WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Gusiaa wszystko będzie dobrze ♥️ Ja się dzisiaj na Raszei nie wybieram, mały wyjątkowo spokojny ale ciagle coś robię może dlatego. Przed chwila skończyłam myć podłogę po mini remoncie 😉 Mam wrażenie, ze dzisiaj jest bardziej wyżej, niż niżej. Boje się właśnie, ze na Raszei będzie takie oblężenie jak zacznę rodzic 😔
    Chyba nigdy nie wiadomo jaka odpowiednia pora na porod i jak szpitale beda oblezone . Moze warto wczesniej zadzwonić jak tam porodoowka wyglada :)

. Raga . lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaaa trzymaj się tam dziewucho! Będzie dobrze, jesteś pod dobra opieką więc możesz być spokojna :)

Ja też się trochę obawiam tłoku ma Raszei, ale odkąd tu wspomniałyscie o tej Środzie wielkopolskiej to jestem nieco spokojniejsza.

Ja właśnie wypakowałam to co miałam z torby, sprawdzam czy wszystko mam, poprzekladam gacie siateczkowie i wkładki laktacyjne do woreczków strunowych, bo w tych kartonikach za dużo miejsca zajmują. Dopakuje co brakuje, czekam jeszcze na lano maść (Bo kupiłam lano krem ziaji, a to się ma brodawki nie nadaje do karmienia - znowu mózg kalafior) i staniki do karmienia też powinny być na poniedziałek wtorek. Mąż jeszcze mnie nęka, że chce zobaczyć co tam mam dla siebie spakowane, żeby wiedział co i jak.
    No a potem jeszcze jak będziemy mieć siłę to pakujemy plecaczek dla małej, chusteczki nawilżane, pampersów kilka, sudokrem pewnie i jakieś ciuszki na wyjście i takie w razie w do szpitala.

Ech sytuacja tu u nas dziewczyny coraz gorętsza :D

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w ogóle jak ten czas leci, co jest grane? Dopiero w poniedziałek byłam na wizycie, pierwsze ktg, a tu już jutro niedziela i w poniedziałek następną wizyta :O
    ciekawe czy się jakieś skurcze na ktg pokażą, no wyniki gbsa będą i w ogóle muszę pociagnąć gina za język żeby mi powiedział czy jest jakiekolwiek rozwarcie czy szyjka się w ogóle skraca.

KasiaM, mj26, Bożenka lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laseczki!

nadrobiłam Was. Oj ja dziś w nocy miałam skurcze i trochę się przestraszyłam. Dałam na wstrzymanie z budzeniem męża i przeszło :D

Poza tym trochę porobiłam w kuchni. Dzisiaj chlebek, pierogi ruskie i właśnie bezy się pieką bo mam ochotę na słodkie <3

Jutro jeszcze czeka mnie prasowanie bo koleżanka przysłała mi jeszcze kilka ciuszków dla Wojtka:)

W czwartek wizyta u gina, no jestem ciekawa ile on waży!

. Raga ., KasiaM, Bożenka, Darrika, emdar, Scintilla lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • viki_31 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki jutro przywitam na świecie moją córeczkę😍😁

mj26, KasiaM, kaniczynka, gusiaa, Camilla33, Ewciaa83, Bożenka, Darrika, ZakręconaOna, marlenaO, . Raga ., Fruzia85, emdar, Scintilla, Dariah, zuzi_c, JustiJusti lubią tę wiadomość

starania od 2014r Gyncentrum
    On-słabe nasienie 1%prawidłowych, HLA C1 C2
    Ona-problemy immunologiczne, MTHFR_1298A-C homozygotyczny, PAI-1 heterozygota, KIR AA,
    2IUI☹klinika Bocian,1IUI Accofil Invimed☹
    Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:

trzymamy kciuki! <3

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annkaa wrote:
    Ja liczę, że jednak pójdę na żywioł. Wiek już taki, że nie bardzo jest na co się oglądać... Jeśli wszystko by było w miarę dobrze, to chciałabym już za rok.
    Najwyżej będzie armagedon... I się babcie zaangażuje, i całą resztę hehe...
    Z własnego doświadczenia powiem Ci, że wszystko da się ogarnąć. Ja i mąż możemy liczyć tylko na samych siebie w każdej sytuacji. Piotruś od początku nie jest łatwym typem, ale nie jest też popularnym obecnie hnb, tak samo 15 lat temu byłby uwazany za adhd. Aż mnie wkurza jak ludzie rzucają tym na prawo i lewo. My nawet odbyliśmy konsultację, Piotruś jest standardowym dzieckiem ze swoimi wymaganiami. Sen kiedyś sam się ureguluje, krzyk czy pisk to normalny etap rozwoju i wiele wiele innych. Charakter i temperament dziecka ciągle się kształtuje.

ZakręconaOna, emdar, Dariah, zuzi_c, JustiJusti lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Czesc laseczki!

nadrobiłam Was. Oj ja dziś w nocy miałam skurcze i trochę się przestraszyłam. Dałam na wstrzymanie z budzeniem męża i przeszło :D

Poza tym trochę porobiłam w kuchni. Dzisiaj chlebek, pierogi ruskie i właśnie bezy się pieką bo mam ochotę na słodkie <3

Jutro jeszcze czeka mnie prasowanie bo koleżanka przysłała mi jeszcze kilka ciuszków dla Wojtka:)

W czwartek wizyta u gina, no jestem ciekawa ile on waży!

Ohhh zazdroszczę, pierogów. Jak się samemu zrobi to są najlepsze. Nawet jak nie do końca wyjdą tak jakbyśmy chciały😃 Narobiłaś mi smaka i chyba w poniedziałek zrobię ☺️. I w ogóle trochę się narobiłaś w tej kuchni. Ja po pierogach już bym wymiękła😅

zuzi_c lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    Zaciskam kciuki i czekamy na wieści i zdjęcie bobasa😃

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2:30 odeszły mi wody jestem na porodówce trzymajcie kciuki

gusiaa, emdar, ZakręconaOna, mj26, Bożenka, Scintilla, sylgor, . Raga ., KasiaM, Fruzia85, Dariah, kaniczynka, zuzi_c, Darrika, ppieguskaa, JustiJusti lubią tę wiadomość

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o lewatywę ale nie chcą mi zrobić bo się boją że albo pępowina wypadnie podczas albo dziecko. Skurcze są co 3 min bolesne ale rozwarcie nic się nie zwiększa :(

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze że rodzę w datę w którą wszystkim mówiłam że urodzę bo mi się tak podoba

gusiaa, emdar, ZakręconaOna, mj26, Bożenka, sylgor, KasiaM, Dariah, zuzi_c, Darrika, Mysza lubią tę wiadomość

preg.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi powodzenia:) trzymam kciuki.

Ja nocka z głowy ciagle pomiary cosnienia , a teraz po zapisie ktg ..

Cisnienie to spadlo mi do 100/50

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi,powodzenia ❤️✊😘!!!

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guusia, a jak się w ogóle czujesz? Wiem że szpital nic przyjemnego, ale jestes pod dobrą opieką ❤️ Mała już raczej się faktycznie nie obróci🙄 Dziś Ci będą robić cc?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi powodzenia !!!!

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 6 cm rozwarcia wreszcie ruszyło
    Ale skurcze mega bolesne a ja naprawdę mam wysoki próg bólu

preg.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi widzę relacja na żywo prawie😀Ależ emocje! To chyba będziesz pierwsza lutowa?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Dziewczyny 6 cm rozwarcia wreszcie ruszyło
    Ale skurcze mega bolesne a ja naprawdę mam wysoki próg bólu
    Zdajemy sobie sprawe z tego kochana . Ja tez mam naprawde bardzo wysoki prog bolu ale porodowe skurcze miotaly mna az ale twardo bylam nastawiona . Bez zajakniecia wytrzymalam za to te straszaki co niektore mam zwalaja z nog . Az mi slabo na sama mysl porodowych :/

Dobrze , ze rozwarcie ruszylo . Za niedlugo bedziesz rodzic malenstwo juz !
    Czekamy na dalsze wiesci ;)
    Justi i Viki dzis rodza . Mysle , ze Justi bedzie pierwsza hehehe . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziule ale ulewa u Nas jest . Szok 😱
    Wstalam meza naszykowac do pracy , w sensie zarelko a to zalatwic sie wiadomo , herbatki sobie zrobic .
    Jak mnie mdlosci zlapaly to ledwo wyrobilam jak wchodzilam na schodsch 😶😶😡 niczym jak w pierwszych tygodniach ciazy ...
    Teraz leze i bede probowac jeszcze zasnac .
    Dzis jak ma tak padac to biore sie za sprzatanie domu , pranie , doprasuje 5 nowych spioszkow co mam wyprane ale czekaja . Wyprac musze kombinezon jeszcze ktpry dostalismy dla malego wlasnie ostatnio i obiadek strzele . Dzis szef kuchni robi pyszne spagetti . Mialam dzisiaj w planach odwiedzic Lidla , isc z malym na spacer i do Mamy posiedziec ale bez jaj . Ulewa taka , ze nie bede dziecka ciagac szczegolnie , ze spacer do Lidla to 4 prawie km w jedna :/ a szkoda ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ