X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    boże, to jest cudne <3 jaka szkoda, że wyprzedane :(

kurde, teraz patrzę, że znów na stanie :D
    Bo jest w 2 wersjach kolorystycznych - jedna z nich jest tylko dostępna. Ja poczekam do wizyty 27ego i jeśli będzie wszystko dobrze to kupię sobie w nagrodę - a co 😁

Witam wszystkie nowe koleżanki 🙂

. Raga . lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może jestem uprzedzona, albo coś, ale nie kupię nic co ciążowe lub dla dziecka.

• martakam Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Ja może jestem uprzedzona, albo coś, ale nie kupię nic co ciążowe lub dla dziecka.
    Akurat ten segregator jest bardzo pomocny w utzymaniu porządku w badaniach, zdjeciach z USG itp. W sumie to po to jest stworzony.
    Także mimo, że ja też nic nie kupuję jeszcze, to segregator mam ze względu na to, że lubię porządek w dokumentach ;)

RudaMaruda25 lubi tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekonałaś mnie :)
    W sumie tej papierologii to będzie mega du_o :)

• Kate86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaniczynka wrote:
    Dziś miałam pierwszą wizytę z ust było serduszko doktor mówi że jest ok.
    Ale w niedzielę po 19 dostałam plemienia przez dwie godziny, pojechaliśmy z mężem na izbę przyjęć A tam ze jest ok, dziś u lekarza było serduszko lekarz założył kartę ciąży ( klinika bocian w Warszawie) i powiedział że takie plemienia się zdarzają no i teraz też po 19 dostałam plemienia i już teraz jest w porządku.
    Przepraszam że chaotycznie napisałam i z telefonu w dodatku, ale może któraś z Was miała podobnie.

Ja mam plamienia na przemian z krwawieniami od 2 tygodni,
    Dziś byłam na usg i jest wszystko ok, serduszko bije, noc się nie odkleje.

W poprzedniej ciąży miałam to samo do 16 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 22:44

kaniczynka lubi tę wiadomość

IVF maj 2017 nieudane
    Transfer crio lipiec 2017 - udany córeczka <3
    Transfer crio maj 2019 - czekamy na <3
    iv09df9hddm181mm.png

[w4squgpj0lnox53g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaniczynka wrote:
    Dziś miałam pierwszą wizytę z ust było serduszko doktor mówi że jest ok.
    Ale w niedzielę po 19 dostałam plemienia przez dwie godziny, pojechaliśmy z mężem na izbę przyjęć A tam ze jest ok, dziś u lekarza było serduszko lekarz założył kartę ciąży ( klinika bocian w Warszawie) i powiedział że takie plemienia się zdarzają no i teraz też po 19 dostałam plemienia i już teraz jest w porządku.
    Przepraszam że chaotycznie napisałam i z telefonu w dodatku, ale może któraś z Was miała podobnie.
    I ja synka urodziłam dzięki tej samej klinice. Plamienie miałam 3 razy, za 3 w 8 tygodniu ciąży spędziłam kilka dni na obserwacji w szpitalu ale wszystko było super 😊

kaniczynka lubi tę wiadomość

• kaniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam, 😘

lat 36,
    27 dpt jest 💗
    nqgrx2i.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 wrote:
    No, nadrobiłam wszystkie wpisy :)
    Dzień dobry, witam Lutowe Mamusie i gratuluję :)
    w poniedziałek zrobiłam test, 3 dni po planowej @ i wyszły ładne kreseczki, więc wreszcie mogę do Was dołączyć. Mam już synka, 14msc, zdarza nam się jeszcze karmić piersią:) jestem z Trójmiasta i mam 28 lat. Na wizytę mam zamiar umówić się gdzieś za 3 tygodnie, żeby było już na pewno wszystko widać. Ogólnie jak na razie trochę brzuch czasami ćmi, większych objawów nie ma, ale w sumie to dobrze, bo z synkiem wymiotowałam od początku do 5msc przez całe dnie, więc za to podziękuję. Termin porodu wg om 22 luty.
    Miłego wieczoru życzę :)
    Witaj! Gratuluję Ci karmienia piersią, ja też karmiłam synka przez ponad 14 miesięcy i jestem z tego bardzo dumna 😊 miesiąc po odstawieniu okazało się, że jestem w ciąży 😊 Tak naprawdę dopiero po odstawieniu synka poczułam, jakbym dopiero zakończyła pierwszą ciążę, a teraz mój obecny stan to trochę niespodzianka 😊

Shas91 lubi tę wiadomość

aZzmp1.png
  • Shas91 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2019, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My stwierdziliśmy, że tak na luzie zaczniemy starania o drugie, nawet w tym miesiącu nie prowadziłam obserwacji, no i szczerze nie brałam tego miesiąca pod uwagę :) mały miał szczepienie i wychodziły mu 3 zęby na raz, więc w kółko wisiał na cycu i myślałam, że to wszystko zaburza. A tu taka niespodzianka :) w sumie to nie wiem jak będzie wyglądało nasze karmienie teraz, na szczęście synek pije mleko a w zasadzie tylko się przytula do snu i w nocy, więc może uda się to jakoś pogodzić.
    Ja mieszkam obecnie w Pruszczu, ale wcześniej mieszkałam także w Gdyni i Gdańsku :)

Edith lubi tę wiadomość

f2w3vfxmy8valaii.png

Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Krótko o mnie: Staraliśmy się od marca poprzedniego roku, bezskutecznie. Oczywiście wszystkie badania zrobione, u męża też i nadal nic. W październiku dowiedziałam się, że mam polipy na endometrium. W styczniu histeroskopia i nowa praca więc odłożyliśmy starania. Głowa odpoczęła na tyle, że nie wiedziałam kiedy mam okres :P To był pierwszy cykl po histeroskopii w którym się staraliśmy no i się udało :)

Aktualnie u mnie to początek 5 tyg. (4+1)

Niestety z uwagi no, że mój lekarz idzie na urlop od następnego tygodnia (też sobie wymyślił!) jutro mam wizytę kontrolną , a w zastępstwie idę 5 lipca na usg żeby usłyszeć serduszko :)

Na razie brak objawów jedyne co to budzę się przed 5 codziennie... no i ciągle chodzę siusiu :)

Planowana data porodu 26.02 ale pewnie się zmieni, bo wszędzie pokazuje mi inaczej :)

. Raga ., RudaMaruda25, Martek&M, Fruzia85, Scintilla, Wachciowa, Camilla13, AgaRydz, Dariah, Shas91, Edith lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Cześć dziewczyny!

Krótko o mnie: Staraliśmy się od marca poprzedniego roku, bezskutecznie. Oczywiście wszystkie badania zrobione, u męża też i nadal nic. W październiku dowiedziałam się, że mam polipy na endometrium. W styczniu histeroskopia i nowa praca więc odłożyliśmy starania. Głowa odpoczęła na tyle, że nie wiedziałam kiedy mam okres :P To był pierwszy cykl po histeroskopii w którym się staraliśmy no i się udało :)

Aktualnie u mnie to początek 5 tyg. (4+1)

Niestety z uwagi no, że mój lekarz idzie na urlop od następnego tygodnia (też sobie wymyślił!) jutro mam wizytę kontrolną , a w zastępstwie idę 5 lipca na usg żeby usłyszeć serduszko :)

Na razie brak objawów jedyne co to budzę się przed 5 codziennie... no i ciągle chodzę siusiu :)

Planowana data porodu 26.02 ale pewnie się zmieni, bo wszędzie pokazuje mi inaczej :)
    Super! Gratulacje! No i witaj w gronie jeszcze lekkich ciężarówek😁

zuzi_c lubi tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 wrote:
    My stwierdziliśmy, że tak na luzie zaczniemy starania o drugie, nawet w tym miesiącu nie prowadziłam obserwacji, no i szczerze nie brałam tego miesiąca pod uwagę :) mały miał szczepienie i wychodziły mu 3 zęby na raz, więc w kółko wisiał na cycu i myślałam, że to wszystko zaburza. A tu taka niespodzianka :) w sumie to nie wiem jak będzie wyglądało nasze karmienie teraz, na szczęście synek pije mleko a w zasadzie tylko się przytula do snu i w nocy, więc może uda się to jakoś pogodzić.
    Ja mieszkam obecnie w Pruszczu, ale wcześniej mieszkałam także w Gdyni i Gdańsku :)

Szybko poszło :) marzenie nie jednej kobiety :) Gratuluję i witam! 😊😊😊

AgaRydz lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Shas91 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Szybko poszło :) marzenie nie jednej kobiety :) Gratuluję i witam! 😊😊😊

W zasadzie starania trwały od drugiego miesiąca po porodzie, bo nie używaliśmy zabezpieczenia :) ale zanim @ wrócił i wszystko się unormowało, to dopiero teraz zaskoczyło :)

f2w3vfxmy8valaii.png

Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziś spędzcie czas dziewczyny ;) my wróciliśmy z jeziora właśnie. Córka uradowana 🥰🥰

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My standardowo - wypad na rowery, place zabaw, gry planszowe itd 😁😜 jutro o 15 lekarz, Antosia z piątku na sobotę zostaje u dziadków więc będzie fuul atrakcji :) a rodzice trochę odpoczna 🙂🤣

gusiaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem taka zmęczona, że nie mogę się zwlec z łóżka, a jestem u rodziców.
    W sobotę dopiero przyjeżdża mój mąż.

• anita92222 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak dzisiaj miałam, z resztą każdego dnia jest bardzo ciężko,najgorzej rano.. ale nie mogę o tym myśleć, bo przy energicznej i żywiołowej 4 latce nie ma szans 😁😀😉

Dariah lubi tę wiadomość

• Darrika Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pół dnia odpoczywałam, a jak ma z wrócił z pracy to spacer, obiad no i wieczorem może kino.

Piersi mnie dzisiaj zaczęły boleć, 2 razy w nocy się przez to obudziłam hmmm

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Mimi92 Debiutantka

Wysłany: 20 czerwca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 wrote:
    Hej, u nas w zasadzie identycznie. Synek też 14 miesięcy i też jeszcze go karmię. Chciałabym powoli go odstawić ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać, bo dla niego "cici" to lek na całe zło. 😄

Shas91 lubi tę wiadomość

age.pngage.pngpreg.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety we wtorek złapałam jakąś infekcję wirusową więc wczoraj po pracy poleciałam do lekarza i dzisiaj prawie cały dzień w łóżku spędziłam żeby się do jutra wykurować i iść do pracy. Na szczęście już jest lepiej 😀

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ