LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja kupiłam materac dobranocka i wydaje się być super👍 w ogóle do firmy hilding mam zaufanie. Kiedyś pracowałam w meblowym i sprzedawaliśmy materace tej firmy, reklamacji praktycznie nie było.
Ja wyprałam w loveli i płyn do płukania też mam z loveli, ale ten zapach w sumie mi się nie podoba. Mam nadzieję tylko, że dzidzia nie będzie miała alergii.
Witaj Iriiska😁🤗 super, że oczekujesz dwóch maluszków ☺️ u nas z bliźniakami czasami się pojawiała dziewczyna, ale z tego co widziałam to ona raczej na styczniówkach się udziela 🙂
Dariah, Mysza, iriiska lubią tę wiadomość
-
O właśnie - witaj Iriska
Kto tam u Ciebie mieszka ?
Bozenka
Tez wlansie slyszlalam dobre opinie o tej Hilding - wiec się jakiś zdecydowaliśmy
Córka do tego krótko buła w łóżeczku (11 miesięcy ?) wiec zobaczymy ile Mały wytrzyma
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ja prałam 2 razy. Ale ze względów praktycznych. Za pierwszym razem na początku by odświeżyć, sprawdzć co i ile mam, a po raz drugi prałam niedawno (został jeszcze rozmiar 62, ale się nie stresuje. W razie nagłej potrzeby mąż potrafi obsłużyć pralkę i suszarkę
-
Chyba zaczynam się stresować podświadomie rozwiązania, śni mi się codziennie coś związanego z dzieckiem, porodem itd. i budzę się cała zlana potem. Może to wpływ tego ze na fb na grupie lutowych mamusiek dwie mamy straciły swoje dzieciaczki w tak zaawansowanej ciąży 😢
Przyśniło mi się też imię, na które się jeszcze nie zdecydowaliśmy...codziennie mamy inne typy😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 20:07
-
Marlena
Oo to widzę ze jeszxze jmie nie wybrane ?
Camila tez ostatnio mowials ze zmieniacie z Tomasza tak? Ale nie zdradziład na co
Jak to straciły ciąże teraz? W ponad 30 tc?!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Camilla33 wrote:Wystarczy ustawić odpowiedni program i wirowanie na max 1000 obrotów, a po praniu odpowiednio przygotować odzież do rozwieszenia. Dobra gatunkowo bawełna o jednorodnym splocie lub z domieszkami wygląda po takich zabiegach idealnie bez prasowania które negatywnie wpływa na strukturę włókien.
Niestety teraz w ciazy prasuje bardzo rzadko bo nie mam sily dlugo stac i wszystko mi zalega do prasowania 😕 no ale nie bede miala wyjscia jak juz popiore dla dzidzi...
Materac kupilismy razem z lozeczkiem, od Woodies.
A imienia tez nie mamy jeszcze na 100% wybranego 😉ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:Marlena
Oo to widzę ze jeszxze jmie nie wybrane ?
Camila tez ostatnio mowials ze zmieniacie z Tomasza tak? Ale nie zdradziład na co
Jak to straciły ciąże teraz? W ponad 30 tc?!
Tak, dzieciaczkom przestały bić serduszka i musiały rodzic martwe maluszki. Strasznie mną to wstrząsnęło. Nie pisały szczegółowo czy badania były ok czy dzieci może miały jakieś wady, bo tak czy owak to niewyobrażalna tragedia.
Co do imienia żartujemy sobie że będziemy ja uczyli od narodzin wolności wyborów, nie będziemy jej do niczego zmuszać i niech sama sobie wybierze imię 🤪 Nie sądziłam ze to może być takie trudne i zazdroszczę tym co imię maja wybrane jeszcze dluuuiigo przed poczęciem pociechy. -
Apeill
Zgadzam się z Tobą
Albo ja nie umiem wieszac prania.,,
Ale dla mnie tez nie wyprasowane rzuca die w oczy
A do tego...ja lubie prasować !
Oo czyli więcej jeszcze osób bez wybranego imienia
Chociaż ja nic nie mówię...przy córce to była przeprawa przez mękę...
Z reszta teraz gdyby była druga córka to byłaby ta sama męka..
Z chłopcem poszło szybko
Marlena
Noooo straszna tragedia ;(09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
My też jeszcze nie mamy imienia. Najpierw miała być Aurelia, ale później jakoś mi się odwidziało. Hehe ginekolog jak robił zdjęcie płci to 2 razy nad pipką podpisał ,,Aurelia" żeby już było wybrane imię, bo mu się podobało i w sumie wcześniej nie słyszał żeby ktoś chciał tak nazwać córkę. Noo ale od kilku dni mamy trzy opcje. Antośka, Pola, Zoja. Mi chyba Antonina najbardziej się podoba. Tragedia z tym wyborem. Zdecydowanie dla chłopca też byłoby mi łatwiej cos wybrać.☺️
Marlena też co chwilę mam jakieś sny związane z porodem, karmieniem itd. Najczęściej śni mi się, że rodzę bliźnięta. Jakieś chore to 🙈
-
iriiska wrote:Cześć Dziewczyny, przywitam się bo trochę Was ostatnio poczytuje z ukrycia
termin mam na marzec ale ponieważ w brzuchu dwa maluchy to ostateczny termin cesarki wypada mi na 24.02 czyli 37+1. Mam nadzieję, że dociągne
ale przez to jestem na podobnym etapie z szykowaniem wyprawki, pokoik już gotowy, siedzę codziennie i trochę prasuje. Torba do szpitala, taka dla mnie na pobyt, też już jest spakowana. Przed świętami już kilka dni spędziłam w szpitalu, zdiagnozowali stan przedrzucawkowy więc teraz w zasadzie w każdej chwili może się coś wydarzyć.
Trzymam kciuki i za Was, aby udało się donosić ciążę i bezpiecznie urodzić zdrowe maluchy
Są u Was jakieś blizniaczkowe przyszłe mamy?
Hej iriiska, ja sie spodziewam bliźniat, chłopcy ciąża 1k2o.
Przeszlam na wątek styczniowy bo lekarze od razu mówili że kończymy ciążę przed 37tc.
Jutro o 8:30 mam się stawić na wywołanie porodu sn, a póki co oglądam z mężem Dracule 😅 czyli pełen luz.
A u Ciebie jaka ciąża?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 21:25
-
RudyLis wrote:Hej iriiska, ja sie spodziewam bliźniat, chłopcy ciąża 1k2o.
Przeszlam na wątek styczniowy bo lekarze od razu mówili że kończymy ciążę przed 37tc.
Jutro o 8:30 mam się stawić na wywołanie porodu sn, a póki co oglądam z mężem Dracule 😅 czyli pełen luz.
A u Ciebie jaka ciąża? -
Dariah wrote:O właśnie - witaj Iriska
Kto tam u Ciebie mieszka ?
W brzuchu Basia i Kuba, trafiła się parka choć do dziś mam przeczucie, że może jednak lekarz się pomylil na tych wszystkich USG i jednak jest dwóch chłopców
Jeśli o pranie chodzi to ja też wszystko prasuje, ogólnie po praniu u mnie większość ciuszkow wygląda bardzo kiepsko. O dziwo najlepiej się trzymają te z Lidla, najmniej wygniecione i mięciutkie. Smyk znacznie gorzej wypada.Fruzia85, RudyLis, Dariah lubią tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
nick nieaktualny
-
RudyLis wrote:Hej iriiska, ja sie spodziewam bliźniat, chłopcy ciąża 1k2o.
A u Ciebie jaka ciąża?
U mnie 2k2o i jeśli szkraby się obrócą główkami w dół to też będziemy robić podejście do porodu naturalnego.
Podziwiam za spokój, ja już teraz na samą myśl o porodzie zaczynam się denerwowac
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"