LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bożenka wrote:Scintilla, moja ważyła gdzieś 1570g.
Ja teraz ostatnią wizytę miałam 12.12 no i teraz po miesiącu mam 10.01. I chyba nawet jak mi powie, że kolejna wizyta za miesiąc to i tak na bank przyjdę po dwóch tygodniach.
Mam nadzieję, że teraz zrobi mi wymaz gbs, bo jeszcze nie mam. Powtarzalyscie badania na grupę krwi i przeciwciała? Bo nie dał mi tego badania ostatnio na skierowaniu, a słyszałam że trzeba powtarzać 🤷
GBS myślę, że najlepiej zrobić najpóźniej, jak się da...
Jeszcze trochę czasu zostało nam jednak do porodu i różnie może być.
Lepiej, żeby były świeższe wyniki.
Ja będę robić 7.01, ale termin mam na początek lutego...
Chciała mi położna na 2.01 dać, ale się wykręciłam...
Termin biorę z okresu, bo mniej więcej wiem, jak mi wypadła owulacja +/-1 dzień
Ale oba się właściwie pokrywają. 3-5 lutego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 20:33
Bożenka lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:Zakręcona
Hehe No możliwe ze to moja małabo kna faktycznie była mała
Pamietam ze pierwsze 2? miesiące w rozmiarze 50 chodziła...Dariah lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:Zakręcona
Hehe No możliwe ze to moja małabo kna faktycznie była mała
Pamietam ze pierwsze 2? miesiące w rozmiarze 50 chodziła...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 20:45
ZakręconaOna, Dariah lubią tę wiadomość
-
Zamowilam sobie olej z wiesiolka i herbatke z lisci malin , bede pila od srody bo tak ma przyjsc i rowniez bede dopochwowo aplikowac kapsulki . Wiadomo ,ze NIC nie bedzie na wywolanie porodu a wspomaganie go jak juz zacznie sie cos dziac bo na wywolanie nie dziala przykladowo herbata z lisci malin
-
ZKrecona
No wlansie ja tez mam herbatę z liści Malgoni chyba tez zacznę pic
Ile można dziennie max ?
A ten wiesiołek - to w takich kapsułkach czy w buteleczce ? I aplikujesz do środka ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
U mnie na Szkole Rodzenia mowili ze trzeba tym olejkiem ze srodka kapsulki masowac a nie aplikowac cale kapsulki bo co to da? Tzn nie trzeba, ale mozna 😉 ja watpie zeby chcialo mi sie w to bawic
-
Ja jutro prasuję rożki, falbankę do łóżeczka i też już wszystko skończone😃😃
Kurczę Dariah dałaś mi do myślenia z tymi ciuszkami, bo ja mam kilka na 56, i resztę na 62, ale sporo bodziakow mam z Pepco więc wypadają na małe, no i teraz myślę czy nie mam za mało tych małych ciuszków... 😬 Rozmiar 50 to nawet mi się w oczy nigdzie rzucił 🙆 no trudno, najwyżej mój będzie latał po sklepach jak się mała urodzi.
Ja będę próbowała tego masażu krocza, coś tam spróbuję porozciągać. 😃marlenaO lubi tę wiadomość
-
aprill wrote:U mnie na Szkole Rodzenia mowili ze trzeba tym olejkiem ze srodka kapsulki masowac a nie aplikowac cale kapsulki bo co to da? Tzn nie trzeba, ale mozna 😉 ja watpie zeby chcialo mi sie w to bawic
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
O dokladnie , Bozenka mnie wyprzedzila z wyjasnieniem . Masaz olejkiem a aplikacja dla lepszego poslizgu dziecka to pierwsze a bardziej elastyczna szyjke to drugie : )
A herbatke z lisci malin kiedys jak rodzilam syna moja ginekolog mowila , ze 2-3 razy dziennie nie mniej , nie wiecej
I Ja wlasnie bede aplikowac kapsulki naklute dopochwowo a w piatek kupie sobie olej z migdalow do ciala bo juz niestety nie mam w domui procz ciala bede sobie zwyczajnie skarowac krocze tyle . Zadne masaze bo niestety ale nie chce mi sie 🤦♀️
Bożenka, Dariah lubią tę wiadomość
-
Dariah wrote:ZKrecona
No wlansie ja tez mam herbatę z liści Malgoni chyba tez zacznę pic
Ile można dziennie max ?
A ten wiesiołek - to w takich kapsułkach czy w buteleczce ? I aplikujesz do środka ?Dariah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wczoraj zamówiłam cienki szlafrok i piżamki 2 częściowe żeby mi było wygodnie w domu po porodzie. W piątek kupiliśmy łóżeczko fuksem bo czeka się 6 tyg. Przyjechaliśmy i mój tata stwierdził ze on nam kupi kołyskę bo jest wygodniejsza 🙈
Jak dobrze pójdzie to w lutym możemy się przeprowadzać. Wszystkie meble sprzęt kupione.ppieguskaa, Camilla33, mj26, Dafka, Dariah lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
widzę, że nie tylko ja miałam wczoraj lenia i kompletny brak siły. Rano tylko zrobiłam zakupy i pojechałam do przychodni. Dzisiaj za to mam w planach ogarniać. Dużo jeszcze rzeczy planuję zrobić w styczniu np poukładać w szafie (taki duży komandor) bo przez ostatni rok wrzucaliśmy tam wszystko jak popadnie... a przydałoby się troche miejsca dla maluszka bo komoda to tak na styk wystarczy.
Ciuszki zaczynam prać we wtorek bo nie kupiłam proszku i płynu i też od razu wypiorę rzeczy z torby do szpitala bo właściwie wszystko już mam.
Z dużych zakupów został nam tylko fotelik ale mam już do niego ciepły otulacz piękny uszyty przez moją przyjaciółkę więc jest taki jak chciałam bo stwierdziłam, że nie będę kupować śpiworków. U nas zim już nie ma kompletnie więc to nie ma sensu.Dariah lubi tę wiadomość
-
Co do wczoraj my też mieliśmy dzien lenia do piludnia w pizamach , potem jechalam z Kornelia na urodziny do jej kolezanki . Dzis trochę po spalismy więc zaraz dopieor sniadanie ,a potem spacer w takie mega slonce 🙂🙂🙂
Dariah lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, przywitam się bo trochę Was ostatnio poczytuje z ukrycia
termin mam na marzec ale ponieważ w brzuchu dwa maluchy to ostateczny termin cesarki wypada mi na 24.02 czyli 37+1. Mam nadzieję, że dociągne
ale przez to jestem na podobnym etapie z szykowaniem wyprawki, pokoik już gotowy, siedzę codziennie i trochę prasuje. Torba do szpitala, taka dla mnie na pobyt, też już jest spakowana. Przed świętami już kilka dni spędziłam w szpitalu, zdiagnozowali stan przedrzucawkowy więc teraz w zasadzie w każdej chwili może się coś wydarzyć.
Trzymam kciuki i za Was, aby udało się donosić ciążę i bezpiecznie urodzić zdrowe maluchy
Są u Was jakieś blizniaczkowe przyszłe mamy?Fruzia85, Mysza, Edith, Bożenka, emdar, Camilla33, Dariah, ss25 lubią tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Ja z synem miałam termin na marzec a urodziłam 27.02.
W większości mam ubranka na 62. Te maleństwa mieliśmy na 2 tygodnie ale Maly miał 3800. Mój szybko rósł i jest wysokim Chłopcem. Według mnie to lepiej większe rozmiary niż w tą drugą. Wydaje mi sie ze 56 a mniejsze to chyba dla wczesniaczkow i maluszków. i na początek najlepsze proste,wygodne i bawełniane ubranka choć już mam kilka sukienek które czuje ze nie uda mi się założyć.ZakręconaOna, Dariah lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny