LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja mam zamiar chodzić do dwóch lekarzy, jednego mojej pani doktor, która mnie leczy od zawsze, ale przyjmuje tylko prywatnie i do lekarza z luxmedu, gdzie porobię sobie wszystkie badania za darmo.
A co do torbiela, to kilka miesięcy też miałam po owulacji, wchłonął się. Podobno to dosyć częste, ale wtedy nic mnie nie bolało.
Ehh, chciałabym być już po tej wizycie q lipca. -
ja byłam na NFZ w 5tc4 ii mi zlecił badania aa kartę ciąży założy mi na kolejnej wizycie czyli 9tc.
Aa u mojego gina prywatnie.. byłam w 8tc ii też mi założy kartę ciąży przy kolejnej wizycie.
Ii w sumie żadnemu nee mówię, że chodzę do jeszcze innego.. bo to w sumie nee ich sprawa..ZakręconaOna, AgaRydz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyppieguskaa wrote:ja byłam na NFZ w 5tc4 ii mi zlecił badania aa kartę ciąży założy mi na kolejnej wizycie czyli 9tc.
Aa u mojego gina prywatnie.. byłam w 8tc ii też mi założy kartę ciąży przy kolejnej wizycie.
Ii w sumie żadnemu nee mówię, że chodzę do jeszcze innego.. bo to w sumie nee ich sprawa..
Dokładnie tak mam zamiar zrobić i ja, skoro mam pakiet medyczny, to po co mam płacić za badania, a i nie chcę rezygnować z zaufanej pani doktor i szpitala do któreho chciałabym trafić na poród.ppieguskaa lubi tę wiadomość
-
ppieguskaa wrote:ja byłam na NFZ w 5tc4 ii mi zlecił badania aa kartę ciąży założy mi na kolejnej wizycie czyli 9tc.
Ii w sumie żadnemu nee mówię, że chodzę do jeszcze innego.. bo to w sumie nee ich sprawa..
oni zwykle właśnie zakładają kartę ciąży jak już mają co do niej wpisać, tj. wszelkie badania -
nick nieaktualny
-
No ja na pewno oprócz prowadzącego gina na NFZ, pójdę pewnie z 2-3 razy prywatnie, żeby mieć opinie innego lekarza. Ale prawda, oni nie muszą wiedzieć, do ilu lekarzy chodzimy, bo to nasza sprawa.33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Też tak maniakalnie patrzycie na swoje suwaczki:) ?
Ja jak byłam na wizycie w 6t0d to serduszko już było, ale tak jak myślałam- lekarz powiedział mi że mówi się skończone tygodnie czyli np. teraz jestem w 7tyg., powiedział że tak jest prawidłowo
Ale my kobiety wolimy zaokrąglać do góry -
Patrzę dziewczyny na Wasze suwaczki i daty macie od miesiączki czy od owu czy gina ? Pytam głównie dziewczyny z młodszą ciąża . Ja jestem przed wizytą i się porównuje troszkę jak u Was . Co i jak.SYNUŚ
Niedoczynność tarczycy
Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )
-
ppieguskaa wrote:aa to chyba różnie jest..
w poprzedniej ciąży mój gin założył mi w 8tc aa nee miałam jeszcze żadnych badań..
ale wiesz, 8 tydzień to już nie tak wcześnie na pierwszą wizytę i masz czas do 10 tyg., w pierwszej ciąży babeczka nie chciała mi założyć karty przed badaniami, ale przed przyjściem z wynikami poroniłam. W drugiej założyła mi od razy w 5t6d, bo miałam od razu wyniki. Zobaczymy jak będzie teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 11:36
AgaRydz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam od miesiączki ustawiony
Tak w ogóle dziewczyny, mi lekarz już kazał robić badania i zlecił te wszystkie z krwi, no i mocz.
Nawet powiedział mi, że najlepiej jakbym zaczęła je robić w przyszłym tygodniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 11:36
-
U mnie mam od owulacji, bo z miesiączki wychodziło by, że ciąża jest dużo starsza, a niestety owulacja była bardzo późno więc na tej podstawie ale ginekolog jeszcze mówił, że będziemy się sugerować przyrostem dzidziusia, porównamy dwa pomiary, do tego beta i wyznaczymy dopiero datę porodu na razie mam kartę założona, wpisane to co się dało, badania itp.
-
Qastera wrote:Też tak maniakalnie patrzycie na swoje suwaczki:) ?
Ja jak byłam na wizycie w 6t0d to serduszko już było, ale tak jak myślałam- lekarz powiedział mi że mówi się skończone tygodnie czyli np. teraz jestem w 7tyg., powiedział że tak jest prawidłowo
Ale my kobiety wolimy zaokrąglać do góryZakręconaOna lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Qastera wrote:Też tak maniakalnie patrzycie na swoje suwaczki:) ?
Ale my kobiety wolimy zaokrąglać do góry
ja zawsze podaję skończone i nie cierpię aplikacji co zaokrąglająppieguskaa lubi tę wiadomość
-
martakam wrote:A Twój suwaczek w takim razie źle wskazuje?
Nie nie, wskazuje dobrze.
Wskazuje od daty OM która jest równoznaczna z USG:)
Chodzi mi o potoczne mówienie, gdy ktoś pyta się w którym tygodniu jesteś, to nie mówisz że w 7t1d tylko zaokrągla się -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny