X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    boże, to jest cudne <3 jaka szkoda, że wyprzedane :(

kurde, teraz patrzę, że znów na stanie :D
    Bo jest w 2 wersjach kolorystycznych - jedna z nich jest tylko dostępna. Ja poczekam do wizyty 27ego i jeśli będzie wszystko dobrze to kupię sobie w nagrodę - a co 😁

Witam wszystkie nowe koleżanki 🙂

. Raga . lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może jestem uprzedzona, albo coś, ale nie kupię nic co ciążowe lub dla dziecka.

• martakam Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Ja może jestem uprzedzona, albo coś, ale nie kupię nic co ciążowe lub dla dziecka.
    Akurat ten segregator jest bardzo pomocny w utzymaniu porządku w badaniach, zdjeciach z USG itp. W sumie to po to jest stworzony.
    Także mimo, że ja też nic nie kupuję jeszcze, to segregator mam ze względu na to, że lubię porządek w dokumentach ;)

RudaMaruda25 lubi tę wiadomość

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekonałaś mnie :)
    W sumie tej papierologii to będzie mega du_o :)

• Kate86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaniczynka wrote:
    Dziś miałam pierwszą wizytę z ust było serduszko doktor mówi że jest ok.
    Ale w niedzielę po 19 dostałam plemienia przez dwie godziny, pojechaliśmy z mężem na izbę przyjęć A tam ze jest ok, dziś u lekarza było serduszko lekarz założył kartę ciąży ( klinika bocian w Warszawie) i powiedział że takie plemienia się zdarzają no i teraz też po 19 dostałam plemienia i już teraz jest w porządku.
    Przepraszam że chaotycznie napisałam i z telefonu w dodatku, ale może któraś z Was miała podobnie.

Ja mam plamienia na przemian z krwawieniami od 2 tygodni,
    Dziś byłam na usg i jest wszystko ok, serduszko bije, noc się nie odkleje.

W poprzedniej ciąży miałam to samo do 16 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 22:44

kaniczynka lubi tę wiadomość

IVF maj 2017 nieudane
    Transfer crio lipiec 2017 - udany córeczka <3
    Transfer crio maj 2019 - czekamy na <3
    iv09df9hddm181mm.png

[w4squgpj0lnox53g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaniczynka wrote:
    Dziś miałam pierwszą wizytę z ust było serduszko doktor mówi że jest ok.
    Ale w niedzielę po 19 dostałam plemienia przez dwie godziny, pojechaliśmy z mężem na izbę przyjęć A tam ze jest ok, dziś u lekarza było serduszko lekarz założył kartę ciąży ( klinika bocian w Warszawie) i powiedział że takie plemienia się zdarzają no i teraz też po 19 dostałam plemienia i już teraz jest w porządku.
    Przepraszam że chaotycznie napisałam i z telefonu w dodatku, ale może któraś z Was miała podobnie.
    I ja synka urodziłam dzięki tej samej klinice. Plamienie miałam 3 razy, za 3 w 8 tygodniu ciąży spędziłam kilka dni na obserwacji w szpitalu ale wszystko było super 😊

kaniczynka lubi tę wiadomość

• kaniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam, 😘

lat 36,
    27 dpt jest 💗
    nqgrx2i.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 wrote:
    No, nadrobiłam wszystkie wpisy :)
    Dzień dobry, witam Lutowe Mamusie i gratuluję :)
    w poniedziałek zrobiłam test, 3 dni po planowej @ i wyszły ładne kreseczki, więc wreszcie mogę do Was dołączyć. Mam już synka, 14msc, zdarza nam się jeszcze karmić piersią:) jestem z Trójmiasta i mam 28 lat. Na wizytę mam zamiar umówić się gdzieś za 3 tygodnie, żeby było już na pewno wszystko widać. Ogólnie jak na razie trochę brzuch czasami ćmi, większych objawów nie ma, ale w sumie to dobrze, bo z synkiem wymiotowałam od początku do 5msc przez całe dnie, więc za to podziękuję. Termin porodu wg om 22 luty.
    Miłego wieczoru życzę :)
    Witaj! Gratuluję Ci karmienia piersią, ja też karmiłam synka przez ponad 14 miesięcy i jestem z tego bardzo dumna 😊 miesiąc po odstawieniu okazało się, że jestem w ciąży 😊 Tak naprawdę dopiero po odstawieniu synka poczułam, jakbym dopiero zakończyła pierwszą ciążę, a teraz mój obecny stan to trochę niespodzianka 😊

Shas91 lubi tę wiadomość

aZzmp1.png
  • Shas91 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2019, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My stwierdziliśmy, że tak na luzie zaczniemy starania o drugie, nawet w tym miesiącu nie prowadziłam obserwacji, no i szczerze nie brałam tego miesiąca pod uwagę :) mały miał szczepienie i wychodziły mu 3 zęby na raz, więc w kółko wisiał na cycu i myślałam, że to wszystko zaburza. A tu taka niespodzianka :) w sumie to nie wiem jak będzie wyglądało nasze karmienie teraz, na szczęście synek pije mleko a w zasadzie tylko się przytula do snu i w nocy, więc może uda się to jakoś pogodzić.
    Ja mieszkam obecnie w Pruszczu, ale wcześniej mieszkałam także w Gdyni i Gdańsku :)

Edith lubi tę wiadomość

f2w3vfxmy8valaii.png

Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Krótko o mnie: Staraliśmy się od marca poprzedniego roku, bezskutecznie. Oczywiście wszystkie badania zrobione, u męża też i nadal nic. W październiku dowiedziałam się, że mam polipy na endometrium. W styczniu histeroskopia i nowa praca więc odłożyliśmy starania. Głowa odpoczęła na tyle, że nie wiedziałam kiedy mam okres :P To był pierwszy cykl po histeroskopii w którym się staraliśmy no i się udało :)

Aktualnie u mnie to początek 5 tyg. (4+1)

Niestety z uwagi no, że mój lekarz idzie na urlop od następnego tygodnia (też sobie wymyślił!) jutro mam wizytę kontrolną , a w zastępstwie idę 5 lipca na usg żeby usłyszeć serduszko :)

Na razie brak objawów jedyne co to budzę się przed 5 codziennie... no i ciągle chodzę siusiu :)

Planowana data porodu 26.02 ale pewnie się zmieni, bo wszędzie pokazuje mi inaczej :)

. Raga ., RudaMaruda25, Martek&M, Fruzia85, Scintilla, Wachciowa, Camilla13, AgaRydz, Dariah, Shas91, Edith lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Cześć dziewczyny!

Krótko o mnie: Staraliśmy się od marca poprzedniego roku, bezskutecznie. Oczywiście wszystkie badania zrobione, u męża też i nadal nic. W październiku dowiedziałam się, że mam polipy na endometrium. W styczniu histeroskopia i nowa praca więc odłożyliśmy starania. Głowa odpoczęła na tyle, że nie wiedziałam kiedy mam okres :P To był pierwszy cykl po histeroskopii w którym się staraliśmy no i się udało :)

Aktualnie u mnie to początek 5 tyg. (4+1)

Niestety z uwagi no, że mój lekarz idzie na urlop od następnego tygodnia (też sobie wymyślił!) jutro mam wizytę kontrolną , a w zastępstwie idę 5 lipca na usg żeby usłyszeć serduszko :)

Na razie brak objawów jedyne co to budzę się przed 5 codziennie... no i ciągle chodzę siusiu :)

Planowana data porodu 26.02 ale pewnie się zmieni, bo wszędzie pokazuje mi inaczej :)
    Super! Gratulacje! No i witaj w gronie jeszcze lekkich ciężarówek😁

zuzi_c lubi tę wiadomość

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 wrote:
    My stwierdziliśmy, że tak na luzie zaczniemy starania o drugie, nawet w tym miesiącu nie prowadziłam obserwacji, no i szczerze nie brałam tego miesiąca pod uwagę :) mały miał szczepienie i wychodziły mu 3 zęby na raz, więc w kółko wisiał na cycu i myślałam, że to wszystko zaburza. A tu taka niespodzianka :) w sumie to nie wiem jak będzie wyglądało nasze karmienie teraz, na szczęście synek pije mleko a w zasadzie tylko się przytula do snu i w nocy, więc może uda się to jakoś pogodzić.
    Ja mieszkam obecnie w Pruszczu, ale wcześniej mieszkałam także w Gdyni i Gdańsku :)

Szybko poszło :) marzenie nie jednej kobiety :) Gratuluję i witam! 😊😊😊

AgaRydz lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Shas91 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Szybko poszło :) marzenie nie jednej kobiety :) Gratuluję i witam! 😊😊😊

W zasadzie starania trwały od drugiego miesiąca po porodzie, bo nie używaliśmy zabezpieczenia :) ale zanim @ wrócił i wszystko się unormowało, to dopiero teraz zaskoczyło :)

f2w3vfxmy8valaii.png

Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziś spędzcie czas dziewczyny ;) my wróciliśmy z jeziora właśnie. Córka uradowana 🥰🥰

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My standardowo - wypad na rowery, place zabaw, gry planszowe itd 😁😜 jutro o 15 lekarz, Antosia z piątku na sobotę zostaje u dziadków więc będzie fuul atrakcji :) a rodzice trochę odpoczna 🙂🤣

gusiaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem taka zmęczona, że nie mogę się zwlec z łóżka, a jestem u rodziców.
    W sobotę dopiero przyjeżdża mój mąż.

• anita92222 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak dzisiaj miałam, z resztą każdego dnia jest bardzo ciężko,najgorzej rano.. ale nie mogę o tym myśleć, bo przy energicznej i żywiołowej 4 latce nie ma szans 😁😀😉

Dariah lubi tę wiadomość

• Darrika Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pół dnia odpoczywałam, a jak ma z wrócił z pracy to spacer, obiad no i wieczorem może kino.

Piersi mnie dzisiaj zaczęły boleć, 2 razy w nocy się przez to obudziłam hmmm

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Mimi92 Debiutantka

Wysłany: 20 czerwca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 wrote:
    Hej, u nas w zasadzie identycznie. Synek też 14 miesięcy i też jeszcze go karmię. Chciałabym powoli go odstawić ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać, bo dla niego "cici" to lek na całe zło. 😄

Shas91 lubi tę wiadomość

age.pngage.pngpreg.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety we wtorek złapałam jakąś infekcję wirusową więc wczoraj po pracy poleciałam do lekarza i dzisiaj prawie cały dzień w łóżku spędziłam żeby się do jutra wykurować i iść do pracy. Na szczęście już jest lepiej 😀

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ