X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dzisiaj wizytę dość ważna, bo na ostatniej był tylko pęcherzyk, nie wiem kiedy kolejna, jaki plan :)
    Ja wiem tylko, że moja mama w pierwszej ciąży z bratem miała plamienia co jakiś czas, trądzik ją męczył , zachcianki, a ze mną 2 lata później właściwie żadnych dolegliwości i objawów.

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Jakkolwiek to brzmi ale w tym początkowym etapie chciałabym mieć jakieś objawy bo póki co kompletnie nie czuję, że jestem w ciąży. Ale my jak to kobiety zawsze sie martwimy zamiast się cieszyć. Ja nawet boję się ustawić suwaczek (jakby to miało jakikolwiek wpływ) :P
    Ooo właśnie chociaż jakieś lekkie mdłości albo co kolwiek.. Ja z córką 2 dni po pozytywnym teście czułam się tak źle że funkcjonować nie mogłam, a teraz jestem pełna sił może wieczorem szybciej zasypiam...

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    No to u mnie tylko przy jeździe na rowerze póki co zadyszka wiec wczoraj już starałam się przystopować. Koleżanka poleciła mi zakup pulsometru żeby trzymać się max tych 140 zawsze. Więc dzisiaj zamawiam. Na pewno przyda się też w góry jak oczywiście gin pozwoli ;)

od tygodnia jak wiemy o ciąży to nie było seksu... zasypiam o 20 więc ciężko mnie nawet wybudzić w środku nocy :D
    Hahha ja za to mam dużą chęć, a mężu się boi czego skutkiem jest to że mam erotyczne sny 😜😂😂😂

zuzi_c, Shas91, Scintilla lubią tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:) wrote:
    Dziewczyny z Krakowa gdzie (jeśli planujecie oczywiście) będziecie robić prenatalne?
    Ja też już zapisana na prenatalne w medicover :)

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wasze plany wakacyjne ☀️🙂?

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy sobie w październiku lecieć do Turcji, ale raczej już zrezygnujemy.
    Może we wrześniu pojedziey sobie nad polskie morze, żeby odpocząć i pospacerować.

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy leciec do Grecji ale zobaczymh co powie lekarz.

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita92222 wrote:
    Ja też mam dzisiaj wizytę dość ważna, bo na ostatniej był tylko pęcherzyk, nie wiem kiedy kolejna, jaki plan :)
    Ja wiem tylko, że moja mama w pierwszej ciąży z bratem miała plamienia co jakiś czas, trądzik ją męczył , zachcianki, a ze mną 2 lata później właściwie żadnych dolegliwości i objawów.

Trzymam kciuki za wizytę, dawaj znać jak tam ;)

annkaa lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak zwykle w góry ale też czekam na decyzję gina na ile mogę sobie pozwolić 😍😊

RudaMaruda25, annkaa lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Turcji nie zaryzykuje w ciąży, chociaż bardzo chciałam w tym roku, to może za rok w październiku z 7 miesięcznym maluchem :)

Jejku, góry kocham 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 12:32

zuzi_c lubi tę wiadomość

• anita92222 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też pewnie w góry, bo mąż pochodzi z gór i ma tam cała rodzine, a oprócz tego to my bardziej jesteśmy zwolennikami takich jedno i dwu dniowych wypadów więc pewnie będzie dużo kierunków :)
    O 15 jadę na wizytę, już przebieram nogami z podekscytowania 😁😀

zuzi_c lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, trzymam kciuki ❤️

• Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Chciałabym się przywitać. To moja 3 ciąża, totalna wpadka i ogromna radość w jednym. Tp będzie gdzieś na końcu lutego lub na początku marca (raczej to pierwsze, bo do tej pory rodziłam wcześniej). Od kilku lat mieszkam w Niemczech. Póki co karmię mój tandem, ale mam nadzieje że przed kolejnym porodem, choć starsza się odstawi. Lada moment pewnie pojawia się wymioty, więc to pewnie ostatnie chwile spokoju i względnie dobrego samopoczucia ;)

Edith, Wachciowa, zuzi_c, ppieguskaa, Fruzia85 lubią tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które już macie dzieci przyznaję się szczerze, że zazdroszczę że macie kogoś ktoś weźmie dzieciaczki chociaż na kilka godzin. My z mężem wszystko sami ogarniamy, od roku mieskamy w nowym domu a dopiero kończymy sprawy z ogrodem. Kochamy synka nad życie ale trochę brakuje nam wyjścia na miasto tylko we dwoje. Moi rodzice mieszkają w innym kraju A teściowa mimo że jest na emeryturze ma wywalone, później za każdym razem dziwi się że wnuk przy niej płacze i się wyrywa, nie zna jej i nie lubi.
    My zamiast jechać na wakacje kupiliśmy ogromny basen do ogrodu z wszelkimi atrakcjami, synek ma radoche a my możemy się zrelaksować.
    Zrobiłam dziś raz jeszcze bete dla spokoju ducha 😋 jeszcze tydzień do wizyty ach..

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• Edith Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejsciach Witaj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 13:59

aZzmp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13, no ja się najbardziej tego boję, że jak przyjdzie dziecko na świat to nam skończy się wolność i będziemy zamknięci w czterech ścianach.
    Ale będziemy mieć dziadka i babcię za ogrodzeniem, bo mieszkamy obok teściów.

• Edith Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, my od roku mieszkamy 6 godzin drogi od jednych i drugich rodziców, ponieważ przeprowadziliśmy się w nowe strony za pracą męża. Nadal niewiele osób tu znamy, nie tak łatwo nawiązuje się znajomosci, kiedy wszyscy są „stąd”, a my przyjezdni. Ja z 1,5 rocznym synkiem spędzam cały dzień, mąż jak przychodzi z pracy, to się nim zajmuje, a ja gotuję obiad na następny dzień. Filmu nie oglądaliśmy jakieś pół roku 😊 synek późno chodzi spać... Teraz wyjątkowo gości u nas moja mama, ogarnia wszystko, bo ja mam mdłości i słabo mi non-stop, ale pewnie za miesiąc znów zostaniemy sami. Ale lubimy ten nasz mały świat, bardzo nas to jednoczy z mężem, a wiemy, że wszystkie inne rzeczy kiedyś nadrobimy. Więc troszkę Cię rozumiem.

aZzmp1.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Dziewczyny które już macie dzieci przyznaję się szczerze, że zazdroszczę że macie kogoś ktoś weźmie dzieciaczki chociaż na kilka godzin. My z mężem wszystko sami ogarniamy, od roku mieskamy w nowym domu a dopiero kończymy sprawy z ogrodem. Kochamy synka nad życie ale trochę brakuje nam wyjścia na miasto tylko we dwoje. Moi rodzice mieszkają w innym kraju A teściowa mimo że jest na emeryturze ma wywalone, później za każdym razem dziwi się że wnuk przy niej płacze i się wyrywa, nie zna jej i nie lubi.
    My zamiast jechać na wakacje kupiliśmy ogromny basen do ogrodu z wszelkimi atrakcjami, synek ma radoche a my możemy się zrelaksować.
    Zrobiłam dziś raz jeszcze bete dla spokoju ducha 😋 jeszcze tydzień do wizyty ach..

Camilla my też nie mamy nikogo do pomocy od narodzin córki. Teściowie już nie żyją a moi rodzice mieszkają daleko od nas.

To też był jeden z powodów dla których nie zdecydowałam się na posiadanie drugiego dziecka. Moja córka była ogromnie absorbujacym dzieckiem...nienawidziła wózka, dużo płakała i mało spała...
    Teraz ma 6 lat...a ja poczułam, że to odpowiedni czas na drugie 1,5 roku temu 😉

Z pewnością gdybym miała blisko babcie, ciocie czy choć zaufaną koleżankę to by szybciej zapadla decyzja o drugim.

Dlatego podziwiam każdą mamę, która ma dzieci z małą różnicą wieku.

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Rozumiem Cię choćby pod takim względem, że każdy kto ma dzieci to wie, że wspólne wczasy, jakieś wypady wyglądają zupełnie inaczej, do tego jeśli dziecko to żywioł to nie ma mowy o relaksie5, siedzeniu, dyskusjach i patrzeniu sobie w oczy 🤣😜 choć wiadomo bez dzieci nie wyobrażamy sobie już życia i nie ma większej wartości niż rodzina, dom ❤️. Moi rodzice mieszkają ok. 10 km od nas, ale mama pracuje na 3 zmiany, tata jest na rencie i sami z siebie biorą Antosie raz raz na tydzień, raz na dwa tygodnie na noc to faktycznie wtedy można zrobić coś dla siebie, iść do kina, na obiad, porozmawiać, pobyć ze sobą, przypomnieć sobie jak to było kiedyś 🙂😉 ale i tak mija chwila i myśli się o dziecku i tęskni się hehe, tak to już jest :)
    A ile synek ma? Chodzi już do przedszkola?
    U nas też sprawdzalo się jak mąż miał np na nockę, a córka była do 14 w przedszkolu to do południa sobie gdzieś jechaliśmy :)

• . Raga . Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Camilla13, no ja się najbardziej tego boję, że jak przyjdzie dziecko na świat to nam skończy się wolność i będziemy zamknięci w czterech ścianach.
    Ale będziemy mieć dziadka i babcię za ogrodzeniem, bo mieszkamy obok teściów.

Ruda uwierz mi, że mając pomoc "za płotem" życie będzie łatwiejsze 😊☺

RudaMaruda25, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ