LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Scintilla wrote:Od rana ciągnie mnie brzuch - taki ból trochę okresowo-kłujący,oczywiście automatycznie został uruchomiony tryb "martwię się" 😶🤔😒 też macie czasami takie uczucie w brzuchu?
Nie martw się. Na początku to zupełnie normalne.Ja mialam takie pobolewania do 6tyd teraz już odeszły ale zaczely sie lekkie ciagniecia - macica i wiezadla zaczynaja sie rozciagac
jesli z takim bolem nie pojawia się plamienie/krwawienie to nie ma się czym martwićScintilla lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
gusiaa wrote:A wiesz kochana kiedy miałaś owulacje?
chciałam zadać to samo pytanie, ja niby jestem już prawie w 5 tyg. a tymczasem faktycznie dopiero na początku 4, bo moja ciąża jest jakieś 5 dni do tyłu ze względu na późną owulację -
Ja mam raczej regularne cykle,maks 2-3 dni opóźnienia,wiec owulacji mniej więcej w 14 dniu bo cykle 28 dniowe. Był ból jajnika w tym czasie. Myślę że też zagnieżdżane to temat ruchomy bo 6-12dni wiec być może będzie jeszcze dobrze. No ale w glowie namieszalam i się martwię, choć absolutnie nic nie mogę zrobić. Dziękuję za wsparcie i proszę o kciuki za tydzień. .
LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa od kilku dni mam tak, że jest mi niedobrze, ale nie że ciągnie mnie na wymioty, a tak jakby mi te kwasy żołądkowe podchodziły do przełyku, dodatkowo zgaga.
No i ten brzuch mnie ciągnie, a przy kichnięciu kłuje z prawej strony. Ciąża z owulacji z prawego jajnika.
Ja owulację miałam w 12 dc, a cykle miałam krótkie, 26 dniowe. Więc na takim samym etapie ciąży, może być dziewczyna, która teoretycznie miała późną owulację, a miesiączkę o tydzień wcześniej niż ja i jest tydzień do przodu.ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
RudaMaruda25 wrote:Ja od kilku dni mam tak, że jest mi niedobrze, ale nie że ciągnie mnie na wymioty, a tak jakby mi te kwasy żołądkowe podchodziły do przełyku, dodatkowo zgaga.
No i ten brzuch mnie ciągnie, a przy kichnięciu kłuje z prawej strony. Ciąża z owulacji z prawego jajnika.
Ja owulację miałam w 12 dc, a cykle miałam krótkie, 26 dniowe. Więc na takim samym etapie ciąży, może być dziewczyna, która teoretycznie miała późną owulację, a miesiączkę o tydzień wcześniej niż ja i jest tydzień do przodu.
Ruda, przestań zmieniać te avatary, bo mi się za każdym razem wydaje, że znowu jakaś nowa laska do nas przyszła hahaZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
RudaMaruda25 wrote:LaBellePerle, obiecuję, że to już ostatni raz!
fajna z Ciebie laskaRudaMaruda25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Potrzebuje porady. Bo pierwsza wizytę mam 3 lipca - U gina, gdzie chce prowadzić ciążę. Ale mam metra umówioną wizytę na 28 czerwca u babki ginekolog. I teraz nie wiem, czy iść na tą wcześniejszą wizytę do lekarza, u którego nie chce prowadzić ciąży, żeby tylko potwierdzić czy wszystko jest ok? Czy ona musi mi założyć kartę ciąży, czy mogę jej powiedzieć, że zrobi to mój lekarz tego 3 lipca? Co myślicie?33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
anita92222 wrote:Tak naprawdę to tylko 5 dni, więc ja na Twoim miejscu skoro i tak będziesz prowadzić ciążę u innego lekarza poczekalabym na tą właściwą do 3.07
No właśnie też tak myślę, ale wole żeby mi to wygarnęło więcej osób33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika wrote:Cześć dziewczyny!
Potrzebuje porady. Bo pierwsza wizytę mam 3 lipca - U gina, gdzie chce prowadzić ciążę. Ale mam metra umówioną wizytę na 28 czerwca u babki ginekolog. I teraz nie wiem, czy iść na tą wcześniejszą wizytę do lekarza, u którego nie chce prowadzić ciąży, żeby tylko potwierdzić czy wszystko jest ok? Czy ona musi mi założyć kartę ciąży, czy mogę jej powiedzieć, że zrobi to mój lekarz tego 3 lipca? Co myślicie?
słuchaj, mi kartę ciązy zakładała zupełnie inna babka i ta u której prowadziłam ciążę tylko się zaśmiała, że już kto inny zużył na mnie kartę, bo ona ma akurat mało nie było totalnie żadnego problemu. A od babki, która mi te karte zalozyla, uciekłam jak najszybciej. Była postrzelona.Darrika lubi tę wiadomość
-
Problemu nigdy nie ma, bo tak naprawdę to nasza sprawa ile będziemy chodzić, do kogo itd, ale jeśli to tylko kilka dni i i tak wiesz, że u tej babki nie będziesz prowadzić ciąży to nie wiem czy jest sens co innego jakbyś miała dwa tygodnie /miesiąc to wiadomo, że wszystkie chcemy jak najszybciej i niecierpliwie
Darrika lubi tę wiadomość
-
RudaMaruda25 wrote:Ja od kilku dni mam tak, że jest mi niedobrze, ale nie że ciągnie mnie na wymioty, a tak jakby mi te kwasy żołądkowe podchodziły do przełyku, dodatkowo zgaga.
Ja owulację miałam w 12 dc, a cykle miałam krótkie, 26 dniowe. Więc na takim samym etapie ciąży, może być dziewczyna, która teoretycznie miała późną owulację, a miesiączkę o tydzień wcześniej niż ja i jest tydzień do przodu.👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Darrika wrote:Cześć dziewczyny!
Potrzebuje porady. Bo pierwsza wizytę mam 3 lipca - U gina, gdzie chce prowadzić ciążę. Ale mam metra umówioną wizytę na 28 czerwca u babki ginekolog. I teraz nie wiem, czy iść na tą wcześniejszą wizytę do lekarza, u którego nie chce prowadzić ciąży, żeby tylko potwierdzić czy wszystko jest ok? Czy ona musi mi założyć kartę ciąży, czy mogę jej powiedzieć, że zrobi to mój lekarz tego 3 lipca? Co myślicie?
A ja właśnie zrobiłam tak jak piszesz. Poszłam na wizytę do ginekolog na NFZ bo chciałam żeby mi dała skierowanie na te wszystkie pierwsze badania bo jest ich strasznie dużo i dużo kasy na to idzie. Założyła mi kartę ciąży i po prostu ją zniszczę a moja ginekolog prywatną też mi założyła i ją będę po prostu kontynuować. -
anita92222 wrote:Problemu nigdy nie ma, bo tak naprawdę to nasza sprawa ile będziemy chodzić, do kogo itd, ale jeśli to tylko kilka dni i i tak wiesz, że u tej babki nie będziesz prowadzić ciąży to nie wiem czy jest sens co innego jakbyś miała dwa tygodnie /miesiąc to wiadomo, że wszystkie chcemy jak najszybciej i niecierpliwie
bardziej chodzi o dwóch lekarzy, dwie opinie, ale to myślę, że zrozumieją tylko dziewczyny, które miały już nieprzyjemne przygody z ciążami...ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Właśnie się zapisałam na pierwsze badania prenatalne. I teraz ważne info dla dziewczyn ze Śląska. Jeśli nie przysługuje wam badanie na NFZ a mieszkacie na terenie Śląska to w Gyncentrum są za darmo badania z jakiegoś programu z Unii. Nie potrzeba skierowania od lekarza.
-
Właśnie się zapisałam na pierwsze badania prenatalne. I teraz ważne info dla dziewczyn ze Śląska. Jeśli nie przysługuje wam badanie na NFZ a mieszkacie na terenie Śląska to w Gyncentrum są za darmo badania z jakiegoś programu z Unii. Nie potrzeba skierowania od lekarza.