilka pran przede mna... ale pranie jeden raz wystarczy.
Prasowac bede bo nie znosze jak rzeczy wygladaja jak psu z gardla 😕 -
Hej dziewczyny
Co do materaca to wybraliśmy Hilding Dobanocka - czekamy na dostawę
Co do prasowania - ja uwielbiam prasować i wszytako prasujetakie moje zboczenie
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
JustiJusti wrote:Ja też w Bobini. Mam jeszcze z tej firmy koncentrat do płukania. Czy prasujecie po tym dodatkowo ciuszki? Ja do prania dodaje jeszcze Bio-D Nappy Fresh więc to chyba już wystarczy?
-
Ja na samą myśl o prasowaniu mam ciary, nie cierpieeee
A pranie 2 razy to w sumie w jakim celu jest? Jeden raz nie wystarczy ? Tak się pytam, bo szczerze mówiąc nie orientuje się w tym temacie w ogóle, bo na razie mama i teściowa wszystko piorą :p ja ma razie tylko wypralam pokrowiec od fotelikaCamilla33 lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.