LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
aprill wrote:I bedziesz miala dwie karty ciazy?
Tak.
tzn ja na NFZ chodzę tylko po to żeby mieć za darmo badania.. bo w końcu nam się to należy..
Aa po2 osobiście nee wyobrażam sobie prowadzić ciąży tylko na NFZ.. bo jak dla mnie wizyty gdzie nee robią usg są bezsensu..
No ale to moje zdanie.LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
Darrika wrote:A ja to już sama nie wiem i trochę mi to wsio ryba ważne żeby maluszek rósł silny i zdrowy Wg ostatniej miesiączki to mi wychodzi tak jak na suwaczku, ale wg owulacji to muszę odjąć 2 tygodnie, bo miałam w 13 dc. Czyli faktycznie ciąża ma u mnie 24 dni
a to nie jest tak, że jak miałaś owulację w 13 dc czyli mega wcześnie to właśnie jesteś na plusie a nie minusie? czyli normalnie się liczy po prostu?
bo jak odjąć dwa tygodnie to byś była w 3 tygodniu 2 dniu a to jeszcze przed terminem okresu, może nawet test by jeszcze nie wyszedł
choć sama już nie wiem, czy głupot nie opowiadam już się gubięWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 15:34
-
ppieguskaa wrote:Tak.
tzn ja na NFZ chodzę tylko po to żeby mieć za darmo badania.. bo w końcu nam się to należy..
Aa po2 osobiście nee wyobrażam sobie prowadzić ciąży tylko na NFZ.. bo jak dla mnie wizyty gdzie nee robią usg są bezsensu..
No ale to moje zdanie.
wiesz, ja na wszystkich wizytach nfz miałam usg :o tylko na jednej babka była postrzelona i nie chciała dać zdjęcia... usg zrobiła, ale zdjęcia dać nie chciała haha -
Darrika wrote:A ja to już sama nie wiem i trochę mi to wsio ryba ważne żeby maluszek rósł silny i zdrowy Wg ostatniej miesiączki to mi wychodzi tak jak na suwaczku, ale wg owulacji to muszę odjąć 2 tygodnie, bo miałam w 13 dc. Czyli faktycznie ciąża ma u mnie 24 dni
już skumałam, że chodzi Ci chyba o sam wiek płodu, czyli liczenie od owulacji... -
ppieguskaa wrote:Tak.
No ale to moje zdanie. -
LaBellePerle wrote:wiesz, ja na wszystkich wizytach nfz miałam usg :o tylko na jednej babka była postrzelona i nie chciała dać zdjęcia... usg zrobiła, ale zdjęcia dać nie chciała haha
Albo np zrobił usg czy serce bije. Aa już nee zmierzył itd.
Ja byłam w 5tc4 (teoretycznie) to tylko stwierdził, że jest pęcherzyk.. Ale nee zmierxyl go.. Ii tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 16:55
-
aprill wrote:Rozumiem, a pytam bo ja z kolei mam zalozona karte ciazy w klinice, gdzie nie bede prowadzic ciazy, pojawie sie tam jeszcze 1, max 2 razy. W czwartek mam wizyte u dr u ktorego chce prowadzic ciaze i nie wiem jak to ugryzc, przyznawac sie ze mam karte czy nie? Ale chyba lepiej jak wszystkie info sa w jednej karcie, tak mysle...
To już od Ciebie zależy.. W sumie tej karcie ciazy nic Nadzwyczajnego na początku nee ma.. Tydzień, ciśnienie, waga.. Ii długość szyjki.. Jeśli mierzy..
Bo badania to ii tak będziesz musiała pokazać prowadzącemu.. To ii tak Ci wpisze w nowa.. Jakbyś nee chciała starej pokazywać..
-
nick nieaktualny
-
LaBellePerle wrote:już skumałam, że chodzi Ci chyba o sam wiek płodu, czyli liczenie od owulacji...
No wiek płodu to faktycznie chyba od owulacji i wtedy 24 dni, ale czy tygodnie ciąży sie liczy od miesiączki, to ja nie wiem na wizycie się gin wypowie i będzie wsio jasneDariah lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
RudaMaruda25 wrote:A jest jakaś przeszkoda do posiadania dwóch kart?
Ja nie chcę mówić lekarzom o sobie nawzajem.RudaMaruda25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyScintilla wrote:Większość ginekologów prywatnych doskonale zdaję sobie sprawę, że ciążę prowadzi z bliźniakiem z NFZ 🙂 moja lekarka prowadząca poprzednia ciążę sama doradziła mi zapisać się do poradni przyszpitalnej abym miała badania na fundusz a usg polowkowe i genetyczne zalecała robić u koleżanki z lepszym sprzętem - normalnie zorganizowana grupa ginekoliczna 😂 ale to rozwiązanie ma minus - jak jeden lekarz mówi co innego i się zastanawiasz kogo słuchać 🤔🙂
Tzn. mojej pani doktor powiem, ale nie chcę w luxmedzie mówić o chodzeniu jeszcze poza luxmed.Scintilla lubi tę wiadomość
-
Darrika wrote:No wiek płodu to faktycznie chyba od owulacji i wtedy 24 dni, ale czy tygodnie ciąży sie liczy od miesiączki, to ja nie wiem na wizycie się gin wypowie i będzie wsio jasne
-
A propo wizyt lekarskich - dla lubiących papiernicze gadżety 🙂 - znajoma z pracy zakupiła sobie segregator ciążowy a ja się zakochałam 😍- wszystko w środku pięknie uporządkowane. Może komuś się przyda i spodoba -: https://mamaginekolog.pl/produkt/segregator-ciazy-niebiesko-rozowy-kopia/
Trzeba teraz cierpliwie poczekać do pierwszej wizyty i karty ciąży 🙂LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
No, nadrobiłam wszystkie wpisy
Dzień dobry, witam Lutowe Mamusie i gratuluję
w poniedziałek zrobiłam test, 3 dni po planowej @ i wyszły ładne kreseczki, więc wreszcie mogę do Was dołączyć. Mam już synka, 14msc, zdarza nam się jeszcze karmić piersią jestem z Trójmiasta i mam 28 lat. Na wizytę mam zamiar umówić się gdzieś za 3 tygodnie, żeby było już na pewno wszystko widać. Ogólnie jak na razie trochę brzuch czasami ćmi, większych objawów nie ma, ale w sumie to dobrze, bo z synkiem wymiotowałam od początku do 5msc przez całe dnie, więc za to podziękuję. Termin porodu wg om 22 luty.
Miłego wieczoru życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 19:32
Darrika, AgaRydz, Scintilla, Camilla13, LaBellePerle, Fruzia85, Wachciowa, Edith, . Raga ., Dariah, Mimi92 lubią tę wiadomość
Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗 -
Shas91 wrote:No, nadrobiłam wszystkie wpisy
Dzień dobry, witam Lutowe Mamusie i gratuluję
w poniedziałek zrobiłam test, 3 dni po planowej @ i wyszły ładne kreseczki, więc wreszcie mogę do Was dołączyć. Mam już synka, 14msc, zdarza nam się jeszcze karmić piersią jestem z Trójmiasta i mam 28 lat. Na wizytę mam zamiar umówić się gdzieś za 3 tygodnie, żeby było już na pewno wszystko widać. Ogólnie jak na razie trochę brzuch czasami ćmi, większych objawów nie ma, ale w sumie to dobrze, bo z synkiem wymiotowałam od początku do 5msc przez całe dnie, więc za to podziękuję. Termin porodu wg om 22 luty.
Miłego wieczoru życzęShas91 lubi tę wiadomość
SYNUŚ
Niedoczynność tarczycy
Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )
-
Scintilla wrote:A propo wizyt lekarskich - dla lubiących papiernicze gadżety 🙂 - znajoma z pracy zakupiła sobie segregator ciążowy a ja się zakochałam 😍- wszystko w środku pięknie uporządkowane. Może komuś się przyda i spodoba -: https://mamaginekolog.pl/produkt/segregator-ciazy-niebiesko-rozowy-kopia/
Trzeba teraz cierpliwie poczekać do pierwszej wizyty i karty ciąży 🙂
O! Ja też z Trójmiasta, a konkretnie z Gdańska. Już myślałam, że jestem jedynaScintilla lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Scintilla wrote:A propo wizyt lekarskich - dla lubiących papiernicze gadżety 🙂 - znajoma z pracy zakupiła sobie segregator ciążowy a ja się zakochałam 😍- wszystko w środku pięknie uporządkowane. Może komuś się przyda i spodoba -: https://mamaginekolog.pl/produkt/segregator-ciazy-niebiesko-rozowy-kopia/
Trzeba teraz cierpliwie poczekać do pierwszej wizyty i karty ciąży 🙂
boże, to jest cudne jaka szkoda, że wyprzedane
kurde, teraz patrzę, że znów na stanieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 21:24
-
Dziś miałam pierwszą wizytę z ust było serduszko doktor mówi że jest ok.
Ale w niedzielę po 19 dostałam plemienia przez dwie godziny, pojechaliśmy z mężem na izbę przyjęć A tam ze jest ok, dziś u lekarza było serduszko lekarz założył kartę ciąży ( klinika bocian w Warszawie) i powiedział że takie plemienia się zdarzają no i teraz też po 19 dostałam plemienia i już teraz jest w porządku.
Przepraszam że chaotycznie napisałam i z telefonu w dodatku, ale może któraś z Was miała podobnie.