LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny
O Matko, i jakich szatańskich godzinach Wy piszecie !
Ja po 20-21 padam ! Co nie oznacza ze spiw super, ale nie mam już siły na nic
Pizzy wczoraj nie było - myśle ze będzie dziś
W pt mój D ma zajęcia i jest w domu dopiero po 19 wiec to już za późno dla mnie Na takie ciężkie dania jak pizza
Jak dla mnie pomysł z nowa tradycja na porodówce jest super !
Idę dołożyć małpkę i kiełbase Hehehe. Raga . lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Camilla
Oj to dobrze ze jednak pojechała, zajęli się Tobą i wiesz na czym stoisz
Teraz nic tylko odpoczywać ! I zobaczymy co się wydarzy ;€
Marlena
Powdzenia ! Jedno jest pewne - bez dzidzi już nie wyjdziesz hihi
I współczuje sąsiadki...mało to musi być przyjemne
Aguuuu
Piękna Zosieńka !!!
Mówię Co Zosienki są super ale charakterne oj tak !Aguuu lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry .
Scintilla ogolnie byla pyszna ale od wczoraj na dwojce bylam z 6 razy hahaha . Dzis juz 3 ! A wstalam 2 h temu ;p
Skurcze mialam wczoraj dwa mocne naprawde ale przeszly , dzis mialam juz 2 mocne rowniez i znow cisza . Pfy
Teraz jade na zakupy
. Raga . lubi tę wiadomość
-
ZKrecona
Hmmm czyli jak narazie skuteczność mała
No ale ja dziś ma takiego lenia, kurczę te oczy mnie mega męczą - niby nie bolą ale mam takie wrażenie napompowanej głowy
Nic ki się dziś nie chce
Wiec pizza będzie idealna
Potem na wieczór muszę mojego D wziąć w obroty hehhe
-
Ja to chyba sobie do torby dopasuje stopery do uszu
bo wystarczy nawet zwykle chrapanie i ją już szału dostaje, a gdzie dźwięki rodzących :p
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Darrrika
Nie wiem jak jest w Twoim szpitalu
Tam gdzie ja rodziłam to jest oddzielne pietro dla rodzących a oddzielne potem porporodowy
Wiec jak rodzisz sama tk nawet nienskyszysz pewnie tych co są w salach obok hehhe
A jak jesteś już po to nie słyszysz tych ck rodzą bo są na innym pietrE
Za to słyszysz płaczące dzieciheeh
Ja akurat mam taki sen ze nic nie słysze...w sali poporodowej byłam z laska co jej córka cały czas płakała...nawet tego nie slyszlalam jak spałamDarrika lubi tę wiadomość
-
Dariah - to zazdroszczę snu !
Dla mnie jak leżałam na oddziale patologii po terminie były najgorsze te dziewczyny co chrapały.
A że leżałam tam 2 tygodnie to trochę tych dziewczyn się przewinęło przez pokój. 😉
U nas na oddziale już noworodków są sale 2 osobowe, a na patologii 3 lub 4 osobowe.
A sal do porodu 4 plus jedna kiedy jest przepełnienie to kładą na lozkach i tylko parawanem przedzielone są.
Jak w Waszych szpitalach? -
O dziewczyny co ja miałam za noc, nie spałam cała noc bo ciagle były porody. Słyszałam jak te biedne kobiety krzyczały, płakały a położne jeszcze głośniej żeby je zmobilizować. Chyba nie chciałam tego słyszeć. 🤨
Teraz mam jeszcze „lepiej” bo leżę na korytarzu 🤪. Boja się mnie położyć z innymi ze względu na infekcje i nie wiedza co ze mną zrobić he he
Czuje się za to już świetnie i Pragnę jutro urodzić!
-
Zatyczki to podstawa - kobieta ciężarna potrafi chrapnąć lepiej niż niejeden solidny mężczyzna 🙃
U mnie w szpitalu na patologii albo periantologii pokoje są 3osobowe z łazienkami na korytarzu.
Na porodówce jest 6oosbnych pokoi chociaż o typową prywatność ciężko jeśli rodzi się w tygodniu - co chwilę ktoś wchodzi jak nie położna to student - i nie każdy zamyka za sobą drzwi - efekt był taki, że w któryś momencie mialyśmy z dziewczyną na przeciwko mnie otwarte drzwi i dopingującą mrugnełyśmy sobie okiem 🤭
Hilton to to nie jest ale jak nie ma dużej liczby rodzących albo jest weekend jest bardziej "domowo"- szkoda tylko, że toalety i prysznice są wspólne na te 6pokoi. Na innych oddziałach porodówki nie słychać.
Z dzieckiem jest się w sali 1lub 2osobowej - część ma łazienki część) szczególnie 1dynki mają na korytarzu) - remont był w 2015.
Ważne jest żeby się zorientować przed porodem czy w Waszych szpitalach nie jest obowiązkowe przebranie dla męża - u nas jest i jest wiele komicznych sytuacji ☺️
Fartuch można kupić w takiej maszynie na kule co są często np nad morzem z zabawkami - automat przyjmuje tylko 5złotówki. W dzień zawsze pomoże portier czy babeczka ze sklepiku ale w nocy zdarza się, że Panowie krzyczą pod oknami aby ktoś im rozmienił kasę bo inaczej nie wejdą do żony na porodówkę 🙆♀️😂. Raga . lubi tę wiadomość
-
No witam się i ja w Naszym Miesiącu🥂💥
Mi to słuchajcie całkowicie przestawiła się pora funkcjonowania, zasypiam koło 2-3,a wstaję koło 11.Oczywiscie w międzyczasie wstaję na siku ze 3 razy,i zawsze(od paru tygodni) muszę coś zjeść koło 6.Banana, jabłko,jakieś ciastko, cokolwiek ale muszę bo czuję że mnie skręca z głodu. A dziś rano obudziłam się i moja pierwsza myśl-matko, zjadłabym kiełbasy albo chleba ze smalcem. To po naszych wczorajszych rozkminach z prowiantem na porodówkę😉Na szczęście nie miałam nic w domu i zadowoliłam się bananem(brzmi dwuznacznie,no nie🤣?
Camilla, no to co,może będziesz pierwsza lutowa?😀Życzę Ci tego😘
O widzisz Dariika, przypomniałaś mi o stoperach do szpitala. Dzięki kochana ❤️
Dariah, jak te Twoje oczy? Lepiej coś?
Zakręcona, zazdro pizzy 🍕. Chyba i ja sobie zamówię dziś 😀
Ale generalnie to moja ciąża postanowiła luty przywitać jakimś wybitnie dobrym samopoczuciem, i oczywiście absolutnym brakiem objawów końca. Kurde, a może taka cisza przed burzą?🤔Mhm, mam to w nosie, wykorzystuję dobry stan i idę na spacer, ot co! Miłego dnia kochane❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 11:54
Darrika lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Raga
u nas jest tak
porod:
sa chyba 3 albo 4 oddzielne sale z wlasna lazienka z wanna
jak rodzilam corke to mąz mowi ze ktoras z sal obok tez byla zajeta bo cos slyszal, ja osobiscie nic nie slyszlam hehhe
do tego na kazdej sali jest wezel muzyczny, wiec jak sobie mocno podglosisz to nic nie slysysz
po porodzie
sale sa 2 os (nie wiem ile) i jedna 4 os
kazda z wlasna lazienka i kacikiem dla dziecka
jak bylam te 2 -3 dni po porodzie to bylam w tej slai 2 os
corka tej laski non stop plakala...
a ja matka roku nic nie slyszlaam...nawet jak moja zaczela plakac (1 raz w szpitalu plakala!!) to mnie ta dziewczyna budzila ze Zosienka placze heehe
z reszta w domu przez peirwsze 2-3 tyg maz mnie budzil tez jak Mała plakala
tzn on wstawal, przewijal ja itd a potem mi dawal na cyca, ale musial mnie budzic bo ja nic nie slyszlalam....
i to bez zatyczek
mysle ze to zmeczenie po porstu
chociaz ja generalnie mam twardy sen
-
Emdar
dziekuje, lepiej wizualnie na pewno
juz nie jestem Gołotą
antybiotyk dziala! yes!!
ale czuje taka ciezka glowe od tego, i mimo wsyztsko ucisk / dyskomfor w oczach co jest meczace
wiec dzis mam dzien lenia...chociaz juz zacyzna mnie nosic i pewnie cos ugotuje / poprasuje itd09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Scintilla
u nas jest przebranie dla meza
aczkowliek moj go nie mial, i przyjaciolki narzeczony rowniez nie mial
wiec nie wiem czy to takie obowiazkowe czy jak
w kazdym razie spakowlama juz do teczki z dokuemnrtami 30 zl
co by D nie biegal do bankomatugusiaa lubi tę wiadomość
-
Camilla33 wrote:Odchodzi mi jakis glut brutano krwawy. Może to ten sławny czop. Poprzednio to Pani dr wyjela mi go na ip 18 godzin przed porodem ale był wielki i z dzika ilością krwi.
Mnie taki.odszedl na ok 11 h przed porodem