LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dariah wrote:Koleżanki, Poznanianki - któraś pisała ze z Gruszczyna ? Ja ze Swarzędza
To ja z Gruszczyna ale fajnie mieć tak blisko koleżankę „po fachu”❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
gusiaa wrote:Wynik histo nic nie wykazał..
🤷♀️
Bo one kuźwa nigdy nic nie wykazują... My szukaliśmy na własną rękę. -
Ja po poronieniu zrobiłam badania genetyczne no i 2 mutacje w trombofilii wyszły. Więc cieszę się że je zrobiłam chociaz gin twierdzi, że to mogło mieć wpływ, ale niewielki, że ogranizm wie co robi, tzw wszystko albo nic w tym wczesnym okresie. Również odliczam dni do tych 12 tygodni, jednak te prawdopodobieństwo poronienia spada. Ale do końca ciąży jakiś tam strach będzie. Damy radę dziewczyny, obojętnie co przeszłyśmy, siła to kobieta w końcu:)
. Raga ., LaBellePerle, Darrika, Scintilla lubią tę wiadomość
29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Dariah wrote:Martek
Taaak dlatego właśnie ten Gruszczyn mi się rzucali w oczy
Fajnie ze ktoś z okolic
Tez się cieszę i mi raźniej. To może na wiosnę 2020 spotkamy się gdzieś na spacerku po bezdrożach SwarzędzaDariah lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Bardzo współczuję dziewczyna nie przyjaznych wydarzeń trzymam kciuki żebyście szybko doszły do siebie !
Ja dopiero czekam na pierwszą wizytę . Będę miała w piątek , czy coś wyjdzie czy nie ? Nie mam pojęcia . Mam nadzieję ale jak nie teraz to następnym razem. A stres , to najgorsze co możemy sobie zafundować . To trudne ale myślę że w wielu wypadkach nie mamy wpływu na to co się wydarzy :'( ja to dopiero zrozumiałam po moim pierwszym przypadku. Musiałam sobie bardzo dostanie wytulmaczyc że wszystko jest po coś . Nie mówię że sprawiedliwie ale tak jest .
Myślmy pozytywnie , napędzajmy się , kopmy w przysłowiowy tyłek i tyle !
Kate86 lubi tę wiadomość
SYNUŚ
Niedoczynność tarczycy
Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )
-
Gagaga - przykro mi, przytulam mocno.
Echh dziewczynki - każda ciąża po stracie będzie już "inna" - pamiętam jak w ciąży z córką cieszyłam się ze wszystkich uciążliwych objawów-im więcej wymiotowałam tym byłam spokojniejsza 😕 chyba z pozytywnym testem podświadomie uruchamia nam się tryb "martwię się" - i jak dla mnie to jest level 1 - matczyna miłość 👩👧Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 19:21
AgaRydz, LaBellePerle, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Scintilla wrote:Macie jakieś sposoby na krostki na buzi🙆♀️? Wysypało mnie jakbym zaczęła dopiero dojrzewać, podkład tego nie zakryje 😒 najgorzej na brodzie 😔
Ja używam tej pasty cynkowej i toniku z pixi, z kwasem glikolowym
Ale mam też inny problem... W każdej ciąży strasznie przesusza mi się skóra wokół ust i na brodzie. Takie kurna ciastko się robi z podkładuScintilla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Scintilla wrote:Gagaga - przykro mi, przytulam mocno.
Echh dziewczynki - każda ciąża po stracie będzie już "inna" - pamiętam jak w ciąży z córką cieszyłam się ze wszystkich uciążliwych objawów-im więcej wymiotowałam tym byłam spokojniejsza 😕 chyba z pozytywnym testem podświadomie uruchamia nam się tryb "martwię się" - i jak dla mnie to jest level 1 - matczyna miłość 👩👧
Ja to sobie powtarzam, że przy nieprawidłowej ciąży czyli przy moim biochemie z początku totalnie jej nie czułam, później tylko cycki lekko zaczęły boleć jak beta troche urosła.
Za to moja prawidłową ciążę wyczulam już przed pozytywnym testem, tak jak te aktualna. W obu czułam moment zagnieżdżania, miałam przy tym tak wrażliwe podbrzusze, że ciężko mi się z krzesła wstawalo 🙄 no i takie nagle zawroty przy tym, takie chwilowe sciecie z nóg -
LaBellePerle wrote:Ja używam tej pasty cynkowej i toniku z pixi, z kwasem glikolowym
Ale mam też inny problem... W każdej ciąży strasznie przesusza mi się skóra wokół ust i na brodzie. Takie kurna ciastko się robi z podkładu -
Cześć Dziewczyny,
Witam się i ja Proszę o dopisanie do listy:
01.02.2020, drugie dziecko, Ostrów Wlkp.
Mam 37 lat i mam 1,5 rocznego synka. Dzisiaj po wizycie okazało się, że bije we mnie nowe serduszko
Cieszę się, że razem ruszamy w drogę i kibicuję Wam wszystkim.
Scintilla, RudaMaruda25, Fruzia85, ppieguskaa, Camilla13, Mimi92, AgaRydz, Darrika, . Raga ., Wachciowa, Kate86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Martek&M wrote:A całkiem możliwe ze to trochę moja sprawka
Tez się cieszę i mi raźniej. To może na wiosnę 2020 spotkamy się gdzieś na spacerku po bezdrożach Swarzędza
Baaaaaardzo chętnie !!!
Ja tez poproszę o dopisanie do listy - wg OM 26.02.2019
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Camilla13 wrote:Idę jutro o 8 na 3 bete, pierwsza w środę 690, w piątek 1730, w niedzielę nie ma gdzie zrobi, a dziś mąż musiał pojechać autem do pracy. Będę pewnie całą noc gapic się w sufit
Mój mąż dzisiaj patrzy na fakturę za badanie beta i mówi do mnie - co to ta gonadotropina kosmomrówkowa?
I teraz się śmiejemy, że mam w sobie kosmomrówki.
Także kochana, życzę Ci jutro najmniej 4 tysięcy kosmomrówek na wynikuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 23:01
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
nick nieaktualnyDarrika wrote:Mój mąż dzisiaj patrzy na fakturę za badanie beta i mówi do mnie - co to ta gonadotropina kosmomrówkowa?
I teraz się śmiejemy, że mam w sobie kosmomrówki.
Także kochana, życzę Ci jutro najmniej 4 tysięcy kosmomrówek na wyniku
Mój mąż oglądał filmik o ciąży i jak dochodzi do zapłodnienia, no i cały czas mi się codziennie od kilku dni pyta, jak tam mała blastocysta w brzuszkuDarrika, LaBellePerle, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj mojemu powiedziałam
Nie był zaskoczony, domyślał się od kilku dni - zadolony bardzo ze się udało
Jutro idę na powtórek bety
Wizytę mam na pierwszy tydzień lipca.Darrika, RudaMaruda25 lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Scintilla wrote:Macie jakieś sposoby na krostki na buzi🙆♀️? Wysypało mnie jakbym zaczęła dopiero dojrzewać, podkład tego nie zakryje 😒 najgorzej na brodzie 😔
Ja miałam wysyp do 9 tc, nic nie skutkowało, teraz jest w miarę dobrze, oby jak najdłużej. To wszystko chyba trzeba przeczekać, hormonów nie wygłuszysz 😔. Raga ., Dariah, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDariah wrote:Ja wczoraj mojemu powiedziałam
Nie był zaskoczony, domyślał się od kilku dni - zadolony bardzo ze się udało
Jutro idę na powtórek bety
Wizytę mam na pierwszy tydzień lipca.
Mój też nie był, był oswojony z myślą, że w końcu się coś przydarzy, bardziej dziwiły go wcześniejsze porażki.